Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εχω βαλει στο προγραμμα να αποκτησω εναν φτηνο SSD 250GB και θα ηθελα εναν τροπο να κανω ghost τον τωρινο μου δισκο στον SSD και να χρησιμοποιω αυτον. Ο παλιος θα καταργηθει. Αρκετα χρονια πριν χρησιμοποιουσα Acronis ver.9 αλλα απο τοτε προφανως και τα πραγματα θα εχουν αλλαξει. Εχει κανεις κατι ποιο συγχρονο και ευκολο απο προγραμματα ή το Ghost/Acronis ειναι μονοδρομος? 

Δεν θελω να κανω φορματ αλλιως θα το ειχα ηδη κανει. Θελω να κανω το ghosting και να δουλεψει απευθειας. 

Δημοσ.

Acronis True Image. 

Οτιδήποτε πάνω από 2010 (Αcronis True Image 2010 και πάνω) θα σε καλύψει απόλυτα. 

Φτιάξε ένα recovery dvd από το πρόγραμμα και κάνε το backup σε έναν εξωτερικό δίσκο. Μην ξεχάσεις να ψάξεις τις ρυθμίσεις, έχει διάφορες επιλογές, π.χ. μία που σου κάνει verification το backup. 

Ύστερα τοποθετείς το νέο σκληρό δίσκο (ssd) και βάζεις το recovery disk μαζί με τον εξωτερικό δίσκο. Θα βρει το backup σου και θα στο περάσει στον SSD. 

Κάποιες συμβουλές: Πριν κάνεις το backup, σώσε τα critical αρχεία σου και σε μία άλλη τοποθεσία για παν ενδεχόμενο. Έπειτα, φρόντισε  να καθαρίσεις τα temp αρχεία και γενικότερα trashes του συστήματος χρησιμοποιώντας τα CCleaner, Registry Mechanic και Revo Unistaller. 

Επίσης θα πρότεινα να μην πας στη φθηνότερη λύση SSD αλλά να προτιμήσεις κάτι πιο ποιοτικό. Στα 120GB π.χ. πολύ πολύ καλοί είναι οι Samsung 830 και Intel 330. Ο Samsung 840 είναι πιο αργός από τον 830. 

Επίσης τοποθετώντας τον SSD ψάξε στο google ή και εδώ για κάποιους οδηγούς σχετικά με τους SSD δίσκους, σχετικά με το trim, με το defrag, με το caching κτλ. Κάτι βασικό είναι πως ΔΕΝ κάνουμε defrag στους SSD. 

• Like 1
Δημοσ.

Αχα, δηλαδη δεν μπορω να κανω image επι τοπου απο τον εναν σκληρο στον αλλο? Γιατι παλιοτερα σιγουρα μπορουσα. Στις νεες εκδοσεις δεν μπορει να γινει αυτο? 

Τωρα για την λυση του ποιοτικου SSD λιγο με ενδιαφερει, πρωτα με ενδιαφερει να περασω τον τωρινο δισκο μου σε SSD γιατι χαζοσπιναρει και ακουγεται τρελα ακομα και idle. Τον samsung 840 των 250GB σταμπαρα να σου πω την αληθεια. Η ταχυτητα του read που εχει επισης με εξυπηρετει αφανταστα. Δεν κανω καποια εργασια για να με απασχολει η ταχυτητα του Write και ετσι και αλλιως ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη απο τους μηχανικους δισκους οποτε...κλαιν. 

Δημοσ.

To image του backup & restore των windows7 προσωπικά με έχει βολέψει μια χαρά, έχω δουλέψει άπειρα image στα pc της δουλειάς.

Boot-αρε την διαδικασία του restore από system repair disk όμως, γιατί καμιά φορά από το dvd της εγκατάστασης δεν ξεκινάει.

Δημοσ.

Αχα, δηλαδη δεν μπορω να κανω image επι τοπου απο τον εναν σκληρο στον αλλο? Γιατι παλιοτερα σιγουρα μπορουσα. Στις νεες εκδοσεις δεν μπορει να γινει αυτο? 

Τωρα για την λυση του ποιοτικου SSD λιγο με ενδιαφερει, πρωτα με ενδιαφερει να περασω τον τωρινο δισκο μου σε SSD γιατι χαζοσπιναρει και ακουγεται τρελα ακομα και idle. Τον samsung 840 των 250GB σταμπαρα να σου πω την αληθεια. Η ταχυτητα του read που εχει επισης με εξυπηρετει αφανταστα. Δεν κανω καποια εργασια για να με απασχολει η ταχυτητα του Write και ετσι και αλλιως ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη απο τους μηχανικους δισκους οποτε...κλαιν. 

Mπορεί να γίνει, αλλά δε θα το συνιστούσα προσωπικά. Και μετά καλύτερα να το έχεις και σε έναν εξωτερικό σκληρό ανεξάρτητα.  Βέβαια εξαρτάται και από το μέγεθος του image και από το αν έχεις χώρο κτλ. Αλλά νομίζω καλύτερα πρώτα σε backup και μετά. Και όχι on the fly. Έπειτα είναι καλύτερο να ξεμπερδεύεις με τον υπάρχον δίσκο, να τον αφαιρέσεις (unplug από τη θύρα SATA) και να συνδέσεις στη θέση του τον SSD. Καλύτερα να προτιμήσεις τις πρώτες θύρες SATA (αναγράφονται στη μητρική ως SATA0,1 δίπλα στις θύρες πάνω στην πλακέτα). 

Με βάση αυτά που λες και εφόσον σε εξυπηρετεί κυρίως το read, όποιον SSD και να πάρεις (που λέει ο λόγος) δε θα έχεις πρόβλημα και θα είναι γρηγορότερος από ένα μηχανικό δίσκο. Απλά να κοιτάξεις λίγο το MTBF για κάθε δίσκο και να κάνεις ένα γρήγορο googl-άρισμα σε αυτόν που θα επιλέξεις, μήπως αναφέρονται προβλήματα περισσότερο του συνηθισμένου. Πάντως και ο 840 δεν είναι άσχημος. Απλά ο 830 είναι πιο γρήγορος. Σε θέμα αξιοπιστίας οι Intel είναι πολύ αξιόπιστοι, αλλά και κάπως ακριβότεροι. Επίσης καλοί είναι και oi OCZ. Τέλος προσωπικά δεν ξέρω αν θα έβαζα Intel δίσκο πάνω σε AMD μητρική (αν το σύστημά σου είναι AMD) - αλλά αυτό βασίζεται κυρίως στη δική μου αισθητική και στο know-how ύστερα από εκατοντάδες ρυθμίσεις συστημάτων και assemblies. Απλά δε θα ήθελα ο ελεγκτής ενός Intel να προσπαθήσει να συνεργαστεί με τον Sata controller μιας μητρικής AMD. 

Για το backup των Win7 που αναφέρθηκε είναι καλή λύση, αλλά το Acronis είναι πολύ καλύτερο κατά την άποψή μου και θα το προτιμούσα σε κάθε περίπτωση. 

Μόλις επαναφέρεις το image στον SSD, να πας στο start ---> run ---> msconfig (με administrator rights, δεξί κλικ, run as administrator) και να απενεργοποιήσεις τα services του Acronis (πατάς στο services, τικάρεις στο hide microsoft services και στα εναπομείναντα services ξετικάρεις τα services του Acronis) και επίσης στο startup ξετικάρεις να τρέχει το acronis ως startup. Αυτό επειδή το πρόγραμμα θα το εγκαταστήσεις για να περάσεις το image του δίσκου στο νέο SSD και φορτώνοντας το image στον SSD θα είναι ενεργοποιημένα. Ενώ εσύ θέλεις μία φορά να κάνεις backup (οne time backup). Δηλαδή δε θέλεις incremental backups, οπότε δε χρειάζεται να τρέχει συνεχώς το Acronis και να σου καταναλώνει πόρους. Όταν το ξαναχρειαστείς κάνεις την ανάστροφη διαδικασία (msconfig και ενεργοποιείς και πάλι τα services και το startup). Για τους ίδιους λόγους πρότεινα το καθάρισμα των temp αρχείων και των Appdata πριν προχωρήσεις στο backup. Επίσης, πριν κάνεις backup, καλό είναι να κάνεις και ένα defrag το μηχανικό δίσκο, ώστε να γίνει πιο γρήγορα και πιο streamlined η δημιουργία του image - που έτσι και αλλιώς γίνεται πολύ γρήγορα με το Acronis. 

Αν δυσκολεύεσαι να το βρεις ή έχεις άλλες απορίες, μπορείς να μου στείλεις PM. 

Δημοσ.

To image του backup & restore των windows7 προσωπικά με έχει βολέψει μια χαρά, έχω δουλέψει άπειρα image στα pc της δουλειάς.

Boot-αρε την διαδικασία του restore από system repair disk όμως, γιατί καμιά φορά από το dvd της εγκατάστασης δεν ξεκινάει.

Αυτό δεν απαιτεί ο δίσκος που θα δεχτεί την εικόνα να είναι τουλάχιστον στο ίδιο μέγεθος με την πυγή;;;(sector to sector)
Δημοσ.

Εγω χρησιμοποιω bootable norton ghost cd, που δεν απαιτει ιδια μεγεθη, ουτε καποιον αλλο περιορισμο. Κανα 20 λεπτο μου παιρνει ολη η διαδικασια.

Δημοσ.

Ξερεις ρωταω cortana γιατι εχω προβλημα με το χωρο αυτη τη στιγμη. Εχω δωσει δανεικο τον εξωτερικο που ειχα των 500GB ο οποιος εχει ταξιδεψει Ελλαδα αυτη τη στιγμη και εχω μεινει μονο με ενα passport των 160 gb και τον εσωτερικο μηχανικο 10ετιας των 320GB ο οποιος ειναι χωρισμενος σε 2 partition. O SSD θα εχει αγοραστει μεσα στην εβδομαδα και φανταζομαι οτι θα κανει αλλη μια εβδομαδα μεχρι να μου ερθει. Πολυ θα το ηθελα να κανω back up πρωτα αλλα δεν γινεται. 

Μου φενεται παντως οτι το acronis θα κανει τη δουλεια που θελω (για αλλη μια φορα). Αυτες οι νεες εκδοσεις εχουν την δυνατοτητα να φτιαχνεις image απευθειας μεσα απο τα windows ή θα πρεπει να bootάρω απο το CD και να κανω τη δουλεια μεσα απο το δικο του UI? 

Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες πήρα έναν Samsung 840 250GB. Από δευτέρα θα μου έρθει ένας δεύτερος. Όπως είναι λογικό θα κάνω RAID-0 και θα έχω 500GB SSD. Μηχανικούς δίσκους μέσα στο κουτί δεν έχω πλέον μιας και τους έχω καταργήσει τα τελευταία 2 χρόνια. Μέχρι και Mp3 θα βάλω! :)

Επειδή έχω κάνει φρέσκια εγκατάσταση Windows με αρκετά παιχνίδια, μάλλον θα κάνω Clone τον δίσκο, ώστε να τα περάσω όλα στο RAID. Ελπίζω να δουλέψει.

Δημοσ.

Αυτό δεν απαιτεί ο δίσκος που θα δεχτεί την εικόνα να είναι τουλάχιστον στο ίδιο μέγεθος με την πυγή;;;(sector to sector)

Χμ, πολύ πιθανό, δεν είμαι σίγουρος επειδή όσες φορές το δοκίμασα έγινε σε ίδιους δίσκους.

Δημοσ.

Ξερεις ρωταω cortana γιατι εχω προβλημα με το χωρο αυτη τη στιγμη. Εχω δωσει δανεικο τον εξωτερικο που ειχα των 500GB ο οποιος εχει ταξιδεψει Ελλαδα αυτη τη στιγμη και εχω μεινει μονο με ενα passport των 160 gb και τον εσωτερικο μηχανικο 10ετιας των 320GB ο οποιος ειναι χωρισμενος σε 2 partition. O SSD θα εχει αγοραστει μεσα στην εβδομαδα και φανταζομαι οτι θα κανει αλλη μια εβδομαδα μεχρι να μου ερθει. Πολυ θα το ηθελα να κανω back up πρωτα αλλα δεν γινεται. 

Μου φενεται παντως οτι το acronis θα κανει τη δουλεια που θελω (για αλλη μια φορα). Αυτες οι νεες εκδοσεις εχουν την δυνατοτητα να φτιαχνεις image απευθειας μεσα απο τα windows ή θα πρεπει να bootάρω απο το CD και να κανω τη δουλεια μεσα απο το δικο του UI? 

Καταλαβαίνω. Έτσι είσαι κάπως δεσμευμένος στο να κάνεις on-the-fly backup. Γίνεται μέσα από τα windows πάντως απ' ό,τι γνωρίζω, το Acronis είναι πραγματικό εργαλείο.  Απλά όταν το κάνεις, να προσέξεις να μην πέσει κανά ρεύμα και χάσεις τα data και στους δύο δίσκους. Εφόσον έχεις τον passport με τα 160gb μπορείς να περάσεις εκεί τουλάχιστον τα critical data σου, ώστε να είσαι σίγουρος. - και γενικά πρέπει να κάνουμε backup.

Πριν λίγες μέρες πήρα έναν Samsung 840 250GB. Από δευτέρα θα μου έρθει ένας δεύτερος. Όπως είναι λογικό θα κάνω RAID-0 και θα έχω 500GB SSD. Μηχανικούς δίσκους μέσα στο κουτί δεν έχω πλέον μιας και τους έχω καταργήσει τα τελευταία 2 χρόνια. Μέχρι και Mp3 θα βάλω! :)

Επειδή έχω κάνει φρέσκια εγκατάσταση Windows με αρκετά παιχνίδια, μάλλον θα κάνω Clone τον δίσκο, ώστε να τα περάσω όλα στο RAID. Ελπίζω να δουλέψει.

RAID0 σε SSD. ? :P

Σε τρώει λίγο χαχά..υπερβολή. Πάντως θα έχεις κορυφαία ταχύτητα. Απ' ό,τι κρίνω και από το setup σου, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα στο να κάνεις ένα ..cloning..;)

Εγώ έχω RAID0 2x640gb της western digital, με 2 platters ο καθένας και το σύστημά μου πάει πολύ καλά.

Δημοσ.

Δεν το έχω ξανακάνει, αλλά ok. Ελπίζω να πάει καλά.
Φοβάμαι λίγο τα Windows σχετικά με Drivers, κλπ. Μήπως θέλει να βλέπει TRIM, ενώ με το RAID χάνεται το TRIM, κλπ.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω. Έτσι είσαι κάπως δεσμευμένος στο να κάνεις on-the-fly backup. Γίνεται μέσα από τα windows πάντως απ' ό,τι γνωρίζω, το Acronis είναι πραγματικό εργαλείο.  Απλά όταν το κάνεις, να προσέξεις να μην πέσει κανά ρεύμα και χάσεις τα data και στους δύο δίσκους. Εφόσον έχεις τον passport με τα 160gb μπορείς να περάσεις εκεί τουλάχιστον τα critical data σου, ώστε να είσαι σίγουρος. - και γενικά πρέπει να κάνουμε backup.

Ενταξει, τα αρχεια μου που ειναι απαραιτητα σε αυτον τον δισκο ειναι κατι λιγα MB οποτε ολα καλα. Ο σκοπος του cloning ειναι επειδη το συστημα αυτη τη στιγμη λειτουργει ρολοι με τα ολα του με μηδενικα προβληματα και εχει ετοιμα τα παντα. Αρα για αλλη μια φορα θα παω σε Acronis οπως και παντα. Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...