Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν βαλω μια πορτα πανω απο 5000 πχ 5012 τοτε παλι πρεπει να κλεισω την αυξημενη σφαλεια???γιατι μπλοκαρει λεει μεχρι 5000

αν βαλεις μια απο αυτες που δεν μπλοκαρει οχι δεν χρειαζεται να την κλεισεις.

Γενικοτερα παντως ειναι αχρηστη η αυξημενη ασφαλεια για αυτο και συνηθως λεω κλειστην και οχι βαλε μια πορτα που δεν μπλοκαρουν.

Συν οτι απειρος κοσμος εχει φαει τα αυτια του ψαχνοντας με τις ωρες να βρει τι γινεται και δεν επαιζαν καποια Port forward για καμερες κτλ.

Δεν ηξεραν για την αυξημενη ασφαλεια και ο οτε απο default την ειχε ανοιχτη και εψαχναν με τις ωρες να δουν τι γινεται.

Μεχρι που ειτε ρωταγαν τον οτε τι γινεται ειτε εψαχναν απο εδω και απο εκει και ανακαλυπταν  οτι ναι ο οτε και μονο ο οτε εχει αυτην την τελεια μοναδικη ανεπαναληπτη προστασια ενεργοποιημενη και μας την προσφερει δωρεαν κιολας.

ειναι η στιγμη που θες να αλλαξεις εταιρεια μονο και μονο για το παιδεμα που εχεις φαει.πρωτοποριακη υπηρεσια.

αυτα δεν γινοντουσαν ουτε τοτε που ειχαμε dial up και δεν υπηρχε Nat και γινονται τωρα??(αλλο τοσο που τωρα μεχρι και τα windows εχουν firewall για να κλεισεις και να κοψεις οτι χρειαζεται.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν βαλεις μια απο αυτες που δεν μπλοκαρει οχι δεν χρειαζεται να την κλεισεις.

Γενικοτερα παντως ειναι αχρηστη η αυξημενη ασφαλεια για αυτο και συνηθως λεω κλειστην και οχι βαλε μια πορτα που δεν μπλοκαρουν.

Συν οτι απειρος κοσμος εχει φαει τα αυτια του ψαχνοντας με τις ωρες να βρει τι γινεται και δεν επαιζαν καποια Port forward για καμερες κτλ.

Δεν ηξεραν για την αυξημενη ασφαλεια και ο οτε απο default την ειχε ανοιχτη και εψαχναν με τις ωρες να δουν τι γινεται.

Μεχρι που ειτε ρωταγαν τον οτε τι γινεται ειτε εψαχναν απο εδω και απο εκει και ανακαλυπταν  οτι ναι ο οτε και μονο ο οτε εχει αυτην την τελεια μοναδικη ανεπαναληπτη προστασια ενεργοποιημενη και μας την προσφερει δωρεαν κιολας.

ειναι η στιγμη που θες να αλλαξεις εταιρεια μονο και μονο για το παιδεμα που εχεις φαει.πρωτοποριακη υπηρεσια.

αυτα δεν γινοντουσαν ουτε τοτε που ειχαμε dial up και δεν υπηρχε Nat και γινονται τωρα??(αλλο τοσο που τωρα μεχρι και τα windows εχουν firewall για να κλεισεις και να κοψεις οτι χρειαζεται.

εχω ακουσει περιπτωσεις που εχουν κλεισει την ασφαλεια και ο οτε μετα απο καιρο την ξανανοιγει και καταρεουν τα παντα και πρεπει να την ξανακλεισεις δεν ξερω αν αληθευει ετσι μου εχουν πει

Δημοσ.

εχω ακουσει περιπτωσεις που εχουν κλεισει την ασφαλεια και ο οτε μετα απο καιρο την ξανανοιγει και καταρεουν τα παντα και πρεπει να την ξανακλεισεις δεν ξερω αν αληθευει ετσι μου εχουν πει

δεν βρισκω λογο και δεν το εχω πετυχει.αν τωρα σε καμια μεταφορα σε αλλο προγραμμα γινεται καμια τετοια στραβη δεν ξερω.αλλα μου φαινεται χλωμο απο την στιγμη που κρατας το ιδιο Username..το καλο ειναι οτι και να γινει μπορεις να μπεις και να την κλεισεις ανα πασα στιγμη ξανα απλα θελει ενα Reboot το ρουτερ.αλλα ναι αν σε αφηνει αυτο που θες να βλεπεις απο μακρυα να χρησιμοποιησεις οποιαδηποτε πορτα τοτε ναι μπορεις να βαλεις μια πορτα που να μην ειναι στο ευρος.η μπορει καποιος να εχει ανοιξει και το Remote του ρουτερ για να το κανει ενα Reboot αν χρειαστει(μπορει βεβαια να παρει και τον οτε και να του το κανουν disconnect για να παρει την ρυθμιση).εγω παντως δεν το εχω πετυχει αυτο απλα δεν εχω και μεγαλο δειγμα για να πω οτι

ξερεις γινεται η οχι.μπορει καποιος να ειχε 20-30 dyndns μεε φωτοβολταικα παρκα και να του ετυχε για παραδειγμα.

τωρα για τορρεντ που μιλαμε εκει μπορεις να βαλεις οτι Port θες και ουτε θα χασεις κατι αμα ξαναενεργοποιηση ο οτε την υπηρεσια.απλα θα βλεπεις οτι δεν θα γινεται connectable το mtorrent.δεν ειναι καποιο service με καμερες ή με καποιο server για να χασεις καποια προσβαση.

Δημοσ.

κραταμε το μεσο ορο 15 mbit.Κανονικα ναι 15 mbit=1500kilobytes κατεβασμα ανετα.οποτε αν φτανεις και 1,7 τοτε οκ την τερματιζεις την γραμμη σου οποτε ολα οκ.τωρα τι 14500 τι 15200 δεν ειναι και μεγαλη διαφορα.

στα τορρεντς ναι γενικοτερα αμα κανεις port forward υπαρχει μια καλυτερη συμπεριφορα οπως και ειναι πιο ευκολο να κανουν connect πανω σου οι αλλοι χρηστες οταν κανεις seeding.αλλα και σε leeching θα παιξεις καλυτερα.απλα επειδη εχεις otenet μην ξεχασεις να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια απο το site Της otenet.

Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις

O OTE θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις.

Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασηςκαι μετά επιλέγοντας ΑΛΛΑΓΗ στο Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας.

Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας ΝΑΙ), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας.

O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες:

TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000

UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434.

Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο τou OTE. Κάθε μετατροπή ενεργοποιείται μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.

είχα τέτοιο πράγμα;;

Δεν το γνώριζα.Ευχαριστώ για την πληροφορία.Τώρα διαβάζω πώς να κάνω το port forward γιατί δεν έχω ιδέα και όταν καταλάβω τι πρέπει να κάνω θα το προσπαθήσω.Πώς θα καταλάβω αν το port forward έχει πετύχει;;

Δημοσ.

το πιο ευκολο τεστ για το Port forward ειναι το εξης.

a.port forward στον ρουτερ πχ την 3333

β.static ip στο pc.

γ.το 3333 το βαζεις στο Mtorrent και το ανοιγεις το Mtorrent.

δ.www.canyouseeme.com Και βαζεις το 3333 και βλεπεις αν ειναι ανοιχτο.

μην ξεχασεις να ανοιξεις το mtorrent για να τρεχει ωστε να σου δειξει το Port ανοιχτο

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

επανέρχομαι σε αυτό το thread καθώς αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Εδώ και λίγες μέρες (5-6) το vigor 2700 έκανε αρκετές και συχνές αποσυνδέσεις διάρκειας απο 1 λεπτό έως και 2 ώρες.

Έτσι,δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ και σήμερα ήρθαν στο σπίτι έλεγξαν την γραμμή -η οποία μου είπαν ότι είναι εντάξει,δεν έχει πρόβλημα- ο τεχνικός έλεγξε και το vigor και είπε ότι δεν έχει χαλάσει αλλά πολλές φορές τα modem του εμπορίου δεν μπορούν να συγχρονίσουν με το δίκτυο του ΟΤΕ και μου το άλλαξε δίνοντάς μου ένα ZTE H108SN.

Όλα καλά μέχρι το μεσημέρι.Στις 15:30 αποσυνδέθηκε το zte και απο εκείνη την στιγμή μουλάρωσε και για 2,5 ώρες δεν είχα ιντερνετ.Δεν μπορούσε να συνδεθεί με τίποτα.

Στις 6 έκανα μια προσπάθεια και μπήκε αλλά έπιανε 8 απο 15mb που πιάνω κανονικά.το έκλεισα και με την δεύτερη προσπάθεια έπιασε 14,8

Τι μπορεί να φταίει με αυτές τις αποσυνδέσεις και τι μπορώ να κάνω εγώ;;

Δημοσ.

επανέρχομαι σε αυτό το thread καθώς αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Εδώ και λίγες μέρες (5-6) το vigor 2700 έκανε αρκετές και συχνές αποσυνδέσεις διάρκειας απο 1 λεπτό έως και 2 ώρες.

Έτσι,δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ και σήμερα ήρθαν στο σπίτι έλεγξαν την γραμμή -η οποία μου είπαν ότι είναι εντάξει,δεν έχει πρόβλημα- ο τεχνικός έλεγξε και το vigor και είπε ότι δεν έχει χαλάσει αλλά πολλές φορές τα modem του εμπορίου δεν μπορούν να συγχρονίσουν με το δίκτυο του ΟΤΕ και μου το άλλαξε δίνοντάς μου ένα ZTE H108SN.

Όλα καλά μέχρι το μεσημέρι.Στις 15:30 αποσυνδέθηκε το zte και απο εκείνη την στιγμή μουλάρωσε και για 2,5 ώρες δεν είχα ιντερνετ.Δεν μπορούσε να συνδεθεί με τίποτα.

Στις 6 έκανα μια προσπάθεια και μπήκε αλλά έπιανε 8 απο 15mb που πιάνω κανονικά.το έκλεισα και με την δεύτερη προσπάθεια έπιασε 14,8

Τι μπορεί να φταίει με αυτές τις αποσυνδέσεις και τι μπορώ να κάνω εγώ;;

παρατηρησε το παλι να δεις αν θα κανει καποιο προβλημα.επισης αν σου κανει και το σαπιδο zte αποσυνδεσεις τοτε δοκιμασε να βγαλεις τηλεφωνα και σπλιττερ και φιλτρα απο πανω και να αφησεις μονο το ρουτερ.επισης το ρουτερ να ειναι με μικρο τηλεφωνικο καλωδιο και οχι κανα 5 μετρο.γραψε μας και τα χαρακτηριστικα της γραμμης.το 8 Mbit απλα ετυχε μαλλον.αν το zte παιξει σωστα μετα ξαναβαλε παλι πανω το draytek.το draytek ελπιζω να το εχεις με generic firmware και να ειναι το τελευταιο απο draytek και οχι με το custom  απο την altec.

Δημοσ.

το vigor είναι με το τελευταίο firmware που είχε βγει όταν το είχα αγοράσει.Αν θυμάμαι καλά έχει το 2.8.3

τα χαρακτηριστικά της γραμμής με το zte είναι:

bandwide down/up :14369 kbps / 947 kbps

SNR Margin Down/Up(db) : 8.6 dB / 9.1 dB

Line Attenuation down/up : 20 dB/9,5 dB

FEC Down/Up: 2056/10

CRC Down/Up: 7/2

HEC down/Up: 43/0

(τα 3 τελευταία δεν ξέρω τι είναι )      

βέβαια το 14369 παίζει..έχω συγχρονίσει και παραπάνω πχ με 14878 kbps

Η διαφορά που έχω παρατηρήσει με το vigor είναι ότι με το vigor συγχρόνιζε αμέσως στα 14998 kbps ενώ με το zte παίζει αυτό και στα torrents με το vigor έπιανα 1,2 ενώ με το zte πιάνω 1,4

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το zte για να συνδεθεί στο ίντερνετ κάνει περίπου 3 λεπτά  <- όχι με ενοχλεί ιδιαίτερα απλώς το λέω!

Θα τα παρατηρήσω 1-2 μέρες ακόμα και θα δοκιμάσω και αυτά που μου είπες μπας και δω άσπρη μέρα!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

το vigor είναι με το τελευταίο firmware που είχε βγει όταν το είχα αγοράσει.Αν θυμάμαι καλά έχει το 2.8.3

τα χαρακτηριστικά της γραμμής με το zte είναι:

bandwide down/up :14369 kbps / 947 kbps

SNR Margin Down/Up(db) : 8.6 dB / 9.1 dB

Line Attenuation down/up : 20 dB/9,5 dB

FEC Down/Up: 2056/10

CRC Down/Up: 7/2

HEC down/Up: 43/0

(τα 3 τελευταία δεν ξέρω τι είναι )      

βέβαια το 14369 παίζει..έχω συγχρονίσει και παραπάνω πχ με 14878 kbps

Η διαφορά που έχω παρατηρήσει με το vigor είναι ότι με το vigor συγχρόνιζε αμέσως στα 14998 kbps ενώ με το zte παίζει αυτό και στα torrents με το vigor έπιανα 1,2 ενώ με το zte πιάνω 1,4

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το zte για να συνδεθεί στο ίντερνετ κάνει περίπου 3 λεπτά  <- όχι με ενοχλεί ιδιαίτερα απλώς το λέω!

Θα τα παρατηρήσω 1-2 μέρες ακόμα και θα δοκιμάσω και αυτά που μου είπες μπας και δω άσπρη μέρα!

Ευχαριστώ πολύ!

α.δες για firmware γενικοτερα για να εχεις το τελευταιο αν εχει βγει αλλο.σαν γραμμη δεν ειναι ασχημα.τα 3 τελευταια ειναι errors τηςς γραμμης.ειναι φυσιολογικα.ολοι εχουν.καλα γενικοτερα το vigor ειναι καλυτερο απο το zte σε ολους τους τομεις.αυτο με το 1,2 μηπως εισαι ασυρματα και για αυτο σε κοβει στα 1,2 Mbyte ?με καλωδιο μηπως παει παραπανω?κανονικα το zte εφοσον συγχρονισει πρεπει να μπει στο ιντερνετ μετα απο μερικα seconds εκτος αν εχει κανει αποσυνδεση οποτε εκει υπαρχει περιπτωση να αργησει λιγακι να παρει Ip.αλλα λογικα θα πρεπε το ιδιο να σου κανει και το vigor.και ειναι λογικο διοτι οταν γινετε αποσυνδεση μπορει το Uername σου να μην εχει πεσει απο τον Provider οποτε να φαινεσαι online οποτε εκει περιμενεις 2-3 λεπτα.τωρα οτι εχουν διαφορετικο συγχρονισμο ειναι λογικο γιατι εχουν διαφορετικα chipset.

Δημοσ.

Λοιπόν,ήρθε και σήμερα τεχνικός σπίτι μου μετά την δήλωση και δεύτερης βλάβης σε διάστημα 5 ημερών.Ο τεχνικός αυτός,πολύ καλύτερος από τον πρώτο που είχε έρθει,αφού έλεγξε τα πάντα,εννοώ τα πάντα--πρίζες,καλώδια,την γραμμή μου,τα φίλτρα κλπ κλπ,τα οποία είναι ok--απόρησε που με είχαν κλειδώσει στα 6 και πήρε τηλέφωνο και αφού τους εξήγησε ότι όλα είναι τέλεια απ'ο την μεριά μου τους είπε να με κλειδώσουν σε 12αρι προφίλ και να το αφήσω έτσι κανά 7ήμερο για να δω αν κάνει αποσυνδέσεις ή όχι.

Αν δεν κάνει,μπορώ μου είπε να τους καλέσω πάλι και να του πω να με ανεβάσουν προφίλ στο μέγιστο της γραμμής.

Αν με το που με βάλουν αρχίσουν οι αποσυνδέσεις πάλι τότε είτε να δηλώσω βλάβη πάλι και τότε θα ελέγξουν μου είπε αν κάνει νερά κάποιο υπόγειο καλώδιο.

Οπότε,τώρα μένω στην παρατήρηση του modem..

Yγ:Όταν έλεγξε την γραμμή είδα ότι το μέγιστο που μπορώ να πιάσω,μιας και το είχα απορία,είναι έως 18795.

Και μόλις του είπα ότι έπιανα μέχρι 15,5 χοντρικά μου είπε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται και σε καμία κουτσουκέλα που μπορεί να έχει γίνει είτε από ΟΤΕ είτε από τους  άλλους παρόχους!

Υγ1: Το 12αρι προφίλ θα επηρεάσει πολύ την ταχύτητα κατεβάσματος; -Ρωτάω γιατί δεν θα είμαι το υπόλοιπο της ημέρας σπίτι για να δοκιμάσω--

Υγ2: Στο vigor είδα ότι έχει βγει νέο firmware τo 2.8.4. Εγώ έχω το 2.8.3 .Το καινούργιο πώς μπορώ να το περάσω;Πρέπει να κάνω όλη την διαδικασία πάλι που περιγραφόταν στο αντίστοιχο thread ή μπορώ και μέσα από το μενού του vigor;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν,ήρθε και σήμερα τεχνικός σπίτι μου μετά την δήλωση και δεύτερης βλάβης σε διάστημα 5 ημερών.Ο τεχνικός αυτός,πολύ καλύτερος από τον πρώτο που είχε έρθει,αφού έλεγξε τα πάντα,εννοώ τα πάντα--πρίζες,καλώδια,την γραμμή μου,τα φίλτρα κλπ κλπ,τα οποία είναι ok--απόρησε που με είχαν κλειδώσει στα 6 και πήρε τηλέφωνο και αφού τους εξήγησε ότι όλα είναι τέλεια απ'ο την μεριά μου τους είπε να με κλειδώσουν σε 12αρι προφίλ και να το αφήσω έτσι κανά 7ήμερο για να δω αν κάνει αποσυνδέσεις ή όχι.

Αν δεν κάνει,μπορώ μου είπε να τους καλέσω πάλι και να του πω να με ανεβάσουν προφίλ στο μέγιστο της γραμμής.

Αν με το που με βάλουν αρχίσουν οι αποσυνδέσεις πάλι τότε είτε να δηλώσω βλάβη πάλι και τότε θα ελέγξουν μου είπε αν κάνει νερά κάποιο υπόγειο καλώδιο.

Οπότε,τώρα μένω στην παρατήρηση του modem..

Yγ:Όταν έλεγξε την γραμμή είδα ότι το μέγιστο που μπορώ να πιάσω,μιας και το είχα απορία,είναι έως 18795.

Και μόλις του είπα ότι έπιανα μέχρι 15,5 χοντρικά μου είπε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται και σε καμία κουτσουκέλα που μπορεί να έχει γίνει είτε από ΟΤΕ είτε από τους  άλλους παρόχους!

Υγ1: Το 12αρι προφίλ θα επηρεάσει πολύ την ταχύτητα κατεβάσματος; -Ρωτάω γιατί δεν θα είμαι το υπόλοιπο της ημέρας σπίτι για να δοκιμάσω--

Υγ2: Στο vigor είδα ότι έχει βγει νέο firmware τo 2.8.4. Εγώ έχω το 2.8.3 .Το καινούργιο πώς μπορώ να το περάσω;Πρέπει να κάνω όλη την διαδικασία πάλι που περιγραφόταν στο αντίστοιχο thread ή μπορώ και μέσα από το μενού του vigor;

υγ2.ναι το περνας οσο ξερω κανονικα απο μεσα ειτε με το tool>δεν θελει την διαδικασια.αν θες περνας το rst για να τ κανει και σαν hard reset και να το ξανασεταρεις.

υγ1.λογικα 12 εννοει το margin.η wind απo default Παιζει σε 9.οποτε μαλλον εννοει οτι αμα παιζεις σωστα με 12 margin μετα να στο κανουν 9 για να κερδισεις ταχυτητα.αν και στην πιο πανω φωτο εισαι ηδη με 9 και εισαι  στα 14 περιπου.τα 18 Mbit μαλλον ειναι το max attainable αλλα αυτο θα ηταν με κανα 6 αρι profile και οχι  με 9.οποτε δεν βλεπω να πηγαινεις παραπανω απο 15,5 με το 9 αρι το οποιο δεν ειναι παραξενο για 20 attenuation.αν ριξουν το margin πιο κατω ναι θα δεις κανα 18 αρι.ο οτε δεν προκειται να κανει τιποτα παραπανω.εχεις πολυ καλη γραμμη για να ασχοληθει ο οτε.δηλαδη για τον οτε 9 margin,20 attenuation και 15,5 Mbit ειναι μια χαρα γραμμη.αμα μπει βλαβη θα κανει μετρησεις το πιο πιθανο ειναι να δει οτι ειναι οκ και να την κανει.

το 12 margin με σχεση με το 9 στην δικια σου γραμμη σημαινει 2 Mbit σιγουρα κατω ισως και 2,5

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...