moyrgos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Γειά σας θα ήθελα να φτιάξω ένα σιτε με χάρτες για μια πόλη και με μαγαζιά πχ καφε,εστιατορια,γιατρους κτλ θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καποιο δωρεαν template σε joomla , drupal , wordpress αν καποιος εχει στησι κατι παρομιο και μπορει να με βοηθησει ειναι καλοδεχουμενος ευχαριστώ πολύ
slevinkelevra Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Θες κατι "έτοιμο" απ οτι καταλαβα ? Μην παρεξηγεις τη λεξη ετοιμο, δε το λεω με την αρνητικη εννοια. Δε θες δηλαδη να εχεις δικια σου βαση με τα μαγαζια, καφε κτλ και να τη χειριζεσαι και να προσθετεις νεα πραγματα εσυ εκει? Θες να χρησιμοποιησεις μια υπηρεσια που να τα παρεχει ολα αυτα, και συ να τα εμφανιζεις στο site σου? Εαν ναι, ψαξε λιγο Drupal, κ αυτο CMS ειναι και εχει πολλες δυνατοτητες. Νομιζω συνεργαζονται με openStreetMaps και mapQuest, δυο πολυ καλες, free υπηρεσιες για web-mapping.Για τα αλλα CMS δε ξερω, εχω χασει και επαφη, εχω πολλα χρονια να τα χρησιμοποιησω. Βεβαια υπαρχει παντα και η Google με τις map υπηρεσιες της που εχει και αυτη δεδομενα για πολεις, οπως μαγαζια , γιατρους κτλ (αλλα και οι αλλες 2 που ειπα πιο πανω εχουν) Αν θες λιγοτερο ετοιμα πραματα, παμε για πατροπαραδοτο τριπτυχο "geoserver/postGIS/openlayers"
moyrgos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 καταρχήν ευχαριστώ για την απαντηση . δεν θέλω κατι ετοιμο θέλω απλά να δω πως δουλεύει η θα το κάνω με MySql η αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ? Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω κάτι τέτοιο και δεν ξέρω απο που να αρχίσω ειναι η αλήθεια . ευχαριστώ και πάλι.
slevinkelevra Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Κατσε γιατι μπερδευτηκα, επειδη αναφερες τις λεξεις joomla, drupal κτλ. Να το παμε αλλιως. Τι ακριβως θες να κανεις? Θα υπαρχει back-end που θα διαχειριζεσαι εσυ? Η δε σε νοιαζει αν το διαχειριζεται μια αλλη, τριτη υπηρεσια που σου παρεχει τα δεδομενα? Ο πελατης σου εχει πει "ολα δικα μας, στον σερβερ μας"? Geoserver/openlayers/postGIS που ειπα πριν, σημαινει οτι θα φτιαξεις σχεδον ολο το συστημα "χειροποιητα" μονος σου. Οποτε αν δεν εχεις εμπειρια και λιγο χρονο διαθεσιμο , μαλλον δεν προλαβαινεις. Αλλα και παλι δε ξερω τι επιπεδο εισαι. Η ποσο αποφασισμενος εισαι να μη δεις το φως του ηλιου για μηνες ολοκληρους και να τρεφεσαι μονο με goodys και redbull . Anyway, εξηγησαι λιγο τις απαιτησεις, αν θες, για να καταλαβουμε τι γινετε, μηπως και σε βοηθησουμε , συμφωνα παντα με αυτα που θελει το προτζεκτ σου.
moyrgos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Λοιπών ας το πάμε απο την αρχή θα γίνει ενα σιτε το οποίο με το που μπαίνει ο χρήστης θα πέρνει longitude latitude αφού πάρει αφτά θα του δειξει που ειναι στον χαρτη με τα θα παει στο μαγαζι που θελει και απο εκει θα του διχνει το δρομο για να παει το θεμα ειναι πως στέλνεις της τιμες του longitude και του latitude στο γοογλε μαπ και δευτερων δεν υπαρχει πελατης το προτζεκτ ειναι καθαρα για θέμα εμπειρίας και για να γίνει κάτι όμορφο . ευχαριστώ και πάλι
slevinkelevra Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Πολλες επιλογές, ορεξη να χεις να ψαξεις τι σου ταιριαζει ο χρηστης βλέπει που ειναι = geolocation ο χρηστης παει σε ενα μαγαζι = directions Δεν νομιζω οτι εχει νοημα ετσι κ αλλιως να φτιαξεις μονος σου μια βαση με ολα τα μαγαζια μιας πολης. Θα παρει πολυ καιρο, ετσι κ αλλιως να τη "γεμισεις". Οποτε καλυτερα να βασιστεις σε τριτους, πιο λογικο. Ολοι βασιζομαστε σε υπηρεσιες τριτων, λιγο ή πολυ. Η google μάλλον εχει τις περισσοτερες πληροφοριες που θες. Αλλα , κλασικα εχει "κλειδωσει" τις υπηρεσιες της (τις περισσότερες). Μπορεις να τις χρησιμοποιεις μονο με αλλες υπηρεσιες της google. Για geocoding πχ. που εψαχνα εγω, της google απαιτει να χρησιμοποιειται μονο μαζι με αλλα προιοντα της google. Η mapquest επισης πλουσιο περιεχομενο, αλλα πιο ανεκτικη στο να χρησιμοποιεις πραγματα της μαζι με αλλων. Αρκει να βαζεις το σημα της. Υπαρχουν και τα openStreetMaps, επισης free. Αλλα δε ξερω ποσο πλουσιο ειναι το περιεχομενο τους, για Ελλαδα τουλάχιστον. Εγω τα χω χρησιμοποιήσει μονο για να κατεβασω χαρτες. Και οι 3 εχουν geolocation και directions. Αλλες πιο ευκολο, αλλες πιο δυσκολο στην υλοποιηση του. Αλλα και αλλες cool υπηρεσιες οπως "υπολογισε ποσα μετρα ειναι απο δω ως εκει" κτλ κτλ. Απο κει και περα μπορεις να τα συνδιάσεις. Πχ, χαρτης απο google, δεδομενα απο mapquest και geolocation/directions απο openStreetMaps. Γενικα : σελίδα με php/html/javascript. (για mysql να αποθηκευεις σημεια και χαρτες κτλ, ξεχνα το, μια και το ανεφερες στην αρχη. No, no) Χαρτες δουλευουν κυρίως javascript/json/ajax/jQuery. "Ανοιγεις" javascript και μετα βαζεις τη βιβλιοθηκη API που θες. Μερικα API εχουν και API key. Δεν ειναι τιποτα, free ειναι, μια απλη εγγραφη κανεις στο site τους και σου δινουν ενα "κωδικο" που τον δηλώνεις μαζι με API. Μετα τη δηλωση javascript/API ξεκινας και παιζεις κυριως με javascript , εχωντας και τα παραδειγματα τους ως βοηθο. Πχ. κουμπι "εντοπισε με" με html/javascript που αμα πατηθει καλει javascript function. Η function κανει xmlHttpRequest (ajax) σε ενα API. Το API σου γυρναει lat lon σε μορφη json συνηθως. Τα πιάνεις με javascript (τα περνας σε vars) και μετα παλι με javascipt, συμφωνα με τη συνταξη της καθε υπηρεσιας, σχηματιζεις ενα σημειο στο χάρτη και ο χάρτης ζουμάρει εκει. Αυτα τα γενικα και τα ολίγα. Ελπίζω να πήρες μια γενικη ιδεα. Δεν ξερω να σε προσανατολίσω σε αλλες υπηρεσιες. Πρώτον γιατι αυτες παίζουν πιο δυνατα στην αγορα, δευτερων, εγω καιγομαι και δουλευω geoserver/postGIS/openLayers. Καλή αρχή και καλό διάβασμα
moyrgos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 slevinkelevra οτι και να πω ειναι λιγο σε ευχαριστώ παρα πολυ αν βρω κάτι πάνω σε αυτά θα στο πω αν και πιστεύω μια καλή παρέα σε ενα τέτοιο project είναι ενας χαρτογράφος , εχω ένα φίλο θα τον ρωτήσω και αυτόν να δώ πως δουλεύει και τι κάνει πανω κατω μπορεί να βρεθεί κατι καλό έχω ξεκινήσει είδη και διαβάζω-πειραματίζομαι στον geoserver και στο google maps . ευχαριστώ και πάλι
slevinkelevra Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δεν χρειαζετε να ευχαριστεις, ξεκολλα Κατι τελευταιο για σενα, αλλα και γενικοτερα για οσους θελουν να ασχοληθουν με web-mapping , βρειτε αυτα τα βιβλια Εμενα τουλαχιστον με βοηθησαν και απο κει ξεκινησα και αρχισα να καταλαβαινω τη φιλοσοφια που παιζει για χαρτες/υπηρεσιες "αλλων""Map Scripting 101 - An Example-Driven Guide to Building Interactive Maps with Bing, Yahoo! and Google Maps " by Adam DuVander - no stratch press - San Francisco openlayers για αρχάριους"OpenLayers 2.10, Beginner's Guide" by Erik Hazzard - PACKT publishing γενικα θεωρία web mapping και geoserver"GIS for Web Developers , Adding Where to Your Web Applications " by Scott Davis - The Pragmatic Bookshelf "ψαγμενα" παραδειγματα openlayers"OpenLayers Cookbook" by Antonio Santiago Perez - PACKT publishing για postGIS"PostGIS in Action" by Regina O. Obe and Leo S. Hsu - MANNING
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα