Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

πάω για εγκατάσταση win 7.

ως τώρα ήμουν σε ide mode με σύστημα ocz vertex 3 120 gb kai μητρικη gigabyte 990xa-ud3.

το αλλάζω σε ahci και μετα δε διαβαζει το δισκακι να μου κανει εγκατασταση win αλλα λεει loading o.s.  error no such partition  grub rescue..

κάποια συμβουλη ??

κανεις ρε παιδια ? τεσπα θα το κανω σε native ide δε μπορω να περιμενω άλλο..

Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε μόλις 4 λεπτά περάσανε. Να καταλάβουμε το πρόβλημά σου πρώτα.

Μήπως η μητρική έχει Sata II kai SATA III  υποδοχές;  Τον δίσκο τον έβαλες σε SATA3 ;

Δημοσ.

η 990xa-ud3 έχει μονο sata 3.

σε native ide αναγνωρίζει το δισκακι και παει κανονικα για εγκατασταση windows.

αμα βαλω ahci βγάχει το παραπάνω error που αναφέρω και δε διαβάζει δισκακι.

δοκίμασα όλες τις επιλογες στο bios. δηλαδη:

sata controller ---> enabled

sata type----> ahci

onchip sata port 4/5 type ----> sata

sata 3.0 support ----->enabled 

και τέλος δοκίμασα και τα esp kai πάλι τπτ

Δημοσ.

το ε΄βαλα σε αλλη υποδοχη sata και μου λεει NTLDR is missing

μα πως θα φορτωσω driver πριν εγκαταστησω τα windows ?

Δημοσ.

Στο boot priority  λογικά έχεις το DVD έτσι;  Τότε αν έχεις ahci mode δεν το βλέπει. Δεν ξέρω, μπορεί και να λέω ανοησίες , αλλά συνέχισε την εγκατάσταση σε native ide και μετά γύρνα το σε achi. όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς τον SSD με boot priority τον δίσκο και αφού βάλεις τους οδηγούς της μητρικής φυσικά, ή αυτούς που λέει ο maker.

Δημοσ.

το ε΄βαλα σε αλλη υποδοχη sata και μου λεει NTLDR is missing

μα πως θα φορτωσω driver πριν εγκαταστησω τα windows ?

Φτιάξε το δισκάκι σου σε usb και ρίξε μέσα και τον Driver.

Δημοσ.

ναι στο boot priority το dvd έχω πρωτο...δηλαδη εγκατασταση windows μετα drivers μητρικης και μετα αλλαγη σε ahci ? θα δουλέψει γιατι λενε πρεπει πριν την εγκατασταση να κανω την αλλαγη σε ahci...

όταν το ειχα κανει την αλλαγη αφου ειχα εγκαταστησει win μου έβγαζε μπλε οθονη οταν αλλαζα σε ahci..

αυτο το τελευταιο δε το καταλαβα..σε usb να περασω το iso των windows ? kai paste τους drivers που λετε ?

Δημοσ.

Ναι iso to usb και copy τον φάκελο με τον driver αποσυμπιεσμένο στον root x:/ οταν ξεκινήσουν τα windows θα σε ρωτήσουν αν θέλεις να φορτώσεις κάποιον driver εκει πατάς F6 (το γράφει) και του δείχνεις τον φάκελο με τον driver.. μετα συνεχίζεις κανονικά.

Δημοσ.

απο usb δεν εχω κανει εγκατασταση ποτε windows οποτε σορυ αλλα εκει βαζω mono hdd boot priority ή θα μου αναγνωρισει το stick kai θα βαλω αυτο σαν first boot device ?

Δημοσ.

απο usb δεν εχω κανει εγκατασταση ποτε windows οποτε σορυ αλλα εκει βαζω mono hdd boot priority ή θα μου αναγνωρισει το stick kai θα βαλω αυτο σαν first boot device ?

Πατα F12 στο boot και επέλεξετο χωρίς να ρυθμίζεις καθε φορά τις προτεραιότητες.

Δημοσ.

φιλε στο stick δε μαφηνει να κανω φακελο με την ονομασια που μου ειπες..ουτε διαλυτικα ουτε καθετο μπορω να βαλω..

Δημοσ.

δεν χρειάζεται βρε παράδειγμα ηταν κ μάλιστα λάθος.. βαλτο σε ενα φακελο και ονομασε τον Ahci driver η ,οπως θέλεις.. απλα να ξέρεις πιο είναι πως το λένε.

Δημοσ.

αα οκκ sorry lol ειμαι noobas

αι κάτι ακομα πριν ξεκινήσω φιλε και σορυ που σε πρήζω βραδυάτικα...κατεβασα ενα exe αρχειο της amd για τους ahci drivers..όπως ειναι το περναω στο φάκελο ? δεν ειναι rar..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...