.::NikoS::. Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Γεια σας, για ένα satellite A300 1EI η ideal (που έχει το σέρβις της toshiba) μου ζητάει 400€ μόνο για την οθόνη. Είναι δυνατόν; Την παλεύουν εκεί πέρα; Τόσο δεν κάνει ούτε το λάπτοπ ολόκληρο τώρα, δηλαδή αν άλλαζα μητρική πόσα θα μου ζήταγαν; Πείτε μου σας παρακαλώ είναι νορμάλ αυτή η τιμή ή μου την είπε η κοπελιά επειδη τσαντίστηκε που ενώ περίμενα 7 λεπτά ακούγοντας συνέχεια: παρακαλώ περιμένετε γύρισα και είπα: ε πόσο ακόμα θα περιμένω ρε σεις; και εκείνη την ώρα το σήκωσε και με άκουσε; Εντομεταξύ η βλαμένη μου ζήτησε και όνομα επειδή λεει ότι μου έδωσε μία τιμη... Εγώ φταιω που της έδωσα και όνομα και δεν την έβρισα.
coolerman Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Γεια σας, για ένα satellite A300 1EI η ideal (που έχει το σέρβις της toshiba) μου ζητάει 400€ μόνο για την οθόνη. Είναι δυνατόν; Την παλεύουν εκεί πέρα; Τόσο δεν κάνει ούτε το λάπτοπ ολόκληρο τώρα, δηλαδή αν άλλαζα μητρική πόσα θα μου ζήταγαν; Πείτε μου σας παρακαλώ είναι νορμάλ αυτή η τιμή ή μου την είπε η κοπελιά επειδη τσαντίστηκε που ενώ περίμενα 7 λεπτά ακούγοντας συνέχεια: παρακαλώ περιμένετε γύρισα και είπα: ε πόσο ακόμα θα περιμένω ρε σεις; και εκείνη την ώρα το σήκωσε και με άκουσε; Εντομεταξύ η βλαμένη μου ζήτησε και όνομα επειδή λεει ότι μου έδωσε μία τιμη... Εγώ φταιω που της έδωσα και όνομα και δεν την έβρισα. όχι βέβαια..αυτή η τιμή είναι αστρονομική. κοιτάς στα μτχ στο φόρουμ για οθόνη 15.4'' 30pin ccfl στο 40/50αρι έχουν. μετά πας απο ebay.
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δηλαδή να μην ψάχνω ντε και καλά για το συγκεκριμένο μοντέλο; Κι αν είναι άλλη ανάλυση τι γίνεται; Ειδα στο ebay αλλά δε ξέρω τι να προσέξω ώστε η ποιότητα να πλησιάζει την γνήσια... Δε θέλω να φαίνεται αίσχος σε σχέση με την γνήσια. Ευχαριστώ!
coolerman Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δηλαδή να μην ψάχνω ντε και καλά για το συγκεκριμένο μοντέλο; Κι αν είναι άλλη ανάλυση τι γίνεται; Ειδα στο ebay αλλά δε ξέρω τι να προσέξω ώστε η ποιότητα να πλησιάζει την γνήσια... Δε θέλω να φαίνεται αίσχος σε σχέση με την γνήσια. Ευχαριστώ! η ανάλυση είναι η ίδια 1280χ800 απ' οτι είδα στο spec του λάπτοπ ψάχνεις πάνελ 15.4'' 30 Pin connector και έχει backlight ccfl. ψάξε όπως σου είπα στα μτχ θα βρείς σίγουρα σε καλή τιμή. βέβαια στο ebay θα την βρείς ακόμα ποιό χαμηλά αν την βρείς ελλάδα 35/40 ευρώ είναι καλά αν είναι ποιό πολύ σπίτι το λάπτοπ να προτιμήσεις glosy και όχι mat(είναι ποιό πολύ για εξωτερικούς χώρους) παίζει ρόλο και ποιός κατασκεύαζει το πάνελ.
magdalhnh Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 http://www.insomnia.gr/classifieds/laptops/spares/159363-%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7-laptop-154-wxga-glossy-1280-x-800/ Δες αυτήν, είναι κι απο Αθήνα. Ρώτα τον πωλητή αν μπορεί και να σου την τοποθετήσει..βλέπω έχει πολλές και καλές αξιολογήσεις.
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Καλά δεν υπάρχει θέμα με την τοποθέτηση εγώ θα την κάνω γιατί υποτίθεται πως έχω αναλάβει τη συγκεκριμένη δουλειά (δεν είναι δικό μου το λάπτοπ) αλλά δεν ήξερα ότι μπορεί να βάλεις ότι οθόνη θες. Νόμιζα πως ήταν πιο περιορισμένα τα πράγματα και όχι μόνο ο αριθμός των pin. Είναι δηλαδή ψηλοστάνταρ αυτά; Δηλαδή στα 30 pins μπορώ να βάλω ότι οθόνη έχει τόσες επαφές; Το βύσμα και το σημείο που περνάνε τα καλώδια δε διαφέρουν; @coolerman o φωτισμός πρέπει να είναι αυστηρά ccfl? Αν δηλαδή έβαζα led θα έκαιγα κάτι προφανώς ε?
magdalhnh Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δεν γίνεται να βάλεις led οθόνη γιατί το A300 χρησιμοποιεί τεχνολογία Inverter. CCFL - Cold Cathode Fluorescent Light. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί λάμπες για να δώσει φώς και τροφοδοτείται από έναν inverter. LED - Light Emitting Diodes. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί μία λωρίδα φωτών για να δώσει φώς στην οθόνη και δεν χρειάζεται inverter για να λειτουργήσει. Η οθόνη που πρότεινα λογικά ταιριάζει. Αλλωστε μην νομίζεις ότι το toshiba φοράει οθόνη toshiba. Καμια Samsung ή Lg θα φοράει από τη μάνα του. Πιο φθηνή δεν θα βρεις. Μίλησε με τον πωλητή, πάρε και το λάπτοπ ανα χείρας και πήγαινε να την δοκιμάσεις πριν την αγοράσεις. edit: SAMSUNG LTN154X3-L05-F Site: http://www.laptoppartsexpert.com/i-4334112-lcd-screen-display-15-4-wxga-tft.html"> Εδώ την έχει ως συμβατή με toshiba A300
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ! Στέλνω τώρα στον πωλητή όντως φαίνεται πολύ καλή τιμή αλλά αν είναι και σε άθλια κατάσταση από θέμα γρατζουνιών όμως; Τέλος πάντων του στέλνω.
magdalhnh Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Νίκο ο πωλητής έχει 42 θετικές αξιολογήσεις. Δεν πιστεύω πως η οθόνη θα είναι σε αθλια κατάσταση. Θα είναι από κάποιο λάπτοπ που του καηκε η μητρική. Edit επειδή από οθόνες δεν είχες ιδέα Πρόσεξε μην κάνεις κάποιο λάθος κατα την τοποθέτηση της και μετά δεν ανοίγει καθόλου ο υπολογιστής.
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Από οθόνες δεν έχω ιδέα, αλλά λάπτοπ έχω ανοίξει αρκετές φορές (4-5 διαφορετικά και τα 2 αρκετές φορές και μάλιστα για να τα σωσω από το μπανάκι που τα έκανε η αδερφή μου...) Και φυσικά σε λάπτοπ που δεν έχω ξανα ανοίξει πάντα ακολουθώ service manual
coolerman Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 οτι είπε η μαγδαληνή περί οθόνης. η τιμή είναι πολύ καλή τα σημάδια/βάσεις για τις βίδες 15.4'' είναι ακριβώς η ίδιες.εκεί που κουμπώνει στο πάνω μέρος(30 pin) να προσέξεις μην είναι σε άλλο μέρος(δύσκολο βέβαια,απλώς το αναφέρω) εγω το μόνο που θα προσθέσω κατά την αλλαγή είναι. βγάζεις την μπαταρία και πατάς μερικά sec το power button για να φύγει τελείως το ρεύμα που έχει απομείνει στην μητρική. μετά είσαι έτοιμος να κάνεις την αλλαγή
.::NikoS::. Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Ωραία, την αφαίρεσα θα την κρατάω και μαζί μου να ελέγξω το σημείο που πάει η καλωδιοταινία.Η λάμπα της άλλης οθόνης υπάρχει περίπτωση να ζητάει περισσότερο ρεύμα που να μην μπορεί να δώσει το inverter?
coolerman Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ωραία, την αφαίρεσα θα την κρατάω και μαζί μου να ελέγξω το σημείο που πάει η καλωδιοταινία. Η λάμπα της άλλης οθόνης υπάρχει περίπτωση να ζητάει περισσότερο ρεύμα που να μην μπορεί να δώσει το inverter? η 15.4'' έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά "ανάγκης" ρεύματος. δεν πιστεύω να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με το inverter.
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ωραία, την αφαίρεσα θα την κρατάω και μαζί μου να ελέγξω το σημείο που πάει η καλωδιοταινία. Η λάμπα της άλλης οθόνης υπάρχει περίπτωση να ζητάει περισσότερο ρεύμα που να μην μπορεί να δώσει το inverter? Αν ο κωδικος, της οθονης που θα παρεις, ειναι ιδιος με τη δικη σου, δεν εχεις να ανησυχεις. Αν ανηκει στα "συμβατα": ποτε δεν εισαι 1000% σιγουρος, μεχρι να τη δοκιμασεις επανω [Μπορουν να υπαρχουν και προβληματα, αλλα αυτα ειναι οι μικροεξαιρεσεις, οχι ο κανονας]
.::NikoS::. Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 η 15.4'' έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά "ανάγκης" ρεύματος. δεν πιστεύω να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με το inverter. Σε αυτό ελπίζω και στο ότι όλα έχουν ανοχές. @TheDevilMayCare η ίδια η toshiba βγάζει το μοντέλο με 4 διαφορετικές οθόνες . Οπότε θέλω να πιστεύω πως φτιάχνονται όλες ακολουθώντας κάποιο πρότυπο και όχι χύμα κι ότι τους βγει. Για παράδειγμα μπορεί να φοράει αυτή: Samsung LTN154AT07-T01 ενώ εγώ βρήκα αυτή: SAMSUNG LTN154X3-L05-F θα μου πεις διαφορετικές είναι αλλά τι στο καλό; Ίδια εταιρία, ίδια χαρακτηριστικά και να έχει άλλη κατανάλωση η λάμπα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα