Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, κάτοχος γραμμής wind επί 2,5 χρόνια και όλα πήγαιναν καλά με συγχρονισμό στα 1024/15.000. Ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα όποιος με καλούσε άκουγε ένα μπιπ στην αρχή και μετά φύσημα (περιέργως άν σήκωνα το τηλέφωνο μιλούσαμε κανονικά!) ενώ και το ίντερνετ χανόταν συχνά. Μίλησα με wind, έκαναν ότι έκαναν εξ' αποστάσεως και για τις επόμενες 1-2 μέρες όλα δούλευαν ομαλά πάλι. Ο τεχνικός στο τηλέφωνο μου είπε ότι μάλλον έφταιγε το splitter...δεν έχουν βαρεθεί ακόμα αυτό το τροπάριο;

Δυστυχώς το πρόβλημα επανήλθε και πλέον το τηλέφωνο είναι τελείως νεκρό...το ίντερνετ όμως δουλεύει κανονικότατα. Ήρθε τεχνικός από Wind, έκανε μετρήσεις στην τηλεφωνική μου πρίζα και στο κουτί της πολυκατοικίας και αποφάνθηκε ότι φταίει η καλωδίωση: "Η κάθετη βραχυκυκλώνει τη γραμμή" έχει γράψει στο δελτίο επίσκεψης και μου είπε να φωνάξω ηλεκτρολόγο για νέα καλωδίωση από το σπίτι μου στο κουτί της πολυκατοικίας.

Θα ήθελα λοιπόν και τη δικιά σας άποψη, γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο να έχει χαλάσει η καλωδίωση αλλά να έχω συνέχεια και απροβλημάτιστα ίντερνετ. Άλλωστε τα δεδομένα του τηλεφώνου δεν είναι παρά ελάχιστα μπροστά στα αμέτρτητα Mbs που κατεβαίνουν από το διαδίκτυο;

Φυσικά έχω δοκιμάσει όλους τους συνδιασμούς (με/χωρίς σπλίτερ, κατευθείαν το τηλέφωνο στην πρίζα, άλλα καλώδια) αλλά τηλεφωνικό σήμα τίποτα. Η πολυκατοικία είναι παλιά βέβαια, μέσα '70 και έχω μόνο μια τηλεφ. πρίζα στο διαμέρισμα.

Ορίστε και τα στατιστικά που παίρνω από το router τώρα:

Rate: 859/12470 kbps

Noise Margin: 9.4/9.3 db

Output Power: 12.3/18 dbm

CRC errors 13.927  (δεν ξέρω άν βοηθάει...)

Δημοσ.

α.συνηθως απο το σπιτι πανω μεχρι κατω υπαρχουν 2 ζευγαρια .ενα κυριως και ενα αναπληρωματικο.βρες αν ξερεις το αναπληρωματικο.αλλιως δοκιμασε κατω να δεις αν ισχυει αυτο που σου ειπε ο τεχνικος εκτος αν ησουν κατω οταν σου ειπε οτι παιζει οκ.κατα τα αλλα μην το πηγαινεις με το ποσα data μεταφερονται.ειναι ασχετο.

το τηλεφωνο θελει ταση για να παιξει οποτε αν κατι ριχνει την ταση δεν εχεις τηλεφωνο.το τηλεφωνο δεν θα παιξει πχ ποτε μονο με ενα καλωδιο ενω το ιντερνετ θα παιξει  εστω και κουτσα στραβα.ειναι διαφορετικα πραγματα.μια βλαβη μπορει να επηρεαζει και τα 2 μπορει μονο το ενα μπορει μονο το αλλο.ειναι διαφορετικες συχνοτητες πανω στο χαλκο και διαφορετικος ο τροπος λειτουργιας.θελει κυκλωμα να κανει το τηλ για να παιξει.

Δημοσ.

Όπως το έγραψε ο φίλος στην αρχή και εμενα αυτο μου ήρθε στο μυαλό οτι ισως να μην φτάνει το απαραίτητο ρεύμα (ταση) για να παίζει και το τηλέφωνο, ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι τηλέφωνο και internet παίζουν σε διαφορετικές συχνότητες αλλα δεν ειμουν σίγουρος οτι αλληλεπιδρούν αυτα τα 2 μεταξύ τους η οχι για να παίξουν.

Δημοσ.

Όπως το έγραψε ο φίλος στην αρχή και εμενα αυτο μου ήρθε στο μυαλό οτι ισως να μην φτάνει το απαραίτητο ρεύμα (ταση) για να παίζει και το τηλέφωνο, ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι τηλέφωνο και internet παίζουν σε διαφορετικές συχνότητες αλλα δεν ειμουν σίγουρος οτι αλληλεπιδρούν αυτα τα 2 μεταξύ τους η οχι για να παίξουν.

στις συχνοτητες πρωτα ειναι το voice μετα το upload και μετα το download.στο annex b το voice πιανει μεγαλυτερο ευρος που το κοβει απο το Upload αν θυμαμαι καλα.στο annex m το Upload εχει μεγαλυτερο ευρος απο οτι στο annex a/b.αναλογα τα προβληματα υπαρχει και διαφορετικη συμπεριφορα.σιγουρα ενα προβλημα θα επηρεασει και τα 2 αλλα μπορει να επηρεασει το ενα σε πολυ μικρο ποσοστο που να μην γινει αντιληπτο.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν κατέχω και πολλά πάνω στο θέμα.

Άνοιξα την πρίζα στο σπίτι και βρήκα ελεύθερα άλλα δυο ζεύγη καλωδίων. Το θέμα είναι πώς θα καταλάβω πού καταλήγουν, αφού κάτω στον πίνακα της πολυκατοικίας όλα τα καλώδια είναι χύμα...

Για να επιβεβαιώσω ότι όντως τα καλώδια που χρησιμοποιώ τώρα βραχυκυκλώνουν, όπως μου είπε ο τεχνικός, ποιά είναι η φυσιολογική τάση που πρέπει να μετρήσω στην πρίζα;

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν κατέχω και πολλά πάνω στο θέμα.

Άνοιξα την πρίζα στο σπίτι και βρήκα ελεύθερα άλλα δυο ζεύγη καλωδίων. Το θέμα είναι πώς θα καταλάβω πού καταλήγουν, αφού κάτω στον πίνακα της πολυκατοικίας όλα τα καλώδια είναι χύμα...

Για να επιβεβαιώσω ότι όντως τα καλώδια που χρησιμοποιώ τώρα βραχυκυκλώνουν, όπως μου είπε ο τεχνικός, ποιά είναι η φυσιολογική τάση που πρέπει να μετρήσω στην πρίζα;

η ταση συνηθως ειναι 46 με 52.αναλογα την εταιρεια κτλ.

για να τα βρεις κατω υπαρχουν διαφοροι τροποι.

ο καλυτερος με γεννητρια ηχητικου σηματος πουειναι το πιο ευκολο και κακος δεν μπηκε στον κοπο ο αλλος να στο βρει να τελειωνεις.επισης μπορει το ενα απο τα 2 ζευγαρια να πηγαινει κατω και οχι και τα 2.

μετα ο δευτερος τροπος ειναι με μπαταρια και λαμπακι η μπαταρια και πολυμετρο.βαζεις μια μπαταρια 9 volt πανω και κατω ειτε ψαχνεις με λαμπακι που θα αναψει ειτε με πολυμετρο και θα πρεπει να παρεις 9 volt.

εκτος αν η γραμμη σου βραχυκυκλωνει προς τα αλλα πριζακια στα υπολοιπα δωματια αντι προς τον κατανεμητη οποτε αστην στον αερα να δεις.

Δημοσ.

Λογικά οπως σου ειπαν στη πριζα σου φτάνει μονοπωλο.Αν στην εισαγωγή της πολκατοικιας εισαι οκ (ισως στο κουτι θα γραφουν ποιο ειναι του διαμερισματος σου ) τοτε φτες εσυ αλλιώς ξαναδηλώνεις βλάβη και κανει ελεγχο ο οτε

• Λύση
Δημοσ.

Τελικά φαίνεται ότι λύθηκε το πρόβλημα:

Αρχικά με ένα cable tracker μπόρεσα να βρω πού καταλήγει το δεύτερο ζεύγος καλωδίων μέσα στο χάος του πίνακα της πολυκατοικίας. Το τρίτο ζεύγος δεν πρέπει να καταλήγει κάτω, υπάρχει κάποια ιδέα ποιά η χρησιμότητά του;

Πρίν αλλάξω το κυρίως ζεύγος, μέτρησα με ένα πολύμετρο την τάση που έδινε σπίτι μου και κάτω στον πίνακα. Η τάση που πήρα ήταν ίδια, περίπου 44V. Οπότε είπα να δοκιμάσω μια ακόμη φορά με αυτό το ζεύγος και περιέργως από τότε το τηλέφωνο επανήλθε ενώ και το ίντερνετ ανέβηκε στα 1024/15.000 όπως πρώτα!

Μπορεί να μην κατάλαβα ποιά η αιτία του προβλήματος ακριβώς, αλλά το καλώδιο όπως φαίνεται, δε χρειαζόταν αντικατάσταση. Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και στο μέλλον δε θ' αφήνω τον τεχνικό να με ξεπετάει στο 5λεπτο...

Δημοσ.

Τελικά φαίνεται ότι λύθηκε το πρόβλημα:

Αρχικά με ένα cable tracker μπόρεσα να βρω πού καταλήγει το δεύτερο ζεύγος καλωδίων μέσα στο χάος του πίνακα της πολυκατοικίας. Το τρίτο ζεύγος δεν πρέπει να καταλήγει κάτω, υπάρχει κάποια ιδέα ποιά η χρησιμότητά του;

Πρίν αλλάξω το κυρίως ζεύγος, μέτρησα με ένα πολύμετρο την τάση που έδινε σπίτι μου και κάτω στον πίνακα. Η τάση που πήρα ήταν ίδια, περίπου 44V. Οπότε είπα να δοκιμάσω μια ακόμη φορά με αυτό το ζεύγος και περιέργως από τότε το τηλέφωνο επανήλθε ενώ και το ίντερνετ ανέβηκε στα 1024/15.000 όπως πρώτα!

Μπορεί να μην κατάλαβα ποιά η αιτία του προβλήματος ακριβώς, αλλά το καλώδιο όπως φαίνεται, δε χρειαζόταν αντικατάσταση. Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και στο μέλλον δε θ' αφήνω τον τεχνικό να με ξεπετάει στο 5λεπτο...

το τριτο μπορει να πηγαινει στο δευτερο πριζακι μεσα στο σπιτι σου.δηλαδη να εχεις 2 ζευγαρια προς το επομενο πριζακι.μπορει κατι να μην παταγε καλα.γενικως και να φταιγε το ζευγαρι δνε θα ηταν κοπος να στο αλλαζε ο τεχνικος του παροχου.τελος καλα ολα καλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...