vb23 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Καλησπέρα. Έχω το HP G62 . Πρόσφατα άλλαξα το fan της cpu διότι αντιμετώπιζα προβλήματα θερμοκρασίας και μου έσβηνε συνέχει το μηχάνημα (κάθε 2 λεπτά). Επίσης να πω πως το fan δούλευε ασταμάτητα από την στιγμή που άνοιγα το laptop και ενώ είχα disable από το Bios την επιλογή για να μην παίζει συνέχεια. Έτσι αγόρασα ένα fan μαζί με το heatsink. Κατά την αλλαγή του fan καθάρισα και την παλιά πάστα στα σημεία που πατούσε το heatsink βάζοντας νέα. Όλα καλά μέχρι εδώ και εξαρχής όλα φάνηκαν κομπλέ. Το μηχάνημα ηρέμισε, το fan άνοιγε μετά από τους 65c βαθμούς κελσίου αρκετά δροσερό με θερμοκρασίες cpu 55c-75c με απλή χρήση σερφαρίσματος μουσικούλα και τα σχετικά (χρήση cpu από 5%-70% περίπου) για όση ώρα και αν το χρησιμοποιήσεις. Το θέμα μου είναι ότι όταν του βάλω να κάνει rip ταινίες , να κάνει loading κάποιο game σοβαρό κτλ γενικά οτιδήποτε θέλει cpu (90%-100%) βλέπω θερμοκρασίες 105c-110c και το laptop σβήνει μέσα σε 1,5 λεπτό. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τίποτα. Παρακαλώ τα φώτα σας. Σύστημα: WIN7 32bit πρόσφατα από φορμάτ με καινούργιο σκληρό. Υ.Γ. : Έχω όλα τα τελευταία update και την τελευταία έκδοση του bios Ευχαριστώ
keravnos21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δεν ξερω αν εκανες και παλιοτερα rip με το συγκεκριμενο μηχανημα αλλα να ξερεις οτι το rip γονατιζει και πολυ δυνατα μηχανηματα παντως οπως και να εχει το μηχανημα σου δεν ειναι πολυ δυνατο και μαλλον γι αυτο ανεβαζει θερμοκρασιες δεν μπορει να ανταποκριθει σαν υπολογιστικη δυναμη στις απαιτησεις του rip. Edit : εκτος του οτι ειναι laptop και απο airflow αστα να πανε.
vb23 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δεν ξερω αν εκανες και παλιοτερα rip με το συγκεκριμενο μηχανημα αλλα να ξερεις οτι το rip γονατιζει και πολυ δυνατα μηχανηματα παντως οπως και να εχει το μηχανημα σου δεν ειναι πολυ δνατο και μαλλον γι αυτο ανρβαζει θερμοκρασιες δεν μπορει να ανταποκριθει σαν υπολογιστικη δυναμη στις απαιτησεις του rip. Edit : εκτος του οτι ειναι laptop και απο airflow αστα να πανε. Κάνει ένας φίλος με παλαιότερο μηχάνημα και το ίδιο πρόγραμμα rip χωρίς να του το σβήνει. Αλλά το θέμα είναι το το κάνει σε οτιδίποτε πίασει 90%++ να φανταστείς όταν πήγα να βάλω corel για εγκατάσταση απλά δεν το έβαλα ποτέ διότι συνεχώς το κλείνει ούτε games δεν μπορώ να παίξω.
άδικος Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 ...δεν μπορει να ανταποκριθει σαν υπολογιστικη δυναμη στις απαιτησεις του rip. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση για υπολογιστική ισχύ στο rip. Όσο πιο καλό cpu, τόσο γρηγορότερα γίνεται. Κατά τ'άλλα συμφωνώ με τα λεγόμενα σου. @vb23 Μήπως το παράκανες με τη πάστα; Σέταρες τον ανεμιστήρα στο bios να δουλεύει σωστά; Αν δεν άλλαξες το pad της gpu βεβαιώθηκες πως είναι σε καλή κατάσταση και πατάει σωστά (αν και λες πως αφορά υπερθέρμανση του cpu); 1
Antwni Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Εγώ πάντως πιστεύω ότι είχε pads και του έβαλες παστα...
vb23 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Εγώ πάντως πιστεύω ότι είχε pads και του έβαλες παστα... Η αλήθεια είναι πως είχε στο παλιό heatsink pads και τα είχα βγάλει σε έναν καθαρισμό που το έκανα, και κάποια στιγμή μετά από πολύ καιρό ξεκίνησαν τα προβλήματα με τς θερμοκρασίες αλλά είδα θέμα με το φαν που δεν δούλευε σωστά και υπέθεσα από εκεί να είναι το πρόβλημα. Είναι καλή ιδέα τα pads. Λες να ξεπεράσω το πρόβλημα? Ξέχασα να αναφέρω πως μετά από κάθε σβήσιμο μου πετάει το μήνυμα κατά την εκκίνηση πριν το loading του ΒΙΟS System Temperature (90D) για την υπερθέρμανση της cpu
άδικος Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Είναι αυτονόητο πως πρέπει να έχει pad πάνω η gpu αλλιώς δεν ψύχεται σωστά. 1
Antwni Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Μην το ζορίζεις από τη στιγμή που έχεις βάλει πάστα πάνω... Άνοιξε το και βάλε pads.Για να είχε pads υπάρχει λόγος... 1
vb23 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ωραία. Κάτι τελευταίο με τα pads. Όπως είναι με την πάστα θα βάλω και pads από πάνω η πρέπει να αφαιρέσω την πάστα? Νομίζω pads+πάστα θα είναι κομπλέ. Τι λέτε? Σας ευχαριστώ όλους για της συμβουλές-απόψεις σας.
vb23 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 τι μου προτείνεται?? 1) http://www.ebay.com/itm/20pcs-lot-0-8mm-Laptop-GPU-CPU-Heatsink-Copper-Pad-Shim-/270753552309?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0a2b57b5 2) http://www.ebay.com/itm/1pc-100mmx100mmx1mm-GPU-CPU-Heatsink-Cooling-Thermal-Conductive-Silicone-Pad-/200928763156?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item2ec8499d14
άδικος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Άσε τα copper shims. Πάρε κανονικό pad 1-1.5mm όπως στο 2ο σύνδεσμο. 1
Antwni Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Στα λαπτοπς βάζουν pads για να ακουμπήσει καλά η ψύχτρα Η πάστα θα αφήσει κενό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα