Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ένα blog και εκεί σε κάθε post χρησιμοποιώ ορισμένα custom fields.

1. Ένα custom field που χρησιμοποιώ ονομάζεται "Κατηγορία:" και σε κάθε άρθρο εμφανίζει σε ποια κατηγορία ανήκει (π.χ. "Κατηγορία: Κινητά και Tablets"). Η τιμή όμως του custom field εμφανίζεται σαν απλό κείμενο. Αυτό που θέλω εγώ είναι να εμφανίζεται σαν link και να υπάρχει σύνδεσμος που να πηγαίνει στην εκάστοτε κατηγορία (π.χ. πατώντας το να σε μεταφέρει στην κατηγορία "Κινητά και Tablets"). Αυτό πως μπορεί να γίνει εφικτό;

2. Επίσης θέλω μέσω των custom fields που χρησιμοποιώ να δημιουργήσω ένα αρχείο (κατηγορία άρθρων) το οποίο να εμφανίζει μόνο τα άρθρα που έχουν μια συγκεκριμένη τιμή. Για παράδειγμα έχω ένα custom field το οποίο ονομάζω "Facebook:" και θέλω το αρχείο αυτό να εμφανίζει μόνο όσα άρθρα έχουν το custom field "Facebook:" και την τιμή "Ναι". Πως μπορώ να το κάνω αυτό;

3. Τέλος, θέλω να δημιουργήσω ένα αρχείο (κατηγορία άρθρων) το οποίο να εμφανίζει όλα τα άρθρα ταξινομημένα κατά ημερομηνία με βάση όχι την ημερομηνία δημιουργίας του άρθρου αλλά την ημερομηνία που αναφέρεται στο custom field.

Για τα custom fields χρησιμοποιώ το plugin "Advanced Custom Fields"! Όποιος γνωρίζει έστω και ένα από τα θέματα που θέλω είναι ευπρόσδεκτος!

Δημοσ.

Θέλω να μου πεις για ποιό λόγο, αφού το WordPress έχει post categories και αν τις χρησιμοποιήσεις το 1 και το 2 είναι παιχνιδάκι, κάθεσαι και χρησιμοποιείς custom fields και κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Κάνε μια κατηγορία "Κινητά και Tablets" βάλε όλα τα σχετικά posts εκεί και πάτα view, voila μια category archive σελίδα έτοιμη.

Για το 3ο όντως θα χρειαστείς ένα template με συγκεκριμένο loop.

Κάτι τέτοιο 

<?php
	$my_loop = new WP_Query( array( 
	'post_type' => 'post',
	'meta_key' => 'my_custom_field',
	'meta_value' => date('Y-m-d'),
	'orderby' => 'meta_value',
	'order' => 'desc'
	)); 					
?>
Δημοσ.

Θέλω να μου πεις για ποιό λόγο, αφού το WordPress έχει post categories και αν τις χρησιμοποιήσεις το 1 και το 2 είναι παιχνιδάκι, κάθεσαι και χρησιμοποιείς custom fields και κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Κάνε μια κατηγορία "Κινητά και Tablets" βάλε όλα τα σχετικά posts εκεί και πάτα view, voila μια category archive σελίδα έτοιμη.

Λοιπόν... Έχω ένα blog το οποίο κάποιοι χρήστες, συμπληρώνουν μια φόρμα (χρησιμοποιώ το Quform Plugin) και μέσα από αυτή τη φόρμα έχω φτιάξει ένα κώδικα στο functions.php όπου παίρνει αυτόματα τα συμπληρωμένα πεδία της φόρμας, πχ Όνομα: Γιώργος , και το κατανέμει στο αντίστοιχο custom field που αναφέρει το όνομα. Τα custom fields είναι κάτι τα οποία τα χρησιμοποιώ σε όλο το blog και με βοηθούν πολύ. Το θέμα είναι ότι καθώς συμπληρώνει την φόρμα ο χρήστης, επιλέγει σε ποια κατηγορία θέλει να ταξινομηθεί το άρθρο του. Έτσι όταν εκείνος συμπληρώσει την φόρμα, αυτόματα το αντίστοιχο πεδίο στην φόρμα "Κατηγορία:" συμπληρώνεται με το πεδίο που έχει επιλέξει ο χρήστης. Αυτό μέχρι εδώ είναι εφικτό από εμένα να το εμφανίσω σαν απλό κείμενο στο άρθρο. Εγώ αυτό που θέλω όμως είναι το απλό κείμενο που εμφανίζεται, να εμφανιστεί σαν link και να στέλνει στην αντίστοιχη κατηγορία το άρθρο, αυτό δηλαδή που κάνει το taxonomy. Θέλω να υπάρξει αυτοματισμός γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και είναι δύσκολο και χρονοβόρο κάθε φορά που ανεβάζω ένα να θέλω 20 λεπτά, γιατί θέλω να ανεβάζω γύρω στα 30 την ημέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...