poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Το κανάλι στο wireless είναι ήδη στο 6 από μόνο του. Τι διαφορά θα πρέπει να καταλάβω με την αλλαγή του καναλιού;; γενικα δες αν θα αλλαξει οτιδηποτε.μετα η αλλη λυση ειναι να βαλεις ειτε το ρουτερ ειτε το pc της σε b mode αντι για b/g που ειναι η καρτα.ελπιζω να μην παιζει με οριακο σημα σε σχεση με το ρουτερ(πχ μια παυλα μονο/very low)και για αυτο μερικες φορες το βρισκει ενω αλλες φορες οχι. αλλιως μετακινησε το ρουτερ καπου καλυτερα μακρια απο επιπλα γωνιες ,πιο ψηλα κτλ μπας και εχει καλυτερο σημα
Andre85 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 γενικα δες αν θα αλλαξει οτιδηποτε.μετα η αλλη λυση ειναι να βαλεις ειτε το ρουτερ ειτε το pc της σε b mode αντι για b/g που ειναι η καρτα.ελπιζω να μην παιζει με οριακο σημα σε σχεση με το ρουτερ(πχ μια παυλα μονο/very low)και για αυτο μερικες φορες το βρισκει ενω αλλες φορες οχι. αλλιως μετακινησε το ρουτερ καπου καλυτερα μακρια απο επιπλα γωνιες ,πιο ψηλα κτλ μπας και εχει καλυτερο σημα Το σήμα δεν είναι πρόβλημα.Έχει πάντα 4 στις 5 παύλες.Απλώς το πρόβλημα είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω!
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Το σήμα δεν είναι πρόβλημα.Έχει πάντα 4 στις 5 παύλες.Απλώς το πρόβλημα είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω! κλειδωμα εχεις αλλαξει οποτε το να βαλεις wep δεν λεει.καναλι μπορεις για δοκιμη αλλιως βαλτο b mode να δουμε αν θα αλλαξει κατι εστω σαν δοκιμη
Andre85 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 κλειδωμα εχεις αλλαξει οποτε το να βαλεις wep δεν λεει.καναλι μπορεις για δοκιμη αλλιως βαλτο b mode να δουμε αν θα αλλαξει κατι εστω σαν δοκιμη Έκανα πολλές δοκιμές όπως αλλαγή σε b mode και έκατσα να το παρακολουθήσω.Συμπέρανα ότι τι σε b τι σε b+g mode είναι το πρόβλημα παραμένει μόνο στο σημείο που κάθεται η αδερφή μου,δηλαδή ενώ το δείχνει συνδεδεμένο το netbook στο wifi να μην φορτώνει αμέσως το ιντερνετ ή να μην συνδέεται καθόλου για κάποιο διάστημα.Το σήμα ξαναλέω είναι 4 στις 5 μπάρες. Αντίθετα,όσο πλησιάσω το netbook και καλά πιο κοντά στο router σε σημεία δηλαδή με σήμα full (5/5) εκεί δεν έχω κανένα πρόβλημα.Όλα είναι τέλεια. Μήπως φταίει η κεραία που είναι κοντή;;(Βλ.Θεοπούλα στο Παρα Πέντε!! :-D :-D ) Να αγοράσω μία πιο καλή και πιο ψηλή κεραία;; Γίνεται ή είπα κοτσάνα;;
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Έκανα πολλές δοκιμές όπως αλλαγή σε b mode και έκατσα να το παρακολουθήσω.Συμπέρανα ότι τι σε b τι σε b+g mode είναι το πρόβλημα παραμένει μόνο στο σημείο που κάθεται η αδερφή μου,δηλαδή ενώ το δείχνει συνδεδεμένο το netbook στο wifi να μην φορτώνει αμέσως το ιντερνετ ή να μην συνδέεται καθόλου για κάποιο διάστημα.Το σήμα ξαναλέω είναι 4 στις 5 μπάρες. Αντίθετα,όσο πλησιάσω το netbook και καλά πιο κοντά στο router σε σημεία δηλαδή με σήμα full (5/5) εκεί δεν έχω κανένα πρόβλημα.Όλα είναι τέλεια. Μήπως φταίει η κεραία που είναι κοντή;;(Βλ.Θεοπούλα στο Παρα Πέντε!! ) Να αγοράσω μία πιο καλή και πιο ψηλή κεραία;; Γίνεται ή είπα κοτσάνα;; δεν θυμαμαι να βγαινει νομιζω πως οχι, εκτος αν το ανοιξεις. παντως με μεγαλυτερη κεραια δεν θα αλλαξει κατι .η διαφορα σε ποιοτητα σηματος δεν θα ειναι ουτε 5%.τα περισσοτερα ρουτερ απο default εχουν την κεραια που εχει και το vigor.οποτε δεν ειναι αυτο το προβλημα εφοσον λες οτι το σημα ειναι 4 παυλες στις 5.εκτος αν η αδερφη σου ειναι με μπαταρια στο netbook και οταν αδειασει λιγο η μπαταρια τοτε χαμηλωνει αυτοματα το wifi οποτε και κανει το προβλημα.ας δοκιμασει να ειναι με φορτιστη.σε πολλες ασυρματες καρτες περα απο πιο νεους drivers μπορεις απο το device manager που εχει επιλογη (σε καποιες καρτες) να ρυθμισεις battery vs performance βαλτο στο performance.απο default ειναι στην μεση.
Andre85 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 δεν θυμαμαι να βγαινει νομιζω πως οχι, εκτος αν το ανοιξεις. παντως με μεγαλυτερη κεραια δεν θα αλλαξει κατι .η διαφορα σε ποιοτητα σηματος δεν θα ειναι ουτε 5%.τα περισσοτερα ρουτερ απο default εχουν την κεραια που εχει και το vigor.οποτε δεν ειναι αυτο το προβλημα εφοσον λες οτι το σημα ειναι 4 παυλες στις 5.εκτος αν η αδερφη σου ειναι με μπαταρια στο netbook και οταν αδειασει λιγο η μπαταρια τοτε χαμηλωνει αυτοματα το wifi οποτε και κανει το προβλημα.ας δοκιμασει να ειναι με φορτιστη.σε πολλες ασυρματες καρτες περα απο πιο νεους drivers μπορεις απο το device manager που εχει επιλογη (σε καποιες καρτες) να ρυθμισεις battery vs performance βαλτο στο performance.απο default ειναι στην μεση. ποιος/τι δεν βγαίνει;;Εδώ το έχασα!! Πάντα με φορτιστή χρησιμοποιείται το netbook.
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 η κεραια απο το ρουτερ για να την αλλαξεις με αλλη. το μονο που μπορεις να κανεις δοκιμη ειναι αν εχεις κανα usb stick wifi να δοκιμασεις να παιξεις με αυτο αντι με την ενσωματωνεμη του Netbook μηπως παιξει σωστα.αλλιως drivers για την ασυρματη καρτα ,service pack για το λειτουργικο οτι εχει πανω πχ windows xp,και οτι ενημερωση υπαρχει.αν εχεις ορεξη δοκιμασε με κανα αλλο λειτουργικο αν μπορεις να περασεις κατι αλλο στο λαπτοπ.
Andre85 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 η κεραια απο το ρουτερ για να την αλλαξεις με αλλη. το μονο που μπορεις να κανεις δοκιμη ειναι αν εχεις κανα usb stick wifi να δοκιμασεις να παιξεις με αυτο αντι με την ενσωματωνεμη του Netbook μηπως παιξει σωστα.αλλιως drivers για την ασυρματη καρτα ,service pack για το λειτουργικο οτι εχει πανω πχ windows xp,και οτι ενημερωση υπαρχει.αν εχεις ορεξη δοκιμασε με κανα αλλο λειτουργικο αν μπορεις να περασεις κατι αλλο στο λαπτοπ. Η κεραία γιατί δεν βγαίνει;; Αφού εγώ την έβαλα επάνω του! Θα δοκιμάσω όλα τ'άλλα και θα δω...Αν και νομίζω ενημερώσεις κλπ κλπ έχουν γίνει όλες...Δεν έχει κατεβάσει κάποιο update τώρα τελευταία!
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Η κεραία γιατί δεν βγαίνει;; Αφού εγώ την έβαλα επάνω του! Θα δοκιμάσω όλα τ'άλλα και θα δω...Αν και νομίζω ενημερώσεις κλπ κλπ έχουν γίνει όλες...Δεν έχει κατεβάσει κάποιο update τώρα τελευταία! ειπα νομιζω οτι δεν βγαινει.δεν θυμαμαι για το 2700.στο 2710 βγαινει.αφου βγαινει μπορεις να βαλεις μεγαλυτερη αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι.αν δεν επαιζες με 4 /5 παυλες θα ελεγα οκ χανει το σημα αλλα σε b mode και να εισαι με 4 παυλες και να μην βρισκει το δικτυο ε κατι αλλο ειναι.με thomson εγω και δινω εστω και οριακα 2 οροφους κατω και σε g.μου ειπες οτι εβαλες και b mode στο ρουτερ και παλι το ιδιο ε?
Andre85 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 ειπα νομιζω οτι δεν βγαινει.δεν θυμαμαι για το 2700.στο 2710 βγαινει.αφου βγαινει μπορεις να βαλεις μεγαλυτερη αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι.αν δεν επαιζες με 4 /5 παυλες θα ελεγα οκ χανει το σημα αλλα σε b mode και να εισαι με 4 παυλες και να μην βρισκει το δικτυο ε κατι αλλο ειναι.με thomson εγω και δινω εστω και οριακα 2 οροφους κατω και σε g.μου ειπες οτι εβαλες και b mode στο ρουτερ και παλι το ιδιο ε? yep..yep... πόση απόσταση υποτίθεται πώς καλύπτει το wifi του 2700;;Μήπως φταίει αυτό;;
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 δεν υπαρχει καθορισμενη αποσταση.ειναι 100mw οπως ολα και απο εκει και περα παιζει ρολο chipset του wifi,εμποδια,υπαρχοντα δικτυα που κανουν παρεμβολες κτλ.
Andre85 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Λοιπόν,έφτιαξε το θέμα με τα κολλήματα.. Έκανα πράξη 2 βήματα αλλά δεν ξέρω ποιο ήταν το καθοριστικό!
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Λοιπόν,έφτιαξε το θέμα με τα κολλήματα.. Έκανα πράξη 2 βήματα αλλά δεν ξέρω ποιο ήταν το καθοριστικό! πες τα 2 βηματα να ξερει ο κοσμος τουλαχιστον
Andre85 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 πες τα 2 βηματα να ξερει ο κοσμος τουλαχιστον Βασικά,το σημαντικότερο βήμα είναι οτι άλλαξα κανάλι! Το άλλο δεν μπορώ να το πω..Γιατί δεν ξέρω αν βοήθησε σε κάτι.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Βασικά,το σημαντικότερο βήμα είναι οτι άλλαξα κανάλι! Το άλλο δεν μπορώ να το πω..Γιατί δεν ξέρω αν βοήθησε σε κάτι. απο καναλι σιγουρα θα δεις διαφορα .και σημερα πετυχα περιπτωση που στο ενα καναλι ειχα packet loss με τον ρουτερ ενω σε αλλο επαιζε σφαιρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα