Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισης πολλοι επαγγελματιες βρισκουν εξαιρετικα χρησιμα τα ipad και iphone. Επειδη για παραδειγμα υπαρχουν οργανα μετρησεων που μπορουν να στειλουν τις μετρησεις τους εκει αμεσως

Δημοσ.

Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για "επαγγελματίες" και κατα πόσον μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μεν και τα δε, νομίζω ότι κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος που γενικεύουμε τόσο τον όρο.

Επαγγελματίας είναι κάποιος πωλητής, που δειγματίζει με φωτογραφίες, και pdf,  επαγγελματίας είναι και κάποιος project manager που χρησιμοποιεί collarobation tools και στέλνει emails, και επαγγελματίας είναι και ένας λογιστής που χρησιμοποιεί εμπορικά προγράμματα Singular με βάσεις SQL ή ένας γραφίστας που δουλεύει Photoshop και Illustrator.

Αν δημιουργήσουμε δυο υπο-κατηγορίες επαγγελματιών (light & heavy), τότε όντως, η δεύτερη περίπτωση λογικά οδηγείται προς τα windows tablets λόγω συμβατότητας των εφαρμογών που χρειάζονται. Και δίκαια θα κοκκορεύονται οι τελευταίοι ότι μπορούν να τρέξουν Photoshop, Excel με μακροεντολές, και άλλους παππάδες, στα windows tablets τους.

Αλλά έχω πολύ σοβαρή ένσταση, στο αν και έστω ένας από αυτούς, όντως θα επιλέξει να κάνει τόσο "βαριά" δουλειά σε ένα tablet. Το αποκλείω. Θα ανοίξουν, είτε το laptop τους, είτε την 22αρα οθόνη στο desktop τους, για να κάνουν σοβαρή και αποδοτική δουλειά. Δεν θα επιλέξουν οθόνη 8 ιντσών ακόμη και αν μπορούν...

Κατά τη γνώμη μου, έχουμε χάσει το νόημα με τις ταμπλέτες. Για να είναι "καλές" πρέπει να κάνουν τα πάντα, να εξαφανίσουν απο προσώπου γης τα PC. Ε όχι ...

Οι ταμπλέτες είναι για τον καναπέ (οκ, μεγάλη απλούστευση). Είναι για να διαβάσεις κανα περιοδικό (από το National Geographic μέχρι το εξαιρετικό -τεχνικά- Kool του Κωστόπουλου). Είναι για να δεις ειδήσεις γρήγορα, να δεις καμια ταινία, να βρεις καμια συνταγή για μαγείρεμα. Είναι και για πολύ πιο πολύπλοκες δουλειές, που ικανοποιούν και την ομάδα των light επαγγελματιών. Δεν θέλεις να τρέχεις Malwarebytes, Ccleaner, defraggler  και άλλα τέτοια, στην ταμπλέτα σου, στο σαλόνι. Θέλεις απλότητα. Θέλεις peace of mind.

Και σε αυτούς τους τομείς, το iOS νικά κατα κράτας κάθε αντίπαλο. Έπεται το Android και το Windows tablet απλώς τώρα ξεκινά να εμφανίζεται σαν επιλογή. Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι η ταμπλέτα πρέπει να μπορεί να "τρέχει" Microsoft Office (και καμία άλλη εναλλακτική σουίτα) για να τη θεωρήσει "καλή", τότε πάω πάσο.

Αυτά από εμένα, ταπεινά και ήρεμα.

