Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

εχω θέμα μεγάλο τωρα τελευταία με το Wifi του Router μου, συγκεκριμένα του Thomson TG585v8..

Ενω είναι πολύ καλό και κρατάει σταθερά τη γραμμή μου (για τα δεδομένα της Αθήνας πάντα) το Wifi του χωλαίνει απίστευτα στην εμβέλεια του προς Macbook Pro, iMac και ενα iPhone 4S.

Αν είμαι στο ίδιο χώρο (σαλόνι) δεν έχει πρόβλημα γενικά, αλλά στο δωματιο-γραφείο μου που περνάω και τον περισσότερο χρόνο online πέφτει η συχνά η απόδοση του wifi/ταχυτητα ή και κάνει συχνά αποσυνδέσεις (οταν κατεβαζω ενα Torrent π.χ. αποσυνδεεται και σταματάει να κατεβαινει, πραγμα πολυ σπαστικο αφου λειπω πολλες ωρες απ το σπίτι)

Θελω κατι που να ενισχύσει το σήμα αλλά να μην καταφύγω σε λύση modem-router μιας γινεται περιεργη η γραμμη σε συμβατότητα με άλλα Router (ενα TP-Link και ενα απ αυτα τα Huawei που δινε η Wind που χω δοκιμασει). Απ την αλλη δε θελω επισης περιεργιες με το wifi των apple devices που ναι αρκετα επιλεκτικες ωρες ωρες..

Δηλαδη ψαχνω λύση τύπου Repeater και οχι modem router και λέω να πάω στο Airport Express Base Station που θα βγει γυρω στα 100Ε.. θα το χω ακριβως πανω απ το Thomson οποτε αυτο θα συγχρονιζει τη γραμμη και το airport το wifi..

Θα κάνει δουλειά λέτε ή να προτιμήσω κάποια άλλη λύση με Budget γύρω στα 100Ε?

Ακούω προτάσεις!! Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Δημοσ.

η πιο φτηνη λυση ειναι αν εχεις κανα spare router να το βαλεις με καλωδιο πανω στο πρωτο οποτε να μην παιζει σαν Repeater .

Δημοσ.

καταρχην ευχαριστω για την απαντηση :)

εχω ενα TP-Link αλλα λογω του χωρου που βρισκεται μπορει να μπει μονο πανω απ το ήδη υπάρχον δηλαδη δε γινεται δυστηχως να αλλαξει θεση..οποτε ιδιο σημα θα πιανω ουσιαστικα..

Πιστευεις πως θα δω διαφορα με ενα οποιοδήποτε Dual Band Repeater (2,4GHz+5GHz)? Είτε το Airport ειτε οποιοδηποτε αλλο?

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει ασύρματο πρωτόκολο που χρησιμοποιείται μόνο από την apple. Επομένως, όποιο wifi repeater και αν πάρεις θα κάνεις τη δουλειά σου. Προτίμησε ένα και με rj45 ώστε να το συνδέσεις με τον κεντρκό ρούτερ με ethernet καλώδιο.

Δημοσ.

Μα δεν είπα αυτό.. :P Ειπα απλά πως είναι αρκετά επιλεκτικά και περιέργα τα WiFi των Mac ωρες ωρες.. ;)

Ναι, RJ45 έχει και το Express (μη χασω τον καλο συγχρονισμο γραμμης του Thomson)

Αν ειναι να γινει δουλεια με αυτο να το παρω..

Καμιά καλή και δοκιμασμένη λύση ξερεις/εχεις ακουστα? 

Δημοσ.

καταρχην ευχαριστω για την απαντηση :)

εχω ενα TP-Link αλλα λογω του χωρου που βρισκεται μπορει να μπει μονο πανω απ το ήδη υπάρχον δηλαδη δε γινεται δυστηχως να αλλαξει θεση..οποτε ιδιο σημα θα πιανω ουσιαστικα..

Πιστευεις πως θα δω διαφορα με ενα οποιοδήποτε Dual Band Repeater (2,4GHz+5GHz)? Είτε το Airport ειτε οποιοδηποτε αλλο?

και dual band να βαλεις αμα το βαλεις στο ηδη υπαρχον σημειο μην περιμενεις διαφορα μερα με την νυχτα.και αυτο θα ειναι 100mw οποτε μετα θα πρεπει να πας σε κατι πιο δυνατο η να βαλεις access point εστω και μερικα μετρα πιο μακρυα για να εισαι καλυτερα.μπορει βεβαια η μικρη διαφορα με αλλο ρουτερ κτλ να σε καλυπτει .απο εκει και περα μετα ειτε πας σε repeater οποτε δεν θες καλωδιο αλλα μπορει να εχεις λιγο μειωμενη ταχυτητα λογω repeater ειτε μπορεις να πας σε powerlines.

Δημοσ.

Κατάλαβα... οπότε καλύτερα να πάω σε Powerline μιας και με τη μια συσκευη που ναι αρκετα απομακρυσμένη (Macbook Pro) έχω θέμα, οι άλλες ειναι πιο κοντα.

Να παω σε κάτι τέτοιο δηλαδή? http://www.skroutz.gr/s/402682/TP-LINK-TL-PA511-AV500-Gigabit-Powerline-Adapter-Starter-Kit.html?from=recommendation

ή καλυτερα σε αυτο που χει και σουκο εξτρά? http://www.skroutz.gr/s/3155205/TP-LINK-TL-PA4010P-AV500-Powerline-Adapter-with-AC-Pass-Through.html

Χαρ/κα κτλ τι να προσεξω?

Σε ευχαριστώ πολύ παντως! Πιστευω το Powerline μου κανει :)

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια εχω παρομοιο προβλημα με τον darklordvader77 αφου αγορασα απο το πλαισιο ενα Netgear DGND3700 v2 το οποιο τα επαιξε και εχει τρομερες αποσυνδεσεις μεχρι και διακοπη τελειως του internet.Οποτε σκεφτομαι να το παω να το δουνε και σε περιπτωση αντικαταστασης σκεφτομαι να τους πω αν γινεται να παρω ενα Airport Extreme ή Airport Express και να πληρωσω την οποια διαφορα.Θελω να το παρω μιας και ειδα οτι αφου εβαλα πανω το modem/router της Forthnet το Thomson TG585 v8 ειναι σταθερο σαν βραχος αλλα το προβλημα του ειναι οτι δεν εχει καλο wifi οποτε πιστευω οτι ο συνδυασμος τους θα ειναι καλος.Τι με συμβουλευτε να κανω?

Δημοσ.

αν και τα εχουμε πει και απο Pm οταν παρεις οτι παρεις ενημερωσε μας τελικα τι εγινε και τι αγορασες τελικα.εκτος αν σου δωσουν το ιδιο.

Δημοσ.

Τελικα ηταν ελλατωματικο το Netgear DGND3700 v2 .....Το διαπιστωσαν και αυτοι στο Πλαισιο,τους εκανε αποσυνδεσεις.Οποτε μου το αντικατεστησαν και τους ειπα αν μπορω να παρω το Netgear WNDR3700 v3 που ειναι σαν το προηγουμενο αλλα σκετο ρουτερ χωρις μοντεμ και μου ειπαν ενταξει.Οποτε το πηρα το κουμπωσα πανω στο Thomson TG585 v8 και ολα ειναι μια χαρα!Τελος μιλαμε για τρελη σταθεροτητα του Thomson και βουντου να του κανεις δεν αποσυνδεεται.....

Δημοσ.

πανω κατω δεν υπάρχουν πολλα διαφορετικα στην αγορά 2-3 εταιρίες ειναι κυριως(atheros,broadcom,ralink,realtek κτλ) . Το μονο που αλλαζει ειναι λειτουργικο και πλαστικο κουτι.Οποτε καμια φορα μπορει να παρεις ιδιο πραγμα με διπλασια τιμη

Δημοσ.

Τελικα ηταν ελλατωματικο το Netgear DGND3700 v2 .....Το διαπιστωσαν και αυτοι στο Πλαισιο,τους εκανε αποσυνδεσεις.Οποτε μου το αντικατεστησαν και τους ειπα αν μπορω να παρω το Netgear WNDR3700 v3 που ειναι σαν το προηγουμενο αλλα σκετο ρουτερ χωρις μοντεμ και μου ειπαν ενταξει.Οποτε το πηρα το κουμπωσα πανω στο Thomson TG585 v8 και ολα ειναι μια χαρα!Τελος μιλαμε για τρελη σταθεροτητα του Thomson και βουντου να του κανεις δεν αποσυνδεεται.....

ναι το thomson ειναι πολυ σταθερο.ελπιζω να το γυρισες σε bridge mode το thomson και να εβαλες το netgear να κανει την κληση.

πανω κατω δεν υπάρχουν πολλα διαφορετικα στην αγορά 2-3 εταιρίες ειναι κυριως(atheros,broadcom,ralink,realtek κτλ) . Το μονο που αλλαζει ειναι λειτουργικο και πλαστικο κουτι.Οποτε καμια φορα μπορει να παρεις ιδιο πραγμα με διπλασια τιμη

αν και πραγματι δεν υπαρχουν πολλα chipsets εν τουτοις οπως και στις καρτες γραφικων που μπορει το chipset να ειναι το ιδιο μπορει να δεις αρκετες διαφορες στην κατασκευη που να δικαιολογει το παραπανω κοστος.καλυτερη ποιοτητα πχ πυκνωτων καποιο fan εξτρα και αλλα τοσα.το ιδιο και στα ρουτερ.μπορει ιδιο chipset αλλα αμα ειναι crypto πχ ξερεις οτι δεν θα παιξει ποτε:P

.το ιδιο και για την πολυ αγαπημενη gennet.γενικα οτι ειναι ελληνικης δραστηριοτητας οτι chipset και να εχει το υπολοιπο ειναι για τα μπαζα.

Δημοσ.

ναι το thomson ειναι πολυ σταθερο.ελπιζω να το γυρισες σε bridge mode το thomson και να εβαλες το netgear να κανει την κληση.

Πηρα τηλ τον παροχο και μου ειπε δεν χρειαζεται και να το αφησω οπως ειναι....τον ρωτησα και για το dhcp και μου ειπε το ιδιο....

Δημοσ.

Πηρα τηλ τον παροχο και μου ειπε δεν χρειαζεται και να το αφησω οπως ειναι....τον ρωτησα και για το dhcp και μου ειπε το ιδιο....

παιζει και ετσι αλλα ειναι λαθος για ενα απλο λογο.οταν θα πας να κανεις port forward θα πρεπει να κανεις διπλο Port forward.απο το Thomson στο netgear και απο το Netgear στο pc σου.επειδη ακριβως εχεις 2 nat.σκοπος ειναι το Thomson να μην κανει τιποτα περα απο το συγχρονισμο και ολα τα υπολοιπα να τα κανει το netgear αλλιως δεν εχει λογο που πηρες το netgear.το να εχεις 2 nat και να γινεται διπλη δουλεια δεν υπαρχει λογος.τζαμπα φορτο για το ρουτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...