Cyberdemon87 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Γεια χαρα.Σημερα παραγγειλα την νεα μου τηλεοραση, την SAMSUNG UE46EH5000. Η τηλεοραση θα χρησιμοποιεται μονο ως οθονη υπολογιστη συνδεδεμενη με HDMI με το PC και καποιες φορες με το PS3.Σκεφτηκα μηπως θα ηταν καλυτερα να παω σε ενα φτηνο home cinema, επειδη τα τα ηχεια του PC (Logitech z506) τα εχουν ψιλοπαιξει. Οταν λεω φτηνο το εννοοω, δηλαδη ως 150 ευρω (5.1 παντα). Απλα απο το να παρω παλι ηχεια για το PC δεν θα ηταν προτιμοτερο αυτο?Οποτε θα ηθελα προτασεις και εξηγησεις γιατι και απο ηχο ειμαι τελειως ασχετος.Επηρεαζεται με καποιον τροπο ο ηχος πουθενα επειδη το PC θα ειναι συνεχως συνδεμενο με HDMI στην TV? Μηπως δηλαδη θα βγαινει μονο stereo και οχι surround? Απο ενισχυτες κλπ δεν ξερω επισης τιποτα.Ακομα, υποστηριζει 100% home cinema η EH5000 και γενικα ολες οι καινουριες τηλεορασεις? Εχει δυσκολη συνδεσμολογια?Ευχαριστω!
Cyberdemon87 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Σκεφτομαι για ενα απο αυτα τα 2, τι λετε? Philips HTS3538 http://www.skroutz.gr/s/1682137/Philips-HTS3538.html LG DH6420P http://www.skroutz.gr/s/1643855/LG-DH6420P.htmlΤα Philips απο οτι λεει εχουν και DTS ενω τα LG οχι, αλλα δεν ξερω τι παιζει με την συνδεσμολογια και αν θα δουλευει οντως σωστα ο ηχος για την χρηση που το θελω, γι'αυτο σας παρακαλω πειτε μου!!
graphist83 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 O Η/Υ εχει optical out (toslink)? Θέματα συμβατότητας με την TV δεν υπάρχουν. Ο ηχος μια χαρα θα ακούγεται. Φτάνει η σύνδεση να ειναι ψηφιακή και ο υπολογιστής να εξάγει πολυκαναλο σήμα.
Cyberdemon87 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Ο υπολογιστης ειναι μακρια και η συνδεση γινεται με ενα πολυ μακρυ HDMI, οποτε ο ηχος βγαινει απο την τηλεοραση μεσω του HDMI. Οποτε..?
Cyberdemon87 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 7 μετρα. Οποτε το home cinema θα συνδεεται στην TV και οχι στο PC.
graphist83 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Απο την tv με οπτική ινα. Μεχρι 5 μέτρα βρίσκεις αξιόπιστες. Τωρα σχετικά με τα home cinema και τα δυο μέτρια ειναι. Το LG σε ηχο ειναι μισό ισως και λιγότερο σκαλί πιο πάνω.
Cyberdemon87 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Αν δεν ασχοληθω καθολου με θεμα ενισχυτη home cinema κλπ και παρω απλα 5.1 ηχεια για PC (που θα συνδεσω στην TV) θα εχω σωστο surround 5.1 ηχο για την χρηση που τα θελω (PC στην TV) η θα ακουγεται stereo?
graphist83 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Οχι. Γιατι θα αναγκαστεις να παρεις σημα απο την εξοδο ακουστικων της που ειναι stereo. Αν τα ηχεια που παρεις εχουν εισοδο οπτικης ινας (toslink), τοτε θα εχεις 5,1.
Cyberdemon87 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Ξερεις να μου προτεινεις καποια που να εχουν toslink και να αξιζουν, ως 200 ευρω?
Cyberdemon87 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δεν ξερω, εχω μπερδευτει πολυ με την ολη φαση. Σας παρακαλω εξηγηστε μου γιατι θα τρελαθω.1. Για να εχω DTS, Dolby, κλπ θα πρεπει να παρω Home Cinema η και με απλα multimedia ηχεια/ηχεια PC συνδεμενα στο optical out εχω το ιδιο αποτελεσμα?2. Τα Home Cinema ολα εχουν δικο τους media player, σωστα? Για να βγαινει σωστα ο ηχος surround και οχι stereo πρεπει οτιδηποτε θελω να δω/ακουσω να το βαζω μεσω του media player?Η θα ακουγεται σωστα και μεσω της τηλεορασης που την χρησιμοποιω σαν οθονη υπολογιστη (HDMI καλωδιο απο την καρτα γραφικων στην HDMI θυρα της TV*) που αυτο ειναι και το ζητουμενο μου στην τελικη.*Οποτε ο ηχος μαζι με την εικονα μεταφερεται απο το PC μεσω του HDMI.3. Οι ταινιες που εχω στο PC και ειναι .mkv (Blu-ray rips κυριως δηλαδη) υπαρχει περιπτωση ο ηχος τους να ειναι DTS/Dolby/κλπ η οχι? Γιατι οταν παταω δεξι click στο VLC για παραδειγμα και πηγαινω στο audio device μου εχει επιλογες οπως 5.1, Mono, Stereo, κλπ, απο οσο θυμαμαι δηλαδη, δεν νομιζω να ειδα σε καποια να ειχε επιλογη DTS/Dolby. 4.To Optical Out ειναι οπτικη ινα? Toslink λενε το ιδιο? H τηλεοραση ειναι καινουρια και ειναι η SAMSUNG UE46EH5000 και εχει απο πισω της υποδοχη Digital Out Optical.Εχω πανω της κατι σαπια που ειναι και ψιλοκαμμενα κιολας, Logitech 5.1 που τα ειχα παλια στο PC. Ειναι συνδεμενα στην θυρα των ακουστικων της TV, οποτε stereo. Γι'αυτο τα ρωταω ολα αυτα. Μην παρω καινουρια ηχεια και την ξαναπατησω και αναγκαστω να τα συνδεσω παλι στην θυρα των ακουστικων, αρα stereo.Καθως ο ηχος ειναι εξισου σημαντικος οσο η εικονα δεν μπορω να την ευχαριστηθω.Θελω ηχεια ASAP!200 ευρω max.
graphist83 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 1. Το HD DTS παιζει μονο σε Home cinema η AV ενισχυτες. Περναει μονο απο το HDMI και συνηθως μας απασχολει οταν θελουμε να συνδεσουμε καποιο Blueray, PS3 η PC σε καποιο απο τα ανωθεν. Ηχεια υπολογιστη δεν κανουν. Μονον ενισχυτες AV με HDMI IN η Home Cinema με HDMI IN και αυτα με επιφυλαξη. 2. Εαν παρεις Home cinema το πιο σωστό ειναι να τα παζεις απο το δικο του player. Τα samsung εχουν τις ιδιες δυνατότητες με τον player της TV σου (και καλυτερο). Οπότε σου φευγει και ενα βαρος. Παραυατα αμα θες να συνδεσεις την TV με το home cinema - ενισχυτή - ηχεία (οτι πάρεις) η συνδεση θα γινει με οπτική ινα. Απο εκει θα παιζει κανονικά 5,1. HD DTS απο την TV σου δεν εξάγεται καθόλου ειτε απο pc ειτε απο το player της. Οποτε το ξεχνάς. 3. Δεν το ξερω αυτο. Το κοβω χλωμο. 4. Ναι ειναι ακριβώς το ιδιο πράγμα. Για εμενα παρε home cinema. Τα ηχεια υπολογιστή δεν εχουν σχεδιαστεί για τετοια χρηση. To home cinema εχει player, remote control, ραδιόφωνο, blueray, και ενα σωρο ρυθμίσεις για τον ηχο. Μονο που τα λεφτα που διαθετεις ειναι λιγα. Βαλε ενα 100€ ακομα. Η πιο σωστη λυση θα ηταν ενισχυτής AV που διαβαζει τα παντα και παραμετροποίηται τελεια, αλλα ξεφευγουμε.
Cyberdemon87 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Σε ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις. Τα θεμα ειναι ομως οτι δεν μου χρειαζονται ουτε DVD player, ουτε media player, ουτε bluray, ουτε ραδιοφωνο κλπ. Και που εχει usb και media player η τηλεοραση δεν με ενδιαφερει και ουτε καν το χρησιμοποιω. Ουτε τηλεοραση βλεπω ποτε. Browsing, μουσικη, ταινιες και gaming τα κανω ολα με το PC που ειναι συνδεμενο στην TV. Αυτη τη στιγμη δηλαδη που γραφω καθομαι στον καναπε απεναντι απο την τηλεοραση και χρησιμοποιω αυτη σαν οθονη πλεον μονο. Με ασυρματο πληκτρολογιο/ποντικι. Το tower ειναι περιπου 7 μετρα μακρια να φανταστεις. Καψιμο με λιγα λογια. Αυτος ειναι ο λογος λοιπον που με χαλαει το home cinema, γιατι οτι θελω να ακουσω σωστα θα πρεπει να το παιξω απο εκει ενω δεν θελω. Τι εχεις να προτεινεις για αυτη την ιδιομορφη περιπτωση μου? Δυστηχως 200 max, μακαρι να μπορουσα...
graphist83 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Τοτε παρε ηχεια για υπολογιστη και συνδεσε τα κατευθειαν στον υπολογιστη. Η καρτα ηχου του θα τα αναλαβει ολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα