Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τους στρατευμενους τι παιζει?Ικανους τους εχω να μας φορολογισουν και τα 8.60 που μας δινουν τον μηνα.

ΥΓ:Εχω ενα "παπί" στο ονομα μου

Με το παπι θα εχεις προβλημα πρεπει να δικαιολογησεις την υπαρξη του.

• Απαντ. 375
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικα δεν εχω καθολου εισοδημα και αυτο φοβαμε πως θα δικαιολογησω που μενω πιος με συντηρει κλπ

Εχεις σπιτι στο ονομά σου? εισαι φιλοξενουμενος απο γονεις? καλυτερα να μιλησεις με καποιο γραφειο .

Δημοσ.

Εχεις σπιτι στο ονομά σου? εισαι φιλοξενουμενος απο γονεις? καλυτερα να μιλησεις με καποιο γραφειο .

Περσι δηλαδη το 2012 εμενα με την μανα μου αλλα η μητερα μου δεν ζει πια οποτε ειναι ολοκληρη ιστορια, το συμβολαιο ητσν στο ονομα της μητερας μου.

Δημοσ.

Με το παπι θα εχεις προβλημα πρεπει να δικαιολογησεις την υπαρξη του.

Για τις μοτοσυκλέτες δηλώνουμε μονο την αγορα οχι την κατοχή.

Δημοσ.

Και αμα δεν εχει καταχωρηθει και δεν με βρησκουν γιατι οπως σου ειπα δεν νμου εβγαλε κατι στην καταχωρηση

Οκ αυτη την φορα το δεχθηκε κανονικα, μαλλον την προηγουμενη φορα μπερδευτικα και πρεπει να πατησα επιστροφη αντι για αποδοχη.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια :), τωρα απο δευτερα θα παω να παρψ κλειδαριθμο και απο οτι ειδα λεει απο οποια ΔΟΥ θελω πολυ καλο αυτο.

Αληθεια η δηλωση ειναι ευκολη ή να παω σε κανενα λογιστη για πρωτη φορα ?

Με βάση τα στοιχεία που έχεις αναφέρει από την πρώτη σελίδα, δηλαδή ότι δεν έχεις εισόδημα και φιλοξενείσαι στο σπίτι των γονιών σου, η δήλωση είναι πολύ απλή γιατί, εκτός από τα στοιχεία σου, θα συμπληρώσεις μηδενικό εισόδημα στο αντίστοιχο κουτάκι και στην τελευταία σελίδα νομίζω (δεν είμαι βέβαιος με το νέο έντυπο) θα γράψεις ότι φιλοξενείσαι στο σπίτι του γονιού στον οποίο ανήκει το σπίτι και το ΑΦΜ του.

Δημοσ.

Με βάση τα στοιχεία που έχεις αναφέρει από την πρώτη σελίδα, δηλαδή ότι δεν έχεις εισόδημα και φιλοξενείσαι στο σπίτι των γονιών σου, η δήλωση είναι πολύ απλή γιατί, εκτός από τα στοιχεία σου, θα συμπληρώσεις μηδενικό εισόδημα στο αντίστοιχο κουτάκι και στην τελευταία σελίδα νομίζω (δεν είμαι βέβαιος με το νέο έντυπο) θα γράψεις ότι φιλοξενείσαι στο σπίτι του γονιού στον οποίο ανήκει το σπίτι και το ΑΦΜ του.

Ναι αλλα η μητερα μου δεν ζει και το σπιτι ηταν για λιγο καιρο στο ονομα του πατριου μου 

Δημοσ.

Ναι αλλα η μητερα μου δεν ζει και το σπιτι ηταν για λιγο καιρο στο ονομα του πατριου μου 

Καλο ειναι να πας σε ενα λογιστη αφου ειναι η πρωτη φορα που θα κανεις. Θα πληρωσεις 30-50 ευρω, θα αλλα θα ξερεις οτι δεν θα σου ερθει κανενα τρελο καμπανακι φορου απο καποιο λαθος που μπορει να εχεις κανει.

Δημοσ.

Καλο ειναι να πας σε ενα λογιστη αφου ειναι η πρωτη φορα που θα κανεις. Θα πληρωσεις 30-50 ευρω, θα αλλα θα ξερεις οτι δεν θα σου ερθει κανενα τρελο καμπανακι φορου απο καποιο λαθος που μπορει να εχεις κανει.

Αυτο σκεφτομαι θα δω εχω κατι γνωστους μπας και μου την κανουν με φιλικη τιμη.

Δημοσ.

Πέρα από το ότι η σωστή λύση είναι πάντα να απευθυνόμαστε στους ειδικούς, στην περίπτωσή σου τα πράγματα δεν είναι τόσο μπερδεμένα αφού λες ότι

1) το σπίτι για μερικά χρόνια στην κυριότητα (;;  ) του πατριού σου και, επομένως, τώρα σε τίνος την κυριότητα είναι; 

2) περιμένεις να ανοίξει η διαθήκη της μητέρας σου για να κάνεις αποδοχή. Επομένως, γνωρίζεις ότι το αφήνει σ' εσένα, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο; Εάν ΝΑΙ, τότε η κυριότητα πριν πεθάνει (υποθέτω ότι πέθανε το 2012 ή το 2013) ανήκε στη μητέρα σου και εφόσον μιλάμε για το οικονομικό έτος 2012, δηλαδή για τα εισοδήματα του 2012, ιδιοκτήτρια ήταν η μητέρα σου.

Δημοσ.

Πέρα από το ότι η σωστή λύση είναι πάντα να απευθυνόμαστε στους ειδικούς, στην περίπτωσή σου τα πράγματα δεν είναι τόσο μπερδεμένα αφού λες ότι

1) το σπίτι για μερικά χρόνια στην κυριότητα (;;  ) του πατριού σου και, επομένως, τώρα σε τίνος την κυριότητα είναι; 

2) περιμένεις να ανοίξει η διαθήκη της μητέρας σου για να κάνεις αποδοχή. Επομένως, γνωρίζεις ότι το αφήνει σ' εσένα, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο; Εάν ΝΑΙ, τότε η κυριότητα πριν πεθάνει (υποθέτω ότι πέθανε το 2012 ή το 2013) ανήκε στη μητέρα σου και εφόσον μιλάμε για το οικονομικό έτος 2012, δηλαδή για τα εισοδήματα του 2012, ιδιοκτήτρια ήταν η μητέρα σου.

Το σπιτι που μενω ειναι με νοικι δεν ειναι δικο μου, το δικο μου θα κανω αποδοχη δεκεμβριο που ανοιγει η διαθηκη.

Δημοσ.

Τώρα ξεκαθαρίζεις, μερικώς, το τοπίο.

Μένει να ξεκαθαρίσεις το ποιος έχει υπογράψει το συμβόλαιο για το νοικιασμένο σπίτι, αφού αυτός θα δηλώσει φέτος ότι σε φιλοξενούσαι το 2012. 

Δημοσ.

Για τον κλειδάριθμο:

1. Κάνεις την εγγραφή στο gsis, φυλάσσοντας τα username και password για να μπορείς να κάνεις μετά login. Δεν περιμένεις μήνυμα.

2. Πας και την ίδια μέρα ακόμα σε οποιαδήποτε εφορία με την ταυτότητα και το ΑΦΜ σου (όχι username/password). Σου δίνουν το χαρτί με τον κλειδάριθμο.

3. Είσαι έτοιμος για login.

- Αν κάνεις εγγραφή και ξεχάσεις ή χάσεις το username ή το password, πας στην εφορία και ακυρώνεις την εγγραφή. Ξανακάνεις αρχική εγγραφή, όχι επανεγγραφή. Μπορεις να την κάνεις και αμέσως επί τόπου αν έχεις πρόσβαση σε υπολογιστή, ο κλειδάριθμος βγαίνει από το σύστημα σε 2 λεπτά.

Δημοσ.

Είμαι 26 ετών και μένω με τους δικούς μου. Παίρνω πτυχίο από τη σχολή μου σε 10 μέρες (άρα είμαι ακόμα φοιτητής). Δεν έχω κάτι στο όνομά μου και το μόνο που έχω είναι ένα μεταχειρισμένο μηχανάκι 250 κυβικών του 2007(που δε δηλώνεται πουθενά). Είμαι άνεργος αυτή τη στιγμή. Πρέπει να κάνω δήλωση ή όχι ;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είμαι 26 ετών και μένω με τους δικούς μου. Παίρνω πτυχίο από τη σχολή μου σε 10 μέρες (άρα είμαι ακόμα φοιτητής). Δεν έχω κάτι στο όνομά μου και το μόνο που έχω είναι ένα μεταχειρισμένο μηχανάκι 250 κυβικών του 2007(που δε δηλώνεται πουθενά). Είμαι άνεργος αυτή τη στιγμή. Πρέπει να κάνω δήλωση ή όχι ;

Ευχαριστώ

Η απαντηση για σενα ειναι ΝΑΙ

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κι εγώ κάτι; 
Η μαμά μου θα με δηλώσει σαν προστατευόμενο μέλος επειδή δεν δουλεύω και σπουδάζω. 
Πρέπει να κάνω και εγώ φορολογική; :/ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...