Jethro Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα/καλημέρα.. Ψάχνω για εσωτερική κεραία για ψηφιακά κανάλια, μέχρι 15-20€ (καλή σε σχέση με τα χρήματα) Έχει κανείς καμιά πρόταση ?
bloodmaniac Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 να σου προτεινω εγω μια πατεντα που εχω κανει και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.πηγαινε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικα και παρε κανα 2 μετρα ομοαξνικο καλωδιο και ενα φις για κεραια τηλεορασης.ξεγυμνωσε κανα μετρο απο το ομοαξονικο (να φτασεις μεχρι και το συρμα)και κανε μια λουπα.δλδ την ακρη που εχεις ξεγυμνωσει γυρνα την και τηλιξε την πανω στο καλωδιο.στην αλλη ακρη του ομοαξονικου βαλε το φισακι και δοκιμασε να δεις αν πιανει. εγω ετσι ειμαι κομπλε.το κοστος ειναι 2 ευρω το πολυ οποτε και να μην σου δουλεψει δεν θα εχεις χασει και πολλα, αν σ δουλεψει ομως θα γλυτωσεις ενα 20αρικακι. 1
graphist83 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δουλεύει αμα μενεις κατω απο το κεντρο εκπομπης η πολυ κοντα. Σαν λυση, δεν ειναι καν λυση.. Παρε μια της Philips απο 42db και ανω. Ανάλογα την περιοχη που μενεις εξαρταται και η αποτελεσματικότητα της.
Phoenix7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Επειδη και εγω ψαχνω μια εσωτερικη κεραια, στα ιδια λεφτα,καποια προταση? Δεν θελω να τα πιανω ψηφιακα. Ειναι για μια παλια τηλεοραση που εχω στην εστια,και δεν πιανει τα καναλια.Καποια προταση? Πιανω μονο ΝΕΤ και ΕΤ1 Αποστολή από το LG-P500 με τη χρήση Insomnia App
graphist83 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Παρε μια της Philips απο 42db και ανω. Ανάλογα την περιοχη που μενεις εξαρταται και η αποτελεσματικότητα της.
Jethro Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Το κοιταξα, αλλα απο οσο βλεπω ξεφευγουν πολυ σε τιμες οι Philips >=42db...καποια οικονομικη ιδιων db δεν θα ναι αποτελεσματικη ?
graphist83 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Το ποσο αποτελεσματική εχει να κανει με την περιοχή που μενεις και το ποσο κοντα εισαι στο κέντρο εκπομπής. Τελος σημαντική και η θεση που θα την βαλεις με ακρίβεια μεχρι και λίγων εκατοστών. Μονο με χειροκίνητο συντονισμό και ελεγχο των μπαρών ισχυως και ποιότητας σήματος θα κεντραρεις καλα. Δες και μερικές πιο μικρες οπως PHILIPS SDV5121
Jethro Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Εχω δει μια απο το κιτρινο μαγαζακι GREENTEK DTV-8 η οποια ειναι κομψη, αυτες κανουν τιποτα ?
biomecanoid Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 H DTV θέλει πολύ καλή κεραία γιατί η ισχύς εκπομπής δεν έχει καμια σχέση με την παλιά analogue. Η ισχύς εκπομπής τις DTV είναι πολύ μικρότερη.Γιαυτο και υπάρχουν και πολλά παράπονα πως σε υπάρχουσες εγκατάστασης που δούλευαν ok σε analogue να μην δουλεύουν σε DTV.Εγώ θα έλεγα να βάλεις μια Μικρή εξωτερική κεραία στο μπαλκόνι για να βλέπεις καλά γιατί άμα δεν πιάνεις καλο σήμα το DTV δεν παιζει κάνει χαζους ηχους κόβετε δεν κάνει απλά χιονακια όπως το analogue
Jethro Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Ειναι για δωματιο και το δωματιο δεν εχει μπαλκονι εχει μονο παραθυρο, οποτε εξωτερικη κεραια θα ναι λιγο δυσκολο..εκτος αν υπαρχει καποια που θα μπορουσε να εγκατασταθει σε παραθυρο 1
graphist83 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 H DTV θέλει πολύ καλή κεραία γιατί η ισχύς εκπομπής δεν έχει καμια σχέση με την παλιά analogue. Η ισχύς εκπομπής τις DTV είναι πολύ μικρότερη. Γιαυτο και υπάρχουν και πολλά παράπονα πως σε υπάρχουσες εγκατάστασης που δούλευαν ok σε analogue να μην δουλεύουν σε DTV. Εγώ θα έλεγα να βάλεις μια Μικρή εξωτερική κεραία στο μπαλκόνι για να βλέπεις καλά γιατί άμα δεν πιάνεις καλο σήμα το DTV δεν παιζει κάνει χαζους ηχους κόβετε δεν κάνει απλά χιονακια όπως το analogue Αναποδα τα λες και παραπληροφορεις. Η ψηφιακή μετάδοση έχει πολύ περισσότερη ισχύ εκπομπής από την αναλογική. Απλά στα ψηφιακά δεν έχουμε ημίμετρα, η πιάνουμε σήμα η καθόλου. Το καλό είναι ότι έχουμε καθαρή εικόνα ακόμακαι χαμηλές σταθμες σηματος. Κάτι που στα αναλογικά σημαίνει παράσιτα, χιόνια κτλ. Απλά τα ψηφιακά κανάλια είναι ευαίσθητα σε εγκαταστάσεις κακής ποιότητας. Βραχηκυκλωμενα καλώδια, σκουριασμενοι διακλαδωτες, υπερενισχυση κτλ. Εάν όλα τηρηθούν σωστά οι απαιτήσεις είναι μικρές. Εχω δει μια απο το κιτρινο μαγαζακι GREENTEK DTV-8 η οποια ειναι κομψη, αυτες κανουν τιποτα ? Δεν την ξέρω δέν την εχω δουλέψει. Παρόλα αυτα σου είπα ότι εξαρτάται από την περιοχή σου. Όσο δέν μού δίνεις περισσότερα στοιχεία αδυνατώ να βοηθησω.
biomecanoid Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) υπάρχουν και βάσης που βιδώνουν εξωτερικά στον τοίχο και βάζεις πάνω ότι κεραία θες.Το Σπίτι κάπου θα έχει Μπαλκόνι να βγάλεις την κεραία και να την φέρεις με καλώδιο στο σημείο που θες η και σε όλο το σπίτι. Αλλα μάλλον δεν θες καλώδια. Βεβαια για καλά αποτελέσματα χρειάζονται και τα καλώδια.Επίσης μπορείς να πετάξεις ένα ομοαξονικό καλώδιο από την κεντρική κεραία στην ταρατσα μέχρι στο δωμάτιο σου Αναποδα τα λες και παραπληροφορεις. Η ψηφιακή μετάδοση έχει πολύ περισσότερη ισχύ εκπομπής από την αναλογική. Απλά στα ψηφιακά δεν έχουμε ημίμετρα, η πιάνουμε σήμα η καθόλου. Το καλό είναι ότι έχουμε καθαρή εικόνα ακόμακαι χαμηλές σταθμες σηματος. Κάτι που στα αναλογικά σημαίνει παράσιτα, χιόνια κτλ.Απλά τα ψηφιακά κανάλια είναι ευαίσθητα σε εγκαταστάσεις κακής ποιότητας. Βραχηκυκλωμενα καλώδια, σκουριασμενοι διακλαδωτες, υπερενισχυση κτλ. Εάν όλα τηρηθούν σωστά οι απαιτήσεις είναι μικρές.Δεν την ξέρω δέν την εχω δουλέψει. Παρόλα αυτα σου είπα ότι εξαρτάται από την περιοχή σου. Όσο δέν μού δίνεις περισσότερα στοιχεία αδυνατώ να βοηθησω. Aμα δεν ξέρετε ίσως δεν πρέπει να απαντάτε και ειδικότερα να μην διορθώνεται εσφαλμένα Η μετάβαση στο DVB-T έγινε για να ελευθερωθεί το μολυσμένο από την analogue ΤV ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.Η analogue ήθελε μεγαλη ισχύ εκπομπής και κατανάλωνε μεγάλο ευρος φάσματος για λιγα καναλια. Οι σταθμοί βάσης είχαν τόσο μεγάλη ισχύ που έπρεπε να είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές.Με την DVB-T η ισχύς εκπομπής είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ / Safe και στο ίδιο φάσμα χωράνε πιο πολλά κανάλια και καλύτερης ποιότητας. Υπουργειο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων http://www.yme.gov.gr/index.php?tid=684 " Τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας είναι η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση του φάσματος (τυπικά 4 τηλεοπτικά προγράμματα ανά κανάλι UHF), η μικρότερη ισχύς εκπομπής, οι λιγότερες παρεμβολές μεταξύ γειτονικών πομπών καθώς και η δυνατότητα παροχής νέων υπηρεσιών στον τηλεθεατή / ακροατή. " ελπίζω να σας κάλυψα Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2013 από biomecanoid 1
VasKag Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 παρενθεση στο ολο θεμα. ξερουμε αν και ποτε θα σταματησει τελειως (για αθηνα κυριως) η αναλογικη εκπομπη απο παρνηθα?
graphist83 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Η Πάρνηθα κανονικά ηταν να κλείσει το καλοκαίρι του 2013 κατά τα λεγόμενα του υπευθύνου της Digea. Μάλιστα ειναι πολυ σημαντικό καθώς η χώρα μας δρα ως εμπόδιο για την εξέλιξη του ψηφιακού διαύλου άλλων γειτονικών Ευρωπαϊκών χώρων στο χωρο των τηλεπικοινωνιών. Τώρα με την κατάσταση στην χώρα, άγνωστων αν θα τηρηθεί. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2013 από graphist83
graphist83 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 υπάρχουν και βάσης που βιδώνουν εξωτερικά στον τοίχο και βάζεις πάνω ότι κεραία θες. Το Σπίτι κάπου θα έχει Μπαλκόνι να βγάλεις την κεραία και να την φέρεις με καλώδιο στο σημείο που θες η και σε όλο το σπίτι. Αλλα μάλλον δεν θες καλώδια. Βεβαια για καλά αποτελέσματα χρειάζονται και τα καλώδια. Επίσης μπορείς να πετάξεις ένα ομοαξονικό καλώδιο από την κεντρική κεραία στην ταρατσα μέχρι στο δωμάτιο σου Aμα δεν ξέρετε ίσως δεν πρέπει να απαντάτε και ειδικότερα να μην διορθώνεται εσφαλμένα Η μετάβαση στο DVB-T έγινε για να ελευθερωθεί το μολυσμένο από την analogue ΤV ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η analogue ήθελε μεγαλη ισχύ εκπομπής και κατανάλωνε μεγάλο ευρος φάσματος για λιγα καναλια. Οι σταθμοί βάσης είχαν τόσο μεγάλη ισχύ που έπρεπε να είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές. Με την DVB-T η ισχύς εκπομπής είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ / Safe και στο ίδιο φάσμα χωράνε πιο πολλά κανάλια και καλύτερης ποιότητας. Υπουργειο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων http://www.yme.gov.gr/index.php?tid=684 " Τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας είναι η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση του φάσματος (τυπικά 4 τηλεοπτικά προγράμματα ανά κανάλι UHF), η μικρότερη ισχύς εκπομπής, οι λιγότερες παρεμβολές μεταξύ γειτονικών πομπών καθώς και η δυνατότητα παροχής νέων υπηρεσιών στον τηλεθεατή / ακροατή. " ελπίζω να σας κάλυψα Αυτό έλειπε, να μας κάνουν και μαθήματα στα συστήματα λήψεως τηλεοπτικών σημάτων….. Όσοι με ξέρουν εδώ στο insomnia, λογικά θα γελούν με το σχόλιο σου για το εάν με κάλυψες! Προς υπεράσπιση σου, εγκαθιστώ επαγγελματικά πανω από 10 χρόνια συστήματα λήψεως τηλεοπτικών σημάτων κτλ κτλ. Όποτε μάλλον ότι λέω το στηρίζω και πρακτικά, όχι μονό θεωρητικά. Παρόλα αυτά βοηθώ εντελώς οικιοθελώς τα μελή της κοινότητας του φόρουμ χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Πάμε στο προκείμενο. Το κείμενο που μου παρέθεσες τα λέει πολύ σωστά. Η διάφορα είναι ότι δεν εχεις καταλάβει τι λέει πλήρως, καθώς δεν έχεις ολη την θεωρία υπ όψιν σου. Ο λόγος που σου ανέφερα υψηλότερη ισχύ σήματος ηταν για λόγους απλότητας για να μην επακολουθήσει αυτό το κείμενο. (δεν ενδιαφέρει τον τελικό αποδέκτη πόσα είναι τα watt εκπομπής αλλά το τελικό αποτέλεσμα) Αλλά μάλλον θα επακολουθήσει εφοσον θέλουμε να το αναλύσουμε τοσο. Θα προσπαθήσω να το αναλύσω με οσο πιο απλά λόγια μπορώ γιατί είναι σχετικά πολύπλοκο. Tα σήματα DVB-T εκπέμπονται από τα κέντρα εκπομπής σε χαμηλότερη ισχύ Watt. Η φύση τους είναι τέτοια που δεν απαιτείται πολύ από αυτην για την απρόσκοπτη λήψη τους από τους δέκτες, όπως συνέβαινε με το αναλογικό. Συγκεκριμένα για την απροβλημάτιστη λήψη ενός αναλογικού σήματος απαιτείται ισχύς σήματος από 55dbmv – 75dbmv min – max. Ενώ ένα ψηφιακό σήμα διαμόρφωσης (modulation) 16 – 64 QAM εχει απαιτήσεις το λιγότερο 25dbmv. Βλέπεις την διάφορα ε?? Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι λόγο του έξυπνου τρόπου εκπομπής του. Το ψηφιακό σημα διαμορφώνεται σε ένα πακέτο δεδομένων (QAM) και εκπέμπεται σε πακέτα (symbols). Ο δέκτης μας αναλαμβάνει να αποκωδικοποιήσει αυτά τα πακέτα σε μέγεθος και φάση. Μαζι με τα πακέτα που περιέχουν τα δεδομένα, εκπέμπονται και κάποια συμπληρωματικά, τα οποία βοηθούν στη διόρθωση τω σφαλμάτων. Οι δέκτες ενσωματώνουν κάποια κυκλώματα ονόματι Viterbi και Reed Solomon που αναλαμβάνουν την διόρθωση των σφαλμάτων. Αυτός είναι και ο κυριος λόγος που οι ψηφιακοί δέκτες δίνουν την ιδια εικόνα ειτε με 100% ισχυ – ποιότητα ειτε με 65%. Διαμορφώσεις ψηφιακών σημάτων στην Ελλάδα έχουμε δυο. Η ERT Digital εχει modulation 16 QAM και η Digea στα 64 QAM. Από εκει καταλαβαίνουμε γιατί και η Digea εχει λιγότερα προβλήματα στην ληψη της από τα κρατικά. Εφόσον στέλνει πιο πλούσια πακέτα, είναι ευκολότερη η διόρθωση των λαθών. Από αυτά προκύπτει το συμπέρασμα ότι για την ληψη των ψηφιακών σημάτων απαιτείται πολύ απλός και οικονομικός εξοπλισμός. Μάλιστα σε πολλές εγκαταστάσεις δεν απαιτείται ουτε καν ενισχυτής. Δεν είναι και λιγες οι φόρες που στα Νότια προάστια, αναγκαστήκαμε να χαμηλώσουμε κεντρικούς ενισχυτές γιατί το ψηφιακό σήμα κλιπαρε απο υπερενισχυση… Μάλιστα αυτές οι περιοχές (Βούλα, Άνω Γλυφάδα, Βουλιαγμένη) σωθήκαν με τα ψηφιακά καθως εκει που με την αναλογική λήψη έβλεπαν από μετρία εως καθόλου τώρα εχουν άριστη εικόνα. Και μάλιστα με απλες κεραίες Yagi UDA η πάνελ και όχι με πανάκριβες συμφασικές τρίαινες televes, ikusi fraccaro κτλ που απαιτούσε το αναλογικό σήμα. Για την ακρίβεια το αναλογικό σημα υστερούσε κατά βάση λόγο της ίδιας της απλότητας του. Τα σήματα της εικόνας μεταδίδονταν υπο μορφή ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας UHF αυτούσια σε μια μορφή. Το tuner της TV τις λάμβανε υπο μορφή ρεύματος και το ανέλυε σε δεδομένα εικόνας. (το λεω πολύ χοντρικά) Εάν αυτό το σημα αδυνατούσε στην πορεία, αδυνατούσε και η πληροφορία. Αρα είχαμε χιόνια, είδωλα, γραμμές κτλ. Πίστεψε τα εχω φάει και τα δυο με το κουταλι… Το ψηφιακό στον αντίποδα είναι ευαίσθητο σε κακή εγκατάσταση. Καθώς τα δεδομένα είναι εύκολο να παραποιηθούν και να μπερδέψουν τον δεκτη. Κατά βαση σε μια σωστή εγκατάσταση πρέπει να λαμβάνουμε μετρήσεις SNR, BER και CBER για να ελέγξουμε την ορθότητα των συνδέσεων μας, την αποφυγή ενδοδιαμορφωσης (data collisions) από κακη ενίσχυση η μελέτη του δικτύου διανομής. Η εγκατάσταση μιας κεραίας μπορεί να σου φαίνεται εύκολη υπόθεση. Για μια με δυο TV και το κέντρο εκπομπής πολύ κοντά, μπορεί και να είναι. Η θεωρία όμως δεν είναι εύκολη και αυτή πρέπει να τηρείται από σωστό τεχνικό, όταν εχει να κανει με εγκαταστάσεις σε δύσκολες περιοχές η να χρειαστεί να οδηγήσει με σήμα 150 – 200 δέκτες σε κάποιο ξενοδοχείο η να εντοπίσει κάποιο σφάλμα σε πολυκατοικία με αρχαία καλωδίωση κτλ.. Εδώ σου παραθέτω έναν οδηγό που ειχα φτιάξει εγώ οικειοθελώς για να βοηθήσω την κοινότητα του φορουμ να κατανοήσει τα βασικά. Εάν θες και έχεις όρεξη διάβασε τον. http://www.insomnia.gr/topic/436254-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1/?hl=%2B%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82%3A+%2B%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82+%2B%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D+%2B%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%2B%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7 Φιλικά Μάριος AV Group. ΥΓ Προς admin αποκατέστησα το πρόβλημα με το κειμενο Ευχαριστώ 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα