Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@graphist83 #11

" ...Η ψηφιακή μετάδοση έχει πολύ περισσότερη ισχύ εκπομπής από την αναλογική."

@graphist83 #15

"...Tα σήματα DVB-T εκπέμπονται από τα κέντρα εκπομπής σε χαμηλότερη ισχύ Watt"

φασκεις και αντιφασκεις

"...Ο λόγος που σου ανέφερα υψηλότερη ισχύ σήματος ηταν για λόγους απλότητας για να μην επακολουθήσει αυτό το κείμενο"

απόπειρα να διόρθωσης το λάθος σου

"...Προς υπεράσπιση σου, εγκαθιστώ επαγγελματικά πανω από 10 χρόνια συστήματα λήψεως τηλεοπτικών σημάτων κτλ κτλ. Όποτε μάλλον ότι λέω το στηρίζω και πρακτικά, όχι μονό θεωρητικά. Παρόλα αυτά βοηθώ εντελώς οικιοθελώς τα μελή της κοινότητας του φόρουμ χωρίς κανένα αντάλλαγμα."

Εxεις ένα θέμα και νομίζεις πως μονο εσύ τα κανεις αυτά. Λες να μην υπάρχουν και άλλοι που κάνουν εγκατάσταση Satelite TV/DBT, WiFi Backbone Links χιλιομετρων, Δικτυακών Home Cinema, φτιάχνουν έξυπνα σπίτια με αυτοματισμούς, Εγκαθιστούν Cisco/Mikrotik και linux servers. Relax που έπρεπε να είχε και αποδοχές από τα post σου εδώ άμα έβγαιναν έτσι τα λεφταα ..

"...Εδώ σου παραθέτω έναν οδηγό που ειχα φτιάξει εγώ οικειοθελώς για να βοηθήσω την κοινότητα του φορουμ να κατανοήσει τα βασικά. Εάν θες και έχεις όρεξη διάβασε τον."

Πάλι νομίζεις πως είσαι ο μονος με How Tοs , Guides, Tutorials και εγώ έχω κάνει και αλλα μέλη

Εγώ σε ότι λέω παραθέτω και τις ανάλογες απόδειξης γιατί δεν παιζεi ρολο τι λες εσύ και τι λέω εγώ άμα αυτό δεν αποδεικνύεται. Σε αυτήν την περιπτωση το απόδειξη είναι το υπουργείο είμαι. Που πάλι καλά που δεν το έβγαλες πως λέει λάθος

Αμα θες να απόδειξης πως είσαι σωστό δειξε ένα επίσημο document που να λέει πως οι σταθμοί βάσης DVB-T έχουν περισσότεροι ισχύ εκπομπής. Αλλα που να το βρείς δεν υπάρχει

Δεν είναι κακό να κανεις λάθος και και η αποδοχή και και η παραδοχή πως ok έκανα λάθος δείχνει ωριμότητα και επαγγελματισμό γιατί κανεις δεν είναι τελείως.

Αντίθετα ως ένδειξη του εγωισμού σου και διαφήμισης υπογραφής τα μηνύματα σου

ΑΝ Group.
Μελέτες - Εγκαταστάσεις TV, Hi-Fi, Home Cinema, P.A.

Εχει και άλλος κόσμος επαγγελματική πορεία, αμα ήταν έτσι έμενα δεν μου φτάνουν οι λίγες σειρές τις υπογραφής για να διαφημίσω τον εαυτό μου. Όμως δεν το κάνω γιατί δεν έχω αναγκη προβολής.

Τέλος πάντως όλα αυτά δεν έχουν άμεση σχέση με το θέμα του Topic οποτε ας το τελειώνουμε.

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εάν εσυ κατάλαβες ότι η πρόθεση μού ήταν στην πω, κατόπιν να δικαιολογηθώ και τέλος να αυτοπροβληθω μέσω του φόρουμ, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλα. Νομίζω ήμουν αρκετά αναλυτικός στο παραπάνω ποστ. Αν καί πιστεύω, ότι ούτε τα μίσα δέν κατάλαβες κύριε ειδημόνων των δικτύων.(το πώς ανακατεψες plc αυτοματισμούς μέ linux servers είναι άξιον απορίας). Να σου αποδείξω κάτι δέν μπαίνω καν στην διαδικασία. Χρησιμοποίησε το Google για να ενημερωθεις όπως έκανες με το άρθρο του υπουργείου. Δέν εχω την ανάγκη προβαλω τις γνώσεις μού. Αυτές έχουν εφαρμογή σε όσα μέλη εχω βοηθήσει μέ επιτυχία.

Σαφώς καί δέν είμαι τέλειος, ούτε ό μόνος που κάνει αυτή τη δουλειά. Εσύ πάντως από τα λεγόμενα σού δέν την κάνεις σίγουρα.

Τώρα εάν τα λεγόμενα μού και οι οδηγοί που εχω φτιάξει, σέ αφήνουν αδιάφορο, αγνόησε τα. Εάν η κοινότητα του φόρουμ έχει την ίδια άποψη, τότε να μού το γνωστοποιήσει και παίξω το ρόλο του αναγνώστη μόνον.

Πάντως η αμαθεια είναι προτιμότερη από την ημιμαθεία. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από γερές δόσεις μισαλλοδοξίας..

• Like 2
Δημοσ.

"... Πάντως η αμαθεια είναι προτιμότερη από την ημιμαθεία."

Δυστυχώς για σένα τις γνώσης μου στο χωρο τις πιστοποιούν τα πανεπιστήμια στα οποια έχω φοίτηση που είναι παραπάνω από 1 και τα certification που έχω πάρει.

Οποτε ειδικοι φορεις πάνω στο θέμα με πιστοποιούν οποτε εσύ και η γνώμη σου περισσεύουν :)  εσύ τι έχεις που αποδεικνύει τις γνώσης σου εκτος από το προφορικό σου λόγο ?

Τώρα άμα τα έχω κάνει αυτά στην πράξη τα έχω κάνει στα πλαίσια τις δουλειάς μου αλλα και πρωτα απο ολα για μένα προσωπικά.

"...Χρησιμοποίησε το Google για να ενημερωθεις όπως έκανες με το άρθρο του υπουργείου"

αυτό το έκανα για σένα γιατί στην ελλάδα πρέπει να απόδειξεις πως δεν είσαι ελέφαντας

"...Εσύ πάντως από τα λεγόμενα σού δέν την κάνεις σίγουρα."

Πάντως ακομα δεν έδειξες κάποια επίσημη αξιόπιστη πηγή που να  αποδεικνύει τα λεγόμενα σου. Τα λόγια τα δικά μου η τα δικά σου χωρίς απόδειξεις δεν λένε τίποτα.

Στην δουλειά μου το να βάλω μια κεραία DVB-S / DVB-T η να κάνω ένα Home Cinema είναι απλό και τα δίνουμε έτσι για να μεινει ευχαριστημένος ο πελάτης, γιατί οι εργασίες που αναλαμβάνουμε στις κατοικίες είναι σε άλλο επίπεδο και σε άλλη χρηματική βάση και δεν περιμένουμε να βγάλουμε λεφτά από μια κεραία η ένα home cinema απλός το κάνουμε για να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση ένα ολοκληρωμένο service στο πελάτη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν γίνετε σωστή δουλειά.

Όταν είσαι σε μια ομαδα που χτίζει το σπίτι από την αρχή, Περνάς μέσα συστήματα LON για κανεις το σπίτι "Έξυπνο" με αυτοματισμους. Περνάς σε όλο το σπίτι Fiber η συμβατικό Ethernet (ανάλογα τι θέλει ο πελάτης ). Χτίζεις Linux servers υπευθυνους για το internet και τα Multimedia του σπιτού. Συνδέεις το σπίτι του πελάτη με WiFi Backbone Link με την δουλειά για να έχει γρηγορη/safe επικοινωνία με τον χωρο εργασίας, να βλέπει τις κάμερες etc.

Καταλαβαίνεις πως για να βάλεις μια κεραία όχι μονο υπάρχει αυτή η γνώση αλλα πολλές φορες την θεωρούμε δουλειά Below us και λέμε φέρε κάποιον άλλον ( δηλαδη εσύ που κανεις αποκλειστικα αυτό θα εxεις δουλειά  ) γιατί στον χρόνο που θέλει να μπει μια κεραία κάνουμε πράγματα πιο δύσκολα πιο επικερδή.

Πάλι με κανεις να είμαι off topic.

Eλπίζω παντως να σε καλύψα για άλλη μια φορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι λες αυτή τη στιγμή πάλι στο προφορικό λόγο μένει. Δεν βλέπω κανα πτυχίο.(πάντως κρίμα που στα πανεπιστημια δέν σας μαθαίνουν ορθογραφία) Για εμένα ρώτα τα μέλη εδώ εάν είναι ευχαριστημένοι. Αποδείξεις ψαξε μόνος σού, εύκολο είναι, κανε αναζήτηση για τα dvb-t καί θα επιβεβαιώσεις όλη τη θεωρία. Δέν βάζουμε μόνο κεραίες. Οτιδήποτε έχει σχέση μέ εικόνα - ήχο κτλ. Απο απλές εγκαταστάσεις ταπεινες όπως λες εσύ μέχρι Amx καί pa. Από σπίτια - ξενοδοχεία μέχρι βαπόρια. Και δέν το αναφέρω για νά σέ συγκρίνω, αλλά γιά να μην δυσφημιζεις την δουλειά μού.

Δέν υπάρχει λόγος να συζητησουμε αλλο. Το θεωρώ παιδαριώδες.

Επεξ/σία από graphist83
  • Like 2
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χρειάζομαι την βοήθεια σας, έχω μαγαζί, έχω μέσα μια τηλεορασούλα να περνάει η ώρα, με εσωτερική κεραία (για εξωτερική ούτε λόγος από τον ιδιοκτήτη του οικήματος), τελευταία έχω πρόβλημα όμως με τα κανάλια, είπα να αλλάξω κεραία, τα περασμένα ήταν ο πατέρας μου Καβάλα μου έφερε μια στο ίδιο στυλ με την δική μου αλλά με πιο ενισχυμένο σήμα (η δική μου 36db η άλλη 41db), δεν έκανε δουλειά, ευτυχώς βρήκα κάποιον που την ήθελε και πήρα τα λεφτά μου 15€. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΤΙΜΗ, θέλω να με προτείνετε κάτι καλό που να μπορώ αργότερα να πιάνω και ψηφιακά.

Δημοσ.

Χρειάζομαι την βοήθεια σας, έχω μαγαζί, έχω μέσα μια τηλεορασούλα να περνάει η ώρα, με εσωτερική κεραία (για εξωτερική ούτε λόγος από τον ιδιοκτήτη του οικήματος), τελευταία έχω πρόβλημα όμως με τα κανάλια, είπα να αλλάξω κεραία, τα περασμένα ήταν ο πατέρας μου Καβάλα μου έφερε μια στο ίδιο στυλ με την δική μου αλλά με πιο ενισχυμένο σήμα (η δική μου 36db η άλλη 41db), δεν έκανε δουλειά, ευτυχώς βρήκα κάποιον που την ήθελε και πήρα τα λεφτά μου 15€. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΤΙΜΗ, θέλω να με προτείνετε κάτι καλό που να μπορώ αργότερα να πιάνω και ψηφιακά.

Δεν παίζει ρόλο το πόσο ενίσχυση θα έχει η κεραία που θα πάρεις οσο εχει σημασία η θέση που θα την βάλεις. Μιλάμε για αναλογική λήψη? Είσαι πολύ μακρυά από το κέντρο εκπομπής?

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σε ολους!!!

Εγω ειχα προβλημα με την κεντρικη κεραια της πολυκατοικιας (σπασιματα στο bbc, welle, βουλη και δτ hd), εβγαλα το καλωδιο απο την πριζα υης κεραιας, το γυμνωσα και το ακουμπησα στο σωμα του καλοριφερ και δειχνουν τα παντα τελεια.

Μενω κοντα στον Υμηττο και σε ρετιρε.

Τι λετε;;;

Να τα αφησω ετσι ή αμα ριξει κανα κεραυνο, θα τρεχω για πυροσβεστήρες;;;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν είναι και λιγες οι φόρες που στα Νότια προάστια, αναγκαστήκαμε να χαμηλώσουμε κεντρικούς ενισχυτές γιατί το ψηφιακό σήμα κλιπαρε απο υπερενισχυση…

Μάλιστα αυτές οι περιοχές (Βούλα, Άνω Γλυφάδα, Βουλιαγμένη) σωθήκαν με τα ψηφιακά καθως εκει που με την αναλογική λήψη έβλεπαν από μετρία εως καθόλου τώρα εχουν άριστη εικόνα. Και μάλιστα με απλες κεραίες Yagi UDA η πάνελ και όχι με πανάκριβες συμφασικές τρίαινες televes, ikusi fraccaro κτλ που απαιτούσε το αναλογικό σήμα.

φιλε graphist83, μενω Ανω Γλυφαδα (200 μετρα απο Λ.Βουλιαγμενης περιπου) και η εξωτερικη κεραια που ειχε ο προηγουμενος ειναι διαλυμενη, σκουριασμενη, αχρηστη.

επειδη ειναι δυσκολη η προσβαση μου εκει που την εχει, πιστευεις οτι θα κανω δουλεια με μια μικρη εσωτερικη κεραια?

και αν ναι, ποση ενισχυση χρειαζεται (αν χρειαζεται)???

μιλαω φυσικα για ψηφιακο σημα, το αναλογικο δεν με ενδιαφερει καθολου

Δημοσ.

παιδιά και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα... υπάρχει καποιος να προτείνει εσωτερική κεραία για ψηφιακά?? 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ηθελα να σημειώσω πως προσωπικά μέσα στον Απρίλιο αγόρασα & δοκίμασα 2 κεραίες της Philips, το μοντέλο SDV6224

Και οι δύο ήταν χαλασμένες, DOA.

Δεν ξέρω αν πρόκειται για χαλασμένη παρτίδα, αλλά με δεδομένο την εμπειρία μου, έχω να σας πω ένα πράγμα: "μακριά" !

ΥΓ: πριν πει κανείς τις γνωστές βλακείες, μένω στους πρόποδες του Υμηττού στον 4ο όροφο, δοκίμασα 2 διαφορετικές τηλεοράσεις Samsung, οι οποίες πιάνουν DIGEA με ένα απλό γυμνό καλώδιο. Και απολύτως τίποτα με την Philips (ούτε digital, ούτε analog, ούτε radio).

Δημοσ.

Εφοσον επιανες με γυμνο καλωδιο τα επιπεδα σηματος που ειχες ηταν πανω απο 40DB, Ενδεχόμενος αν πηρες καποια εσωτερικη κεραία με μεγαλο ενισχυτη 38-40db να ειχες προβλημα κλιπαρισματος. 

Εκει θες κατι απλο και παθητικο χωρις ενισχυση. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας,

Μια ερωτηση. Οι κεραιες εσωτερικες, παλαιου τυπου (αναλογικο σημα), με ενισχυση, δουλευουν ικανοποιητικα στο νεο ψηφιακο σημα; 'Η πρεπει να προμηθευτω νεα;

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια ψαχνομαι και εγω εχετε καμια καλη προταση?

H DTV θέλει πολύ καλή κεραία γιατί η ισχύς εκπομπής δεν έχει καμια σχέση με την παλιά analogue. Η ισχύς εκπομπής τις DTV είναι πολύ μικρότερη.

Γιαυτο και υπάρχουν και πολλά παράπονα πως σε υπάρχουσες εγκατάστασης που δούλευαν ok σε analogue να μην δουλεύουν σε DTV.

αυτο συνεβη σε εμας. με την αναλογικη πιαναμε ολα καλα με την κεραια της πολυκατοικιας, εγινε ψηφιακο και πιανει λεει ο 5 και ο 4 οροφος. εμεις στον 3 φαινεται ειναι παραπανω οι απωλειες του καλωδιου και σε συνδυασμο με την μικροτερη ισχυ εκπομπης , τον πουλο.

και βαλαμε την εσωτερικη που ειχαμε για το εξοχικο. θελω ομως και μια για το δωματιο καλη.

εβαλα την κεραια που εχουμε στην κρεβατομαρα στο δικο μου δωματιο και δεν επιανε το ιδιο καλα με μεσα στα καναλια, κλπ

πως θα ξερω αν αυτη που θα αγορασω βγει μουφα? μπορω να κανω δοκιμη και αν δεν παιει οπως θελω να την επιστρεψω?\

απο το skroutz ειδα αυτη να εχει καλα σχολια

http://www.techstores.gr/telco-av-961-amp-eni.html

πειτε καμια γνωμη ρε παιδια!

Δημοσ.

Για να πιάνεις με εσωτερική κεραία αυτο σημαίνει ότι στην περιοχή σου τα επίπεδα σήματος είναι υψηλά. Πράγμα που σημαίνει ότι η κεντρική σας κεραία έχει κάποιο πρόβλημα. Αν πιάνετε με εσωτερικές η εξωτερική θα έπρεπε να κατεβάζει πάνω από 70+db.

Άρα κάτι συμβαίνει με την κεντρική εγκατάσταση. Δεν οφείλεται στην ψηφιακή μετάβαση.

Οι εσωτερικές κεραίες μπορεί να πιάνουν όλα τα κανάλια σε μια θέση και σε μια άλλη 20 εκατοστά πιο δίπλα να μην πιάνει τίποτα. Θέλουν πολύ καλή στοχευση καθώς έχουν ευαισθησια στην θέση τοποθέτησης.

Ο λόγος είσαι λίγο πολύπλοκος καθώς έχει καν κάνει με τον τρόπο που εκπέμπουν οι συχνότητες. Μαγνητικό - ηλεκτρικό πεδίο και η πόλωση. Οι εσωτερικές κεραίες έχουν ξεχωριστά στοιχεία για το κάθε ένα.

Ψάχτειτε λίγο με την εξωτερική. Διαχειριστή δεν έχετε στην πολυκατοικία? Ένας τεχνικός σωστός το λύνει σε μισή ώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...