murcielago580 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Καλησπερα σας,προσφατα αγορασα την samsung f6400 μαζι με το home cinema samsung htf4500.Δυστυχως ειναι το πρωτο home cinema που εχω και δεν γνωριζω πολλα καθως δεν εχω ακουσει περα απο το σινεμα surround ηχο και dts! Ποια απο τις 2 συνδεσμολογιες να επιλεξω για καλυτερη ποιοτητα ηχου?Συνδεση με οπτικη ινα η hdmi arc που υποστηριζουν και τα 2?Με ενδιαφερει κυριως ο ηχος στις ταινιες και λιγοτερο τραγουδια...
SPANK Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Νομίζω πως με optical θα εχεις καλύτερη ποιότητα ήχου και θα υποστηρίζει και πιο πολλά format
graphist83 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Ειδικα στο κομμάτι των format. Απλα απο την TV δεν υφίστανται καποια εξειδικευμένα format ηχου να περάσουν. Πχ HD DTS δεν κατεβάζει - υποστηρίζει. Αρα ειτε optical ειτε HDMI ARC ενα και το αυτο.
graphist83 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Απο άποψη ποιότητας και τα 2 ειναι ψηφιακα. Αρα η ποιοτητα δεν αλλαζει. Απλα η οπτικη εχει συγκεκριμενο bandwidth. Το HDMI εχει μεγαλυτερο και επιτρεπει να περάσουν περισσότερα δεδομένα. Πχ το HD DTS των blueray δεν χωρα να περάσει απο την οπτική ινα καθως δεν φτανει η ταχυτητα της. Κατα τα αλλα για απλο DTS η PCM Stereo ειναι το ιδιο πράγμα. 1
kostas_dr Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 το HD DTS των blueray δεν χωρα να περάσει απο την οπτική ινα καθως δεν φτανει η ταχυτητα της. Αυτό δεν το' ξερα. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
murcielago580 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Ειδικα στο κομμάτι των format. Απλα απο την TV δεν υφίστανται καποια εξειδικευμένα format ηχου να περάσουν. Πχ HD DTS δεν κατεβάζει - υποστηρίζει. Αρα ειτε optical ειτε HDMI ARC ενα και το αυτο. Ετσι οπως το ειπες μπερδευτηκα....Μιλας για την οπτικη ινα η για το hdmi arc?
graphist83 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Μιλαω και για τα 2. Το HDMI πχ για να δωσουμε σημα απο ενα blueray σε ενα AV ενισχυτη ειναι ανωτερο. Απο την TV στο ome cinema θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα.
murcielago580 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δλδ dts hd δεν μπορω να εχω σε καμια περιπτωση? Απλο dts παντως μου βγαζει επιλογη.
graphist83 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Μεσω της tv οχι. Ουτε υπαρχει λογος να εχει, καθως αυτο το φορμα βγαινει μονον απο blueray.
murcielago580 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Οποτε μονο αν ο σκληρος ειναι συνδεμενος στο bluray player και αναπαραγεται απο εκει η ταινια θα το εχω?η θελει μονο bluray disc?
graphist83 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Απο τα blueray μονον. Τωρα εαν κατεβάσεις καποιο bd rip ισως και εκει. Τα MKV απο οτι ξερω δεν το εμπεριέχουν (εκτος εαν άλλαξε κατι). Τωρα βεβαία παμε στα κομπιουτεριστικα οπου υπάρχουν και πιο ειδήμονες εκει απο έμενα. Εαν κάποιος ξερει ας με διόρθωσει.
janpap08 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Τον τελευταίο καιρό κάνουν την εμφάνιση τους όλο και συχνότερα αρχεία MKV με DTS-HD MA....
murcielago580 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ουσιαστικη διαφορα απο απλο dts σε dts hd υπαρχει?
janpap08 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Αναλόγως τι εννοείς ουσιαστική διαφορά....το HD είναι ποιοτικότερο φορμά ήχου γι'αυτό και περιέχει μεγαλύτερο όγκο πληροφορίας. Τώρα αν θα καταλάβεις διαφορά στο αυτί σου είναι άλλο θέμα.Σε έρευνες που έγιναν οι ακροατές δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν την διαφορά μεταξύ ενός 1.5 mbps DTS ή DD+audio και ενός lossless DTS-HD ήTrueHD αρχείου. Απλά όταν μιλάμε για θέματα αντίληψης,εκτός και οι διαφορές είναι εμφανείς,δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενική απάντηση. Είναι όπως τα αρχεία video όπου δύσκολα μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές ενός πολύ ποιοτικού MKV από ένα Bluray.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα