nautilus7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 να ρωτησω και γω κατι σχετικο με την αλλαγη πυκνωτων. Σε μητρικη που δεν εχει ηλεκτρολητικους πυκνωτες (αυτοι που φουσκωνουν) αλλα "νεου" τυπου (solid capacitors - δεν ξερω πως λεγονται στα ελληνικα), μπορουμε να κανουμε αλλαγη η αυτοι δεν χαλανε; υπαρχει τροπος να βρουμε αν εχουν χαλασει, απο τη στιγμη που δεν φουσκωνουν;
Thanos1972 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Ουουου νομιζεις οτι δεν φουσκωνουν.απλα φουσκωνουν απο κατω εχει καμια 2 εβδομαδες που μου εσκασε ενας τετοιος στην μητρικη μου.
ahristos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Ουουου νομιζεις οτι δεν φουσκωνουν.απλα φουσκωνουν απο κατω εχει καμια 2 εβδομαδες που μου εσκασε ενας τετοιος στην μητρικη μου. Μπα... Τόσα χρόνια πρώτη φορά το ακούω αυτό. Έχει όμως μερικούς ηλεκτρολυτικούς που μοιάζουν με solid. Μήπως ήταν τέτοιος; Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να τους ξεχωρίσουμε, είναι η γράμμωση στο πάνω μέρος που έχουν οι ηλεκτρολυτικοί για να βρίσκει ασθενές σημείο όταν είναι να σκάσει. Οι solid δεν το έχουν γιατί δεν έχουν υγρό ηλεκτρολύτη για να φουσκώσει.
Thanos1972 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Να βαλω φωτογραφια?για ποιον λογο αλλαξα μητρικη
rfc Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Ναι ρε θανο οι solid δεν εχουν υγρα μεσα, για αυτο και λεγονται και solid. Μηπως δεν ηταν solid?
ahristos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Να βαλω φωτογραφια? Αν γίνεται... Θα με ενδιέφερε.
Antwni Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 http://www.insomnia.gr/topic/463551-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-twintech-gts250-green-edition-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/?p=5045457
Thanos1972 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Αρα εμενα πως εγινε ετσι απο την στιγμη που δεν εχει υγρα μεσα?τι σκατα φουσκωσε?
rfc Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 ηλεκτρολυτικοι ειναι αυτοι, εχουν υγρα και σκανε απο κατω. 1
Thanos1972 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Αρα οι solid ποιοι ειναι?γιατι ελεγε all solid capacitors?εχω μπερδευτει τωρα..........
ahristos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Αυτοί solid μοιάζουν, και για να το έλεγε και η ASUS μάλλον θα είναι. Ο ηλεκτρολύτης στους κανονικούς είναι σαν λάδι και μουσκεύει το χαρτί που έχει μέσα. Στους solid είναι κάποιο πολυμερές υλικό με διάφορους βαθμούς σκληρότητας, αλλά σίγουρα όχι ρευστό. Άμα την έχεις για πέταμα, βγάλε έναν και άνοιξέ τον με έναν κόφτη και θα λυθεί η απορία μας.
Thanos1972 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Τι πεταμα βρε?αλλους 6 μηνες εγγυηση εχει.και το καλο που τους θελω ειναι να την αλλαξουν γιατι κατι ακουγα για υγρασιες και τετοια και ειναι δυσκολα και τετοια.
mascuale Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Λοιπόν, συνέχισα χθες την ενασχόληση με τη μητρική. Αντικατέστησα τους τρεις πυκνωτές απέναντι από τους 5 που είχα ήδη αλλάξει: Καθώς και αυτούς τους τρεις μπροστά από τις υποδοχές της RAM: Μακροσκοπικά, δεν εμφάνιζαν φουσκώματα κλ. Οι μετρήσεις είναι ανάλογες με πριν Ταυτόχρονα, άλλαξα και το πολύπριζο που είχα, και πήρα το APC P5B-GR http://www.e-gate.gr/peripherals-and-accessories/computer-peripherals/protection-box/apc---5--schuko---p5b-gr.html Για την ώρα, ο υπολογιστής ανοίγει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με πριν, αλλά θέλω να περιμένω 2-3 μέρες για να βγάλω πιο ασφαλές συμπέρασμα. Κυρίως θέλω να δω αν θα κολλήσει μετά από 1-2 ώρες λειτουργίας (που έκανε πριν, πέρα από τη δυσκολία στο ξεκίνημα). Επίσης, διαπίστωσα με λύπη ότι δεν ανάβει το λαμπάκι της γείωσης που έχει το πολύπριζο, και το ίδιο εμφανίζει σε άλλες 2 πρίζες που δοκίμασα στο σπίτι (το οποίο είναι σε πολυκατοικία 40ετίας). Θα επανέλθω και με φωτογραφίες από μια πρίζα που άνοιξα για να πάρω γνώμες και γι' αυτό το θέμα. Για το φίλο coolerman που ρώτησε, οι πυκνωτές που αγόρασα (από το Φανό) γράφουν KZE (3300μF, 6.3V), KZH (1500μF, 16V), LXZ (1000μF, 6.3V) 1
coolerman Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 μερικές φορές και τα προγραμματάκια δεν λένε και την "αλήθεια" με τα πραγματικά ρεύματα ωραίος φίλε μου, το κόστος πόσο σου πήγε συνολικά;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα