Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι στα παιδιά του insomnia. Είμαι προφανώς καινούριος χρήστης (και ίσως να μην είναι το καταληλλότερο τόπικ για να κάνω το πρώτο ποστ μου) , αλλα επειδή ειμαι λίγο αναποφάσιστος και μεσα στην εβδομάδα θέλω να πάρω τα κομμάτια για να το στήσω... Αποφάσισα να κάνω την αρχή εδω!

Το λοιπόν για την ώρα τα parts που θέλω είναι τα παρακάτω. (Ανοιχτές προτάσεις , το μπάτζετ ειναι γυρο στα 1300-1400ευρω) και το pc το χρησιμοποιώ για gaming και απο εκει και πέρα γενικής χρήσης... Nothing hardcore other than gaming tbh. (Οτι άλλο κάνω δηλαδή τα έκανα άνετα και με celeron :P )

Case : είμαι ανάμεσα σε 2 της Corsair. Το Obsidian 650D και το Graphite 600T (οσοι έχουν κάποιο ή γενικά εχουν μια αποψη για αυτα ας δώσουν τα φώτα τους!)

PSU : Corsair VS Series 650W (αν νομίζετε οτι θα χρειαστώ παραπάνω για το συγκεκριμένο setup , freel free to say so)

CPU : intel core i7 3770 (απο την στιγμή που δεν σκαμπάζω απο overclocking ο Κ ειναι λιγο overkill ετσι?)

Mobo : MSi Z77a-G45 (military class iii)

GPU : Αλλη μια dunno which one to pick φάση με τις κάρτες γραφικών. Πιθανότατα να είμαι Nvidia  fanboy , αλλα επειδή στην προκειμένη δεν θέλω να παω σαν πρόβατο στην σφαγή θέλω πάλι απόψεις για αυτές τις 2 κάρτες - MSi GTX 660 Ti Power Edition OC vs Sapphire hd 7950 vapor-x

RAM : Αρχικά έλεγα να παω στα 16GB αλλα μετά σκέφτηκα οτι είναι υπερβολή... οπότε πάω για 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz (9-9-9-24)

SSD : samsung 840 pro series 256gb

HDD : WD Caviar black 500GB

Let the debates begin! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε τι οθονη θα το βαλεις?θες απο ενα καταστημα η και απο διαφορετικα?ειδα που λες  επειδή ειμαι λίγο αναποφάσιστος και μεσα στην εβδομάδα θέλω να πάρω τα κομμάτια για να το στήσω αλλα ειπα να ρωτησω :D

Δημοσ.

Το τρέξιμο δεν με καίει και τόσο... αλλα σίγουρα απο ένα κατάστημα θα ήταν λιγότερη ταλαιπωρία.

Η οθόνη μου ειναι 24" 1920x1080 max settings.

Δημοσ.

Αν θες οπωσδήποτε ιντελ σε ενημερώνω ότι σε λίγες μέρες θα καταργηθεί το socket που κοιτάς και θα βγει το 1156. Αυτό σημαίνει καινούριες mobo και καινούριοι επεξεργαστές oi oποίες δεν θα υποστηρίζουν το παλιό socket. Οπότε σε πιθανη βλάβη του i7 ή της mobo ή και των δύο, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Οπότε ή περιμένεις και όταν λέω περιμένεις εννοώ μετά το καλοκαίρι γιατί οι mobos του νέου socket θα έχουν bugs και από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να γίνονται τα fixes ή πας σε amd. ( ή με αγνοείς και κάνεις ότι γουστάρεις, αφού εσύ πληρώνεις :P)

Ορίστε η δική μου πρόταση:

case:650D ή 600Τ (αξιόλογα κουτιά και τα δύο, πάρε όποιο σου αρέσει περισσ΄ότερο εμφανησιακά) 170€

cpu:AMD-FX-8350   190€

mobo:Gigabyte-GA-990XA-UD3 ( να ζητήσεις την rev 3.0) 100€

ram:G-Skill-ARES-F3-1600C9D-8GAB  60€

vga:Gigabyte-Radeon-HD7970-3GB-GHz-Edition-OC 416€ (gaming pc παίρνεις και δίνεις 1400 δεν θα πας σε 7950 :D)

psu:XFX-ProSeries-750W-XXX-Edition-Semi-Modular-Bronze  97€

hdd:Western-Digital-Caviar-Blue-1TB   63€ (περιττός ο caviar black με τον ssd)

ssd:Samsung-840-Series-250GB 160€ (δεν θα καταλάβεις διαφορά σε σχέση με τον pro, δεν αξίζει τα +60€)

cpu cooler:CoolerMaster-Hyper-212-EVO32€

opt/drive:Samsung-SH-224BB 15€

Σύνολο: Περίπου 1300€ χωρίς μεταφορικά

• Like 4
Δημοσ.

τροφοδοτικό : η σειρά vs είναι απλή και δεν σου την προτείνω. Η καλύτερη λύση είναι Xfx 550w 

επεξεργαστής: η διαφορά ειναι 30ευρώ . Αν δεν πρόκειτε να κάνεις ποτέ oc σίγουρα δεν σου χρειάζεται αλλά όπως και να το κάνεις ο K αν αργότερα χρειαστείς δύναμη χωρίς να πληρώσεις ανεβαίνει εύκολα. Δεν γράφεις τι χρήση θα κάνεις , από την κάρτα γραφικών συμπαιρένω all around και games , που σημαίνει για μένα οτι ένας i5 3570k θα ήταν καλύτερος για εσένα. Όπως και να έχει έχε στο νου σου οτι σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει καινούργιο socket 1150 με καινούργιους i5/i7 και το 1155 θα σταματήσει να παράγεται. 

μητρική: θα προτιμούσα Gigabyte GA-Z77X-D3H ή καλύτερα Gigabyte GA-Z77X-UD3H

ram: αν πάρεις vengeance να πάρεις τις LP αλλιώς προτίμησε kingston ή g.skill

gpu: asus 660 ti top , αλλά να ξέρεις ότι κοντη γιορτή και για τις 780/770/760

hdd: σε συμφέρει να πάρεις τον 1tb black

Δημοσ.

Eυχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Να είναι καλά και ο guru που αναγνωρίζει τα trolls και κανει και post για να ενημερώσει το community. ΜΑΛΙΣΤΑ. :) fun guy and obviously an engineer, trust him.

@ Vtester μέχρι ιούλιο/αύγουστο όμως θα έχω τραβήγματα καθώς τώρα είμαι με την Onboard γραφικών. Έγινε ένα βραχυκύκλωμα προχθές και μου έκαψε το PSU και την GPU. Για αυτο τον λόγο "βιάζομαι" ... πωωωω σε κακή στιγμή με βρήκε το κακό. Πραγματικά αυτα που λέτε εσυ και ο φίλος passionate στέκουν και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστα... αλλα δεν μπορώ να είμαι 3 μήνες σε ένα pc που το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βλέπω καμια ταινία/anime και να κάνω browsing. (το τροφοδοτικό που έβαλα τώρα είναι ενα παλιό 350 που είχα σε μια ντουλάπα παρατημένο και αχρησιμοποίητο απο το pc ενός φίλου). Επίσης να δωσω καμια 300-350αρα μονο για τροφοδοτικο και καρτα γραφικών , ΜΕΧΡΙ Ιούλιο/Αυγουστο... δεν μου τρέχουν και απο τα πατζάκια τα λεφτά.

Δημοσ.

Γιατι δεν παιρνεις μονο τροφοδοτικο τωρα και να το κρατησεις και για το επομενο συστημα?

τι pc εχεις τωρα και ποια ειναι η χρηση του?μηπως καταφερεις να παρεις τα parts που θα κανουν διαφορα τωρα και να μπορεσει να τα χρησιμοποιησεις στο καινουργιο αργοτερα.

Δημοσ.

@ thanos

cpu intel core i5 2300

mobo asus p8h61

hdd seagate 1.5tb 

gpu(dead) msi gtx 560 Ti

RAM Corsair Vengeance 2x2GB (1333mhz)

Dead PSU Corsair CX600  - Current PSU  350w trash

Ανέκαθεν για να παίζω games έφτιαχνα τα pc... αυτο πρεπει να ειναι 2 χρονων more or less

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης σου ειναι μια χαρα.θα σε παει πολυ καιρο ακομα οποτε δεν χρειαζεται να τον αλλαξεις και μπορεις ανετα να περιμενεις για να βγει η καινουργια η τεχνολογια.

οι μνημες,εαν θελεις τις πουλας η τις κρατας καβατζα και πας σε 8 gb.οχι οτι ειναι απαραιτητο αλλα βλεπω οτι σε τρωει.μια χαρα εισαι ακομα με τα 4.δεν σε κοβουν αυτες στα games.

σκληρο κρατας ανετα.

βαζεις ενα ποιοτικο 600αρι τροφοδοτικο το οποιο θα το κρατησεις,βαζεις και εναν ssd 120 gb,βαλε και μια 7950 καρτα γραφικων για να παιζεις και εισαι κυριος.τα κρατας και για το επομενο συστημα.

ποια ειναι η οθονη σου?

Δημοσ.

Συμφωνώ πάνω-κάτω με τον Θάνο.Βάλε ένα ποιοτικό τροφοδοτικό και έναν ssd πρώτα και μια ανάλογη κάρτα και βλέπεις.Εκτός και αν θες να φύγεις από το socket και το H61.

Δημοσ.

H oθόνη μου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο! Απλα με ένοιαζε πολύ να έχει απόκρυση στα 2ms και τότε βρήκα μόνο αυτην άμεσα διαθέσιμη και σε καλή τιμή δεν έχω παράπονα πέραν του τρόπου σύνδεσης της που είναι ο παλιός d-sub?(με adaptor βεβαια παίζει σε ολες τις gpu) και είναι η LG W2453

Δημοσ.

shameless bump  , έχοντας στα υπόψην πως η max ανάλυση που θα παιζω games ειναι η 1920x1080 ποια ειναι η καλύτερη gpu που μπορώ να αγοράσω χωρίς να γίνονται άχρηστα αυτα που προσφέρει λόγω ανάλυσης?

Δημοσ.

Να΄σε καλα ΞΑΝΑ για την απάντηση σου φίλε Millennium:)

Το λοιπόν. Επειδή θα πάρω κάποια λεφτά απο ασφάλεια τον Αύγουστο τελικά , τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη θα μπορέσω να τσιμπήσω την Dell Ultrasharp U2713HM!

Oπότε με αυτο σαν ΝΕΟ δεδομένο τι λετε αν τελικα καταλήξω σε αυτο?

Έχοντας αυτο λοιπόν στο μυαλό έριξα το κόστος του κουτιού και του επεξεργαστή και πήγα σε καλύτερη κάρτα γραφικών. Υποστηρίζει και crossfire ή μητρική... οπότε είμαι και μελλοντικά κομπλέ σε περίπτωση που χρειαστώ ανανέωση

Case : Corsair Carbide 500R
PSU : Corsair GS700 ή 800
Mobo : MSi Z77A-G45
CPU : Intel Core i5 3570K
GPU : Sapphire 7970 Vapor X
SSD : Samsung 840 series 250GB

RAM : 2x4GB Corsair Vengeance LP Blue 1600Mhz (αν με πάρει $$ ίσως της κάνω 4x4)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...