qsis Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Γιατί να μην πέσουν ρε συ ; Όσο για τα ξεμπαρκα κορεατικα, εγώ δεν είμαι κατά, αλλά τι κάνεις άμα χαλάσουν; Πολλά λεφτά για να ρισκάρει κανείς Επίσης ξεχνάς και το πολύ βασικό που αφορά τουλάχιστον τα παιχνίδια ότι θες μια 600αρου για κάρτα/κάρτες γραφικών Δεν είναι απλά τα πράγματα ακόμα για να ανέβουμε μαζικά ανάλυση Και η μαζική στροφή σε 1080 έγινε όταν οι οθόνες έκαναν 300 το πολύ και κάνα 200-250αρι οι κάρτες που_ είχαν τη δυνατότητα να τις υποστηρίξουν
phanispal Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Εγώ δεν έχω πρόβλημα, ας μας τα χαρίζουν κιόλας που λέει ο λόγος, δε θα πω όχι. Γιατί όμως να πέσουν οι τιμές των monitors και των smartphones/tablets να παραμένει στα 500-750€; Εσύ βρίσκεις λογική σ' αυτό; Εγώ όχι. Ναι μεν δεν είναι τα ίδια πράγματα, αλλά δε μπορώ να καταλάβω με τίποτα το χρήστη που δίνει 700€ για smartphone και για monitor μπροστά απ' το οποίο κάθεται τη μισή μέρα του φαίνονται πολλά. Μάλιστα το πιθανότερο είναι το smartphone να το αλλάξει πριν τα 2 χρόνια, ενώ το monitor μπορεί να τον βγάλει τουλάχιστον 5ετία. Όχι, εκεί, να βαράνε στο ψαχνό. Και λίγα είναι τα 500€ για το απλό 27άρι της Dell. Παρεμπιπτόντως, επειδή το 'χεις πει αρκετές φορές σε άλλα νήματα, να σου πω ότι δεν ισχύει το ότι θες 600€ κάρτα γραφικών για 1440/1600p. Μια 7950 μια χαρά παίζει το Crysis 3 με όλα στο Very High και x1 MSAA με 30+ fps. Και αν ρίξεις 2-4 ρυθμίσεις στο High, βάζεις και x2 MSAA ή μένεις στο x1 και παίζεις με 45-60 fps. 1
TEOKOS Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 affordable στα 1500 euro ξερωγώ Υπάρχει εδώ και καιρό http://www.shopnbc.com/Seiki_50_Slim_LED_4K_Ultra_HD_120Hz_HDTV_w_HDMI_Cable_Two_Year_Extended_Warranty/437-325.aspx
qsis Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 οι τιμες των κινητων ειναι γελοιες , δε θα μπω σε αυτη τη λογικη ειναι μοδα και η μοδα ειναι ανικητη αυτοι που πανε και τα δινουν με γεια τους με χαρα τους , αφου πανε και τα αγοραζουν τοσοι λογικο ειναι να βαρανε στο ψαχνο τωρα οσο για τα μονιτορ, οπως και να το κανουμε αλλο να δινεις 200-250 ευρω για να παρεις ενα καλο ips με αναλυση 1080 και αλλο να δινεις τα διπλασια για να παρεις ενα 1440 ναι μεν ειναι πολυ καλυτερο, αλλα ειναι και τουλαχιστον 2 φορες ακριβοτερο , ειναι δηλαδη σημαντικο αυτο το ποσο ανεξαρτητως εθνους (γιατι δεν ειμαστε μονο στην ελλαδα που δεν τις αγοραζουμε μαζικα) οσο για την ανεση μιας high end αλλα οχι (παν)ακριβης καρτας οπωςη 7950 σε 1440p καταλαβαινω πολυ καλα οτι μπορει να τα βγαλει περα , αλλα σκεφτομαι οτι αυτο θα σημαινει και αρκετες παραχωρησεις δηλαδη απο ολες αυτες τις γενιες που περασαν τα προηγουμενα χρονια απο τα χερια μου (γιατι εχω 1080p απο 4890) τωρα μπορω να πω οτι παιζω αρκετα ανετα σε αυτη την αναλυση, και παλι οχι maxed out καμποσα πραγματα το να παω να την αυξησω τοσο δραματικα για μενα σημαινει οτι θελω αρκετη παραπανω δυναμη και αυτη τη δυναμη τη θελω στα λεφτα που κανει η 7950 , οχι στα λεφτα που θα κανει η 780 , η τιταν και η 7990 καποια στιγμη ειναι μοιραιο να πεσει το κοστος και τοτε θα δεις οτι θα υπαρξει στροφη προς τα κει, οσο ομως πουλανε στις τιμες που πουλανε δεν παιζει και οι κατασκευαστες οθονων ασχετως με το κοστος μιας 27αρας σε 1440 , μπορει να εχουν αυτη τη στιγμη που μιλαμε πολυ καλες πωλησεις με αρκετο περιθωριο κερδους στα 23αρια 1080, οποτε να μην ενδιαφερονται να ριξουν τις τιμες ωστε να ξεκινησει μια μαζικη στροφη προς τη μεγαλυτερη αναλυση αν μελλοντικα δουν τις πωλησεις τους να μειωνονται ισως το κανουν παντως ασχετα απο τη καρτα μακαρι να μου περισσευε το 500αρι-600αρι ποσο κανουν τεσπα να επαιρνα μια να τη χαιρομαι και ας ριχνω τα settings . το θεμα ειναι οτι δε μου περισσευουν τοσο ευκολα μου φαινονται πολλα και δε πιστευω οτι ενα τοσο ακριβο part θα "βγαλει"¨ας το πουμε τα λεφτα του. και σκεψου οτι ετσι το βλεπω εγω που μεσα μου θελω σαν τρελος μια μεγαλυτερη οθονη φαντασου πώς το βλεπει ενας απλος χρηστης η/υ ή ενας που απλα θελει να παιζει μερικα παιχνιδακια στυλ λολ και να μη χαλαει πολλα λεφτα.. αυτος δηλαδη αποκλειεται να μπει καν στη διαδικασια να σκεφτει τετοιο ποσο για οθονη, τοσο θα κανει ολος ο υπολογιστης του δεν υπαρχει κατι μαζικο στα pc που να κανει πανω απο 200-300 ευρω (και ισως λεω και πολλα) επισης οταν σε καποια πραγματα πεφτει η τιμη , οχι χωμα, απλα σε πιο λογικα επιπεδα βλεπουμε πώς ο κοσμος τρεχει να τα αγορασει το τελευταιο παραδειγμα στο χωρο των υπολογιστων ηταν οι ssd που γιομισε ο τοπος και αγορασε ολος ο κοσμος τωρα κατι κινητα και ταμπλετες ειναι αλλη ιστορια.. ο χωρος των υπολογιστων συγκεκριμενα εχει πιο σφιχτοχερηδες (γιατι ηδη ειναι αρκετα ακριβο σπορ να εχεις εναν αξιοπρεπη υπολογιστη σαν συνολο) απο τον καθε χιπστερα που θα δωσει χωρις ιδιαιτερη σκεψη το 600αρι για ενα τηλεφωνο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Υπάρχει εδώ και καιρό http://www.shopnbc.com/Seiki_50_Slim_LED_4K_Ultra_HD_120Hz_HDTV_w_HDMI_Cable_Two_Year_Extended_Warranty/437-325.aspx εννοώ monitor όχι TV και προφανώς μάρκα...
phanispal Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Κάτι που συνηθίζουμε να ξεχνάμε, είναι ότι τα 1440/1600p εκτός από τη μεγάλη ανάλυση, είναι και σαφώς καλύτερα σα monitors γενικότερα. Δεν υπάρχει ΤΝ 1440p. Δηλαδή εκτός απ' τη U2713HM, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα είναι monitors που απευθύνονται σε μεγάλο βαθμό σε γραφίστες, με 10bit panels (8bit + A-FRC), πλειάδα connections, features κ.λπ.. Δεν είναι δηλαδή σαν τα 23άρια, απλά με 4 ίντσες παραπάνω και μεγαλύτερη ανάλυση και τελειώνει εκεί το παραμύθι. Είναι αρκετά πιο μπροστά overall. Οπότε προσωπικά δε νομίζω πως οι U2711/U2713H θα μπορούσαν να πέσουν πάρα πολύ ακόμα, ακολούθως και η «απλή» U2713HM δε νομίζω πως θα μπορούσε να πέσει στα 300€. Επίσης, όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, απ' τη στιγμή που τα 22/23άρια IPS έπεσαν κάτω απ' τα 200€, τα αντίστοιχα ΤΝ για μένα θα 'πρεπε να κοστίζουν το πολύ 120€ το ακριβότερο. Αντίθετα όμως, βλέπουμε όχι μόνο να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, αλλά να υπάρχουν και ακριβότερα ΤΝ. Γι' αυτά δε λέει κανείς τίποτα, μόνο «σιγά τη διαφορά μεταξύ ΤΝ και IPS». Δες λίγο τα connections του U2711: Το monitor έρχεται με calibration report και γενικότερα μιλάμε για premium product. Περιμένεις εσύ δηλαδή να κοστίζει 300€; 1
qsis Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Γι' αυτά δε λέει κανείς τίποτα, μόνο «σιγά τη διαφορά μεταξύ ΤΝ και IPS». εγω προσωπικα δε το λεω αυτο , γιατι εχω περασει και εχω δει καλυτερα πανελ απο το κωλο-tn που εχω τωρα το οποιο το ανεχομαι γιατι ειναι ανεκτο στο gaming (χωρις να λεω οτι ειναι καλο ) δυστυχως δεν προλαβα το οργιο που εγινε με τις ultrasharp στα 200-240 και απλα ειπα να περιμενω να ξαναπαρω καλο πανελ σε μεγαλυτερη αναλυση και ιντσες . ομως παω να κλεισω 4 χρονια με τη μαλακια και ακομα περιμενω καλυτερες τιμες επι ματαιω παρολα αυτα ομως μπορω να πω οτι τα 199 ευρω που εδωσα τοτε εβγαλαν τα λεφτα τους, τη προηγουμενη φορα που ειχα δωσει 500αρικο για 19αρι δεν θα ελεγα οτι τα εβγαλε.. σιγουρα ειναι χιλιομετρα ανωτερη η οθονη σου απο την οθονη μου, ακομα και αν η δικη μου ειχε και καλο πανελ παλι πολυ καλυτερη θα ηταν δεν παυει ομως να ειναι πανακριβη και να ειναι πανακριβη (οχι η δικη σου συγκεκριμενα, η κατηγορια γενικα) εδω και παρα πολυ καιρο για να υιοθετηθει μαζικα απο τους αγοραστες , θα πρεπει να πεσουν οι τιμες , γιατι αλλο να εχω ενα Pc που κανει συνολο 1.5 χιλιαρικο (μεχρι τη τελευταια βιδα) και αλλο να εχω ενα που κανει 2 (βαζω μεσα και τα γραφικα για να ειμαι στα επιπεδα που ειμαι τωρα με τη συγκεκριμενη καρτα ) ενα +33% σε κοστος το οποιο μεταφραζεται σε 100αδες ευρω δεν ειναι μικρο ποσο και ξαναλεω, αν μιλαμε για χειροτερα pc που ειναι και η πλειοψηφια το ποσοστο αυτο γινεται (και εκει το επιπλεον κοστος για τα γραφικα μπορει να γινει γιγαντιο , γιατι δεν εχουν ολοι ουτε τις καρτες των 300 ευρω) δυσαναλογα μεγαλο για να κανει καποιος τη κινηση και λυπαμαι πραγματικα που ειναι ετσι..
Regulus Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Μην βιάζεστε ρε παιδιά και για το HD στην αρχή τα ίδια λέγαμε. Κι επειδή είμαι παλιός όταν βγήκε το VGA γουρλωθήκαμε!! Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2013 από Regulus 1
iodna2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 όσο και να χτυπιούνται εγώ πάνω απο 300 ευρώ για τέτοια ανάλυση δε θα δώσω. τωρα πότε θα απολαμβάνω ταινιάρα σε τέτοια αναλυσάρα είναι αλλο θέμα ελπίζω να μην έχω καταρράκτη στα μάτια μέχρι τότε λολ
scooterlord Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 όσο και να χτυπιούνται εγώ πάνω απο 300 ευρώ για τέτοια ανάλυση δε θα δώσω. τωρα πότε θα απολαμβάνω ταινιάρα σε τέτοια αναλυσάρα είναι αλλο θέμα ελπίζω να μην έχω καταρράκτη στα μάτια μέχρι τότε λολ LOL
basiliose Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Είχε μια LG 3d 84 αρa ultra to media markt στα 15999€ Ούτε καν 16000€ 2
atsddd Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Καλύτερα θα ήταν να γνωρίζεις πριν πεις κάτι....στο Hollywood εδώ και δεκαετία τραβάνε με πολύ μεγαλύτερες κάμερες απλά το τελικό προϊόν είναι χειρότερο λόγο του ότι δεν μπορούν να το διανέμουν αλλιώς...τα λεγόμενα καρουλια έχουν πολλές φορές μεγαλύτερη ανάλυση από 1080p. Στο hollywood και οπουδηποτε αλλου γυριζουν η γυριζαν ταινιες με το κλασσικο 35mm film, εδω και πανω απο 80 χρονια τραβανε με αναλυση μεγαλυτερη απο 4k. Το φιλμ απο μονο του δεν εχει αναλυση μιας και ειναι αναλογικο μεσο και η εμφανιση του βασιζεται σε χημικη επεξεργασια. Εδω και περιπου 30 χρονια που αρχισαν να χρησιμοποιουν τα ψηφιακα εφφε, ηταν απαραιτητο το φιλμ να σκαναριστει και να περασει σαν εικονα σε καποιον υπολογιστη. Απο αυτη τη διαδικασια προεκυψε και το μεγεθος της ψηφιακης αναλυσης που στον κινηματογραφο ειναι τα 4k. Την αναλυση αυτη δεν τη δινει το φιλμ αλλα το ψηφιακο σκανερ που χρησιμοποιουν ωστε να το ψηφιοποιησουν. Η αναλυση στην οποια γινεται αυτο το σκαναρισμα ειναι συνηθως 4096 x 3072 (ναι το φιλμ ειναι φορματ 4:3 και οχι 16:9 και γι αυτο η ψηφιοποιηση ειναι αναμορφικη). Στην αναλυση αυτη η ποιοτητα της ψηφιακης εικονας οταν προβαλεται σε μεγαλη οθονη δεν εχει διαφορα απο την ποιοτητα και ευκρινια του κανονικου φιλμ. Υπαρχουν ταινιες που γυριζονται σε imax 70mm κι εκει η αναλυση τους ειναι περιπου η διπλασια. Περα απ τα εγκυκλοπεδικα, ειναι καλο που ξεκινησαν να βγαζουν εστω και προορα 4κ οθονες γιατι η ποιοτητα ειναι πραγματικα αξεπεραστη. Το προβλημα προς το παρον ειναι οτι καθαρο 4κ μπορει να διαβαστει μονο απο σκληρο δισκο και οχι απο οποιοδηποτε blueray. Το σημαντικο ειναι οτι πλεον θα μπορουν να βγαλουν και πραγματικα hd ταινιες, μιας και εκει χρειαζονται δυο πεδια με δυο διαφορετικες full hd εικονες που παιζονται ταυτοχρονα. Κατι που στην υπαρχουσα γενια ηταν αδυνατο. 3
knbsep Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Ρε παιδιά, εγώ και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω, ποιος στα αλήθεια είναι ο λόγος ύπαρξης μίας 4-5 ή 6κ ανάλυσης σε οικιακό ψυχαγωγικό περιβάλλον. Ναι συμφωνώ πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην εξαποστάσεως λεπτή χειρουργική επέμβαση, αλλά στο σπίτι...? Ελάτε τώρα... ποιος στα αλήθεια θα καταλάβει διαφορά απο την full hd του τηλεόραση??? Η μόνη διαφορά που θα καταλάβει θα είναι στην τσέπη του και στα έπιπλα του σπιτιού του που θα πρέπει να κάνει χώρο για να την σφινώσει ανάμεσα... κατα τ΄άλλα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 έχεις δει από κοντά και δεν έχεις καταλάβει διαφορά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα