Προς το περιεχόμενο

Αγορά πικάπ

Mortis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, καταρχας δεν ξερω αν το θεμα το ανοιξα στο σωστο μερος. Αν οχι, ας μετακινηθει.

Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα πικαπ. Εχω ηδη αρκετους δισκους βινυλιου απο παλια και σκεφτομαι να παρω ενα πικαπ για να τους ακουω, αλλα και να αρχισω να αγοραζω βινυλια.

Ποσο κοστιζει ενα αξιοπρεπες πικαπ και ποσο κοστιζουν οι δισκοι βινυλιου σε γενικες γραμμες;

Επισης, με τι τροπο συνδεεται με ηχεια; Εχω ενα συστημα 2.1 στον υπολογιστη, μπορει να συνδεθει εκει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αξιοπρεπές πικάπ είναι σχετικό για τον καθένα. Ξεκινούν απο 50€ και φτάνουν και τα 35.000€

Για κάποιον αρχάριο με τυπικες απαιτησεις καλο θα ηταν ενα κοντά στα 200€.

Απαιτείται ενισχυτής με είσοδο πικάπ. Αν υπάρχει ενισχυτής με άπλες εισόδους AUX. Τοτε απαιτείται ενας προ ενισχυτής πικάπ η αλλιώς phono stage οπου θα συνδεθεί εκει το πικάπ και και μετα στον ενισχυτή σε οποιαδήποτε είσοδο του.

Βινύλια πουλάει το public. Για πολυ ποικιλία και παλιά κομμάτια πρέπει να κατέβεις κέντρο Αθηνά.

Σε ηχεια υπολογιστή ειναι με το συμπαθειο απο ιεροσυλία ως γελοιο να συνδεθεί πικάπ. Αμα έχεις μονο αυτά τοτε ασχολήσου καλύτερα με τα mp3. Το πικάπ θελει σεβασμό και σωστά μηχανήματα για να ξεδιπλώσει τις αρετές του.

Φιλικά πάντα

• Like 1

Τι ηχεια χρειαζεται ακριβως το πικαπ; Τα ηχεια που εχω στον υπολογιστη μου ειναι αρκετα καλης ποιοτητας (edifier s350 2.1 - τσεκαρε τα). Τι ηχεια χρειαζομαι για το πικαπ; Εχω και ενα ζευγαρι ηχεια απο ενα στερεοφωνικο αλλα και παλι οπως μου τα λες θα με καλυψουν ή πρεπει να εχω monitors;

Το πικάπ αγαπητέ είναι ενα ιδιαίτερο μέσο μουσικής αναπαραγωγής. Εχει ιδιοτροπίες και δυσκολίες. Απαιτεί κάποιον να το σέβεται και να έχει όρεξη να ασχοληθεί σοβαρά με αυτο. Επιπρόσθετα εχει και απαιτησεις σε εξοπλισμό. Μόνον ετσι θα λάβεις τα θετικά τις ''ιδιαίτερης'' ζεστασιάς που αναδυει ως μέσον.

Τα ηχεία που εχεις για χρήση σε Η/Υ τα λες καλά, για χρήση HI-FI ουτε για πλάκα. Τα monitors δε που αναφέρεις ως δεύτερη λύση, ειναι ακατάλληλα ηχεία για χρηση μουσικής. Ειναι flat, αχρωμα και κλινικά. Πολυ χρήσιμο για κάποιον ηχολήπτη ωστε να διορθώνει το curve αλλά για hi-fi δεν αναζητάμε τέτοια χαρακτηριστικά.

Κατάλληλα ηχεια θεωρούνται οποιαδήποτε για χρίση hi-fi bookshelf τύπου η κολόνας. Ενισχυτή με τα κατάλληλα ρεύματα (και είσοδο phono) για σωστή οδήγηση και αποτελέσματα. Απο ποιότητες, οτι αντέχει η τσέπη σου σου. Τα καλα κοστίζουν.

Οτιδήποτε αλλο ειναι μεσοβέζικη λύση και εν μέρη ιεροσυλία για ενα πικάπ. Ειναι σαν να θες να δεις ενα blueray full HD σε παλιά CRT TV.

• Like 1

Το πικάπ αγαπητέ είναι ενα ιδιαίτερο μέσο μουσικής αναπαραγωγής. Εχει ιδιοτροπίες και δυσκολίες. Απαιτεί κάποιον να το σέβεται και να έχει όρεξη να ασχοληθεί σοβαρά με αυτο. Επιπρόσθετα εχει και απαιτησεις σε εξοπλισμό. Μόνον ετσι θα λάβεις τα θετικά τις ''ιδιαίτερης'' ζεστασιάς που αναδυει ως μέσον.

Τα ηχεία που εχεις για χρήση σε Η/Υ τα λες καλά, για χρήση HI-FI ουτε για πλάκα. Τα monitors δε που αναφέρεις ως δεύτερη λύση, ειναι ακατάλληλα ηχεία για χρηση μουσικής. Ειναι flat, αχρωμα και κλινικά. Πολυ χρήσιμο για κάποιον ηχολήπτη ωστε να διορθώνει το curve αλλά για hi-fi δεν αναζητάμε τέτοια χαρακτηριστικά.

Κατάλληλα ηχεια θεωρούνται οποιαδήποτε για χρίση hi-fi bookshelf τύπου η κολόνας. Ενισχυτή με τα κατάλληλα ρεύματα (και είσοδο phono) για σωστή οδήγηση και αποτελέσματα. Απο ποιότητες, οτι αντέχει η τσέπη σου σου. Τα καλα κοστίζουν.

Οτιδήποτε αλλο ειναι μεσοβέζικη λύση και εν μέρη ιεροσυλία για ενα πικάπ. Ειναι σαν να θες να δεις ενα blueray full HD σε παλιά CRT TV.

πληροφοριακά,ενα αξιοπρεπής σύστημα με πικαπ,ηχεία και ότι άλλο χρειάζεται για να απολαμβάνεις μουσική πόσο κοστίζει?

τι προτερήματα έχει το πικαπ σε σχέση με τα κλασικά ηχοσυστήματα?

το ψήνω άσχημα αλλά το κόβω ακριβό χόμπι :(

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Έχει κάποιος κάποιο προιόν από το studio100;;Ή έστω αν γνωρίζει κάτι γι'αυτή την μάρκα;;Έχω ένα γιγάντιο πικ-απ studio100 από τους γονείς μου και παίζει και ραδιόφωνο και κασέτες και πάνω στην κορυφή είναι το πικ-απ.

πληροφοριακά,ενα αξιοπρεπής σύστημα με πικαπ,ηχεία και ότι άλλο χρειάζεται για να απολαμβάνεις μουσική πόσο κοστίζει?

τι προτερήματα έχει το πικαπ σε σχέση με τα κλασικά ηχοσυστήματα?

το ψήνω άσχημα αλλά το κόβω ακριβό χόμπι :(

Χρειάζεται εναν καλο και σοβαρό ενισχυτή και 2 ηχεια. Τίποτε το τρομερό. Απλα να ειναι ολα μεσαία και άνω κατηγορία. Οταν μιλάμε για ηχεία pc η φθηνά monitor τοτε δεν εχει καν νόημα. Με πχ 600-800€ φτιάχνεις ενα εισαγωγικό αλλα αξιοπρεπές συστημα. Το πικάπ εχει ιδιαίτερο ηχο. Η αναλογική του φύση αναδυει ζεστασιά και γλύκες χροιές.

Έχει κάποιος κάποιο προιόν από το studio100;;Ή έστω αν γνωρίζει κάτι γι'αυτή την μάρκα;;Έχω ένα γιγάντιο πικ-απ studio100 από τους γονείς μου και παίζει και ραδιόφωνο και κασέτες και πάνω στην κορυφή είναι το πικ-απ.

Μήπως καπου λεει και amstrad?

Μήπως μοιαζει με αυτο?

s_136371501925016.jpeg

Είναι απο την εποχη του 80. Πλατφόρμα για μιξαρισμα. Δεν πρόκειται να πάρεις hi-fi ήχο απο εκει, αλλα ο vintage χαρακτήρας του και η σοβαρότητα με την οποια τα έφτιαχναν τοτε ειναι ειναι ανώτερη απο αντίστοιχα παιχνίδια που βρίσκεις σήμερα.

• Like 2

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

γενικά επειδή λατρεύω τη μουσική αλλά δεν ξέρω πολύ απο ηχοσύστηματα κλπ, ποιός είναι ο καλύτερος/ποιοτικότερος τρόπος για να απολαμβάνεις μουσική στο σπίτι?

έχω τεράστια συλογή με flac στο pc μου αλλά λόγο ηχείων δεν αξιοποιούνται στο έπακρο προφανώς.

τι χρειάζεται να αγωράσω ώστε να απολαμβάνω την μουσική μου?

ξέρω οτι τα μονιτορ ηχεία δεν κάνουν γιατί είναι αχρωμάτιστα.

η μουσική που ακούω είναι ροκ,hard rock,metal,psychedelic rock,εντεχνα κλπ οπότε δεν με ενδιαφέρουν ηχεία με super doyper γαμαουα bass που τρέμει το σπίτι κλπ κλπ.

θέλω αποκλειστικά υψηλή ποιότητα στο ήχο,να βάζω να παίζουν κομμάτια και να σου δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση.

με 3 κατοστάρικα υπάρχει κάτι?

τι είδους ηχεία χρειάζομαι?(δεν είναι απαραίτητο να συνδεόνται στο pc) 

300€ μονο για ηχεια? Αν ναι τι τυπου? Κολωνες μπορεις να βαλεις στο χωρο σου?

ναι καπου εκει,και λιγοτερα αμα παίζει δεν με νοιάζει.

τωρά τι τύπου δεν ξέρω αυτό ζητάω να μάθω,απο χώρο έχω άπλετοοο,δεν με απασχολεί.

λογικά των 3ων δρόμων είναι καλύτερα αφού παίζουν ολα τα φάσματα συχνοτήτων ή δεν ισχύει?

Ηχεια κολωνες οτι καλυτερο. Οι δρομοι δεν παιζουν τοσο ρολο οσο η σχεδιαση του ηχειου. Καλες προτάσεις που μπορεις να βρεις ευκολα σε μαγαζια ειναι οι:

Magnat Monitor Supreme 800

Wharfedale VR-300

Οχι κατι το τρομερο αλλα σε αυτα τα λεφτα τουλαχιστο παιζουν αξιοπρεπώς.

Ηχεια κολωνες οτι καλυτερο. Οι δρομοι δεν παιζουν τοσο ρολο οσο η σχεδιαση του ηχειου. Καλες προτάσεις που μπορεις να βρεις ευκολα σε μαγαζια ειναι οι:

Magnat Monitor Supreme 800

Wharfedale VR-300

Οχι κατι το τρομερο αλλα σε αυτα τα λεφτα τουλαχιστο παιζουν αξιοπρεπώς.

θα έχει διαφορά με τα γνωστά pc ηχεία,στο εύρως αυτό το χρηματικό?

πχ θα αξίζει να παω σε κάτι τέτοιο απο τα hi end μοντέλα της logitech ή της edifier?(px edifier s730)

Τα ηχεια αυτα δεν εχουν καμια σχεση με pc ηχεια. Ειναι σαν να συγκρινεις go kart με formula. Το ενα ειναι παιχνιδι το αλλο το αληθινο. Αλλα για να ειμαστε και δικαιοι, Το καθενα εχει διαφορετικες χρησεις.  Απλα στα κανονικα ηχεια, θες και ενισχυτη. Αρα το κοστος ανεβαινει

Τα ηχεια αυτα δεν εχουν καμια σχεση με pc ηχεια. Ειναι σαν να συγκρινεις go kart με formula. Το ενα ειναι παιχνιδι το αλλο το αληθινο. Αλλα για να ειμαστε και δικαιοι, Το καθενα εχει διαφορετικες χρησεις.  Απλα στα κανονικα ηχεια, θες και ενισχυτη. Αρα το κοστος ανεβαινει

κάτι τελευταίο,μέσω του ενισχυτή ποιούς τρόπους μετάδωσης έχω?

δηλαδή εγώ πως θα αναπαράγω τα αρχεία μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...