Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι λιγοι μηνες που εμαθα για την υπαρξη των ssd καρτων.Μου αρεσει να παρακολουθω τις εξελιξεις και τις νεες κυκλοφοριες σχετικα με νεα μοντελα hardware για pc αν και δεν ειμαι καλος στο να ξερω ακριβως τις δυνατοτητες τους και γενικοτερα πραγματα γυρω απ ολα αυτα.Σημερα απο το πρωι για καποιον αγνωστο λογο σκεφτομαι τις ssd καρτες.Βεβαια αν ακολουθησεις την τεχνολογια και προμηθευεσαι ο,τι καινουριο κυκλοφορει την πατησες.Για παραδειγμα σκυλομετανοιωσα την αγορα του ps3 (ασχετο με το topic -ευτυχως που το μεταπουλησα),οπως επισης θεωρω εντελως περιττη την αγορα ενος πανακριβου smartphone αξιας 400 ευρω και ανω.

Αλλα για τις ssd δεν εχω ξεκαθαρη γνωμη αφου δε ξερω τι ακριβως προσφερουν εκτος απο το  οτι ειναι πιο γρηγορες.Ομως για εναν χρηστη οπως εγω που θα χρησιμοποιησει τον υπολογιστη του αρκετες ωρες την ημερα,παιζοντας παιχνιδια,ακουγοντας μουσικη στο youtube και δουλευοντας σχεδιαστικες εφαρμογες τυπου photoshop και επεξεργασιας 3d models ,αξιζει μια τετοια αγορα;Γιατι απ οτι ειδα και οι  τιμες τους ειναι λιγο στα υψη.Εχω 500αρι σκληρο και ειδα οτι 500αρα ssd κοστιζει πολυ ακριβα.Και ρωταω τι εχει να μου προσφερει;Μηπως μονο το να bootαρει ο υπολογιστης αντι σε ενα λεπτο ,σε 10 δεπτρολεπτα;Ποιες ειναι οι ουσιαστικες τους διαφορες με τον σκληρο.Θα ηθελα τις απαντησεις σας.Σας  ευχαριστω!

Δημοσ.

Ενοείται πως αξίζεις να βάλεις SSD δίσκο στον υπολογιστή σου σε σχέση με τον μηχανικό.

Πολύ επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα τους ειναι :

1. Δεν ζεσταίνονται

2. Δεν κανουν θόρυβο οπως οι μηχανικοί αφου στην ουσία ειναι chip δεν υπάρχει " βελόνα " οπως στους μηχανικούς

3. Ειναι πιο γρήγοροι

4. Δεν καταναλώνουν πολύ ρεύμα

5. Έχουν πιο μεγάλο χρόνο ζωής

Βασικά δεν χρειάζεται να κανεις καποια συγκεκριμένη δουλειά στον υπολογιστή η να τον χρησιμοποιείς για συγκεκριμένα πράγματα για να πας σε αγορά, σε καθε περίπτωση μονο θετικά θα δεις.

Το μονο αρνητικό τους ειναι οτι ακομα τα πολλά gb ειναι ακριβά σε σχέση με τους μηχανικούς αλλα οσο περνάει ο καιρός θα πέφτουν οι τιμές και καποια στιγμή στο μελλον θα αντικαταστήσουν εξ ολοκλήρου τους μηχανικούς.

post-40279-0-80653400-1369584685_thumb.jpg

Δημοσ.

Οι δίσκοι SSD προσφέρουν εμφανώς μεγαλύτερη ταχύτητα απ τους HDD σ οτιδήποτε έχει να κάνει με ανάγνωση/εγγραφή από/στον δίσκο, δηλαδή όχι μόνο στην έναρξη του λειτουργικού. Προφανώς δεν έχει νόημα να περάσεις σ αυτόν ταινίες ή mp3 αλλά αν πχ στο Photoshop επεξεργάζεσαι μεγάλα αρχεία που απαιτούν συχνή πρόσβαση στον δίσκο, θα δεις διαφορά. Γενικότερα, είναι μια αναβάθμιση που αξίζει τον κόπο και το χρήμα (εφόσον υπάρχει).

• Like 1
Δημοσ.

Ενοείται πως αξίζεις να βάλεις SSD δίσκο στον υπολογιστή σου σε σχέση με τον μηχανικό.

1. Δεν ζεσταίνονται

2. Δεν κανουν θόρυβο οπως οι μηχανικοί αφου στην ουσία ειναι chip δεν υπάρχει " βελόνα " οπως στους μηχανικούς

3. Ειναι πιο γρήγοροι

4. Δεν καταναλώνουν πολύ ρεύμα

5. Έχουν πιο μεγάλο χρόνο ζωής

1Μεχρι τωρα δεν εχει παθει κατι δισκος τουλαχιστον σ εμενα απο θερμοκρασια.

2Τι θορυβο να κανει ενας δισκος;Σιγα μη του κανω και  μηνυση για ηχορυπανση

3.Ενταξει αυτο αν και δε καταλαβα που ακριβως.

4.Τοσο μεγαλη διαφορα;

5.Ο προηγουμενος μου δισκος χαλασε χωρις λογο και αφορμη.Κρατησε 3-4 χρονια και καποια στιγμη βγηκε OFF.Ειναι το μοναδικο απο τα επιχειρηματα που με πειθει απο αυτα τα 5.

Δημοσ.

1. Επειδή δεν εχει πάθει σε εσενα δεν σημαίνει οτι δεν ζεσταίνοντε οι μηχανικοί ειδικά αν εχεις πανω απο 2 στο σύστημα και τους δουλεύεις , απλα δεν εχει τύχει ποτε να δεις δίσκους να καίνε :)

2 .Αμα αρχίζει και γεμίζει ο δίσκος η ακομα παλιώσει αρχίζει και ακούγεται το κλασσικό τακ τακ της βελόνας εκει κολλάει ο θόρυβος.

3. Δες αυτο που έγραψε ο antonl παραπανω

4. Υπάρχει σαφώς μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.

Σε τελικό συμπέρασμα οι ssd δίσκοι σε σχεση με τους μηχανικούς το μεγάλο τους πλεονέκτημα ειναι η ταχύτητα τους και για αυτο κυρίως τους βάζουμε στο σύστημα μας (δες παλι το post του antonl)

Αν εχες όρεξη για διάβασμα δες και παρακάτω

Edit :

Link.png Site: http://www.hwbox.gr/reviews/7411-ssd-vs-hdd-alithines-metriseis-gia-pragmatika-simperasmata.html">SSD vs HDD: Αληθινές μετρήσεις, για πραγματικά συμπεράσματα

Link.png Site: http://www.storagereview.com/ssd_vs_hdd">SSD vs HDD

Link.png Site: http://www.techradar.com/news/storage/computing-components/ssd-vs-hdd-which-is-best-936111">SSD vs HDD: which is best?

Δημοσ.

ΟΚ δεν είναι ατράνταχτο επιχείρημα, αλλά δε γνωρίζω κανέναν φίλο/γνωστό που να βαλε SSD και να το μετάνιωσε, αντιθέτως. Αν σε παίρνει οικονομικά, βρες κάποιον με καλό value for money και προχώρα θα έλεγα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση...

Ισχύει τελικά ότι οι ssd δεν θέλουν πολλά ραψίματα-κοψίματα?

Αν ναι :

1)Είναι και αυτό ένα μειον.

2)Ποιος ο λόγος να πας σε 256gb ή 512gb από την στιγμή που δεν πρέπει να διαγράφεις και να προσθέτεις συνέχεια αρχεία...?

Δημοσ.

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τους SSD. Ίσχυε σε μικρότερο βαθμό για τις πρώτες γενιές.

Για να μαι ακριβής ισχύει αλλά σε νοιάζει αν θα φθαρεί μετά από 10+ χρόνια;

Δημοσ.

Όχι δε με νοιάζει :P

Αλλά με νοιάζει αν φθαρεί στα 3 χρόνια (και δε ξέρω αν το δέχονται στην εγγύηση) να χάσει σε επιδόσεις δηλαδή

Δημοσ.

Γιατί δεν ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για τους hdd's;  ;)

Γιατί τι επιδόσεις έχουν οι hdds? :P

Η λέξη ''επιδόσεις'' δεν υπήρχε στους σκληρούς μέχρι που ήρθαν οι ssds :P

Δημοσ.

Όχι δε με νοιάζει :P

Αλλά με νοιάζει αν φθαρεί στα 3 χρόνια (και δε ξέρω αν το δέχονται στην εγγύηση) να χάσει σε επιδόσεις δηλαδή

Το ένα με το άλλο δεν έχουν καμία σχέση...

Δεν χάνουν επιδόσεις οι ssd αρκεί να καταλάβεις ότι η ταχύτητα του ssd δεν είναι τα sequential που διαφημίζουν αλλά τα random που τα λένε σε iops.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

1. Δεν ζεσταίνονται

τόσο όσο οι μηχανικοί θες να πεις :P

Δημοσ.

φιλε βαλε με κλειστα τα ματια μη το σκεφτεσαι καν !  απλα  επειδη ακομη  η σχεση τιμης- χωρητικοτητας (ευρο ανα γιγα για να στο πω απλα) ειναι πολυ ακριβη , προτιμησε εναν 128 αρη .. μια χαρα κανεις την δουλεια σου μεχρι να πεσουν ..

Προφανώς :P

1 . μερα νυχτα να δουλευει τους 30 c δε τους ξεπερναει !

2. ο μηχανικος οσο ζεσταινεται τοσο περισσοτερο θορυβο κανει ! αυτος οσο και να ζεσταθει δε βγαζει κιχ ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...