Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πω..πω νοιώθω πολύ συγκινημένος!Μετά από πολύ καιρό γράφω πάλι στο θέμα αυτό!!

-γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα..Δε λέει-

Έχω μία απορία - μπορεί να είναι χαζή αλλά δεν το ξέρω γι'αυτό και ρωτάω-

Για να μην διαβάσετε όλο το thread από την αρχή,λέω ότι χρησιμοποιώ το Vigor 2700VG για το ίντερνετ.

Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής:

Μέχρι στιγμής για internet έχω 2αρα σύνδεση. Επειδή σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε 24αρα,αν την κάνω θα πρέπει να κάνω καμια αλλαγή στις ρυθμίσεις του Vigor;

και πού μπορώ να δω μέχρι τι ταχύτητα υποστηρίζει η γραμμή μου; -πχ αν είναι να πληρώνω 24αρα και να πιάνω 10 δεν λέει-

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στο vigor απλα

α.σιγουρεψου οτι ειναι Pppoe/llc αντι για pppoa/vcmux

β.καλο θα ειναι να το εχεις ξεκλειδωσει και να εχεις αλλαξει το firmware της altec με το τελευταιο της vigor.

γ.πρεπει να μας γραψεις τα στατιστικα της γραμμης σου για να δουμε θεωρητικα ποσο μπορεις να πιασεις.επισης με τα λεφτα που δινεις στον οτε για 2 αρα σε αλλο παροχο παιρνεις 24 αρα + και αλλα πραγματα.

Δημοσ.

στο vigor απλα

α.σιγουρεψου οτι ειναι Pppoe/llc αντι για pppoa/vcmux

β.καλο θα ειναι να το εχεις ξεκλειδωσει και να εχεις αλλαξει το firmware της altec με το τελευταιο της vigor.

γ.πρεπει να μας γραψεις τα στατιστικα της γραμμης σου για να δουμε θεωρητικα ποσο μπορεις να πιασεις.επισης με τα λεφτα που δινεις στον οτε για 2 αρα σε αλλο παροχο παιρνεις 24 αρα + και αλλα πραγματα.

α. είναι Pppoe/llc  -> μου το είχες πει και τότε που το είχα αγοράσει. Άρα είναι οκ

β. Είχα περάσει με την βοηθειά σου το τελευταίο firmware την περίοδο που το αγόρασα (δεν έχω κοιτάξει αν έχει βγεί πιο καινούργιο βέβαια)

γ.τα μόνα που βρίσκω είναι αυτά: SNR Margin 29 και Loop Att.18 

Δεν μπορώ να βρω ποιο αναλυτικά..(Δεν ξέρω που ακριβώς να κοιτάξω)

Το ξέρω ότι ο ΟΤΕ είναι λίγο ακριβός αλλά οι γονείς μου θέλουν να μείνουμε εκεί για κάποιους λόγους (που δεν ξέρω αν θα πρέπει να τους αναφέρω)

Δημοσ.

α. είναι Pppoe/llc  -> μου το είχες πει και τότε που το είχα αγοράσει. Άρα είναι οκ

β. Είχα περάσει με την βοηθειά σου το τελευταίο firmware την περίοδο που το αγόρασα (δεν έχω κοιτάξει αν έχει βγεί πιο καινούργιο βέβαια)

γ.τα μόνα που βρίσκω είναι αυτά: SNR Margin 29 και Loop Att.18 

Δεν μπορώ να βρω ποιο αναλυτικά..(Δεν ξέρω που ακριβώς να κοιτάξω)

Το ξέρω ότι ο ΟΤΕ είναι λίγο ακριβός αλλά οι γονείς μου θέλουν να μείνουμε εκεί για κάποιους λόγους (που δεν ξέρω αν θα πρέπει να τους αναφέρω)

a.οκ.

β.λογικα δεν θα εχει βγει.κοιτατο αλλα δεν θα εχει.

γ.ναι πηγαινε για 24 αρα .το 18 attenuation ειναι πολυ καλο και θεωρητικα θα σηκωνε και vdsl 30 Mbit.

για το τελευταιο οκ απλα το ανεφερα.

Δημοσ.

a.οκ.

β.λογικα δεν θα εχει βγει.κοιτατο αλλα δεν θα εχει.

γ.ναι πηγαινε για 24 αρα .το 18 attenuation ειναι πολυ καλο και θεωρητικα θα σηκωνε και vdsl 30 Mbit.

για το τελευταιο οκ απλα το ανεφερα.

α.ok!

β.Κοίταξα αν υπάρχει νέο firmware.Δεν υπάρχει!

γ.VDSL δεν υποστηρίζεται ακόμα στην περιοχή μου!Άρα με το 18 attenuation θα πιάνω 17 από τα 24;

Λέω πολλά ή λίγα;

Επίσης,όταν βάλω την 24αρα απο πού θα μπορώ να δω πόση ταχύτητα έχει η γραμμή μου;;

Δημοσ.

α.ok!

β.Κοίταξα αν υπάρχει νέο firmware.Δεν υπάρχει!

γ.VDSL δεν υποστηρίζεται ακόμα στην περιοχή μου!Άρα με το 18 attenuation θα πιάνω 17 από τα 24;

Λέω πολλά ή λίγα;

Επίσης,όταν βάλω την 24αρα απο πού θα μπορώ να δω πόση ταχύτητα έχει η γραμμή μου;;

ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ναι πρεπει να πιασεις κοντα στα 17 Mbit..ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.στο μενου που ειδες το margin και το attenuation καπου στην ιδια σελιδα οσο θυμαμαι σου λεει και ποσο συγχρονιζεις.απλα δεν το γραφει σαν 2048 αλλα θα το γραφει σαν 2.048.000 δηλαδη το γραφει σε bits αντι για kilobits.στα 17 mbit αν εισαι πχ θα γραφει 17.000.000.και ακριβως διπλα γραφει και το upload με την ιδια μορφη.τωρα ειτε στα 2 θα εισαι ειτε στα 4 γιατι νομιζω οτι οτε καποιες 2 αρες συνδεσεις τις ειχε κανει δωρεαν 4αρες αν θυμαμαι καλα.vdsl απο το αστικο κεντρο λογικα θα μπορουσες να βαλεις.δεν ξερω αν δινει ο οτε αλλα αλλοι παροχοι θα δινουν.συνηθως και ο οτε δινει.μιλαμε παντα απο το αστικο κεντρο οχι vdsl απο το Kv.

απο το Kv υπομονη γιατι λιγες περιοχες εχουν.Στο Guide Με το vdsl εχω και φωτο απο τα Kv γα να δες τι καφαο θα εχεις οταν με το καλοοooooo βαλουν vdsl.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ναι πρεπει να πιασεις κοντα στα 17 Mbit..ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.στο μενου που ειδες το margin και το attenuation καπου στην ιδια σελιδα οσο θυμαμαι σου λεει και ποσο συγχρονιζεις.απλα δεν το γραφει σαν 2048 αλλα θα το γραφει σαν 2.048.000 δηλαδη το γραφει σε bits αντι για kilobits.στα 17 mbit αν εισαι πχ θα γραφει 17.000.000.και ακριβως διπλα γραφει και το upload με την ιδια μορφη.τωρα ειτε στα 2 θα εισαι ειτε στα 4 γιατι νομιζω οτι οτε καποιες 2 αρες συνδεσεις τις ειχε κανει δωρεαν 4αρες αν θυμαμαι καλα.vdsl απο το αστικο κεντρο λογικα θα μπορουσες να βαλεις.δεν ξερω αν δινει ο οτε αλλα αλλοι παροχοι θα δινουν.συνηθως και ο οτε δινει.μιλαμε παντα απο το αστικο κεντρο οχι vdsl απο το Kv.

απο το Kv υπομονη γιατι λιγες περιοχες εχουν.Στο Guide Με το vdsl εχω και φωτο απο τα Kv γα να δες τι καφαο θα εχεις οταν με το καλοοooooo βαλουν vdsl.

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση!

Λοιπόν,πήγα σήμερα στον ΟΤΕ και έκανα αίτηση για την 24αρα και μου είπαν από αύριο θα την ενεργοποιήσουν.

Βέβαια,τώρα που έκατσα στον υπολογιστή και έλεγξα λίγο να δω τι γίνεται είδα οτι μου το είχαν ενεργοποιήσει και ότι κλείδωνα ( ; ) στα 14.

Μήπως αύριο που μου είπαν επίσημα αυξηθεί η ταχύτητα;

Ή μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να αυξηθεί;

το SNR τώρα είναι 9 και το attenuation 19

Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης;;

επίσης,εφόσον είμαι στα 14 ποια είναι η φυσιολογική ταχύτητα όταν κατεβάζω ένα αρχείο; 600-700 kb;;

Επεξ/σία από Andre85
Δημοσ.

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση!

Λοιπόν,πήγα σήμερα στον ΟΤΕ και έκανα αίτηση για την 24αρα και μου είπαν από αύριο θα την ενεργοποιήσουν.

Βέβαια,τώρα που έκατσα στον υπολογιστή και έλεγξα λίγο να δω τι γίνεται είδα οτι μου το είχαν ενεργοποιήσει και ότι κλείδωνα ( ; ) στα 14.

Μήπως αύριο που μου είπαν επίσημα αυξηθεί η ταχύτητα;

Ή μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να αυξηθεί;

το SNR τώρα είναι 9 και το attenuation 19

Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης;;

επίσης,εφόσον είμαι στα 14 ποια είναι η φυσιολογική ταχύτητα όταν κατεβάζω ένα αρχείο; 600-700 kb;;

απλα εφοσον εισαι στα 14 θα πρεπει με ethernet Παντα και οχι wireless να κατεβαζεις με 1,4 mbyte=1400kilobytes.αν εισαι με wireless αυτο ειναι σχετικο διοτι μπορει να φταινε πολλα πραγματα και να μην κατεβαζεις τοσο.παλιοι Drivers.χαμηλο σημα,καναλι που τρωει παρεμβολες κτλ.

απο εκει και περα.οπως σου εγραψα θεωρητικα πρεπει να μπορεις να συγχρονιζεις παραπανω.για αυτο και τονισα την λεξη λογικα.

το μεγιστο θεωρητικο του 17 attenuation ειναι και 17 και 18 Mbit.στην πραξη βεβαια αυτο αλλαζει.

εδω οτι συγχρονιζεις 14 mbit Μπορει να φταινε πολλα.

α.απο τον οτε σε εχουν ενεργοποιησει οποτε δεν θα αλλαξει κατι δηλαδη οτι δεν εχει ολοκληρωθει κατι και μετα θα ανεβεις.αυτοι εχουν τελειωσει.οποτε οι δοκιμες για να δεις αν μπορεις να πετυχεις παραπανω ταχυτητα ειναι οι εξης.

α.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμαζεις στον κατανεμητη η στην χωνευτη αποσυνδεοντας ολο το σπιτι .και βλεπεις ποσο συγχρονιζεις εκει.αυτο το κανεις για να εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει κατι στο σπιτι και στην καλωδιωση.

β.αν δεν πιανουν τα χερια σου τοτε βγαλε ολα τα τηλεφωνα και ολα τα φιλτρα,σπλιττερ και βαλε το ρουτερ στο πρωτο πριζακι αν ειναι δυνατον με μικρο καλωδιο και δες ποσο συγχρονιζεις.

γ.αν ψιλοπιανουν τα χερια σου ανοιξε το κεντρικο πριζακι απομονοσε ολα τα υπολοιπα πριζακια και δες παλι ποσο συγχρονιζεις εκει.

δ.αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε με αλλο ρουτερ μηπως παιξει καλυτερα.γιατι αν εχεις κανα zte ναι παιζει να χανεις 1-2 Mbit Λογω οτι ειναι χαλια σαν ρουτερ.επισης αν στο ρουτερ σου μπορεις να μπεις μεσα και να ορισεις να συγχρονιζει σε annex a χωρις annex m καντο.ο οτε για καποιο λογο βλεπω μερικες φορες να σε βαζει να συγχρονιζεις σε annex m αλλα με Profile annex a.(χωρις 2 mbit upload δηλαδη).αυτο οσο εχω δει ειναι λιγο λαθος διοτι σου κοβει συχνοτητες που εσυ σε annex a θα την χρησιμοποιουσες για το download σου.και εφοσον δεν σου δινει μεχρι 2 mbit upload τις χανεις.οποτε αν στο ρουτερ υπαρχει επιλογη για annex m και μπορει να ξετσεκαριστει το κανεις.αν το ρουτερ υποστηριζει annex m.στο status μερικες φορες βλεπεις αν εισαι annex a ή annex m

τωρα θυμηθηκα οτι εχεις τo vigor.δοκιμασε τυπικα και κανα αλλο ρουτερ για να δεις ταχυτητα.το vigor πρεπει νομιζω να υποστηριζει annex m οποτε ψαξε και βγαλτο.

επισης μην χρησιμοποιησεις speedtest για δοκιμες.ολες οι δοκιμες θα γινουν με ethernet και ειτε με download manager(η και χωρις)απο καποιο γρηγορο site Πχ www.ati.com www.nvidia.com www.apple.com ειτε απο καποιον ftp server πχ της otenet,της forthnet,του Ntua Κτλ.

καλο για ftp ειναι και το Filezilla

Δημοσ.

απλα εφοσον εισαι στα 14 θα πρεπει με ethernet Παντα και οχι wireless να κατεβαζεις με 1,4 mbyte=1400kilobytes.αν εισαι με wireless αυτο ειναι σχετικο διοτι μπορει να φταινε πολλα πραγματα και να μην κατεβαζεις τοσο.παλιοι Drivers.χαμηλο σημα,καναλι που τρωει παρεμβολες κτλ.

απο εκει και περα.οπως σου εγραψα θεωρητικα πρεπει να μπορεις να συγχρονιζεις παραπανω.για αυτο και τονισα την λεξη λογικα.

το μεγιστο θεωρητικο του 17 attenuation ειναι και 17 και 18 Mbit.στην πραξη βεβαια αυτο αλλαζει.

εδω οτι συγχρονιζεις 14 mbit Μπορει να φταινε πολλα.

α.απο τον οτε σε εχουν ενεργοποιησει οποτε δεν θα αλλαξει κατι δηλαδη οτι δεν εχει ολοκληρωθει κατι και μετα θα ανεβεις.αυτοι εχουν τελειωσει.οποτε οι δοκιμες για να δεις αν μπορεις να πετυχεις παραπανω ταχυτητα ειναι οι εξης.

α.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμαζεις στον κατανεμητη η στην χωνευτη αποσυνδεοντας ολο το σπιτι .και βλεπεις ποσο συγχρονιζεις εκει.αυτο το κανεις για να εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει κατι στο σπιτι και στην καλωδιωση.

β.αν δεν πιανουν τα χερια σου τοτε βγαλε ολα τα τηλεφωνα και ολα τα φιλτρα,σπλιττερ και βαλε το ρουτερ στο πρωτο πριζακι αν ειναι δυνατον με μικρο καλωδιο και δες ποσο συγχρονιζεις.

γ.αν ψιλοπιανουν τα χερια σου ανοιξε το κεντρικο πριζακι απομονοσε ολα τα υπολοιπα πριζακια και δες παλι ποσο συγχρονιζεις εκει.

δ.αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε με αλλο ρουτερ μηπως παιξει καλυτερα.γιατι αν εχεις κανα zte ναι παιζει να χανεις 1-2 Mbit Λογω οτι ειναι χαλια σαν ρουτερ.επισης αν στο ρουτερ σου μπορεις να μπεις μεσα και να ορισεις να συγχρονιζει σε annex a χωρις annex m καντο.ο οτε για καποιο λογο βλεπω μερικες φορες να σε βαζει να συγχρονιζεις σε annex m αλλα με Profile annex a.(χωρις 2 mbit upload δηλαδη).αυτο οσο εχω δει ειναι λιγο λαθος διοτι σου κοβει συχνοτητες που εσυ σε annex a θα την χρησιμοποιουσες για το download σου.και εφοσον δεν σου δινει μεχρι 2 mbit upload τις χανεις.οποτε αν στο ρουτερ υπαρχει επιλογη για annex m και μπορει να ξετσεκαριστει το κανεις.αν το ρουτερ υποστηριζει annex m.στο status μερικες φορες βλεπεις αν εισαι annex a ή annex m

τωρα θυμηθηκα οτι εχεις τo vigor.δοκιμασε τυπικα και κανα αλλο ρουτερ για να δεις ταχυτητα.το vigor πρεπει νομιζω να υποστηριζει annex m οποτε ψαξε και βγαλτο.

επισης μην χρησιμοποιησεις speedtest για δοκιμες.ολες οι δοκιμες θα γινουν με ethernet και ειτε με download manager(η και χωρις)απο καποιο γρηγορο site Πχ www.ati.com www.nvidia.com www.apple.com ειτε απο καποιον ftp server πχ της otenet,της forthnet,του Ntua Κτλ.

καλο για ftp ειναι και το Filezilla

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση και για τον χρόνο που διέθεσες για να γράψεις όλο αυτό το αναλυτικό κείμενο.

Α.Λοιπόν,όταν κατεβάζω κάτι επειδή είναι και wireless συγχρόνως συνήθως κατεβάζω με 1.1 -1.3 σπάνια 1.4 και πολύ πιο σπάνια 1.5.

Δεν έχω δοκιμάσει να είναι μόνο ενσύρματο ( για να το κάνω αρκεί να βγάλω την κεραία,έτσι;; )

Β.Όταν μπαίνω στο status του ρούτερ λέει ότι είμαι annex A και όχι annex m όπως μου αναφέρεις.Βεβαία,δεν έχει καταφέρει ακόμα να      βρω σε ποιο σημείο ακριβώς στις ρυθμίσεις θα αναφερόταν το annexm για να το δω και αν αλλάζει να το αλλάξω και από εκεί!

Από τις επιλογές που μου έδωσες έκανα την δεύτερη και είδα ότι συγχρονίζει και λίγο πιο πάνω από το 14.Μετά που έβαλα πάλι όλα τα συμπράγκαλα στην θέση τους η διαφορά στον συγχρονισμό ήταν της τάξης του 0,1 mb

Βέβαια,επειδή παρακολουθώ κάθε μέρα στο πόσο κλειδώνω όταν ανοίγω τον υπολογιστή και το vigor ( είναι κλειστό όταν δεν είμαι στο pc ) βλέπω ότι δεν είναι ποτέ σταθερή η τιμή που κλειδώνω και παίζει από 14,78 έως 15,21. Γιατί συμβαίνει αυτό;;

όσο,για τα speedtest δεν ξέρω κατά πόσο να τα πιστέψω γιατί στο ένα λέει οτι κατεβάζω με 12851,στο άλλο 13458 κλπ κλπ. Ένα τρίτο έδειχνε ότι κατεβάζω με 4125.Οπότε δεν τα πιστεύω/υπολογίζω πολύ αυτά!

Δημοσ.

α.ισως το wireless να μην μπορει να σου δωσει παραπανω για πολλους λογους.παλιοι drivers στην καρτα.καναλι που εχει παρεμβολες κτλ.θελει δοκιμες.αλλα ναι καπου 1,4 -1,5 θα πιασεις.
για ενσυρματο δεν βγαζεις την κεραια.απλα κλεινεις το wifi στο pc σου και συνδεεσαι με καλωδιο.λογικα εκει θα εχεις συνεχεια το μεγιστο αρκει να κατεβαζεις απο καπου που να τραβαει και να μπορει να σου δωσει τα μεγιστα.
αν εισαι annex a τοτε ειμαστε οκ.δεν ξερω που και αν εχει επιλογη να κοψεις στα σιγουρα το annex m αλλα αφου γραφει annex a ειμαστε οκ.
αν ειδες τοσο μικρη διαφορα ειναι λογικο .0,1 δεν ειναι τιποτα.ειναι λογικο λογω τηλεφωνων κτλ.
επισης ο διαφορετικος συγχρονισμος καθε φορα που ανοιγεις το ρουτερ δεν ειναι κατι το παραξενο.παραξενο ειναι αμα βλεπεις πολυ
μεγαλη διαφορα καθε φορα που ανοιγεις το ρουτερ.δηλαδη 1-2 mbit διαφορα.εσενα δεν ειναι τοσο μεγαλη.απλα αυτο γινεται διοτι το
Margin της γραμμης μεταβαλετε οποτε καθε φορα συγχρονιζει λιγο διαφορετικα.δηλαδη το 9 margin που λες μπορει καποια στιγμη να μπεις μεσα και να το δεις να ειναι 8.οσο μεγαλυτερο σκαμπανεβασμα κανει το margin τοσο διαφορετικο συγχρονισμο θα βλεπεις.ενταξει δεν ειναι κατι παραξενο.ειναι λογικο αφου απειρες παρεμβολες απο αλλες γραμμες και διαφορα τετοια στα ξεσκισμενα,διαλυμενα καλωδια του οτε:P
υπαρχουν και γραμμες που ειναι Rock stable και συγχρονιζουν καθε φορα σχεδον το ιδιο.υπαρχουν και οι δικες σου που οκ δεν εχουν μεγαλες διαφορες και υπαρχουν και αλλες γραμμες που συνηθως εχουν και προβληματα που βλεπεις πολυ μεγαλες διαφορες.
μην τα υπολογιζεις τα speedtest ειδικα με wireless.παντα download με καλωδιο ethernet απο καποιον ftp η απο καποιο καλο site.παντως σε γενικες γραμμες μια χαρα εισαι.

Δημοσ.

α.ισως το wireless να μην μπορει να σου δωσει παραπανω για πολλους λογους.παλιοι drivers στην καρτα.καναλι που εχει παρεμβολες κτλ.θελει δοκιμες.αλλα ναι καπου 1,4 -1,5 θα πιασεις.

για ενσυρματο δεν βγαζεις την κεραια.απλα κλεινεις το wifi στο pc σου και συνδεεσαι με καλωδιο.λογικα εκει θα εχεις συνεχεια το μεγιστο αρκει να κατεβαζεις απο καπου που να τραβαει και να μπορει να σου δωσει τα μεγιστα.

αν εισαι annex a τοτε ειμαστε οκ.δεν ξερω που και αν εχει επιλογη να κοψεις στα σιγουρα το annex m αλλα αφου γραφει annex a ειμαστε οκ.

αν ειδες τοσο μικρη διαφορα ειναι λογικο .0,1 δεν ειναι τιποτα.ειναι λογικο λογω τηλεφωνων κτλ.

επισης ο διαφορετικος συγχρονισμος καθε φορα που ανοιγεις το ρουτερ δεν ειναι κατι το παραξενο.παραξενο ειναι αμα βλεπεις πολυ

μεγαλη διαφορα καθε φορα που ανοιγεις το ρουτερ.δηλαδη 1-2 mbit διαφορα.εσενα δεν ειναι τοσο μεγαλη.απλα αυτο γινεται διοτι το

Margin της γραμμης μεταβαλετε οποτε καθε φορα συγχρονιζει λιγο διαφορετικα.δηλαδη το 9 margin που λες μπορει καποια στιγμη να μπεις μεσα και να το δεις να ειναι 8.οσο μεγαλυτερο σκαμπανεβασμα κανει το margin τοσο διαφορετικο συγχρονισμο θα βλεπεις.ενταξει δεν ειναι κατι παραξενο.ειναι λογικο αφου απειρες παρεμβολες απο αλλες γραμμες και διαφορα τετοια στα ξεσκισμενα,διαλυμενα καλωδια του οτε :P

υπαρχουν και γραμμες που ειναι Rock stable και συγχρονιζουν καθε φορα σχεδον το ιδιο.υπαρχουν και οι δικες σου που οκ δεν εχουν μεγαλες διαφορες και υπαρχουν και αλλες γραμμες που συνηθως εχουν και προβληματα που βλεπεις πολυ μεγαλες διαφορες.

μην τα υπολογιζεις τα speedtest ειδικα με wireless.παντα download με καλωδιο ethernet απο καποιον ftp η απο καποιο καλο site.παντως σε γενικες γραμμες μια χαρα εισαι.

ευχαριστώ για την απάντηση!

Δεν καταλαβαίνω αυτά που έχω σε bold.Τι εννοώ;;Εγώ το vigor το έχω συνδέσει με καλώδιο ethernet στον υπολογιστή μου αλλά έχει και την κεραία επάνω.Αυτό σημαίνει πώς όταν ανοίγω τον υπολογιστή το vigor είναι συγχρόνως ενσύρματο και ασύρματο;;

Άρα πρέπει με κάποιο τρόπο να κλείσω το ασύρματο;;;

όταν κατεβάσω κάτι που έχει πολλούς seeders ναι πιάνω 1,3 με 1,4 στάνταρ.με λιγότερους seeders γύρω στο 1,1.

Αλλά έχω παρατηρήσει πχ στο steam όταν κατεβάσω κάποιο παιχνίδι έχει πιάσει και 1,7 ( <-- περίπου για 20 λεπτά ) και μετά 1,6. Αυτή η διαφορά οφείλεται σε τι;

Μήπως στο steam κατεβάζω απευθείας από server του ενώ στα torrents πρέπει να παρακαλάω να υπάρχουν άτομα;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

sorry για το delay.
αν το vigor Το εχεις με καλωδιο στον υπολογιστη σου τοτε ειμαστε οκ.
νομιζα οτι το ειχες ασυρματα και ηθελες να το βαλεις με καλωδιο.
αν ησουν με ασυρματο και θες να μπεις με καλωδιο απλα σβηνεις το δικτυο απο την ασυρματη καρτα βαζεις το καλωδιο και εισαι οκ.
δεν χρειαζεται να κλεισεις το wifi στο vigor εκτος αν δεν το χρησιμοποιεις καθολου.
αν ομως ησουν με ασυρματο κανονικα και δεν κανεις αποσυνδεση απο το δικτυο και μπεις και με καλωδιο τοτε θα φαινεται οτι εισαι συνδεδεμενος και με τα
2 ταυτοχρονα.στην πραξη το ενσυρματο ξερω οτι εχει προτειραιοτητα οποτε η ασυρματη θα ειναι σαν να μην υπαρχει.απλα δεν υπαρχει λογος να ειναι και τα 2 ασυρματα.
απο εκει και περα.το πρωτο βασικο ειναι να μπεις μεσα στο router και να δεις ποσο συγχρονιζεις για να ξερουμε το μεγιστο της γραμμης σου το οποιο αν λες οτι κατεβαζες με 1,7 μαλλον ειναι κοντα στα 17mbitt.
εκτος αν οπως ειχες γραψει εισαι στα 14 mbit(αν το ειδες μεσα απο το ρουτερ).το τι σου ειπαν δεν πιανετε.δεστο με τα ματια σου.
αν εισαι στα 14 mbit ναι το 1,4  που πιανεις ειναι νορμαλ.το 1,7 ειναι λιγο υπερβολικο για 14 mbit συγχρονισμο.αλλα θα το δουμε οταν μας πεις μεσα
απο τον ρουτερ ποσο συγχρονιζεις.
τα torrents ναι ειναι παραξενο διοτι αν ειναι λιγα ατομα δεν μπορεις να πιασεις το max.
αν ταυτοχρονα μοιραζεις πισω παλι δεν θα πιασεις το max.
αν τραβας αποο παρα πολλα ατομα λογω οτι ανοιγεις πολλα connections παλι δεν θα πιασεις το max.Οποτε για αυτο λεμε παντα
κοιταμε στο ρουτερ ποσο συγχρονιζουμε και μετα δοκιμες με ethernet και απο καποιον ftp η καποιο καλο site με download manager.
τωρα απο 1.7 σε 1,6 δεν ειναι καποια σοβαρη διαφορα.καποιες φορες κιολας οταν ξεκιναει το download φαινεται σαν να ξεκιναει και με μεγαλυτερη ταχυτητα.
απο εκει και περα ειναι και η στρογγυλοποιηση μετα.αν το αναφερει σαν 1,7 τοτε και το 1,65 = 1,7.
ναι στο steam ειναι server αλλα single download ενω το τορρεντ τραβαει απο πολλα ατομα οποτε χανεις και bandwidth για να ανοιχτα connections.χοντρικα υπολογιζε οτι θα πρεπει να εχεις
100 Kilobyte ανα megabit καθαρα στο χερι που λεμε.δηλαδη στα 14mbit θα πρεπει να εχεις 1400 Kilobytes.αν εχεις και παραπανω εισαι μια χαρα.
Κανονικα ειναι 128 περιπου Kilobytes ανα Megabit αλλα ειναι μεσα headers κτλ.

Δημοσ.

επειδή παρακολουθώ κάμποσες μέρες σε τι ταχύτητα συγχρονίζω αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι όσες μέρες κάνει ο ΟΤΕ κάτι έργα στην γειτονιά μου συγχρονίζω από 14756 έως 14978 (αυτά έγραφε το ρούτερ).

Τις ώρες βέβαια που δεν κάνουν έργα συγχρονίζω από 14998 έως 15459 με τις περισσότερες φορές να είναι στα 15245.

Άρα το 1,7 δικαιολογείται;;

Αααα,στο torrent πάτησα μια μέρα να κάνει test και μου έβγαλε ότι πρέπει να κάνω port forward.Αν το κάνω κερδίζω κάτι σε ταχύτητα;

Δημοσ.

επειδή παρακολουθώ κάμποσες μέρες σε τι ταχύτητα συγχρονίζω αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι όσες μέρες κάνει ο ΟΤΕ κάτι έργα στην γειτονιά μου συγχρονίζω από 14756 έως 14978 (αυτά έγραφε το ρούτερ).

Τις ώρες βέβαια που δεν κάνουν έργα συγχρονίζω από 14998 έως 15459 με τις περισσότερες φορές να είναι στα 15245.

Άρα το 1,7 δικαιολογείται;;

Αααα,στο torrent πάτησα μια μέρα να κάνει test και μου έβγαλε ότι πρέπει να κάνω port forward.Αν το κάνω κερδίζω κάτι σε ταχύτητα;

κραταμε το μεσο ορο 15 mbit.Κανονικα ναι 15 mbit=1500kilobytes κατεβασμα ανετα.οποτε αν φτανεις και 1,7 τοτε οκ την τερματιζεις την γραμμη σου οποτε ολα οκ.τωρα τι 14500 τι 15200 δεν ειναι και μεγαλη διαφορα.

στα τορρεντς ναι γενικοτερα αμα κανεις port forward υπαρχει μια καλυτερη συμπεριφορα οπως και ειναι πιο ευκολο να κανουν connect πανω σου οι αλλοι χρηστες οταν κανεις seeding.αλλα και σε leeching θα παιξεις καλυτερα.απλα επειδη εχεις otenet μην ξεχασεις να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια απο το site Της otenet.

Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις

O OTE θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις.

Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασηςκαι μετά επιλέγοντας ΑΛΛΑΓΗ στο Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας.

Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας ΝΑΙ), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας.

O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες:

TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000

UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434.

Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο τou OTE. Κάθε μετατροπή ενεργοποιείται μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.

Δημοσ.

κραταμε το μεσο ορο 15 mbit.Κανονικα ναι 15 mbit=1500kilobytes κατεβασμα ανετα.οποτε αν φτανεις και 1,7 τοτε οκ την τερματιζεις την γραμμη σου οποτε ολα οκ.τωρα τι 14500 τι 15200 δεν ειναι και μεγαλη διαφορα.

στα τορρεντς ναι γενικοτερα αμα κανεις port forward υπαρχει μια καλυτερη συμπεριφορα οπως και ειναι πιο ευκολο να κανουν connect πανω σου οι αλλοι χρηστες οταν κανεις seeding.αλλα και σε leeching θα παιξεις καλυτερα.απλα επειδη εχεις otenet μην ξεχασεις να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια απο το site Της otenet.

Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις

O OTE θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις.

Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασηςκαι μετά επιλέγοντας ΑΛΛΑΓΗ στο Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας.

Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας ΝΑΙ), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας.

O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες:

TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000

UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434.

Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο τou OTE. Κάθε μετατροπή ενεργοποιείται μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.

αν βαλω μια πορτα πανω απο 5000 πχ 5012 τοτε παλι πρεπει να κλεισω την αυξημενη σφαλεια???γιατι μπλοκαρει λεει μεχρι 5000

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...