akisim Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Καλησπέρα παιδιά, έχω μία σύνδεση Cyta 8 Mbps, και ενώ ήταν ανέκαθεν σταθερή και "έπιανα" όλη την ταχύτητα, ξαφνικά πριν από κάμποσο καιρό άρχισα να αντιμετωπίζω προβλήματα χαμηλού συγχρονισμού.(2-3 Mbps) Έχει έρθει αρκετές φορές τεχνικός και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα είναι κάπου μεταξύ του σιδερένιου κουτιού που βρίσκεται πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ και της σιδερένιας στήλης που βρίσκεται ακριβώς έξω από το σπίτι μου. ( δεν ξέρω ακριβώς τις ορολογίες box,καφάο κτλ..) Αυτά τα δύο επικοινωνούν με ένα εναέριο άσπρο καλώδιο 45-50m. Ο τεχνικός της Cyta βρήκε ότι υπάρχει οξείδωση του χαλκού στα 45m από αυτήν την στήλη έξω από το σπίτι μου και ανέθεσε το πρόβλημα στον τεχνικό του ΟΤΕ. Ήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ,έκανε κάποια μέτρηση εκεί στην κολώνα της ΔΕΗ, είδε ότι έπιανα 3-4Mbps, ενημέρωσε τη Cyta, η οποία του είπε "οκ,καλά είναι.." κι έφυγε.. (ολά αυτά μου τα είπε εκ των υστέρων ο ίδιος ο τεχνικός).. Εγώ συνέχιζα να συνδέομαι στα 2-3 Μbps.. Και η απάντηση της Cyta ήταν : "Ο ΟΤΕ μας ενημέρωσε ότι λόγω της κατάστασης του δικτύου, αυτή είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορείτε να πιάσετε" .. !!!!!!! Μα τιιιιιιιι λέτε?????????? Αφού έπιανα σταθερά 8 !!! Και το παραδιπλανό στπίτι 8 πιάνει τώρα !!!!! Εγώ, 50 μέτρα πιο μετά και θα πιάνω 2μιση Mbps ???? Οι άνθρωποι είναι ΤΡΕΛΟΙ . ΤΡΕΛΟΙ . Δεν βγάζεις άκρη....... Ευτυχώς ο τεχνικός του ΟΤΕ ήταν γνωστός γνωστού μου και κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί του (διοτί ούτε η Cyta ούτε ο ΟΤΕ σου δίνουν το τηλέφωνό του..) και προσφέρθηκε να ξανακοιτάξει το πρόβλημα. Όταν ξαναήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ μου είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι το να συνδέσει τη γραμμή μου στην μόνη άλλη "δυάδα" (καλωδίων προφανώς) που είναι διαθέσιμη... Αυτό έκανε λοιπόν και ευτυχώς δούλεψε !! Κανονικά 8 Mbps και πάλι!! (δηλαδή αν καταλάβα καλά: αυτό το άσπρο εναέριο καλώδιο έχει 2 δυάδες καλωδίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Τη μία χρησιμοποιώ εγώ και η άλλη είναι κενή. Η μία εξ αυτών έχει πρόβλημα.. είτε, το πρόβλημα είναι στις συνδέσεις που υπάρχουν στο σιδερένιο κουτάκι της κολώνας της ΔΕΗ) ΟΜΩΣ προχθές,πάλι πρόβλημα.. το router αργούσε πολύ να συγχρονίσει,και όταν συγχρόνιζε, συγχρόνιζε ούτε στα 2 Mbps. Το δήλωσα ως βλάβη στη Cyta, και απ' ότι με ενημέρωσαν έχει δρομολογηθεί να το δει τεχνικός του ΟΤΕ. Πάλι φοβάμαι ότι θα μου πουν το ίδιο τροπάριο... Πού στο καλό είναι το πρόβλημα??Τί να κάνω? Τί μπορώ να κάνω? Πείτε μου ρε παιδιά σας παρακαλώ, γιατί έχω απελπιστεί.. ΥΓ. Αυτό το εναέριο καλώδιο περνάει μέσα από 2 μεγάλα δέντρα. Φυσούσε αρκετά αυτές τις μέρες..Μήπως έσπασε από μέσα? Ο ΟΤΕ άλλαξε πριν από ένα μήνα όλα τα εναέρια καλώδια εδώ στη γειτονιά, ΕΚΤΟΣ από αυτό, διότι υπάρχουν τα δέντρα..Και για να το αλλάξει ,λέει, πρέπει να κοπούν τα δέντρα... Σας ευχαριστώ πολύ
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 α.ο οτε οποτε βρει δεντρα ενδιαμεσα και διαφορα τετοια το κλασσικο που κανει ειναι να λεει οκ κοψτε τα δεντρα οκ βαλτε βομβα στο σπιτι για να περασουμε αλλο καλωδιο.να τα εκαναν υπογεια τα καλωδια να μην τους εμποδιζαν τα δεντρα.επι της ουσιας τωρα. το καλωδιο το εναεριο μπορει να ειναι 2 ζευγων οπως στην περιπτωση σου που συνηθως ειναι ασπρο κιτρινο και κοκκινο μαυρο μπορει να ειναι ομως και 5 ζευγο 10 ζευγο και παει λεγοντας.μπορει πραγματι να εχει παθει κατι απο τα δεντρα η μπορει να οξειδωνεται στο σιδερενιο box.δεν μπορω να ξερω.ο τεχνικος της cyta περα απο το να το δωσειι βλαβη στον οτε δεν μπορει να κανει κατι αλλο.εφοσον ο οτε λεει οτι πχ μεχρι εκει φτανει η ταχυτητα(ευκολη απαντηση)αυτο θα σου πει και ο τεχνικος.παρομοιο προβλημα με καλωδιο που ειχε φθαρει κτλ κτλ ειχε και ο thresh.το χτυπουσε το δεντρο τοσα χρονια και καποια στιγμη επαθε προβλημα.γενικα το καλωδιο ειναι δυσκολο να παθει κατι γιατι συνηθως εχει και σιδερενιο μπλενταζ αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν παθαινει κατι.βεβαια μπορει επειδη ειναι δυο ζευγων να μην εχει μεταλλικο μπλενταζ οποτε χαλαει πιο ευκολα.υπομονη δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.εκτος αν εχει γινει κατι αλλο πχ καποιο προβλημα μετα απο αυτο το καλωδιο.τωρα ποιος θα κοψει τα δεντρα για να αλλαχτει το καλωδιο δεν ξερω.ο δημος?
akisim Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Φίλε poulinos σε ευχαριστώ για τα φώτα σου. Άρα απ' ό,τι κατάλαβα φταίει ή το σιδερένιο box ή το καλώδιο.. Τα δέντρα δεν πρόκειται να κοπούν,διοτί είναι τα 2 κεντρικά δέντρα της αυλής του γείτονα. Δεν αφήνει να τα κόψουμε με τίποτα.. Ε και τι θα γίνει δηλαδή? Να αρχίσω να σκάβω το δρόμο για να τα περάσω μόνος μου υπόγεια?! (λέμε τώρα..!) Ερώτηση: αν "τυχαία" ξυπνήσω ένα πρωί και βγω έξω και δω ότι κάποιος έχει κόψει το καλώδιο αυτό και το έχει πάρει, τότε τί είναι υποχρεωμένος να κάνει ο ΟΤΕ? Κάποιος το έκλεψε ρε παιδί μου.. Τί γίνεται τότε?
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Φίλε poulinos σε ευχαριστώ για τα φώτα σου. Άρα απ' ό,τι κατάλαβα φταίει ή το σιδερένιο box ή το καλώδιο.. Τα δέντρα δεν πρόκειται να κοπούν,διοτί είναι τα 2 κεντρικά δέντρα της αυλής του γείτονα. Δεν αφήνει να τα κόψουμε με τίποτα.. Ε και τι θα γίνει δηλαδή? Να αρχίσω να σκάβω το δρόμο για να τα περάσω μόνος μου υπόγεια?! (λέμε τώρα..!) Ερώτηση: αν "τυχαία" ξυπνήσω ένα πρωί και βγω έξω και δω ότι κάποιος έχει κόψει το καλώδιο αυτό και το έχει πάρει, τότε τί είναι υποχρεωμένος να κάνει ο ΟΤΕ? Κάποιος το έκλεψε ρε παιδί μου.. Τί γίνεται τότε? η το σιδερενιο box Η το καλωδιο η μετα παμε στην ενωση που γινεται σε εσενα που μαλλον ειναι δυσκολο.ναι μπορει να μην θελει να τα κοψει αλλα μπορει να τα κλαδεψει λιγο.αν το εχει κοψει και το εχει παρει μαλλον ο οτε θα αναγκαστει να περασει νεο.αν απλα καποιςο το εχει κοψει παιζει ο οτε να μην στο αλλαξει και απλα να ερθει και να στο συνδεσει εκει που εχει κοπει που πιστεψε με δεν το θες.
