Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, η μητρική (GA-8IPE1000-G) με Pentium 4 (2.8GHz) είναι στα τελευταία της, και μιας και τον ερχόμενο μήνα θα αλλάξω mobo-cpu-RAM, σκέφτομαι να αρχίζω να της βάλω χέρι.

Οι πυκνωτές που είναι δίπλα από τη cpu είναι ελαφρώς φουσκωμένοι (3 στους 5):

38840294.jpg

18112921.jpg

Δε φαίνονται καθαρά, αλλά είναι. Το πρόβλημα (εκτός από ένα γενικότερο υπαρξιακό μετά από 8 και πλέον χρόνια λειτουργίας) είναι ότι δεν παίρνει εύκολα μπρος το σύστημα. Λειτουργούν ανεμιστήρια, αλλά δεν έχει σήμα η οθόνη και δε μπουτάρει.

Για να ανοίξει και να μπει στο Bios, πρέπει να κάνω προσπάθειες (με επανεκκινήσεις) ίσως και για μία ώρα. Όταν ξεκινήσει, για να λειτουργήσει κανονικά, πρέπει να έχω ρυθμίσει τον επεξεργαστή στη χαμηλότερη δυνατή συχνότητα (1.4GHz) και τις μνήμες (DDR400) στα 100MHz, αλλιώς και πάλι κολλάει αμέσως.

Τέλος, τα USB2 του backpanel δε λειτουργούν σωστά. ΄Οταν ξεκινάει είναι εντάξει, και έχω συνδεδεμένα ποντίκι, κάμερα και ένα καλώδιο για φόρτιση συσκευής mp3. Αν αποσυνδέσω την κάμερα ή τη συσκευή mp3 (Sansa Clip+), και τα επανασυνδέσω, δεν τα αναγνωρίζει, βγάζει μήνυμα ότι η συσκευή έχει πρόβλημα, μπορεί να λειτουργήσει πιο γρήγορα κλ.

Οι τάσεις είναι εντάξει; πχ η ένδειξη 5VSB / 5V VCCH (αντίστοιχα σε HWiNFO32 και CPUID HWMonitor) έχει συνεχείς και μεγάλες αυξομοιώσεις. Το τροφοδοτικό είναι Corsair CX500. Και με ένα παλιό που δοκίμασα, την ίδια συμπεριφορά είχε η μητρική.

310513.jpg

310513b.jpg

Εν ολίγοις, η συμπεριφορά αυτή οφείλεται στους φουσκωμένους πυκνωτές (είναι μέρος του voltage regulator module); Αν τους αντικαταστήσω, θα έχω τουλάχιστον σταθερότητα στην εκκίνηση;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από mascuale
  • Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι φοβερο το τι διαφορά μπορεις να δεις με αυτη την αντικατασταση.

Και μιλαμε οτι δεν κανουνε ουτε ενα ευρω ολοι μαζι.

Go for it!!

Δημοσ.

Εγω βλεπω πλεον οτι κραταει σταθερο το ρευμα του επεξεργαστη υστερα απο την αντικατασταση.οποτε κατι εκανες.ψαξε μπας και εχει καει τιποτα αλλο εκει πανω.

• Like 1
Δημοσ.

Θα δοκιμάσω να αντικαταστήσω κανένα πυκνωτή ακόμα, ξεκινώντας με τους 3 που είναι απέναντι από την πεντάδα που ήδη άλλαξα.

Δεν φαίνονται φουσκωμένοι, αλλά δεν έχω και πολλά να κάνω, μόνο πυκνωτές μπορώ να πειράξω...

Δημοσ.

Σχετικά εύκολα, βοήθησε ότι αφαιρούσα την κόλληση με αναρρόφηση (τρόμπα). Στην κόλληση των καινούργιων ζορίστηκα λίγο, αλλά τα βόλεψα. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην κολληση γιατι ζοριστηκες? Ειχε μπει καλαϊ μεσα στις τρυπουλες και τις ειχε κλεισει οταν εβγαλες τους παλιους?

Δημοσ.

Όχι, την παλιά κόλληση την αφαίρεσα με την τρόμπα. Δυσκολεύτηκα στο να κατέβει η νέα κόλληση στην πλακέτα, μου έμενε πιο ψηλά στο ποδαράκι του πυκνωτή.

Είναι θέμα έλλειψης εμπειρίας (και ίσως ότι η μύτη από το κολλητήρι μου είναι λίγο χοντρή), αύριο που θα αντικαταστήσω μερικούς πυκνωτές ακόμα, λογικά είναι πιο εύκολο.

Δημοσ.

Τη μυτη του κολλητηριου να την ακουμπας τατυτοχρονα και στο ποδαρακι του πυκνωτη και στη βαση ετσι ωστε η κολληση να τρεξει μεσα, αλλιως κινδυνευει με οξειδωση, ή ψυχρη κολληση αν σου παρει και αερα..... ξανακανε τις κολλησεις μια, δεν ειναι τπτ.

• Like 2
Δημοσ.

Τη μυτη του κολλητηριου να την ακουμπας τατυτοχρονα και στο ποδαρακι του πυκνωτη και στη βαση ετσι ωστε η κολληση να τρεξει μεσα, αλλιως κινδυνευει με οξειδωση, ή ψυχρη κολληση αν σου παρει και αερα..... ξανακανε τις κολλησεις μια, δεν ειναι τπτ.

Θα το δοκιμάσω, απλά ήθελα να αποφύγω να ακουμπήσω την πλακέτα με το κολλητήρι, μην προκαλέσω καμιά ζημιά.

Δημοσ.

απλά ήθελα να αποφύγω να ακουμπήσω την πλακέτα με το κολλητήρι, μην προκαλέσω καμιά ζημιά.

δεν "πληγώνεται" τόσο εύκολα η μητρική απο την θερμοκρασία.

αρκεί να μην είναι πολύ κοντά η μύτη στα chipakia και γίνει ζημιά.

υπάρχει και η ταινία kapton που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. ;)

τι μάρκα πυκνωτές έχεις αγοράσει;; kze;

• Like 2
Δημοσ.

παντως εαν η +5ν γραμμη σου ειναι αυτη που ειναι τοτε εχεις προβλημμα τροφοδοτικου  ειναι πολυ λιγο γι αυτο και εχεις προβλημμα με τα usb τα οποια ειναι +5ν  ειναι 4.274  χαμηλη ταση δηλαδη,  εαν εχεις πολυμετρο μετρα και το τροφοδοτικο σου λιγο πιθανως να εχεις θεμμα με το ρευμα και να στα κανει αυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...