Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πραγματικά δεν περίμενα τέτοια κίνηση σε ποστάρισμα μου :P  Στο θέμα μας...

Το μόνο σίγουρο ειναι το καθημερινά, κάθε στιγμή, δεχόμαστε ακτινοβολία απο 100άδες πηγές. Σήμα απο ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, εκπομπές απο ασυρμάτους, απο την κινητή και βεβαια ακτινοβολία απο τις διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευες. Ακόμη και η κουζίνα βγάζει κάποιου είδους ακτινοβολία είχα διαβάσει κάπου.

Ας μην μπερδευουμε ομως τα πράγματα. Το ρουτερ στις περισσότερες περιπτώσεις το έχουμε κοντά μας, κοντά στον υπολογιστή μας και μην πείτε οχι... οι περισσότεροι αυτο κανουν. Τωρα, δεν λεω, αν θα το αφήσεις στο σαλόνι μακριά απο τον καναπέ κι απο το κεφάλι σου τότε οκ μπορει να ειναι μία ακομη ακτινοβολία στο συνολο οσων δεχεσε καθημερινά...

Πραγματικά, πιστευω οτι το πείραμα ήθελε να δείξει οτι το router μας πρέπει να το κρατάμε μακριά μας... όπως και το κινητό μας.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά έχω κάνει bridge  το adsl router και έχω wifi από ένα OpenWrt router με κατεβασμένη την ισχύ, τα περισσότερα

adsl (wifi) έχουν την ισχύ στο max....

Δημοσ.

Προσωπικά έχω κάνει bridge  το adsl router και έχω wifi από ένα OpenWrt router με κατεβασμένη την ισχύ, τα περισσότερα

adsl (wifi) έχουν την ισχύ στο max....

Μπορει να ειναι στο full και να περνανε δυο τοιχοι και να φτανει σε σενα το 20 τις 100 και μπορει να το εχεις βαλει στο 50 τις 100 και να μην εχεις κανενα τοιχο και να φτανει ολο το 50% σε σενα.

Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο ειναι οτι με ρουτερ σε πολυ κλειστό χώρο ( μικρό δωμάτιο) σε πιάνει πονοκέφαλος.. Εγω το έχω στο δωμάτιο και κατι πρεπει να γινει..

Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο ειναι οτι με ρουτερ σε πολυ κλειστό χώρο ( μικρό δωμάτιο) σε πιάνει πονοκέφαλος.. Εγω το έχω στο δωμάτιο και κατι πρεπει να γινει..

η θα πρεπει να μειωσεις την ισχυ η δεν ξερω αν θα βοηθησει να το βαλεις σε αλλο δωματιο η κοντα σε κανα παραθυρο κοντα που το τζαμι δεν ειναι εμποδιο μπας και γλυτωσεις τιποτα απο ανακλασεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά δεν περίμενα τέτοια κίνηση σε ποστάρισμα μου :P  Στο θέμα μας...

Το μόνο σίγουρο ειναι το καθημερινά, κάθε στιγμή, δεχόμαστε ακτινοβολία απο 100άδες πηγές. Σήμα απο ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, εκπομπές απο ασυρμάτους, απο την κινητή και βεβαια ακτινοβολία απο τις διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευες. Ακόμη και η κουζίνα βγάζει κάποιου είδους ακτινοβολία είχα διαβάσει κάπου.

Ας μην μπερδευουμε ομως τα πράγματα. Το ρουτερ στις περισσότερες περιπτώσεις το έχουμε κοντά μας, κοντά στον υπολογιστή μας και μην πείτε οχι... οι περισσότεροι αυτο κανουν. Τωρα, δεν λεω, αν θα το αφήσεις στο σαλόνι μακριά απο τον καναπέ κι απο το κεφάλι σου τότε οκ μπορει να ειναι μία ακομη ακτινοβολία στο συνολο οσων δεχεσε καθημερινά...

Πραγματικά, πιστευω οτι το πείραμα ήθελε να δείξει οτι το router μας πρέπει να το κρατάμε μακριά μας... όπως και το κινητό μας.

Καταρχήν το Test δεν έχει καμία επιστημονική Βάση. Θυμίζει πιο πολύ συζήτηση καφενείου.  

Εξασθένηση του σήματος σε σχέση με την απόσταση είναι λογαριθμική. Στο ένα μέτρο από την κεραία του Router έχουμε μια εξασθένιση της τάξης των 40DB.

Αν θεωρήσουμε ότι το Router έχει μια τυπική ισχύ 100mW (20dBm), Σε απόσταση ένα μέτρο ή ισχύς της εκπομπής που δεχόμαστε είναι -20dBm (Δηλαδή 0.00001 W)

Ας δούμε Λοιπόν τι γίνεται με με ένα κινητό τηλέφωνο (PX DCS 1800 με 1W [30dBm] ισχύ). 

Όταν λοιπόν κολλάμε το κινητό στο κεφάλι μας, η εξασθένιση σε αυτή την συχνότητα στα 10CM είναι 17.5dBm. Δηλαδή η ισχύς που δέχεται το κεφάλι μας είναι 12,5dBm (0.017 W)

Αντίστοιχα στο ένα μέτρο (Όταν το έχουμε επάνω μας) η εξασθένιση σε αυτή την συχνότητα στα 1M είναι 37.5dBm. Δηλαδή η ισχύς που δέχεται το κεφάλι μας είναι -7,5dBm (0.00017 W).

Θεωρώ λοιπόν τουλάχιστον αφελές να κλείνουμε το WiFi του Router και παράλληλα να κρατάμε το κινητό τηλέφωνο μαζί μας (Και μη νου πείτε ότι δεν έχετε κινητό τηλέφωνο).

Στους υπολογισμούς σκοπίμως (ώστε να είναι ποιο απλό) δεν έχουν υπολογιστεί απολαβές κεραίας.  

Μπορει να ειναι στο full και να περνανε δυο τοιχοι και να φτανει σε σενα το 20 τις 100 και μπορει να το εχεις βαλει στο 50 τις 100 και να μην εχεις κανενα τοιχο και να φτανει ολο το 50% σε σενα.

Το WiFi δεν περνάει τοίχους. Η λήψη σε εσωτερικούς χώρους βασίζεται στην ανάκλαση του σήματος και έτσι έχουμε σήμα στα διπλανά δωμάτια. 

• Like 2
Δημοσ.

Το WiFi δεν περνάει τοίχους. Η λήψη σε εσωτερικούς χώρους βασίζεται στην ανάκλαση του σήματος και έτσι έχουμε σήμα στα διπλανά δωμάτια. 

και η ανακλαση απο καπου πρεπει να περασει ομως γιανα παει στο διπλα δωματιο.αν ηταν ετσι αν ειχες ενα κλειστο δωματιο δεν θα πρεπε να πιανεις σημα καθολου απεξω αφου δεν περναει υλικα.εκτος αν εννοεις οτι υπαρχει εξασθενιση η να το πω αλλιως απορροφηση του σηματος αναλογος του υλικου που ειναι.η πετρα πιο πολυ απο το τουβλο.το ξυλο πιο πολυ απο το τουβλο.

Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο ειναι οτι με ρουτερ σε πολυ κλειστό χώρο ( μικρό δωμάτιο) με πιάνει πονοκέφαλος.. Εγω το έχω στο δωμάτιο και κατι πρεπει να γινει..

Φιξντ. Διοτι εμενα πχ οι πονοκεφαλοι ειναι σπανιο φαινομενο παροτι καθομαι ωρες μπροστα σε pc, και ωρες σε μικρους χωρους με ρουτερ/κινητα κλπ.

Φυσικα εχω ενα αλλο προβλημα, αυπνιες. Ας κανω κι εγω μια γνωματευση και να τις φορτωσω στο ρουτερ μου λοιπον να ησυχασω :D

• Like 3
Δημοσ.

Φιξντ. Διοτι εμενα πχ οι πονοκεφαλοι ειναι σπανιο φαινομενο παροτι καθομαι ωρες μπροστα σε pc, και ωρες σε μικρους χωρους με ρουτερ/κινητα κλπ.

Φυσικα εχω ενα αλλο προβλημα, αυπνιες. Ας κανω κι εγω μια γνωματευση και να τις φορτωσω στο ρουτερ μου λοιπον να ησυχασω :D

επιδη κανενας δεν μπορει να αποδειξει τιποτα και πολλες φορες καποια πραγματα ειναι αυθυποβολη.αλλα δεν χανει τιποτα να το περιορισει αμα μπορει.κακο δεν ειναι.

Δημοσ.

Όσο άκυρο είναι σε επίπεδο μεθοδολογίας και επιστημονικής τεκμηρίωσης το πείραμα με τα φυτά, άλλο τόσο άκυροι είναι όλοι όσοι υποθέτουν βάσει «κοινής λογικής και σκέψης» ότι δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα.

Υπάρχει πληθώρα ερευνών πάνω στο θέμα και οι απαντήσεις μπορούν να έρθουν μόνο μέσω επιδημιολογικών μελετών που παίρνουν πάνω από 15-20 χρόνια, οπότε πολλές τέτοιες είναι ακόμα on-going.

Επίσης αξίζει κανείς να διαβάσει για την Αρχή της Προφύλαξης που βρίσκεται σε ισχύ στην ΕΕ.

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Όσο άκυρο είναι σε επίπεδο μεθοδολογίας και επιστημονικής τεκμηρίωσης το πείραμα με τα φυτά, άλλο τόσο άκυροι είναι όλοι όσοι υποθέτουν βάσει «κοινής λογικής και σκέψης» ότι δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα.

Υπάρχει πληθώρα ερευνών πάνω στο θέμα και οι απαντήσεις μπορούν να έρθουν μόνο μέσω επιδημιολογικών μελετών που παίρνουν πάνω από 15-20 χρόνια, οπότε πολλές τέτοιες είναι ακόμα on-going.

Επίσης αξίζει κανείς να διαβάσει για την Αρχή της Προφύλαξης που βρίσκεται σε ισχύ στην ΕΕ.

Φιλικά πάντα.

και το βασικο ειναι οτι εμεις ειματε τα πειραματοζωα και το δευτερο βασικο ειναι οτι οτι και να κανεις ειναι απειρα τα ασυρματα ειτε wifi ειτε κινητα κτλ οποτε δεν την γλυτωνει κανεις

Δημοσ.

Ένα, «ελάχιστα», πιο έγκυρο πείραμα είναι αυτό που περιγράφεται στο επόμενο άρθρο... 

Για αυτούς που λένε ότι τους πιάνει πονοκέφαλος όταν το wifi είναι ανοικτό, μήπως πρέπει να το κοιτάξουν τελικά; :) 

• Like 3
Δημοσ.

Είπα «ελάχιστα». Εξάλλου τι ξέρει και αυτός ο Βουλτφαχε ή όπως τον λένε; Ένας καθηγητάκος πανεπιστημίου είναι!

Και είναι και αυτό με τα της ψυχολογίας... που, όσο να'ναι, δεν την λέτε και επιστήμη ακριβώς... ενώ η φυτολογία είναι!

Δημοσ.

ξεκάθαρα πληρωμένο πείραμα/αποτέλεσμα/συμπέρασμα...

Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα (Όχι ότι το θεωρώ τεκμηριωμένο το άρθρο).

Η απλή λογική λέει για να βγει κάποια Πληρωμένη Μελέτη θα πρέπει να υπάρχει οικονομικό όφελος από κάποια Βιομηχανία.

Το WiFi είναι καθαρά επιλογή του κάθε ενός αν θα το ενεργοποιήσει ή μη στον χώρο του.

Δεν μπορεί να συγκριθεί με τους Πομπούς Κινητή τηλεφωνία που τοποθετούνται στις γειτονίες ερίμειν των πολιτών, ενώ παράλληλα αποφέρουν μεγάλα κέδροι σε κάποιος. 

Οι κατασκευαστές Router ΠΧ αδιαφορούν αν εσύ και εγώ το ενεργοποιήσουμε ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...