SPANK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Μου την βαράει οταν ακουω τετοια σκηνικά με τα καλώδια και τα δέντρα, δηλαδή δεν μπορεί ο οτε να κανει μια επένδηση / πρόβλεψη δεν μου έρχεται η σωστή λέξη να τα περάσει υπόγεια εν ετη 2013 ? Το βλέπω σε 30 χρόνια να εχω φτάσει 60 χρονών και ακομα να κρέμοντε στα δεντρα....
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Μου την βαράει οταν ακουω τετοια σκηνικά με τα καλώδια και τα δέντρα, δηλαδή δεν μπορεί ο οτε να κανει μια επένδηση / πρόβλεψη δεν μου έρχεται η σωστή λέξη να τα περάσει υπόγεια εν ετη 2013 ? Το βλέπω σε 30 χρόνια να εχω φτάσει 60 χρονών και ακομα να κρέμοντε στα δεντρα.... θςες απαντηση?οχι δυστυχως ειναι υπογειο μεχρι το πρωτο box .απο εκει και περα παει εναερια.
SPANK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 θςες απαντηση?οχι δυστυχως ειναι υπογειο μεχρι το πρωτο box .απο εκει και περα παει εναερια. Ήμαρτον δηλαδή δεν προβλέπεται να ειναι μετα υπόγειο η απλα ετσι εχει καθιερωθεί εδώ ? Μιλαω αν ξέρεις τι προβλέπεται απο θέμα τεχνικών προδιαγραφών οχι τι κανει το ελληνικό κράτος
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Ήμαρτον δηλαδή δεν προβλέπεται να ειναι μετα υπόγειο η απλα ετσι εχει καθιερωθεί εδώ ? Μιλαω αν ξέρεις τι προβλέπεται απο θέμα τεχνικών προδιαγραφών οχι τι κανει το ελληνικό κράτος τεχνικα ειναι δυσκολο να μπορεσεις με το box να στιλεις υπογειο το καλωδιο και να βγει καθε κομματι του καλωδιο στο εκαστοτε σπιτι στο οποιο πρεπει να εχει γινει και απο τον κατασκευαστη υποδομη για να καταληγουν τα καλωδια του σπιτου μεσα στο σπιτι και εξω απο αυτο.οποτε δεν γινεται στην πραξη.
SPANK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 τεχνικα ειναι δυσκολο να μπορεσεις με το box να στιλεις υπογειο το καλωδιο και να βγει καθε κομματι του καλωδιο στο εκαστοτε σπιτι στο οποιο πρεπει να εχει γινει και απο τον κατασκευαστη υποδομη για να καταληγουν τα καλωδια του σπιτου μεσα στο σπιτι και εξω απο αυτο.οποτε δεν γινεται στην πραξη. Κατάλαβα δηλαδή ο οτε περνάει τα καλώδια εναέρια και μετα ειναι στα χέρια της φύσης ουσιαστικά , δεντάκια περιστεράκια βροχούλες κτλπ :P
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Κατάλαβα δηλαδή ο οτε περνάει τα καλώδια εναέρια και μετα ειναι στα χέρια της φύσης ουσιαστικά , δεντάκια περιστεράκια βροχούλες κτλπ :P το καλωδιο ποιοτικα ειναι πολυ καλο αλλα δεν σημαινει οτι θα αντεξει τα παντα.ειχα δει καλωδιο που ειχε κοπει (5 ζευγο) και ο οτε το ενωσε απλα στριβοντας τα καλωδιακια χωρις να τα μονωσει.με την πρωτη βροχη σκουριασαν ολα.οτι να νε ομως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα