Προς το περιεχόμενο

Αγορά πικάπ

Mortis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο συνήθης τρόπος είναι με καλώδιο. Υπάρχουν βέβαια και μοντέλα με bluetooh και με δικτύωση μέσω DLNA.

ωραία,κομπλέ τότε.

δεν με ενδιαφέρει ασύρματα,με το καλώδιο είμαι κομπλέ.

απο ενισχυτές με τι κριτήριο επιλέγω?

ακριβοί μου φαίνονται γενικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι απαιτήσεις έχεις? Όπως θες πολύ κανάλο για home cinema η στερεοφωνικό? Με είσοδο πικάπ η όχι? Και πολλά άλλα κανονικά αλλά σε μικρό budget έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να τα έχουμε.

Τι απαιτήσεις έχεις? Όπως θες πολύ κανάλο για home cinema η στερεοφωνικό? Με είσοδο πικάπ η όχι? Και πολλά άλλα κανονικά αλλά σε μικρό budget έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να τα έχουμε.

μόνο για αναπαραγωγή απο τα ηχεία που μου πρότεινες παραπάνω θα είναι η χρήση του.

τίποτα άλλο εξτρα,ποιο είναι το φθηνότερο που θα κάνει σωστά την δουλειά αυτη?

Μια πολύ φθηνή λύση με προενισχυση για πικάπ είναι αυτός:   Pioneer A-10. Αλλα ειναι σχετικά μικρός. Βεβαία απο ηχεία pc ειναι πολύ δυνατότερος καθώς παρέχει καθαρά 50W rms ανά κανάλι. Ισχύς για ενα χώρο 35 με 40τμ υπεραρκετή.

Εαν η αντίσταση των ηχείων πέσει κάτω απο 8Ω τότε θα δώσει κατιτίς παραπάνω σε Watt.

Αποψη μου, μάζεψε λιγο χρήμα παραπάνω και πάρε έναν καλύτερο εφόσον σου αρέσει η μουσική. Εαν οι απαιτησεις σου καλύπτονταν με ηχεία για pc τότε αυτός εδώ είναι super.

Μια πολύ φθηνή λύση με προενισχυση για πικάπ είναι αυτός:   Pioneer A-10. Αλλα ειναι σχετικά μικρός. Βεβαία απο ηχεία pc ειναι πολύ δυνατότερος καθώς παρέχει καθαρά 50W rms ανά κανάλι. Ισχύς για ενα χώρο 35 με 40τμ υπεραρκετή.

Εαν η αντίσταση των ηχείων πέσει κάτω απο 8Ω τότε θα δώσει κατιτίς παραπάνω σε Watt.

Αποψη μου, μάζεψε λιγο χρήμα παραπάνω και πάρε έναν καλύτερο εφόσον σου αρέσει η μουσική. Εαν οι απαιτησεις σου καλύπτονταν με ηχεία για pc τότε αυτός εδώ είναι super.

ευχαριστώ πολύ! :D

Δεν ξέρω αν αποφάσισες τι πικάπ θα πάρεις αλλά αν θες να πάρεις πραγματικό πικάπ που θα το χρησιμοποιήσεις  και δεν θα το έχεις για ντεκόρ θα πάρεις κάτι από τα δύο

1 Technics sl 1200 mkII  all time classic , πραγματικό εργαλείο στιβαρή κατασκευή (το έχω χρόνια),κυκλοφορούν πολλά μεταχειρισμένα αλλά σε αμφίβολη κατάσταση μιας και οι dj στα μαγαζιά τους βγάζουν το λάδι.

2 Numark ttx usb professional δεν το έχω δοκιμάσει αλλά απ'οτι λένε είναι ενα πικάπ καινουργειας γενειάς στα συν ότι έχει ενσοματομένο προενισχυτή ( συνδέεται κατευθείαν σε όλους τους ενισχυτες και pc χωρίς να θέλει phono input),επίσης δίνει κεφαλή και βελόνα μαζι , τέλος είναι καινούριας τεχνολογίας. 

να υπολογίζεις γύρω στα 500 ευρω για το καθενα +100 ευρω για το mkII για μια καλουτσικη κεφαλή βελόνα.

Και λίγη λογοτεχνία,

Το βινύλιο ποιοτικά είναι υποδεέστερο όλων τον σύγχρονων μορφών μέσων μουσικής (cd,dvd,mp3 etc),ωστόσο επειδή είναι ένα αναλογικό μέσο προσφέρει ένα γλυκό ήχο που αρέσει στο αυτί.Επίσης είναι και θέμα διαδικασίας και προκαταρκτικών ,(έχεις νιώσεις την μυρωδιά ενός φρέσκου βινυλίου?), ωραία μεγάλα εξώφυλλα , συλλεκτική αξία και άλλα πολλά ανεξήγητα...

Τώρα για να τα απολαύσεις όλα αυτά πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη.Στα μείον του όλου θέματος είναι ότι τα βινύλια φθείρονται εύκολα το ίδιο και οι βελόνες και θέλουν φροντίδα και προδερμ. Βέβαια το πικάπ δεν είναι για να ακούς Παντελίδη , θα το βάλεις στο σαλόνι σε ένα καλό ηχοσύστημα για να καταλάβεις την αλήθεια του πικαπ.

By the vinyl lover...

• Like 2

• 4 μήνες μετά...

Χρειάζεται εναν καλο και σοβαρό ενισχυτή και 2 ηχεια. Τίποτε το τρομερό. Απλα να ειναι ολα μεσαία και άνω κατηγορία. Οταν μιλάμε για ηχεία pc η φθηνά monitor τοτε δεν εχει καν νόημα. Με πχ 600-800€ φτιάχνεις ενα εισαγωγικό αλλα αξιοπρεπές συστημα. Το πικάπ εχει ιδιαίτερο ηχο. Η αναλογική του φύση αναδυει ζεστασιά και γλύκες χροιές.

Μήπως καπου λεει και amstrad?

Μήπως μοιαζει με αυτο?

s_136371501925016.jpeg

Είναι απο την εποχη του 80. Πλατφόρμα για μιξαρισμα. Δεν πρόκειται να πάρεις hi-fi ήχο απο εκει, αλλα ο vintage χαρακτήρας του και η σοβαρότητα με την οποια τα έφτιαχναν τοτε ειναι ειναι ανώτερη απο αντίστοιχα παιχνίδια που βρίσκεις σήμερα.

Ωχ! χαχα ναι τέτοιο είναι..αλλά έχω και ένα άλλο πάλι από studio100 πιο ''μοντέρνο'' που τα χει παίξει και δεν ξέρω αν αξίζει να πληρώσω για να το φτιαξω και δεν ξερω επίσης αν υπάρχει κάποιος να το φτιάξει!Τι να πω πολύ ωραία τα πικ-απ αλλά πολύ ακριβά γι'αυτό ξεθάβω κάτι τέτοια προπολεμικά συστήματα !

Α να ρωτησω και κατι αλλο..τα jukebox ουσιαστικά πικ-απ δεν είναι; Έχουν καλύτερο ήχο; μην πείτε αναλόγως τα χρήματα...αντικειμενικά

απογοητεύτηκα τώρα..!ειναι και πανακριβα και δεν βγαζουν ποιοτητα;;;Ξαφνιάζομαι που το ακουω αυτό.

αυτό που προτείνει ο iM555

Το Technics sl 1200 mkII λέει να το αγοράσω μεταχειρισμένο;

http://www.ricardo.gr/buy/eikona-ixos/ixosistimata/synthesi-hi-fi/pikap/pikap-technics-sl-1200-mk2/v/an707796374/

αγνοήστε ότι έχει λήξει μπορώ να του ζητήσω να ενεργοποίηση ξανά την προσφορά(αν φυσικά έχει ακόμη το πικαπ) 

Τι ξαφνιάζεσαι. Φτιαχτήκαν για διασκέδαση σε μαγαζια, και caffe. Δεν κοιτούσαν την ποιότητα αλλα την ενταση - πολυχρηστικοτητα.

Γενικα τα πικαπ ειναι πολυ απαιτητικές συσκευές. Τα καλα πικαπ κοστίζουν πανω απο 1500 με 2000€ Υπάρχουν και πιο ακραίες περιπτώσεις αλλα εκει παμε αλλου.

Το Technics  ειναι κλασσική επιλογή. Οχι τοσο στο άκουσμα του οσο στην αντοχη του στο χρόνο. Γενικα δεν θα σε απογοητεύσει.

Το Technics sl 1200 mkII λέει να το αγοράσω μεταχειρισμένο;

Το συγκεκριμένο πικ απ, αποτελεί σταθερή αξία, αλλά η αγορά του έχει νόημα, μόνο αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις για τη δουλειά που έχει κατασκευαστεί: Αν δηλαδή είσαι d.j. που παίζεις με βινύλια και έχεις απαιτήσεις από τα μηχανήματα τής δουλειάς σου.

Όπως πολύ σωστά σού επισημαίνει και ο graphist83, η αξία του έγκειται στην αντοχή του σε σκληρή χρήση, στην αμεσότητα τού μοτέρ του ώστε να φθάνει τάχιστα στην ιδανική ταχύτητα περιστροφής τού πλατό και στην ακρίβεια ρυθμίσεων που σού δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις.

Θεωρείται - απολύτως δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου - εδώ και αρκετές δεκαετίες, το απόλυτο επαγγελματικό πικ απ, αλλά σπανίως θα δεις να προτείνεται, όχι μόνο ως hi-end λύση, που δεν είναι ούτως ή άλλως (δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα hi-end πικ απ, είναι belt drive και όχι direct drive όπως το mkII), αλλά ούτε και ως το ιδανικό για οικιακές ακροάσεις στο hi fi σύστημά σου. Όχι διότι δεν αποδίδει αξιοπρεπή ήχο (ίσα-ίσα, με μια καλή κεφαλή, παίζει μια χαρά), αλλά διότι τα λεφτά που έχουν πέσει στη σχεδίασή του, έχουν πέσει με γνώμονα την αξιοπιστία και την αντοχή του ως επαγγελματικό μηχάνημα (χαρακτηριστικά που δεν αξιοποιούνται σε οικιακές συνθήκες χρήσης) και όχι με γνώμονα την υψηλότερη δυνατή πιστότητα (η οποία δεν είναι και το ζητούμενο στα clubs όπου απευθύνεται).

Με δυο απλά λόγια: Με τα λεφτά που κοστίζει (ακόμα και ως μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση), μπορείς να πάρεις πικ απ με τα οποία θα ακούς καλύτερα τη μουσική σου.

Ας μην παρερμηνευθούν τα λεγόμενά μου: Σε καμία περίπτωση δεν το υποτιμώ. Λέω ότι είναι άριστο για το σκοπό που έχει κατασκευαστεί. Διαφορετικά, είναι σαν να παίρνεις ένα αυτοκίνητο WRC, για να πηγαίνεις «σπίτι-δουλειά-σπίτι»...

• Like 3

Τι ξαφνιάζεσαι. Φτιαχτήκαν για διασκέδαση σε μαγαζια, και caffe. Δεν κοιτούσαν την ποιότητα αλλα την ενταση - πολυχρηστικοτητα.

Γενικα τα πικαπ ειναι πολυ απαιτητικές συσκευές. Τα καλα πικαπ κοστίζουν πανω απο 1500 με 2000€ Υπάρχουν και πιο ακραίες περιπτώσεις αλλα εκει παμε αλλου.

Το Technics  ειναι κλασσική επιλογή. Οχι τοσο στο άκουσμα του οσο στην αντοχη του στο χρόνο. Γενικα δεν θα σε απογοητεύσει.

Ξαφνιάζομαι γιατί αν δεν το κατάλαβες δεν έχω γνωσεις πάνω σε τέτοια πράγματα..ε και εβλεπα να είναι τόσο ακριβά και δεν πίστευα ότι θα ειναι για ''διασκέδαση''.

deesnider όχι δεν είμαι dj και δεν θέλω πικαπ για αυτή τη δουλειά!

Θέλω ένα καλό πικ-απ το οποίο θα βγάζει ωραίο ήχο και με το ωραίο δεν εννοώ αξιοπρεπές..θέλω κάτι καλύτερο 

Βέβαια αν αυτή η απαίτηση μου βρίσκεται σε συστήματα σε συστήματα άνω των 1000 ευρώ καλύτερα να αρχίσω να κλαίω.

Από την άλλη όμως δεν θα το χρησιμοποιώ συνέχεια..απλώς θέλω μουσικές που πραγματικά αγαπώ να μην τις ακούω από τον υπολογιστή

Θέλω ένα καλό πικ-απ το οποίο θα βγάζει ωραίο ήχο και με το ωραίο δεν εννοώ αξιοπρεπές..θέλω κάτι καλύτερο 

Βέβαια αν αυτή η απαίτηση μου βρίσκεται σε συστήματα σε συστήματα άνω των 1000 ευρώ καλύτερα να αρχίσω να κλαίω.

Από την άλλη όμως δεν θα το χρησιμοποιώ συνέχεια..απλώς θέλω μουσικές που πραγματικά αγαπώ να μην τις ακούω από τον υπολογιστή

Ρίξε μια ματιά και στα μοντέλα τής Project-Audio. Έχει αξιοπρεπέστατες προτάσεις, αρκετά κάτω από το χιλιάρικο, για τις οποίες - πριν από χρόνια που ήμουν σε αναζήτηση πικ απ - είχα διαβάσει πολύ καλές κριτικές στον ειδικό τύπο. Τελικώς αγόρασα ένα από τα «εισαγωγικά» της μοντέλα, γύρω στα €350,00 τότε (δεν ήμουν για μεγαλύτερη δαπάνη), από το οποίο έμεινα πολύ ευχαριστημένος, τουλάχιστον από τη σχέση κόστους - απόδοσης.

• Like 2

Πολύ ωραία και τα project. Με κάλυψε πλήρως ο αγαπητός  deesnider.

Δες και το Thorens TD 170-1, πολύ σοβαρή εταιρία με πιο κλασσική εμφάνισή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...