czarjuly Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Tsino είπε Την έχεις δοκιμάσει αυτή του Πλαισίου ? Από όσο γνωρίζω είναι της πλάκας τα TurboX Ναι τις εχω παρει και τις δυο που προανεφερα βεβαια αν μενεις σε προβληματικη περιοχη οπως εγω (ανω γλυφαδα) μην περιμενεις θαυματα απο μια εσωτερικη κεραια συχνα θελουν γυρισμα για να πιασεις διαφορετικο μπουκετο καναλιων και η ληψη δεν ειναι απροβληματιστη,παντως η turbo x απεδωσε καλυτερα απο μια philips εσωτερικη και μια no name που ειχα Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από czarjuly 1
Krusty Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα να βάλω αλουμινόχαρτο ακριβώς πίσω από την εσωτερική μου κεραία σε τετράγωνο σχήμα 35*35εκ περίπου και μου αύξησε την ισχύ του σήματος κατά 3-5 %. Λειτουργεί ως ανακλαστήρας και δεν πρέπει να ακουμπάει σε κανένα μεταλλικό μέρος της κεραίας. Στην περιοχή που μένω έχουμε μόνο μία περιοχή πομπών και όποτε όταν αυξανόταν η ισχύς στο ένα κανάλι αυξανόταν και στα άλλα εκτός από αυτά που έπιανα ήδη στο κοντά στο 100% περίπου. Αυτή είναι σιγουράκι αν συνδυαστεί με εσωτερικό ενισχυτή (προσοχή όμως να μην βγει ποτέ έξω το κυκλικό της δίπολο γιατί θα θέλει άνοιγμα μετά), αλλά έχει μεγάλα τηλεσκοπικά στοιχεία. https://www.skroutz.gr/s/427515/Rocket.html Αυτή είναι κορυφαία: https://www.skroutz.gr/s/19975814/HAMA-121666.html Την παρακάτω δεν την έχω δοκιμάσει αλλά γίνεται ο χαμός. Είναι εξωτερικού χώρου, όμως όποιος δεν θέλει να την δοκιμάσει έξω, έστω και με το καλωδιάκι που πρότεινα που δεν χρειάζεται τρύπημα ο τοίχος, επειδή προφανώς είναι πολυκατευθυντική, μπορεί να μπει και μέσα και με έναν ενισχυτή ίσως να είναι εξαιρετικά δυνατή κοντά στην μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο. Έχει μέγεθος όσο ένα κινητό και μερικοί την σταθεροποιούν και με tire up σε κάγκελο. https://www.skroutz.gr/s/5191750/Matel-Electronics-AN-Digital.html Θα δοκίμαζα την τρίτη αλλά με την Hama το σήμα πήγε στο 90-100% σε όλα τα κανάλια (εκτός από ένα προβληματικό) και έμεινα πολύ ευχαριστημένος και τα παράτησα για εξωτερική κεραία στο μπαλκόνι. Το στήσιμο της Hama όμως ήθελε πολύ ώρα για βέλτιστο αποτέλεσμα και μάλιστα έχω κατεβασμένο το αριστερό τηλεσκοπικό στοιχείο και ανεβασμένο το δεξί (λόγω της πόλωσης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας). Η πρώτη παθητική κεραία μοιάζει πολύ με την δεύτερη ενεργή, δύο τηλεσκοπικά στοιχεία και ένα κυκλικό δίπολο, που μπορεί να είναι ιδανικά για το ψηφιακό σήμα ή τουλάχιστον μπορούν να αλλάξουν πολύ το σχήμα τους. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από Krusty
Krusty Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κάτι σχετικό με το θέμα, σε εμένα το βύσμα στην πρίζα της κεραίας έπεφτε με το παραμικρό κούνημα στο καλώδιο επειδή ήταν μπόσικη. Έτσι αντικατέστησα την πρίζα με πρίζα για δορυφορική και το βύσμα από PAL επίγειο για ομοαξονικό σε φις F (connector) που βιδώνει πάνω στην πρίζα. Τα φις F ταιριάζουν σε πολλών διαμέτρων ομοαξονικά καλώδια και φυσικά στο κοινό ομοαξονικό για επίγεια σήμα που είναι εν γένει το ίδιο καλώδιο και για δορυφορικό. Πρόσεξα η πρίζα να έχει θωράκιση (από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία). Η Legrand και άλλες γνωστές μάρκες έχουν. Επίσης η πρίζες για TV και SAT παραδίδονται συνήθως χωρίς το κάλυμμα-στεφάνι που πρέπει να το αγοράσουμε ξεχωριστά! Ακόμα οι πρίζες διέλευσης (passthrough) έχουν λίγο παραπάνω εξασθένιση σήματος και φαίνονται απ' έξω όπως οι τερματικές (end) αλλά μέσα το καλώδιο συνεχίζει να οδεύει και αλλού. Επισυνάπτω φώτο. Στην πρίζα Legrand που αγόρασα έχει δύο υποδοχές για TV και SAT αλλά από μέσα καταλήγουν σε ένα κοινό ομοαξονικό καλώδιο! Δηλαδή αν ήθελα και TV και SAT δεν θα μου έκανε. Τέλος επισυνάπτω φώτο για το ιδανικό κόψιμο στο ομοαξονικό καλώδιο για να περάσουμε το φις F. Είναι σημαντικό στα βύσματα στα ομοαξονικά καλώδια κανένα συρματάκι στην περίμετρο να μην ακουμπάει τον κεντρικό αγωγό γιατί αυτό σημάνει βραχυκύκλωμα και ενώ δεν θα καεί το καλώδιο θα χάσουμε όμως το σήμα. Ότι να 'ναι. Η πρίζα που πήρα εξασθενεί τρομερά το σήμα και δεν την σύνδεσα λάθος. Έγραφε επάνω ότι έχει εξασθένιση 10dB (όπως φαίνεται και στην φώτο που επισύναψα) αλλά δεν περίμενα να είναι ακριβώς το ίδιο μέγεθος που δίνουν οι ενισχυτές περίπου 20dB όλα κι όλα. Θα τρελαθούμε τελείως! Γιατί μια πρίζα να έχει εξασθενητή 10dB; Νόμιζα έχανε λίγο επειδή κόβουμε καλώδιο και υπάρχουν παρεμβολές. Άλλη πρίζα τώρα που παρατήρησα αναγράφει το φυσιολογικό μόλις 1,5dB μέγιστη πιθανή εξασθένιση: https://e-damianakis.gr/category-100/category-101/legrand-niloe/legrand-niloe-tv-15-db.html https://www.epapantoniou.gr/galea-mhxanismow-prizaw-tv-rd-sat-aplh-2830.html Για το γαμώτο θα την τρυπήσω με τρυπάνι και θα βραχυκυκλώσω τον εξασθενιτή γιατί η πρίζα είναι καλή και με θωράκιση... Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2019 από Krusty
Krusty Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε όσα ομοαξονικά καλώδια υπάρχει και φύλλο αλουμινίου για επιπλέον θωράκιση, αυτό πρέπει να κόβεται όταν περνάμε το φις γιατί δεν είναι απλώς φύλλο αλουμινίου, αλλά αλουμίνιο εμποτισμένο σε πλαστικό για να μην σχίζεται εύκολα. Έτσι είναι ηλεκτρικά μονωμένο και μπορεί να μονώσει και τον σύνδεσμο της συρμάτινης πλεξούδας με το φις μας αν δεν κοπεί στην άκρη. Τελικά η παλιά μου πρίζα για τηλεόραση ήταν αρκετά σκουριασμένη μέσα και μπόσικη και μετά το πέρασμα μιας class A Legrand θωρακισμένης (την κατάφερα!), η ισχύς του σήματος ανέβηκε κατά 8 μονάδες μέσο όρο. Το περίεργο είναι ότι όταν έβγαλα την πρίζα και σύνδεσα τα δύο καλώδια με αρσενικό και θηλυκό τύπου F φις η ισχύς του σήματος ήταν 4 μονάδες υψηλότερη και από την ισχύ όταν έβαλα την καινούργια πρίζα Legrand. Προσοχή, σε αρκετά φις τύπου F υπάρχει συνήθως εσωτερικά μια λαστιχένια φλάντζα που αποτρέπει την υγρασία και το βρόχινο νερό να εισέλθει μέσα στην ένωση και να κάνει βραχυκύκλωμα. Αυτή την φλάντζα καλό είναι να την αφαιρούμε όταν χρησιμοποιούμε το φις εσωτερικά γιατί όταν βιδώνουμε τέρμα το φις πάνω στο αρσενικό, αποτρέπει την ηλεκτρική επαφή του ακίνητου μετάλλου όπου εφάπτεται η πλεξούδα του ομοαξονικού καλωδίου με το θυληκό φις. Στο αρσενικό φις το κινούμενο μέρος με το σπείρωμα κάνει κακή επαφή με το ακίνητο μέρος όπου γυρνά και έτσι μπορεί να έχουμε μικρή έως μεγάλη απώλεια ισχύος στο σήμα μας, Μου έτυχε σ' εμένα και έψαχνα πόση ώρα να βρω τί είναι αφού είχα βιδώσει τέρμα το αρσενικό φις και πάλι είχα κακό σήμα... Εγώ και εξωτερικά να έβαζα το φις στην βροχή πάλι θα το δοκίμαζα πρώτα χωρίς το λαστιχάκι του και μετά θα έβλεπα αν είχα πρόβλημα με βραχυκύκλωμα. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από Krusty
Krusty Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η αντίσταση επαφής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Πήγα καθάρισα (μετά από χρόνια) με αντισκωριακό λάδι και βαμβάκι δύο ενώσεις φις επάνω στην ταράτσα στον ενισχυτή και ένα κανάλι που το έπιανα με ισχύ 18% πήγε στο 26%! Επίσης η σταθερότητα στην επαφή και η επιφάνεια επαφής παίζουν ρόλο. Τα τύπου F φις είναι πιο σταθερά και κάνουν καλύτερη επαφή όταν δεν έχουν την φλάντζα τους από τα απλά φις κεραίας. Από 70% ισχύ μου πήγε στο 74% με 78% μόνο και μόνο επειδή πέταξα την φλάντζα. Επίσης με την παλιά πρίζα χωρίς F σύνδεσμο είχα ισχύ μόλις 69% αλλά ίσως έφταιγε και ότι ήταν παλιά. Και καλώδιο ομοαξονικό όταν περισσεύει πολύ πρέπει να το κόβουμε και να μην το κάνουμε κουλούρα. Έβαλα ένα καλώδιο 5m αντί για 2,5m και από 74% πήγε στο 69% η ισχύς του σήματος. Τέλος στα ομοαξονικά καλώδια γίνεται ο χαμός. Πιο πολύ πρέπει να προσέχουμε να είναι RG6 το καλώδιο (παχύ με παχύ πυρήνα) και όχι RG59 (λεπτό με λεπτό πυρήνα). Επίσης ο πυρήνας καλό είναι να είναι χάλκινος γιατί δεν σκουριάζει και όχι σίδερο ή σίδερο με επίστρωση χαλκού. Όσο για την θωράκιση αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος παρεμβολής (πχ όδευση με καλώδια ρεύματος, 4G κοντά στην περιοχή) δεν πιστεύω ότι παίζει σοβαρό ρόλο. Μία επίστρωση με φύλλο αλουμινίου μέσα αρκεί (πολλά δεν την έχουν ούτε αυτή). Κάτι με πολλαπλές (και πιο πυκνές) πλεξούδες αλουμινίου και δύο στρώματα φύλλων αλουμινίου είναι γενικά υπερβολές. Με το πεντάμετρο καλώδιο RG56 με φύλλο αλουμινίου είχα ισχύ 69% ενώ με αυτό που δεν είχε καν φύλλο αλουμινίου αλλά ήταν μόλις 2,5 μέτρα και RG6 είχα ισχύ 74%. Στα RG59 δεν ταιριάζουν και καλά λόγω πάχους τα κοινά F φις. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2019 από Krusty 1
Krusty Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στο skroutz γίνεται χαμός με την Matel Electronics AN-Digital και λιγότερο χαμός με την Matel Electronics 5G. Πρόκειται ακριβώς για την ίδια κεραία αλλά σε μαύρο ή άσπρο χρώμα! Αλλού την πουλάνε ως MATEL AN DIGITAL-5G. Την αγόρασα σε άσπρο και θα την δοκιμάσω στο μπαλκόνι πρώτου ορόφου και θα σας πω. Αν και είναι εξωτερικού χώρου δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην την βάλει κάποιος και εσωτερικά αν μπορεί να την στηρίξει κάπου. Ίσως εσωτερικά να χρειάζεται ενισχυτή. Την δοκιμάζω γιατί πολλοί ειδικοί λένε ότι η χειρότερη εξωτερική κεραία (έστω και στο μπαλκόνι) είναι καλύτερη από την καλύτερη εσωτερική. Είδα τεχνικό να κρατάει μεγάλη κεραία στο ανοιχτό παράθυρο και να μην πιάνει κανάλια και όταν απλώς την έβγαλε έξω από το παράθυρο απλώνοντας το χέρι έπιανε. Πήρα και το επίπεδο καλώδιο-φιλμ που δεν χρειάζεται τρύπημα ο τοίχος και θα δω και την εξασθένιση του. Σίγουρα θα κλείνει η μπαλκονοπόρτα καθώς είναι εξαιρετικά λεπτό αλλά και δυνατό. Η συγκεκριμένη κεραία πρέπει να είναι τέλεια, αλλά μερικοί κάναν παράπονα ότι σε μεγάλες αποστάσεις από τον πομπό (>25km), οι ογκώδεις μεταλλικές κεραίες ήταν καλύτερες. Άλλοι έγραψαν στο skroutz ότι ακόμα και με βουνό να εμποδίσει ή σε περιοχή χαμήλωμα πάλι ήταν εξαιρετική. Στην Ελλάδα όλα τα κανάλια στην Digea είναι στην UHF περιοχή συχνοτήτων και κανένα στα VHF. Άρα έχουμε μικρό μήκος κύματος σε σχέση με τα UHF και επομένως μπορεί μια μικρή κεραία να είναι δυνατή (=να έχει συντονισμό). Τελευταίο καλό κόλπο είναι ότι αν βάλουμε δύο κεραίες σε έναν διαχωριστή τότε το σήμα τους προστίθεται! Αυτό ουσιαστικά είναι κάτι μεγάλες κεραίες, άθροισμα μικρότερων στοιχείων. Ακόμα και το κυκλικό δίπολο με την τηλεσκοπική κεραία όταν συνυπάρχουν δίνουν άθροισμα. Το μόνο κακό στο άθροισμα μέσω διαχωριστή είναι ότι οι δύο κεραίες μας πρέπει να κοιτάνε στην ίδια κατεύθυνση γιατί αν η μία από τις δύο παίρνει σήμα από άλλη αντανάκλαση σήματος του πομπού, αυτή έρχεται με καθυστέρηση ms και άρα αλλοιώνεται το άθροισμα στον διαχωριστή (ghosting φαινόμενο στα αναλογικά κανάλια). https://www.skroutz.gr/c/967/tv_antennas/f/456407/exoteriki.html Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2019 από Krusty
Doubt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Για αυτό το ενισχυτάκι έχει κανείς άποψη; Πολύ βολικό το βλέπω, αν έχει και καλή απόδοση να το βάλω στον προυπολογισμό. Meliconi amp 20 Spoiler
Krusty Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενισχύει 20dB και όχι "εώς 10 φορές" όπως αναφέρει στο βίντεο. Έχει και ρύθμιση των dB του κέρδους. Μπορεί να κάνει μια παθητική κεραία πιο σταθερή στο σήμα της όταν της αλλάζουμε την θέση και ακόμα και να πιάσουμε και περισσότερα κανάλια καθαρά, αλλά δεν θα κάνει τίποτα σε εσωτερική κεραία που ήδη υπάρχει ενίσχυση και μάλλον θα καταστρέψει το σήμα. Επίσης σε κεντρική κεραία με ενισχυτή που όμως πέφτει η ισχύς του σήματος μέχρι να φτάσει πχ στον πρώτο όροφο από την ταράτσα, θα είναι πάλι χρήσιμος. Τέλος όταν συνδέουμε πολλές τηλεοράσεις σε μία κεραία ίσως πάλι να τον χρειαστούμε γιατί έτσι μοιράζουμε το ρεύμα που μπορεί να δώσει μια κεραία. Μάλιστα η Μeliconi βγάζει και ένα μοντέλο με δύο εξόδους, αλλά με κέρδος 10dB σε κάθε έξοδο που και αυτό το μοντέλο έχει πολύ καλά σχόλια. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από Krusty
Krusty Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις δοκίμασα την MATEL AN DIGITAL-5G, που στο skroutz διαχωρίζουν την άσπρη από την μαύρη στα σχόλια. Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. Είναι Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής και βάζει κάτω μάρκες όπως η Meliconi, Philips και Hama που έχω δοκιμάσει στο ίδιο σημείο εδώ και χρόνια. Οι μάγκες/μάγκισσες πρέπει να έχουν κάνει κάτι και να έχουν μελετήσει το σήμα της Digea στην Ελλάδα και σχεδίασαν την τέλεια κεραία για 25km απόσταση περίπου. Αναφέρει ότι δεν είναι για VHF παρά μόνο στην περιοχή συχνοτήτων 470-790Mhz. Έγινε το εξής ακραίο. Την έβαλα σε εσωτερικό χώρο και χωρίς ενισχυτή και τα έπιασε όλα τα κανάλια τέλεια και χωρίς διακοπές. Εντάξει έπρεπε και αυτήν να την βάλω κοντά στην μπαλκονόπορτα και λίγο ψηλά για να τα πιάσει όλα τέλεια. Aν την πετούσα τυχαία στο κρεβάτι σχεδόν σε οποιαδήποτε θέση, πάλι τα έπιανε τέλεια αρκετά κανάλια! Η μπαλκονόπορτα μου έχει ανοιχτωσιά στον Νότο και ο πομπός είναι στην Ανατολή. Θα αγοράσω άλλη μία έτσι να έχω και για το άλλο δωμάτιο. Που και να την βγάλω στο μπαλκόνι πόσο έχει να αυξηθεί η ισχύς. Μάλιστα δεν θα την δέσω πολύ έξω να μην την πετυχαίνει η βροχή και το χαλάζι, αφού ήδη τα πιάνει τέλεια μέσα... Τελικά την δοκίμασα στο μπαλκόνι και πιάνει τα κανάλια πιο δυνατά και από την κεντρική κεραία της ταράτσας που έχει και ενισχυτή. Κατά ένα περίεργο τρόπο η ισχύς μεγιστοποιήθηκε όταν η κεραία κοιτούσε επάνω προς τον δεύτερο όροφο. Η ισχύς που μας δείχνει η τηλεόραση για το πόσο δυνατά τα πιάνει τα κανάλια δεν είναι και πολύ καλός δείκτης. Πιο καλός δείκτης είναι η ποιότητα. Με την ισχύ βλέπουμε αν είναι πολύ χαμηλή σε βασικά κανάλια, αν χρειάζεται ενισχυτή μια παθητική κεραία ή αν έχουμε πολύ μακρύ ομοαξονικό καλώδιο και χρειαζόμαστε πάλι ενισχυτή. Ίσως να κάνει και λίγο πιο σταθερό το σήμα ο ενισχυτής στην αλλαγή θέσης μιας παθητικής κεραίας. Στα βασικά κανάλια στις εσωτερικές κεραίες με ενισχυτή είχα ισχύ σχεδόν 92% και έλεγε πόσο καλύτερη εσωτερική κεραία να υπάρχει; Αλλά έχανα ένα πακέτο καναλιών. Με αυτήν όλα τέλεια και χωρίς ενισχυτή και ας είναι η ισχύς το σήματος μόλις στο 60% περίπου χωρίς ενισχυτή, στην ποιότητα δίνει πάλι 10Ο όπως και η προηγούμενη μου κεραία αλλά αυτή τα πιάνει όλα τα κανάλια. Ένα μειονέκτημα της είναι ότι αφού είναι εξωτερικού χώρου, δεν στέκεται καν όρθια από μόνη της αλλά έχει μόνο tire up για δέσιμο πχ σε κάγκελο. Mπορεί να τοποθετηθεί και ανάποδα χωρίς απώλειες. Επίσης κάποιος θα παιδευτεί λίγο να την κρεμάσει ψηλά αν χρειαστεί εσωτερικά. Τέλος, όποιος/όποια την βάλει εξωτερικά ας μην σταθεί μόνο στο tire up γιατί με τον καιρό μπορεί να σπάσει. Κανένας σπάγγος καλός δίνει ασφάλεια. Όχι μεταλλικό δέσιμο που περνά από μπροστά γιατί μέταλλο μπροστά από κεραία την εξασθενεί. Έχουν και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Για εσωτερικού χώρου ίσως η ANEL 2 που αναφέρει να είναι η ίδια αλλά απλώς να στηρίζεται μόνη της. https://www.youtube.com/watch?time_continue=274&v=O6lDQ9kSxEs Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από Krusty
czarjuly Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Στις 26/10/2019 στις 11:48 ΜΜ, Doubt είπε Για αυτό το ενισχυτάκι έχει κανείς άποψη; Πολύ βολικό το βλέπω, αν έχει και καλή απόδοση να το βάλω στον προυπολογισμό. Meliconi amp 20 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εγω εχω παρει αυτο https://www.e-shop.gr/meliconi-amp20-indoor-digital-signal-amplifier-p-PER.705224 κι εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος
Krusty Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τελικά το επίπεδο καλώδιο είναι καταπληκτικό. Η μπαλκονόπορτα μπορεί να ανοίγει και κλείνει σχεδόν χωρίς να το ακουμπάει καν! Πήρα αυτό των 32cm, το κεντράρισα και το έβαλα πλάγια στην κάσα για να μην δέχεται το βάρος της πόρτας. Προς τον τοίχο υπάρχει προστατευτικό λάστιχο-stop της πόρτας για να μην χτυπά, οπότε δεν το ακουμπάει καν (φαίνεται και στην φώτο το στρογγυλό). Πλάγια υπάρχει η ταινία-βούρτσα οπότε έχει περιθώριο. Του έβαλα και πολύ λίγο γράσο μόνο πλάγια προς το βουρτσάκι για να γλιστράει καλύτερη στην επαφή του με την πόρτα. Προς τον τοίχο δεν έβαλα γράσο γιατί δεν ακουμπάει την πόρτα και εκεί υπάρχει και η ταινία διπλής όψεως όπου κολλάει το καλώδιο (παραδίδετε μαζί με τις ταινίες). Μάλιστα έχουν βάλει και τρίτο αγωγό ενδιάμεσα στους δύο για να επιτύχουν την χωρητική αντίδραση των 75 Ohm του κυκλικού ομοαξονικού που χρειάζεται για τις κεραίες. Υπάρχει και σε μεγαλύτερο μέγεθος. Δεν δοκίμασα ακόμα για απώλειες στο σήμα λόγω καλωδίου, αλλά δεν πιστεύω να είναι σημαντικές, γράφει 1dB στα χαρακτηριστικά. Το έχει και το eshop αυτό το καλώδιο αλλά δεν γράφει σε ποιο μήκος. Θα βάλω και την Matel με ένα τέτοιο στήριγμα (σύνδεσμο παρακάτω) και τέλος. Απλώς πρόσεξα στο κόλλημα του καλωδίου να φιλάει καλά το κούφωμα αλουμινίου-κάσα τσακίζοντας το περίπου στις 90 μοίρες, γιατί αν το είχα τοξωτό ίσως με το απότομο κλείσιμο της πόρτας να το τέντωνε απότομα. https://www.kafkas.gr/proionta/ilektronika/istoi-keraias-vaseis/diafores-vaseis-iston-keraias/jager-bash-istoy-mikph-ypsoys-15cm-ba245_100979/?affid=4&skuId=164410 https://www.ebay.com/itm/Flat-Window-Satellite-TV-Coaxial-Cable-F-Type-Connector-With-Waterproof-Case/202444046258?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=502476154868&_trksid=p2060353.m2749.l2649 https://www.e-shop.gr/savio-lb0076b-under-window-tape-antenna-cable-f-socket-black-gold-p-PER.771168 https://www.e-shop.gr/savio-lb0076w-under-window-tape-antenna-cable-f-f-socket-6db-white-p-PER.771169 Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από Krusty
Krusty Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δοκίμασα τον ενισχυτή Meliconi με την κεραία Matel. Πήγε την ισχύ και την ποιότητα του σήματος στο 100% περίπου σε όσα κανάλια δεν ήταν ήδη αλλά σε θέσεις που η κεραία δεν μπορούσε να πιάσει ορισμένα κανάλια, εξακολουθούσε και με τον ενισχυτή να μην τα πιάνει. Σε άλλη περίπτωση σε εξωτερική κεραία όπου το σήμα στα HD κανάλια ήταν περίπου στο 50%, το πήγε στο 100% και σταμάτησαν τα σπασίματα στην ποιότητα της εικόνας. Προσοχή θέλει να μην έχουμε πάντα στο τέρμα την ρύθμιση της ενίσχυσης αλλά στο σημείο όπου αρχίζει το σήμα στο πιο αδύναμο κανάλι να πηγαίνει στο 100%.
g-e-o Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Επειδή δουλεύω σε κατάστημα με ηλεκτρονικά, πάρτε τη Mattel κ μην ασχολείστε με τίποτα άλλο.
ninthestars Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Πιστεύετε ότι σε ισόγειο- ημιυπόγειο χώρο, η εσωτερική κεραία θα είναι αποτελεσματική; Αγόρασα μία που λέγεται e- space u150lite. Δεν έχω λήψη σε κανένα κανάλι. Δεν ξέρω αν είναι θέμα κεραίας ή το γεγονός της τοποθεσίας του χώρου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα