Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, έχω καταχωνιασμένο σ' ένα ντουλάπι, ένα πληκτρολόγιο τής IBM, το οποίο συνόδευε ένα pc που είχα πάρει προ αμνημονεύτων ετών. Έχω μάλιστα την υποψία ότι είναι μηχανικό. Αυτό έχει ένα «χωνευτό» καλώδιο, το οποίο καταλήγει σ' ένα βύσμα στρογγυλό με γύρω στα 5 pins μέσα (όχι ps2, είναι αρκετά μεγαλύτερης διαμέτρου).

Έχω δει κάποιους adaptors που δέχονται αυτό το βύσμα και βγάζουν αρσενικό usb. Το κόστος τους είναι ανάξιο λόγου και θα έπαιρνα έναν έστω και για να δοκιμάσω, αλλά το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο είναι στο πατρικό μου στην Ελλάδα. Πριν λοιπόν αγγαρέψω τους δικούς μου να μου το στείλουν, είπα να ρωτήσω: Φαντάζεστε ότι με αυτό το adaptor θα λειτουργεί αν το συνδέσω σ' ένα δεύτερο μηχάνημα που έχω;

Δημοσ.

Έτσι ήταν το 1ο μου πληκτρολόγιο. Γιατί να ασχοληθείς όμως μαζί του; Εκτός ότι θα κάνει και πολύ θόρυβο, δεν έχει και το Windows key...  :-D

• Like 1
Δημοσ.

λινκ του ανταπτορα?

λογικα ναι, αυτη ειναι η δουλεια του ανταπτορα

Δεν έχω link, διότι δεν ξέρω πως λέγεται αυτό το ρημαδοβύσμα, για να το αναζητήσω. Απλά πήρε το πληκτρολόγιο μαζί του ο αδελφός μου σ' ένα κομπιουτεράδικο στην Αθήνα και είδε ότι τον είχαν.

Έτσι ήταν το 1ο μου πληκτρολόγιο. Γιατί να ασχοληθείς όμως μαζί του; Εκτός ότι θα κάνει και πολύ θόρυβο, δεν έχει και το Windows key...  :-D

Θυμάμαι από τότε, ότι ήταν ιδιαιτέρως βολικό στην πληκτρολόγηση και άντεχε αδιαμαρτύρητα το ...ξύλο που ρίχνω από συνήθεια στα πλήκτρα (τα χτυπάω πολύ δυνατά). Ο θόρυβος δεν ενοχλεί. Όσο για το Win Key...μια που υπάρχει και μια που δεν υπάρχει, για 'μένα είναι το ίδιο! Μόνο ...κατά λάθος το πατάω καμιά φορά!

Δημοσ.

Παιδιά, έχω καταχωνιασμένο σ' ένα ντουλάπι, ένα πληκτρολόγιο τής IBM, το οποίο συνόδευε ένα pc που είχα πάρει προ αμνημονεύτων ετών. Έχω μάλιστα την υποψία ότι είναι μηχανικό. Αυτό έχει ένα «χωνευτό» καλώδιο, το οποίο καταλήγει σ' ένα βύσμα στρογγυλό με γύρω στα 5 pins μέσα (όχι ps2, είναι αρκετά μεγαλύτερης διαμέτρου).

Έχω δει κάποιους adaptors που δέχονται αυτό το βύσμα και βγάζουν αρσενικό usb. Το κόστος τους είναι ανάξιο λόγου και θα έπαιρνα έναν έστω και για να δοκιμάσω, αλλά το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο είναι στο πατρικό μου στην Ελλάδα. Πριν λοιπόν αγγαρέψω τους δικούς μου να μου το στείλουν, είπα να ρωτήσω: Φαντάζεστε ότι με αυτό το adaptor θα λειτουργεί αν το συνδέσω σ' ένα δεύτερο μηχάνημα που έχω;

Το παλιό βύσμα λέγεται DIN5. Το Αν θα δουλέψει Din5->usb (δες τις απαντήσεις ΕΔΩ )

vVWku.png

Δημοσ.

Το παλιό βύσμα λέγεται DIN5. Το Αν θα δουλέψει Din5->usb (δες τις απαντήσεις ΕΔΩ )

Ευχαριστώ πολύ για το link! Αν κατάλαβα σωστά από ένα γρήγορο διάβασμα που έριξα, με το απλό ανταπτοράκι που λέω, δεν παίζει να λειτουργεί, αλλά ακόμα και με το active έχουμε να κάνουμε μάλλον με «ζαριά»...σωστά;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το link! Αν κατάλαβα σωστά από ένα γρήγορο διάβασμα που έριξα, με το απλό ανταπτοράκι που λέω, δεν παίζει να λειτουργεί, αλλά ακόμα και με το active έχουμε να κάνουμε μάλλον με «ζαριά»...σωστά;

Ναι σωστά

Δημοσ.

χαχα dee και εγώ είχα ανοίξει thread παλιά όταν είχα ξεθάψει από το υπόγειο ένα τέτοιο πληκτρολόγιο/ποντίκι :D

Ακόμα βέβαια να πάρω αντάπτορα και να δω αν δουλεύουν :P

Δημοσ.

PS2 θυρα δεν έχει η μητρικη σου?

Τώρα που το λες!.... :-D  Έχει, ναι! Λες να είναι πιθανότερο να λειτουργήσει, με ανταπτοράκι από din5 σε ps/2;

Δημοσ.

Τώρα που το λες!.... :-D  Έχει, ναι! Λες να είναι πιθανότερο να λειτουργήσει, με ανταπτοράκι από din5 σε ps/2;

Εννοειται!

Δημοσ.

Εννοειται!

O.K.! Θα κανονίσω να μου στείλουν το πληκτρολόγιο και θα το δοκιμάσω. Δεν έχω να χάσω τίποτα, αν μη τι άλλο! Να είσαι καλά!

Δημοσ.

O.K.! Θα κανονίσω να μου στείλουν το πληκτρολόγιο και θα το δοκιμάσω. Δεν έχω να χάσω τίποτα, αν μη τι άλλο! Να είσαι καλά!

Καλά ρε θηρίο σου δείχνω ολόκληρο thread που είχα ανοίξει παλιά και δεν είδες αντάπτορες με ps/2??

τσ τσ τσ... <_<

Με απογοητεύεις... :P

Δημοσ.

Καλά ρε θηρίο σου δείχνω ολόκληρο thread που είχα ανοίξει παλιά και δεν είδες αντάπτορες με ps/2??

τσ τσ τσ... <_<

Με απογοητεύεις... :P

Το είδα ρε τρελέ! :-D Αλλά τον κατάλληλο αντάπτορα - όποιος κι αν είναι αυτός - ούτως ή άλλως θα τον αγοράσω όταν θα έχω στα χέρια μου το πληκτρολόγιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...