Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι λέει ο τίτλος.Τι θα αλλάζατε;Αν άλλαζα τις RAM που δουλεύουν στα 1066 ενώ είναι ονομαστικές 1600, μπορώ να αγοράσω πχ 8gb που θα μου εγγυηθούν ότι θα δουλεύουν στα 1600 χωρίς πολλά-πολλά;(τσεκάρω BIOS κλπ κλπ)Aκούω απόψεις.(Το σύστημα βρίσκεται στην υπογραφή.)

Δημοσ.

δεν έχουν πρόβλημα οι μνήμες σου, απλώς η μητρική σου δεν υποστηρίζει συχνότητα 1600mhz.

Μπορείς να τις ρυθμίσεις απο το bios να πάνε στα 1333 αν θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν έχουν πρόβλημα οι μνήμες σου, απλώς η μητρική σου δεν υποστηρίζει συχνότητα 1600mhz.

Μπορείς να τις ρυθμίσεις απο το bios να πάνε στα 1333 αν θες.

Και στο 1333 δεν μου ξεκίναγε ο υπολογιστής αλλά δεν είχα πειράξει καθούλου τα timings και τα volts τότε.

Υ.Γ Το πιστεύεις ότι τώρα που μου το έγραψες είδα ότι δεν υποστηρίζουν τα 1600; Όταν είχα αγοράσει το σύστημα είχα ξεκινήσει με μια άλλη motherboard αλλά μετά απο 3 μήνες μου κάηκε η θύρα LAN.Το πήγα στο Πλαίσιο και μου έδωσαν αυτό το πράγμα.

Εdit : Tις έβαλα στα 1333 άλλαξα και τα timings και volts και όλα φαίνονται κομπλέ.Ας επικεντρωθούμε στην ανβάθμιση καλύτερα.Τι θα άλλαζατε;

Επεξ/σία από kostasmak
Δημοσ.

Τι οθόνη έχεις και τι χρήση κάνεις?

Μια LG W2261VP έχω.Κυρίως για gaming είναι το pc αλλά βλέπω και σειρές.

@giokou

Οι μνήμες πρέπει να είναι ίδια μάρκας OCZ ή δεν έχει σημασία;

Δημοσ.

Μια LG W2261VP έχω.Κυρίως για gaming είναι το pc αλλά βλέπω και σειρές.

ΟΚ τότε, με την άνω gpu που σου παρέθεσα και με άλλα 4gb ram, αν και ίσως να μη τα χρειάζεσαι, θα είσαι άρχοντας.

Είναι η 7870 XT (Tahiti LE) με επιδόσεις 7950 προ Boost. ;)

Δημοσ.

ΟΚ τότε, με την άνω gpu που σου παρέθεσα και με άλλα 4gb ram, αν και ίσως να μη τα χρειάζεσαι, θα είσαι άρχοντας.

Είναι η 7870 XT (Tahiti LE) με επιδόσεις 7950 προ Boost. ;)

To PSU το 500ράκι θα αντέξει;

Δημοσ.

Όχι δε το βλέπω να αντέχει. Μπορείς να το δώσεις και να τσοντάρεις λίγα €πουλα, για να πας σε ένα ποιοτικό πχ XFX 550W.

Επίσης, μη πας για παραπάνω ram. ;)

https://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-ProSeries-550W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html

https://www.skroutz.gr/s/410171/Thermaltake-Berlin-630W.html

Δημοσ.

O επεξεργαστής όταν παίζω παιχνίδια χτυπάει 63-64 C και δεν έχουν μπει καλά καλά οι ζέστες.Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής λέει ανώτερο όριο 62 βαθμούς.Χρειάζομαι πιο ευρύχωρο κουτί, ψύκτρα και νέο τροφοδοτικό;Θυμίζω είναι όλα τριετίας.H μήπως χρειάζεται αλλαγή πάστας;

Δημοσ.

Άλλαξε και την πάστα και καθάρισε το, δεν έχεις να χάσεις κάτι.Ειδικά αν έχει περάσει 1 χρόνος+ απο την τελευταία φορά που την άλλαξες.

Όσο για τις θερμοκρασίες, αν μένουν εκεί σε full load είσαι ok πιστεύω.Εγώ τι να πω με 69 idle? :P

Σύντομα όμως αλλάζω πάστα και ψύκτρα.

Δημοσ.

O επεξεργαστής όταν παίζω παιχνίδια χτυπάει 63-64 C και δεν έχουν μπει καλά καλά οι ζέστες.Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής λέει ανώτερο όριο 62 βαθμούς.Χρειάζομαι πιο ευρύχωρο κουτί, ψύκτρα και νέο τροφοδοτικό;Θυμίζω είναι όλα τριετίας.H μήπως χρειάζεται αλλαγή πάστας;

1. Γενικό καθάρισμα pc, αν δεν έχεις ήδη κάνει ή αν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα απ' τη τελευταία  φορά.

(Συμπεριλαμβανομένων των fans μπροστά και πίσω (ελπίζω να έχεις και στις 2 θέσεις) και φυσικά της μαμάς ψύκτρας του cpu. Κάποιο συμμάζεμα στα καλώδια, όσο είναι αυτό εφικτό, για να έχεις μια ικανοποιητική ροή αέρα.)

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ξεπαστρεύεις το ''χωνί''...

46231b4c9d48be43a2b56b5118d84782_1361408

2. Αλλαγή θερμοαπαγωγικής σιλικόνης.

3. Αγορά aftermarket ψύκτρας για τον 955. Αυτό κι αν πρέπει να γίνει. Να ανασάνει ο έρμος. Προτείνω την κλισέ πλέον Cooler Master Hyper 212 EVO. Σκυλί που ψόφο δεν έχει. :P

* Μόλις είδα, ότι δε σε παίρνει για τη συγκεκριμένη. Οπότε σκέψου σοβαρά την αγορά ενός καλύτερου κουτιού ΠΡΙΝ βάλεις aftermarket ψύκτρα, για να είσαι σίγουρος ότι θα χωράει. Δε χρειάζεται να ξοδευτείς, υπάρχουν αξιοπρεπέστατα vfm κουτιά μέχρι 50€.

Μέχρι εδώ, για να δούμε αν θα δεις διαφορά, τα παραπάνω είναι απαραίτητα, πριν προχωρήσεις σε κουτί, τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...