Σε πολλα απο οσα γραφεις, θα συμφωνουσα μια εβδομαδα πριν. Επειδη πλεον εχω win tablet, ξερω οτι δεν ειναι ακριβως ετσι. Παιδια ξαναλεω πηγα σε win tablet απο αναγκη. Χρειαζομαι να δουλευω φυλλα excel με μακροεντολες, αρκετα συχνα. Και οταν λεω να δουλευω, νουμερα αλλαζω. Δε θα κατσω να στησω στην ταμπλετα των κωδικα των μακρο που ειναι σελιδες.. Αυτο, το εκανα καποτε στο pc. Τωρα αντε να τροποποιησω κατι στην ταμπλετα.. Αν και το εικονικο πληκτρολογιο ειναι ανετοτατο σε αυτες τις ιντσες. 11.6 Δεν ειναι καθολου μικρη η οθονη.. Μιλαμε για διαγωνιο σε ιντσες.. Σε σχεση με τις 8 που γραφεις ειναι πανω απο 8.5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ μεγαλυτερη διαγωνιος.. Μερα με τη νυχτα.. 1 ιντσα=2,5 εκατοστα για να μη ξεχνιομαστε.Το 7ιντσο νεχους φαινεται νανος διπλα του.. Για win προτεινω μεγαλη οθονη σαν αυτη που περιγραφω, για να δουλευεις και κλασικες (οχι metro) εφαρμογες σχετικα ανετα. Ναι,μια χαρα τις χειριζεσαι και αυτες με το δαχτυλο τις περισσοτερες. Θελει λιγη συνηθεια αλλα μετα παει μονο του.. Να το πω απλα, προσωπικα δεν ξαναπαιρνω ταμπλετα με αλλο λειτουργικο ξανα πλεον. Και δεν πιστευα οτι θα το εγραφα αυτο.. Στα 500€ που εδωσα ειναι μαλλον φθηνοτερο απο πολλα ipad.. Εδω πλεον , επειδη εχει αντικαταστησει στην πραξη τα παντα, σκεφτομαι να το ανοιξω και να βαλω ενα Mata ssd 256 Mb.. Θα σκασω αλλα 200€ ετσι βεβαια και το σκεφτομαι.. Και θελει αρκετη δουλεια.. Τα μεγαλυτερα μειον: Θα ηθελα καλυτερη αναλυση, μεγαλυτερο  ssd οπως ηδη ανεφερα. Η μεγαλυτερη πατατα που βλεπω, ειναι στο πληκτρολογιο για να αλλαξεις γλωσα πατας ενα κουμπι και σου βγαζει μενου οπου επιλεγεις τη γλωσσα.. Με λιγα λογια κανεις 2 κλικ καθε φορα αντι για 1 σε android, ios.. Λες και σου κανει καψωνια η Microsoft. Επισης στο κλασικο desktop το πληκτρολογιο ΔΕΝ βγαινει αυτοματα καθε φορα που πατας καπου, αλλα πρεπει να πατας το εικονιδιο του στην taskbar.. Γι αυτο θα δεις πολλα σκριπτακια σε φορουμ πως να το κανεις να βγαινει αυτοματα, ή αγοραζεις αλλο πληκτρολογιο. 1 βρηκα για την ωρα.. Δεν υπαρχει η ποικιλια του android ακομα. Τελος, ο internet explorer (ναι αυτη η πατατα που στο pc εχω καταργησει τουλαχιστον 5 χρονια) στην εκδοση για metro, full screen, σε χειρισμο με αφη και οχι στο pc, με τα gesture  που εχει το λειτουργικο που τραβας απο, πανω, απο κατω κλπ, οσο και αν θα δυσκολευτητε να το πιστεψετε (αν και θα το διαβασετε σε αρκετα σιτε) ειναι πλεον ο καλυτερος τροπος browsing,μεταξυ ολων των λειτουργικων. Με μια τεραστια παιδικη αρωστια και αυτος που καποτε θα διορθωθει φανταζομαι. Οταν τον τρεχεις σε metro, δε σου δινει δυνατοτητα ταξινομησης των favorite σε φακελους.. Αν εχεις 200 favorite, αντε βγαλε ακρη ετσι..

Στα υπολοιπα, ταχυτητα, multitasking, ευκολια-εμπειρια χρησης ειναι πολυ ποιο εντυπωσιακο απο οσο νομιζεις πριν το χρησιμοποιησεις..  Μολις διορθωθουν αυτα (αποκλειστικα θεμα χρονου) οι υπολοιπες ταμπλετες, οχι απλα θα ειναι χειροτερες αλλα δε θα εχουν λογο αγορας.. Εντελως φιλικα επειδη προσφατα αγορασα win tablet, και αλλα πιστευα και εγω πριν..

• Like 3
Δημοσ.

Η Apple το εχει πάρει και πανω της καλα να παθει δεν εχει τιποτα και κοστιζει 500$ άχρηστη εταιριαα 

Συγχαρητήρια σε αυτους που εφτιαξαν το βιντεο

Δημοσ.

τα tablet τα βρίσκω εντελώς περιττά.

Εννιά σελίδες μετά κι ακόμα δεν έχουν πέσει να σε φάνε ζωντανό μ' αυτό που ξεστόμισες;;; Πάει, χάλασε ο κόσμος!

Δημοσ.

off topic , για επαγγελματική χρήση δυσκολεύομαι πολύ να δω σαν λύση τα tablet μέχρι στιγμής, τουλάχιστον με την λογική που μας λεει ένας φίλος παραπανω για χρήση μονο του tablet όλη την ημέρα όταν είσαι On the move. Εχω προσπαθήσει ως επαγγελματίας κι εγώ να κυκλοφορήσω μόνο με tablet αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να γράψεις αρκετές λέξεις με σκοπό την υποστήριξη οπότε και με το tablet μόνο καθυστερείς να πάρεις και ένα bluetooth keyboard μαζι? Χανεις την φορητότητα. Επίσης το λειτουργικό και οι συμβατότητες είναι μεγάλο θέμα. Ειδικά στην Ελληνική αγορά μιλάμε για μεγάλο ποσοστό χρήσης windows XP και 7 ειδικά σε επίπεδο "θέσης εργασίας". Αρά μέχρι να δούμε τα καλά windows 8 pro tablets, για εμένα, ένα δυνατό 11αρι ή 13αρι Laptop είναι μονόδρομος

Δημοσ.

off topic , για επαγγελματική χρήση δυσκολεύομαι πολύ να δω σαν λύση τα tablet μέχρι στιγμής, τουλάχιστον με την λογική που μας λεει ένας φίλος παραπανω για χρήση μονο του tablet όλη την ημέρα όταν είσαι On the move. Εχω προσπαθήσει ως επαγγελματίας κι εγώ να κυκλοφορήσω μόνο με tablet αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να γράψεις αρκετές λέξεις με σκοπό την υποστήριξη οπότε και με το tablet μόνο καθυστερείς να πάρεις και ένα bluetooth keyboard μαζι? Χανεις την φορητότητα. Επίσης το λειτουργικό και οι συμβατότητες είναι μεγάλο θέμα. Ειδικά στην Ελληνική αγορά μιλάμε για μεγάλο ποσοστό χρήσης windows XP και 7 ειδικά σε επίπεδο "θέσης εργασίας". Αρά μέχρι να δούμε τα καλά windows 8 pro tablets, για εμένα, ένα δυνατό 11αρι ή 13αρι Laptop είναι μονόδρομος

Ξεχνας οτι τα περισσοτερα win tablet (συμπεριλαμβανομενου και αυτου που πηρα, αν και δεν αγορασα το πληκτρολογιο, ουτε σκοπευω) , εχουν και πληκτρολογιο πανω στο οποιο κουμπωνουν και μετατρεπονται σε λαπτοπ. Οποτε, οταν θες το χρησιμοποιεις ετσι, και οταν θες ως ταμπλετα.. Το μονο προβλημα ειναι το κοστος. Αυτο δεκτο. Γιατι σιγουρα η λυση του λαπτοπ ειναι πολυ ποιο φθηνη.Σε εμπειρια χρησης ομως δεν εχουν καμια σχεση. Κουβαλας παντα το πληκτρολογιο,ακομα και οταν δεν το θες, συνολικα μια βαρια συσκευη. Και προσπαθεις να σημαδεψεις τα εικονιδια με τον κερσορα, οταν στην ταμπλετα απλα πατας οτι βλεπεις.. Τωρα για την περιπτωση που περιγραφεις, καποιος δηλαδη που εχει αναγκη πολυ πληλτρολογηση on the move, προφανως και μια ταμπλετα σκετη, χωρις πληκτρολογιο ειναι χειροτερη απο ενα λαπτοπ. Για την ασυμβατοτητα που γραφεις, αν δεν αναφερεσαι σε καμια περιεργη εφαρμογη, δεν καταλαβαινω τι ενοεις. Υπαρχει και combability mode. Τωρα αν ουτε εκει δεν τρεχει παω πασο..

Δημοσ.

Εννιά σελίδες μετά κι ακόμα δεν έχουν πέσει να σε φάνε ζωντανό μ' αυτό που ξεστόμισες;;; Πάει, χάλασε ο κόσμος!

Τρώγονται μεταξύ τους τώρα, κωλύονται.;ρ

Δημοσ.

Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για "επαγγελματίες" και κατα πόσον μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μεν και τα δε, νομίζω ότι κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος που γενικεύουμε τόσο τον όρο.

Επαγγελματίας είναι κάποιος πωλητής, που δειγματίζει με φωτογραφίες, και pdf,  επαγγελματίας είναι και κάποιος project manager που χρησιμοποιεί collarobation tools και στέλνει emails, και επαγγελματίας είναι και ένας λογιστής που χρησιμοποιεί εμπορικά προγράμματα Singular με βάσεις SQL ή ένας γραφίστας που δουλεύει Photoshop και Illustrator.

Αν δημιουργήσουμε δυο υπο-κατηγορίες επαγγελματιών (light & heavy), τότε όντως, η δεύτερη περίπτωση λογικά οδηγείται προς τα windows tablets λόγω συμβατότητας των εφαρμογών που χρειάζονται. Και δίκαια θα κοκκορεύονται οι τελευταίοι ότι μπορούν να τρέξουν Photoshop, Excel με μακροεντολές, και άλλους παππάδες, στα windows tablets τους.

Αλλά έχω πολύ σοβαρή ένσταση, στο αν και έστω ένας από αυτούς, όντως θα επιλέξει να κάνει τόσο "βαριά" δουλειά σε ένα tablet. Το αποκλείω. Θα ανοίξουν, είτε το laptop τους, είτε την 22αρα οθόνη στο desktop τους, για να κάνουν σοβαρή και αποδοτική δουλειά. Δεν θα επιλέξουν οθόνη 8 ιντσών ακόμη και αν μπορούν...

Ειναι δυσκολος ο προσδιορισμός σε οτι αφορά τις ανάγκες του επαγγελματία και σίγουρα δεν μπορουμε να βγάλουμε μονο δυο η τρεις κατηγορίες απο αυτους

Παντως  εαν υποθέσουμε πως ανήκω στην δευτερη κατηγόρια η επιλογη ενος tablet με windows καθε αλλο παρα άκυρη μπορει να θεωρηθει αφου προσθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα

Αυτην την στιγμη χρησιμοποιώ laptop των 15,4"  και δυσανασχετώ αρκετα τοσο σε οτι εχει να κανει με την φορητοτητα αλλα και με την αυτονομία που μου παρέχει η μπαταρια του . 

Η μετάβαση απο τις 15" στις 11 δεν ειναι τραγική και εφοσον θα κερδισω σε φορητοτητα και αυτονομία για μενα ειναι φοβερό δελεαρ.

Η διαφορα στο παράδειγμα που αναφερεις ειναι πως ο επαγγελματίας με εδρα που κάθεται διπλα σε desktop δεν εχει  ιδιαίτερη αναγκη απο tablpet αφου η εργασία του απαιτεί την σταθερότητα του γραφείου του .

Οταν μιλαμε ομως για επαγγελματίες που κινούνται συνεχώς τοτε τα πράγματα αλλάζουν για αυτό μην αποκλείεις τιποτα εφόσον δεν μπορεις να φανταστείς την φυση της εργασίας του κάθε επαγγελματία.

Δημοσ.

Ξεχνας οτι τα περισσοτερα win tablet (συμπεριλαμβανομενου και αυτου που πηρα, αν και δεν αγορασα το πληκτρολογιο, ουτε σκοπευω) , εχουν και πληκτρολογιο πανω στο οποιο κουμπωνουν και μετατρεπονται σε λαπτοπ. Οποτε, οταν θες το χρησιμοποιεις ετσι, και οταν θες ως ταμπλετα.. Το μονο προβλημα ειναι το κοστος. Αυτο δεκτο. Γιατι σιγουρα η λυση του λαπτοπ ειναι πολυ ποιο φθηνη.Σε εμπειρια χρησης ομως δεν εχουν καμια σχεση. Κουβαλας παντα το πληκτρολογιο,ακομα και οταν δεν το θες, συνολικα μια βαρια συσκευη. Και προσπαθεις να σημαδεψεις τα εικονιδια με τον κερσορα, οταν στην ταμπλετα απλα πατας οτι βλεπεις.. Τωρα για την περιπτωση που περιγραφεις, καποιος δηλαδη που εχει αναγκη πολυ πληλτρολογηση on the move, προφανως και μια ταμπλετα σκετη, χωρις πληκτρολογιο ειναι χειροτερη απο ενα λαπτοπ. Για την ασυμβατοτητα που γραφεις, αν δεν αναφερεσαι σε καμια περιεργη εφαρμογη, δεν καταλαβαινω τι ενοεις. Υπαρχει και combability mode. Τωρα αν ουτε εκει δεν τρεχει παω πασο..

Βασικά δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις δηλαδή, πως τα ακριβά win tablet που βγαίνουν πλεον με πληκτρολόγιο που αφαιρείται όντως θα καλύψουν τον επαγγελματία. Πρέπει όμως  όπως λες, να επενδυθεί ένα σοβαρό ποσό για τέτοια λύση και όχι 300 και 400€ και τελικά να φτάσω να έχω πάλι τσάντα μαζί μου για να κουβαλάω τον εξοπλισμό μου.(πληκτρολόγιο και tablet και φορτιστή για το ταξιδι) και τώρα πχ έχω ένα 13αρι κάτω απο 2 κιλά με μπαταρία αρκετά δυνατή και φορτιστη (άρα πάντα τσάντα).

Για το θέμα τέλος της ασυμβατότητας δεν μιλάω για κάτι συγκεκριμένο, ίσως να μην το έθεσα καλα, μιλάω με την λογική όταν όταν δουλεύεις εφαρμογές windows για την δουλειά σου, ας πούμε OFFICE πρέπει να βρεις στο android π.χ την ΧΧ Office suitα που που να κάνεις την δουλειά σου στην tableta και να το σώσεις έτσι για να το βλέπεις και στο PC κλπ κλπ και όλα αυτά σε κάνουν να χάνεις από την παραγωγικότητα σου και τον χρόνο σου ψάχνοντας. Ειδικά αν πρέπει να βρεις αντίστοιχες εφαρμογές για πολλά πράγματα, Remote Desktop και και και. Δηλαδή μέχρι σήμερα για εμένα ημίμετρα.

Τελικά δηλαδή, μόνο μια κορυφαία λύση Win Tablet pro με keyboard, σαν την δική σου και μόνο μια τέτοια θα μπορούσε να είναι όντως εργαλείο.  Τα υπόλοιπα είναι για home use και entertainment (edit: και professionals με δευτερεύον εργαλείο το tablet)

Δημοσ.

Βασικά δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις δηλαδή, πως τα ακριβά win tablet που βγαίνουν πλεον με πληκτρολόγιο που αφαιρείται όντως θα καλύψουν τον επαγγελματία. Πρέπει όμως  όπως λες, να επενδυθεί ένα σοβαρό ποσό για τέτοια λύση και όχι 300 και 400€ και τελικά να φτάσω να έχω πάλι τσάντα μαζί μου για να κουβαλάω τον εξοπλισμό μου.(πληκτρολόγιο και tablet και φορτιστή για το ταξιδι) και τώρα πχ έχω ένα 13αρι κάτω απο 2 κιλά με μπαταρία αρκετά δυνατή και φορτιστη (άρα πάντα τσάντα).

Για το θέμα τέλος της ασυμβατότητας δεν μιλάω για κάτι συγκεκριμένο, ίσως να μην το έθεσα καλα, μιλάω με την λογική όταν όταν δουλεύεις εφαρμογές windows για την δουλειά σου, ας πούμε OFFICE πρέπει να βρεις στο android π.χ την ΧΧ Office suitα που που να κάνεις την δουλειά σου στην tableta και να το σώσεις έτσι για να το βλέπεις και στο PC κλπ κλπ και όλα αυτά σε κάνουν να χάνεις από την παραγωγικότητα σου και τον χρόνο σου ψάχνοντας. Ειδικά αν πρέπει να βρεις αντίστοιχες εφαρμογές για πολλά πράγματα, Remote Desktop και και και. Δηλαδή μέχρι σήμερα για εμένα ημίμετρα.

Τελικά δηλαδή, μόνο μια κορυφαία λύση Win Tablet pro με keyboard, σαν την δική σου και μόνο μια τέτοια θα μπορούσε να είναι όντως εργαλείο.  Τα υπόλοιπα είναι για home use και entertainment (edit: και professionals με δευτερεύον εργαλείο το tablet)

Αυτο που περιγραφεις για office απο android, ios, το εχω ζησει και εγω.. Αν ειναι μικρες οι απαιτησεις καποιου, μπορει να κανει δουλεια office και σε τετοιες ταμπλετες, αλλα πραγματικα ειναι για πολυ βασικα πραγματα.. Και κανοντας καποιους συμβιβασμους.. Το καλο με μια win ταμπλετα ειναι οτι ειναι τοσο λεπτη (κατω απο εκατοστο παχος, 600-650γρ) που τη βαζεις ακομα και μεσα σε χαρτοφυλακα μαζι με αλλα χαρτια.. Εγω παντως εκει που το εχω εκτιμησει ειναι ξαπλωμενος στο κρεβατι.. Αυτες οι συσκευες του διαβολου, σε κανουν λιγο τεμπελη τελικα.. :) Απλα δεν κανουν ακομα για οσους χρειαζονται κατι πολυ ισχυρο.. Μπορει καποιος βεβαια να παει σε i5, μεγαλυτερες αναλυσεις, γραφικα για παιχνιδια 3d κλπ αλλα θα παρει κατι τυπου λαπτοπ χωρις πληκτρολογιο. Πχ Acer w700 Εξαιρετικα καλυτερο, απο αυτο που πηρα, αλλα βαρυ, χοντρο κλπ.. Και αρκετα ακριβοτερο. Φυσικα πολοι το προτιμουν. Μολις βγει ο αντικαταστατης του atom, 4πυρηνος με διπλασια δυναμη και πολ/σια στα γραφικα, μνημη 4g  κλπ εκει θα κανουν το πραγματικο μπαμ οι win  ταμπλετες. Ως τοτε θα εχει λυσει και το λειτουργικο τις παιδικες αρωστιες που οντως εχει, οι metro εφαρμογες θα αυξηθουν, και αυτοι που βριζουν παραπανω, "τι να την κανω εγω την ταμπλετα, αχρηστα πραγματα, λαπτοπ 100 φορες" κλπ θα ειναι απο τους πρωτους που θα τρεξουν να παρουν. Το εχω ξαναδει το εργο. Επισης τοτε θα πεσει κατα πολυ και το ποσοστο πωλησεων iPad. Οι android ταμπλετες των 100 και 200 ευρω δε θα πεθανουνε ποτε.

• Like 1
Δημοσ.
Εμ αφου ερχεσαι απο android σου φαινονται ολα τα υπολοιπα χλιδη :P

Εγω που εχω ipad ολα τα υπολοιπα μου φαινονται φτηνες απομιμισεις, παρε και εσυ ενα να δεις το φως το αληθινο και μετα ξανασυζηταμε για tablet

Καμια σχεση οι δυνατοτητες του Note 10.1 με τα υπόλοιπα Android αλλα και το iPad. Και φυσικα ολοι πριν απο το iPad δηλαδη πριν του πει ο Jobs και η Apple τι χρειάζονται και τι οχι, σοβαρη δουλεια εκτος Windows δεν εκαναν.

Και φυσικα αλλο ενα υπερμεγεθες iPhone ή Note και αλλο ενα desktop ή laptop σε μορφη tablet για σοβαρη δουλειά. Για απλα πραγματάκια και παιχνιδια τα απλα tablets ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Πόσο epic fail να συγκρίνεις 1366x768 με 2048x1536 (σχεδόν 4-πλάσια pixels)

Εδώ αν συγκρίνεις retina κινητό με non-retina συσκευή ταράζεσαι και αυτοί συγκρίνουν non-retina tablet με retina; Το ipad έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. 2.5 ώρες περισσότερες από το Asus. Αυτά στο hardware, γιατί στο software επικρατεί το χάος RT-store vs iOS-store; WindowsRT-os vs iOS-os;

Όσο για το πιανάκι - που μόνο αυτό βλέπει η Microsoft - υπάρχουν και άλλες πορτοκαλιές και ότι άλλο φρούτο θες.

https://soundcloud.com/sensadark/p6-tribal-sixth-memory-club?in=korg_iapps/sets/master-ipolysix-remix-contest

Μάιστα. Θέλω να σε δω να τρέχεις photoshop με δάχτυλα και Excel (χώρια και τις modern ui εφαρμογές να τρέχουν) ταυτόχρονα στο W8Pro tablet σου με Atom. Α θα μου πεις υπάρχουν και πάμφθηνα W8Pro tablets με i5 και αυτονομία laptop. Καλά κρασιά.

Αν θες να τρέξεις σοβαρά προγράματα on the go χρειάζεσαι laptop, τα υπόλοιπα είναι φιγούρες.

Αν ζούσαμε πριν από 5 χρόνια ναι. Η τεχνολογία προχώρησε. Ένας arm κάνει ότι ένας υπολογιστής τούμπανο 5ετίας. Το software μας κρατάει πίσω. Όπως πάντα.

Επειδή η adobe δεν έδωσε ακόμη την δέουσα σημασία για touch, μην νομίζεις ότι δεν θα δούμε photoshop που θα είναι καλύτερο με την αφή. Crop κάνω ευκολότερα με την αφή παρά με το ποντίκι.

Δεν μπορώ να σκεφτώ καμμία εφαρμογή που να μην είναι καλύτερη με multitouch.

ολοι ριξανε το βαρος στα tablet γιατι τα tablet ειναι υπερτιμημενα κ εχουν τρελο περιθωριο κερδους. εχουν τα ηλεκτρονικα του rasbery των 25€

... εγραψε ο μεγάλος έλληνας hacker.

(αδικία, σε τρώει η χώρα.)

Πάρτε Rasberry, ίδιο επεξεργαστή έχει, και μπαταρία, και όθονη. Ξέρετε εσείς.

Δημοσ.

Σε πολλα απο οσα γραφεις, θα συμφωνουσα μια εβδομαδα πριν. Επειδη πλεον εχω win tablet, ξερω οτι δεν ειναι ακριβως ετσι. Παιδια ξαναλεω πηγα σε win tablet απο αναγκη. Χρειαζομαι να δουλευω φυλλα excel με μακροεντολες, αρκετα συχνα. Και οταν λεω να δουλευω, νουμερα αλλαζω. Δε θα κατσω να στησω στην ταμπλετα των κωδικα των μακρο που ειναι σελιδες.

..

Λες και σου κανει καψωνια η Microsoft. Επισης στο κλασικο desktop το πληκτρολογιο ΔΕΝ βγαινει αυτοματα καθε φορα που πατας καπου, αλλα πρεπει να πατας το εικονιδιο του στην taskbar.. Γι αυτο θα δεις πολλα σκριπτακια σε φορουμ πως να το κανεις να βγαινει αυτοματα, ή αγοραζεις αλλο πληκτρολογιο. 1 βρηκα για την ωρα.. Δεν υπαρχει η ποικιλια του android ακομα.

....

Στα υπολοιπα, ταχυτητα, multitasking, ευκολια-εμπειρια χρησης ειναι πολυ ποιο εντυπωσιακο απο οσο νομιζεις πριν το χρησιμοποιησεις..  Μολις διορθωθουν αυτα (αποκλειστικα θεμα χρονου) οι υπολοιπες ταμπλετες, οχι απλα θα ειναι χειροτερες αλλα δε θα εχουν λογο αγορας.. Εντελως φιλικα επειδη προσφατα αγορασα win tablet, και αλλα πιστευα και εγω πριν..

Μα και αυτό που κάνεις εσύ, δεν είναι βαριά χρήση. Είναι ελαφριά επαγγελματική χρήση. Όπως είπες, το xls το έχεις έτοιμο από το PC. Απλά νούμερα αλλάζεις... Στα windows οδηγήθηκες επειδή οι μακροεντολές δεν παίζουν σε άλλο λειτουργικό. Παραμένει όμως ελαφριά χρήση...

Ακόμη και εσύ, όμως, δεν είσαι ο μέσος όρος του χρήστη μιας ταμπλέτας. Έχω δεκάδες (δεν υπερβάλλω) παραδείγματα ανθρώπων, με λίγη σχέση με την τεχνολογία, που πήραν ταμπλέτα για να διαβάζουν καμια είδηση, να μιλάνε με συγγενείς στο εξωτερικό μέσω skype, ή για να διαβάζουν ένα περιοδικό. Και σε όλα αυτά τα σημεία, συνεχίζει να υπερέχει το iPad.

Ένα απλό παράδειγμα: το περιοδικό του Κωστόπουλου, κατεβαίνει από μόνο του στο iPad μόλις βγαίνει καινούρια έκδοση (το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα περιοδικά και εφημερίδες). Ακόμη και αν το iPad κοιμάται. Στο Galaxy Tab μου, όμως, πρέπει να θυμηθώ να το ανοίξω, να δω ότι υπάρχει νέα έκδοση, και να πατήσω download. Και επειδή κατεβαίνουν 250Mb, θα το διαβάσω άλλη μέρα...

Είμαι μικρές λεποτομέρειες, που για εσένα δεν έχουν καμία σημασία (εσύ χρειάζεσαι τις μακροεντολές σου) αλλά για την πλειοψηφία του συγκεκριμένου κοινού, έχουν...

Και τελικά αυτό αποτυπώνεται και στις πωλήσεις. (ΟΚ, εν μέρει, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό είναι πρόβατα και ψώνια).

Δημοσ.

Μα και αυτό που κάνεις εσύ, δεν είναι βαριά χρήση. Είναι ελαφριά επαγγελματική χρήση. Όπως είπες, το xls το έχεις έτοιμο από το PC. Απλά νούμερα αλλάζεις... Στα windows οδηγήθηκες επειδή οι μακροεντολές δεν παίζουν σε άλλο λειτουργικό. Παραμένει όμως ελαφριά χρήση...

Ακόμη και εσύ, όμως, δεν είσαι ο μέσος όρος του χρήστη μιας ταμπλέτας. Έχω δεκάδες (δεν υπερβάλλω) παραδείγματα ανθρώπων, με λίγη σχέση με την τεχνολογία, που πήραν ταμπλέτα για να διαβάζουν καμια είδηση, να μιλάνε με συγγενείς στο εξωτερικό μέσω skype, ή για να διαβάζουν ένα περιοδικό. Και σε όλα αυτά τα σημεία, συνεχίζει να υπερέχει το iPad.

Ένα απλό παράδειγμα: το περιοδικό του Κωστόπουλου, κατεβαίνει από μόνο του στο iPad μόλις βγαίνει καινούρια έκδοση (το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα περιοδικά και εφημερίδες). Ακόμη και αν το iPad κοιμάται. Στο Galaxy Tab μου, όμως, πρέπει να θυμηθώ να το ανοίξω, να δω ότι υπάρχει νέα έκδοση, και να πατήσω download. Και επειδή κατεβαίνουν 250Mb, θα το διαβάσω άλλη μέρα...

Είμαι μικρές λεποτομέρειες, που για εσένα δεν έχουν καμία σημασία (εσύ χρειάζεσαι τις μακροεντολές σου) αλλά για την πλειοψηφία του συγκεκριμένου κοινού, έχουν...

Και τελικά αυτό αποτυπώνεται και στις πωλήσεις. (ΟΚ, εν μέρει, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό είναι πρόβατα και ψώνια).

Ετσι οπως το θετεις, συμφωνω σε ολα. Ποτε δεν ειπα οτι κανω βαρια χρηση. Ειπα οτι δε μπορουσα να την κανω σε αλλες ταμπλετες. Ενοειται οτι η συγκεκριμενη ταμπλετα δεν κανει πχ για PhotoShop..(αν και δουλευει καλουτσικα για μη επαγγελματικη χρηση) Παντως οπως εγραψα, ακομα και βαρια εργασια με αυξημενο κοστος γινεται. Επισης σε αυτο που γραφεις για το iPad συμφωνω με 1000 για την ωρα. Αν θες διασκεδαση το iPad δεν παιζεται απο καμια ταμπλετα ακομα. Ουτε απο android. Εχει τοσα χρονια στην αγορα που εχει λυσει ολες τις παιδικες αρωστιες. Και σε ευκολια απλοτητα δεν παιζεται. Προσωπικα παντως την περασα τη φαση angry birds και τετοια.. (Τυχαια εγραψα το game, και μετα θυμηθηκα οτι το εχω εγκατεστημενο και στη win tablet. Υπαρχουν ηδη τα βασικα. Στην απλοτητα/ευκολια αντιγραφει καθαρα το iPad.. Επισης τα πραγματα δεν ειναι ακριβως οπως τα διαβαζουμε.. Διαβαζα οτι στα win εφαρμογες που στο android ειναι δωρεαν, εδω τις πληρωνεις. Ισχυει μεν, απο την αλλη ομως εχουν φτιαξει patch που κατεβαζεις κανονικα απο store trial, και στην κανει full.. :) Με λιγα λογια για τους ψαγμενουςν ειναι μαλλον καλυτερα... :) Παντως οι ποιο ψαγμενοι θα κολησετε με win tablet. Για γενικευμενη χρηση, και κυριως για να χτυπησει το iPad στη διασκεδαση θελει 1-2 χρονια ακομα πιστευω. Η ολη λογικη του λειτουργικου παντως ειναι σε πολυ καλο δρομο για ταμπλετα. Ολα τα υπολοιπα ειναι θεμα χρονου.

Πληροφοριακα μολις εβαλα και το bluestack για να τρεχω και android.. Αν και κανονικα δεν τρεχει στην συγκεκριμενη cpu, με ψαξιμο στο xda τρεχει τελικα. Παει αργα ομως.. Πρακτικα αχρηστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...