Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής πριν λίγες μέρες έκλεισε μια 3ετία.Είχα σκοπό να αγοράσω άλλα 4gb Ram για τα πιο απαιτητικά παιχνίδιακαι έτσι χρειάστηκε να μπω στο BIOS για να δω στα πόσα Μhz έτρεχε, για να πάρω κάρτες ίδια ταχύτητας.Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι έτρεχαν στα 1066(ήξερα ότι η ονομαστική τους είναι 1600 απλώς ήθελα να το επιβεβαιώσω).Ωραία λέω δεν πειράζει το αλλάζω στα 1600Mhz.Save & Exit από το Βios και μόλις έκανε το restart o υπολογιστής ακούγεται ένα μπιπ-μπιμ επαναλαμβανόμενο και το σύστημα δεν ξεκίναγε(ούτε στα Bios δεν έμπαινε).Με τα πολλά άνοιξα το κουτί, έβγαλα τη μπαταρία απο τη motherboard, την ξανάβαλα, και ξανα άρχισε κανονικά.Ξανα έψαξα το θέμα στο google είδα διαφορες απόψεις και γνώμες και ξαναπροσπάθησα πολλάκις.ΤΙΠΟΤΑ.Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.Ούτε στα 1333 δεν χρονιζόταν.Σας παραθέτω τα specs πατακάτω.

ΑMD Phenom II X4 955(CPU), OCZ3BE1600C8LV4GK (RAM), Gigabyte 890XA-UD3(MOTHERNBOARD) και ΑTI Sapphire 5850(GPU).

Ρωτάω λοιπόν.Yπάρχει τρόπος να τρέξει το σύστημα με τη Ram στα 1600mhz; Ξέρω ότι αυτά που ζητάω είναι εξεζητημένα και πρέπει κάποιος να έχει ασχοληθεί για να πάρω απάντηση, αλλά η όποια βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τι ρευμα και timings εισαι στα 1066?οταν τα αλλαξες,τι αλλο αλλαξες?τιποτα,τα αφησες τα αλλα στο auto?

Το ρεύμα ειναι 1.54V αν δεν απατώμαι(πρέπει να το κοιτάξω) τα timings είναι 7-7-7-16.Τα άλλαξα και τα 2 όταν τα έβαλα στα 1600...1.66V και 8-8-8-24.Τα υπόλοιπα auto.

eDIT : Μου είπε ένας σοφός ότι η μητρική σου δεν υποστηρίζει τα 1600 και είχε δίκιο(πως δεν το είχα τσεκαρει δεν κατάλαβα.)Εκανα να δουλέψει το 1333 άρα όλα οκ.

Επεξ/σία από kostasmak
Δημοσ.

Κατσε ρε συ?ποιος σου ειπε οτι η μητρικη δεν υποστηριζει 1600mhz?με το 890 chipset?εκτος και εαν κανω εγω λαθος.για δοκιμασε 1600 Mhz και 9αρια τα timings.

Δημοσ.

<p>Κατσε ρε συ?ποιος σου ειπε οτι η μητρικη δεν υποστηριζει 1600mhz?με το 890 chipset?εκτος και εαν κανω εγω λαθος.για δοκιμασε 1600 Mhz και 9αρια τα timings.</p>

Στο κουτί πάνω λέει ότι υποστηρίζει 1866*+ σε O.C mode.Εγώ διάβασα στο ίντερνετ ότι υποστηριζει 1066,1333,1866.Δεν έλεγε για 1600 τίποτα.Στα timings οι μνήμες λένε για 8-8-8-24.Πως θα βάλω 9;Επίσης όταν βάζω 1600 από τα bios ο υπολογιστης δεν ανοίγει καθόλου μετά.Θέλει clear cmos ή να βγάλω τη μπαταρία .Στα 1333 την πρώτη φορά που δεν έφτιαξα timings μπήκε στα windows αλλά σερνόταν.Μετά έφτιαξε όταν τα πείραξα.

Δημοσ.

δοκιμασε τα εξης, αν μπορεις.

1 βαλε τα 2 dimmακια στις θεσεις 3-4, και

2 βαλε τις εξης ρυθμισεις στο BIOS

Set System Voltage Control to {Manual}
Set DRAM Voltage COntrol to {1.65 volts}
Set CPU NB VID Control to {1.35 volts}

Set memory Clock to {Manual} and {X8.00}
Set DCTs Mode to {Unganged}
Set DDR3 Timing Items to {Manual}
Set Memory Timings to CL 8-8-8-24 (CL-TRCD-TRP-TRAS)
Set 1T/2T Command Timing to {2T}

Αν βαλεις αλλα 2 ντιμακια μνημης τοτε θα υποχρεωθεις να μεινεις -στην καλυτερη περιπτωση- στα 1333mhz..!! 

ΝΟΤΕ 2

(Note 2) To reach DDR3 1866 MHz or above, you must install two memory modules and install them in the DDR3_3 and DDR3_4 memory sockets.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκιμασε τα εξης, αν μπορεις.

1 βαλε τα 2 dimmακια στις θεσεις 3-4, και

2 βαλε τις εξης ρυθμισεις στο BIOS

Set System Voltage Control to {Manual}

Set DRAM Voltage COntrol to {1.65 volts}

Set CPU NB VID Control to {1.35 volts}

Set memory Clock to {Manual} and {X8.00}

Set DCTs Mode to {Unganged}

Set DDR3 Timing Items to {Manual}

Set Memory Timings to CL 8-8-8-24 (CL-TRCD-TRP-TRAS)

Set 1T/2T Command Timing to {2T}

Αν βαλεις αλλα 2 ντιμακια μνημης τοτε θα υποχρεωθεις να μεινεις -στην καλυτερη περιπτωση- στα 1333mhz..!! 

ΝΟΤΕ 2

(Note 2) To reach DDR3 1866 MHz or above, you must install two memory modules and install them in the DDR3_3 and DDR3_4 memory sockets.

2 απορίες πριν τα εκτελεσω.Το set cpu nb vid control μου λέει normal και σαν επιλογές μου έχει +/-0.025,+/-0.050,+/-0,075 και πάει λέγοντας .Διαλέγω + κάτι, - κάτι και πόσο ; (Στο ΑΜD Overdrive λεει τα εξής: CPU VID 1.4V και NB VID 1.1V) Επίσης το dram voltage control το έβαλα στο 1.64 γιατί δεν έχει 1.65.Επίσης στο bios χτυπάει κόκκινο στο 1.7 (δηλαδή εχω περιθώρειο ) αλλά η εφαρμογή amd overdrive μου χτυπάει στο 1.58

Επεξ/σία από kostasmak
Δημοσ.

το NB VID control, κοιτας ποσο ειναι το default value (1,10v..?) που δινει το AMD Overdrive και επειτα προσθετεις +0,025v μεχρι να φτασεις στο 1,35V.  

δλδ εχεις 1,10 + 0,025 = 1,125, κ.ο.κ 

δεν ξερω αν χρειαζεται να ανεβει τοσο στα V και αν θα δουλεψει.  εσυ παντως μπορεις να το δοκιμασεις σκαλι-σκαλι. μην πας απευθειας απο το 1,10 στο 1,35...!!!!!!!

αυτες τις ρυθμισεις τις βρηκα σε φορουμ της OCZ .. εδω http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?72175-Unstable-Timing-Settings-2x2GB-OCZ3BE1600C8LV4GK-on-GIGABYTE-GA-770TA-UD3

το 1,64 με το 1,65 δεν ειναι μακρια για να εχει προβλημα. 

το κοκκινο του BIOS εγω το θεωρω πιο σιγουρο....!!!  

Δημοσ.

το NB VID control, κοιτας ποσο ειναι το default value (1,10v..?) που δινει το AMD Overdrive και επειτα προσθετεις +0,025v μεχρι να φτασεις στο 1,35V.  

δλδ εχεις 1,10 + 0,025 = 1,125, κ.ο.κ 

δεν ξερω αν χρειαζεται να ανεβει τοσο στα V και αν θα δουλεψει.  εσυ παντως μπορεις να το δοκιμασεις σκαλι-σκαλι. μην πας απευθειας απο το 1,10 στο 1,35...!!!!!!!

αυτες τις ρυθμισεις τις βρηκα σε φορουμ της OCZ .. εδω http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?72175-Unstable-Timing-Settings-2x2GB-OCZ3BE1600C8LV4GK-on-GIGABYTE-GA-770TA-UD3

το 1,64 με το 1,65 δεν ειναι μακρια για να εχει προβλημα. 

το κοκκινο του BIOS εγω το θεωρω πιο σιγουρο....!!!  

Δυστυχώς προσπάθησα τα πάντα, αλλά δεν κατάφερε να δουλέψει. Ευχαριστώ για το χρόνο σου πάντως.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...