Προς το περιεχόμενο

Κέρωμα αυτοκινήτου.

silve

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω ένα κέρωμα στο αυτοκίνητο για να γυαλίσει λιγάκι γιατί αρχίζει να "αραχνιάζει", ειδικά στον ουρανό. Ψάχνω αρκετές ώρες για το τι είναι καλό, μάρκες κλπ. Τι μου προτείνεται;

Βασικά θέλω το αυτοκίνητο να αποκτήσει μια λάμψη, μια γυαλάδα. Αυτό γίνεται με το κέρωμα, σωστά; Διαβάζω ότι χρειάζεται ή μια φορά το χρόνο ή κάθε 6μηνο. Ισχύει;

Ένα κερί που βρήκα είναι αυτό.

http://www.getitnow.gr/prod/me-and-my-car/gia-to-amaksoma/keri-taheias-peripoiisis-aytokinitoy-3m-car-care/prod2910042pp/

Επίσης καλό θα ήταν να πλένω το αυτοκίνητο με σαμπουάν με κερί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε 6-8 μήνες πλήρες detailing (εξαρτάται την χρήση ίσως και μία φορά το χρόνο). Κάθε φορά που το πλένεις κερί. 

Προϊόντα 

α) Σαπούνι Meguiars NTX 

β)  Κερί, Meguiars Carnauba Wax (αυτό χτίζει επάνω στο προηγούμενο στρώμα και δίνει ένα πιο βαθύ χρώμα με τον καιρό

γ) Mit από μαλί προβάτου

δ) 2 κουβάδες. Ο ένας να ξεπλένεις το Mit και ο άλλος με το σαπούνι. Κάθε φορά που βάζεις το mit στο αμάξι, ξέπλυμα στον κουβά με το νερό, και μετά μέσα στο σαπούνι. Κατά προτοίμηση ο κουβάς με το νερό να έχει ένα grid για να μην τρίβεις μία ώρα με το χέρι να καθαρίσει το mit (και αυτό είναι η πιο χρονοβόρα διαδικασία). 

ε) Microfiber cloths. Αν έχουν φτηνά καλής ποιότητας στα super market πάρε αρκετά. και ρίξε αυτά που δεν κερώνεις στο αμάξι για πλύσιμο στο πληντήριο να τα χρησιμοποιήσεις ξανά. (μόνα τους και όχι με ρούχα). 

Για detailing είναι ολόκληρο κατεβατό. Κάπου έχω κάνει post με όλη την διαδικασία συντήρησης του χρώματος ενός αυτοκινήτου. 

Το ακολουθώ πιστά στο MRS και δείχνει λες και βγήκε χτες από το εργοστάσιο. (με ένα βαθύ κόκκινο γυαλίστερό χρώμα). 

Ενημέρωση:

Όπως υποσχέθηκα, κάπου είχα κατεβατό...

http://www.insomnia.gr/topic/479129-%CF%80%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85/page-2

Για detailing, (1-2 φορές το χρόνο ανάλογα με χρήση, όχι παραπάνω)

α) Πλένεις το αμάξι ως παραπάνω. (νερό αρχικά με πίεση να πάρει το loose grid). 

β) Το στεγνώνεις
γ) Το περνάς με ένα Clay bar και Hand holding spray bottle (ξέχασα την ελληνική λέξη) για να υγραίνεις τις επιφάνειες. Το οποίο έχει νερό μερικές σταγόνες (σταγόνες) από το σαπούνι παραπάνω ή Johnson Baby Shampoo (το οποίο δεν θα επιτεθεί στο χρώμα). Τίποτα άλλο υποκατάστατο. 

Κόψε την μπάρα στην μέση, αποθήκευσε την υπόλοιπη. Προσοχή μην έρθει σε επαφή με καμμία άλλη επιφάνεια εκτός από το μικρό κουτάκι και το χέρι σου. Ιδίως αν πέσει κάτω, πέτα τη και πάρε άλλη. 

δ) Το περνάς ένα χέρι Meguiars Deep Crystal Paint Cleaner Step 1 (ακολούθα οδηγίες χρήσης). (Με το χέρι όλο αυτό, όχι με κάποιο μηχάνημα και καταστρέψεις το χρώμα). 

ε) Σε αυτό το στάδιο, καλό είναι να έχεις ένα machine polisher (20-30 λίρες). Τρίβεις όλο το αμάξι (υπομονή) με Meguiars Deep Crystal Polish Step 2. Αυτή η διαδικασία με το χέρι θα σε πάρει ώρες. Τουλάχιστον ένα 4ωρο για ένα αμάξι όπως το MRS. Υπομονή, θα κάνεις και μπράτσα :)

στ) Στο στάδιο αυτό, είτε βάζεις glaze είτε κερί. 

ζ) Αν έβαλες glaze παραπάνω, εδώ βάζεις κερί. Αν έβαλες κερί, προχώρα παρακάτω...

η) Αφήνεις το αμάξι ένα 3ωρο υπό σκια, να στεγνώσει το κερί

θ) Απαλά με ένα polishing microfiber cloth καθαρίζεις το κερί. 

Βήματα 

α, β, ζ, γ, θ τα ακολουθάς στο κανονικό καθάρισμα. 

Το mit όταν σαπουνίζεις δεν θέλει πίεση στο χρώμα, απαλά.

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 1

• 3 χρόνια αργότερα...

Καλησπέρα σας,

Εδώ και λίγο καιρό παρατήρησα ότι το χρώμα στον ουρανό του αυτοκινήτου μου έχει σκάσει σε 2-3 σημεία.

Κάτι σαν την παρακάτω εικόνα αλλά σε πολύ λιγότερο βαθμό.

mtxantall3_030214.jpg

Δυστυχώς το αυτοκίνητο από το 2008 που αγοράστηκε και μετά, είναι σχεδόν μόνιμα εκτεθειμένο στον ήλιο και δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σκέφτομαι να πάω σε κάποιο κατάστημα για να το φροντίσω όσο μπορώ (καλό πλύσιμο, κέρωμα κτλ.)

Γνωρίζετε κάποιο έμπιστο και καλό, κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής;

έχει αποκολληθεί το βερνίκι από το χρώμα.πρεπει να βγειοσο βερνίκι έχει αποκολληθεί,αλλά λόγω του ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκολλήσει και το άλλο,πρέπει να τριγυρίζει και να βγει ολο,και να φτάσεις στο χρώμα.τοτε,ξαναριχνεις βερνίκι.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω ένα κέρωμα στο αυτοκίνητο για να γυαλίσει λιγάκι γιατί αρχίζει να "αραχνιάζει", ειδικά στον ουρανό. Ψάχνω αρκετές ώρες για το τι είναι καλό, μάρκες κλπ. Τι μου προτείνεται;

Βασικά θέλω το αυτοκίνητο να αποκτήσει μια λάμψη, μια γυαλάδα. Αυτό γίνεται με το κέρωμα, σωστά; Διαβάζω ότι χρειάζεται ή μια φορά το χρόνο ή κάθε 6μηνο. Ισχύει;

Ένα κερί που βρήκα είναι αυτό.

http://www.getitnow.gr/prod/me-and-my-car/gia-to-amaksoma/keri-taheias-peripoiisis-aytokinitoy-3m-car-care/prod2910042pp/

Επίσης καλό θα ήταν να πλένω το αυτοκίνητο με σαμπουάν με κερί;

Το αράχνιασμα έγινε μόνο του ή μήπως πήγες να το πλύνεις σε βενζινάδικο ή με καμιά σκούπα; Μου φαίνεται κάπως περίεργο μόνο του αν το πρόσεχες να αραχνιάσει. 

Όσον αφορά το κέρωμα πολύ αναλυτικές οι οδηγίες του Apoll και ταυτόχρονα η ακριβή λύση. Εγώ σε καινούργιο αμάξι, αγορασμένο το Μάρτιο του 2016, η διαδικασία που ακολουθώ σε κάθε πλύσιμο είναι η εξής:

1. Πλύσιμο αυτοκινήτου με νερό

2. Με πανί μικροινών σαπουνάδα με σαμπουάν Guard ή 3Μ.

3. Καλό ξέπλυμα με νερό και με διαφορετικό πανί πλύσιμο τα τάσια.

4. Εσωτερικό: ξεσκόνισμα με πανάκι μικροινών νωτισμένο σε νερό για να πάρει τις σκόνες, στέγνωμα επιφανειών και με 3Μ προϊόν γυαλιστικό/προστατευτικό πλαστικών. Πατάκια και λοιπές επιφάνειες με ηλεκτρική σκούπα.

5. Εξωτερικό στέγνωμα αυτοκινήτου με πανάκι μικροϊνών 2 φορές και με 2 διαφορετικά πανιά για να μη μείνει υγρασία. Αυτό το κάνω σχετικά άμεσα αφού τελειώσω το ξέπλυμα για να μην μείνουν κηλίδες νερού.

6. Κέρωμα με turtle wax το κλασικό κερί, την πάστα δηλαδή. Κυκλικές κινήσεις σε μικρή επιφάνεια με 1 πανάκι μικροϊνών, στέγνωμα για 1-2 λεπτά και απαλό σκούπισμα της επιφάνειας με άλλο πανάκι για να πάρει λάμψη. 

Αφού τελειώσω βάζω όλα τα πανάκια για πλύσιμο στο πλυντήριο μόνα τους.

Έχω δοκιμάσει και το υγρό κερί που είναι πιο ξεκούραστο όμως δεν έχουν καμία σχέση τα αποτελέσματα με το κλασικό κερί της πάστας. 

Προσωπικά κάνω την διαδικασία αυτή κάθε 1 με 2 εβδομάδες. Όποτε δηλαδή πλένω το αμάξι περνάω και το κερί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...