Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Πάντα ημουν αντίθετος με τα wifi. Καλύτερα ελεγα (κι εδω μεσα ακομη) να περάσεις καλώδια και να κανεις 10πλο κόπο παρα να εχεις αυτο το πράγμα δίπλα σου. Δίνω το κείμενο, την πηγή και κάποιες ξένες εκδόσεις του κειμένου. ================ Πέντε νεαρά κορίτσια της ενάτης τάξης από τη Δανία, δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα. Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα. Ήθελαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων για τους ανθρώπους , αλλά το σχολείο τους, στο Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστούν ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι αντ 'αυτού, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα που θα δοκίμαζαν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων σε ένα φυτό. Οι μαθητές τοποθέτησαν έξι δίσκους που γέμισαν με ένα είδος κάρδαμου, σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους με σπόρους σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο δρομολογητές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εκπέμπουν το ίδιο είδος ακτινοβολίας όπως ενα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο. Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφανερά - οι σπόροι απο κάρδαμο που τοποθετήθηκαν κοντά στο router δεν είχαν μεγαλώσει. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί. Ενώ οι σπόροι απο κάρδαμο που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν. Το πείραμα πέτυχε, και τα κορίτσια κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις σε περιφερειακό ανταγωνισμό επιστήμης και ενδιαφέροντος των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.Σύμφωνα με την Κιμ Horsevad, καθηγήτρια στο Hjallerup Skole στη Δανία, για το πείραμα με το κάρδαμο που πραγματοποιήθηκε, ενδιαφέρθηκε ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, για την επανάληψη του πειράματος σε ελεγχόμενα επαγγελματικό επιστημονικό περιβάλλον. ================ Πηγή μου: http://atheatignosi.blogspot.gr/2013/05/wi-fi-router.html Άλλες πηγές: http://www.mnn.com/health/healthy-spaces/blogs/student-science-experiment-finds-plants-wont-grow-near-wi-fi-router και http://abcnews.go.com/blogs/technology/2013/05/can-wifi-signals-stunt-plant-growth/
paylidis Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 ωραία... μια που το τεκμηρίωσαν τοσο επιστημονικά ας φυτέψουν τώρα και φακές σε μπαμπακι... συμφωνώ μαζί σου για την επικινδυνότητα των ασυρματων δικτύων αλλα διαφωνώ με την "τεκμηρίωση" μέχρι νεοτέρας... 1
SPANK Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Καλα κρασία λεω εγώ τα wifi μας πήραξαν τώρα αν τα κλείσουμε η τα καταργήσουμε ξερω γω ξαφνικά θα ζήσουμε πιο πολλά χρόνια, δεν θα εμφανίσουμε προβλήματα απο την αντινοβολία κτλπ Μονο το καυσαέριο που αναπνέουμε (και οχι μονο) καθε μερα φτάνει δεν ήξερα τωρα να ανυσηχώ για το κινητό , για το wifi , για τον φούρνο μικροκυμάτων για το χ και y. Καλες αυτες οι χαζοέρευνες και τα συγκλονιστικά αποτελέσματα που βγάζουν αλλα εντάξει εχουμε και μυαλό και μπορούμε να κρίνουμε ορισμένα πράγματα
skoulas Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δεν εκατσα να διαβασω τις πηγες αλλα φανταζομαι/θελω να πιστευω οτι το "πειραμα" εγινε σε αιθουσες με τις ιδιες συνθηκες... ΟΜΩΣ σε περιπτωση που δεν ειναι ελεγχομενες οι συνθηκες: Καθώς το Κάρδαμο είναι τροπικό φυτό που αναπτύσσεται στο έδαφος των τροπικών δασών, χρειάζεται να τοποθετήσετε τη γλάστρα σε ένα σκιερό μέρος και να φροντίζετε ώστε το χώμα να έχει πάντα υγρασία. Επίσης θα πρέπει να ψεκάζετε τα φύλλα του με νερό.Το Κάρδαμο δεν αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στη Δανια πως παμε απο θερμοκρασιες;; http://www.joyfullife.gr/index.php/nature/195-nature
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Eνταξει αφου η ακτινοβολια των ρουτερ επηρεασε αρνητικα τα φυτα και απο αυτο βγαλανε συμπερασμα για τις επιπτωσεις του στον ανθρωπο, ελπιζω στην επομενη ταξη που θα κανουν το πειραμα της φωτοσυνθεσης να μην μου πουν οτι αν παω για ηλιοθεραπεια θα κανω φωτοσυνθεση και θα βγαλω λουλουδια και στη συνεχεια θα γεμισω μελισσες. 3
alet Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφανερά - οι σπόροι απο κάρδαμο που τοποθετήθηκαν κοντά στο router δεν είχαν μεγαλώσει. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί. Ενώ οι σπόροι απο κάρδαμο που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν. Routers γουρουνια,δολοφονοι 7
άδικος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 @skoulas Οι μαθητές τοποθέτησαν έξι δίσκους που γέμισαν με ένα είδος κάρδαμου, σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους με σπόρους σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο δρομολογητές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εκπέμπουν το ίδιο είδος ακτινοβολίας όπως ενα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο. Λες το δωμάτιο με τους σπόρους που άνθισαν να βρίσκεται σε κάποιο τροπικό δάσος; Προφανώς και στη Δανία έχουν ανακαλύψει την εσωτερική θέρμανση.
coffeex Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Τότε ο κήπος που έχω γιατί είναι μια χαρά; Έχω επισκεφτεί πάρκο κεραιών όπου υπάρχουν κεραίες κινητής και ραδιοφωνικών σταθμών και δεν έχω δει να μην μεγαλώνουν δέντρα ή να μην υπάρχουν ζώα εκεί γύρο.
Sarandis Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Ναι, απομάκρυναν τα κινητά τους άρα το δωμάτιο δεν έχει ακτινοβολία. Τα γειτονικά wifi, οι κεραίες και οι πυλώνες της αντίστοιχης ΔΕΗ είπαν, όχι, δε θα στείλουμε ακτινοβολία εκεί επειδή δεν έχει κινητά. 1
kage Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) ψιλομαλακια το πειραμα. μπορει το ενα δωματιο να ειχε υγρασια,φως και το αλλο οχι,ζεστη απο τα ρουτερ κτλ ποιος τους ειπε να χρησιμοποιησουν καρδαμο?χλωμο να το ξεραν και σαν φυτο υ.γ. εννοειτε πως η ακτινοβολια απο ολες τις συσκευες ειναι βλαβερες Επεξ/σία 26 Μαΐου 2013 από kage
skoulas Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 @ αδικος Προφανως και εχουν ανακαλυψει την εσωτερικη θερμανση αλλα εμενα δεν μου λεει κανενας οτι η εσωτερικη θερμανση ηταν αναμενη και στα δυο δωματια...Γι"αυτο μιλησα για ελεγχομενες συνθηκες...και εγω μπορω να κανω το πειραμα στο υπνοδωματιο και στο μπανιο μου οπου το πρωτο να ειναι βορειος πολος και το μπανιο τροπικο δασος...Θα βγαλω λοιπον συμπερασμα οτι το καρδαμο ευδοκιμει στο μπανιο... :ph34r:
άδικος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Θαρρώ πως κάποιο από τα 5 κορίτσια, οι επιστημονικές κοινότητες που τις βράβευσαν καθώς και οι καθηγητές που ενδιαφέρθηκαν είχαν τη στοιχειώδη λογική να αναλογιστούν το αυτονόητο που ανέφερες. Σε αντίθετη περίπτωση, η είδηση είναι απλά ψεύτικη. Αν δηλαδή το πείραμα είχε γίνει με τον παντελώς ανορθόδοξο τρόπο που έδωσες ως παράδειγμα δεν θα είχε τραβήξει το ενδιαφέρον για περαιτέρω μελέτη.
skoulas Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Εδωσα ενα τραβηγμενο παραδειγμα ομολογουμενως...αλλα απο τη στιγμη που δεν υπαρχει επαναληψιμοτητα (απο τους ιδιους ή απο τριτους...) αυτο το πειραμα σε καμια περιπτωση δεν αποτελει αποδειξη αλλα μια απλη ενδειξη... Επισης δεν ξερω ποσο μπορει να επηρεαστει η αναπτυξη ενος τετοιου φυτου απο τις συνθηκες περιβαλλοντος και δε νομιζω να ειχαν τη δυνατοτητα να καταγραφουν θερμοκρασια/υγρασια καθε 10-15λεπτα και 24ωρες το 24ωρο ωστε να πουμε οτι τα 2 δωματια ειχαν τις ιδιες συνθηκες... Τελος για εμενα αποτελει ερωτημα το γεγονος οτι επελεξαν μονο 1 συγκεκριμενο φυτο...
άδικος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Και βέβαια δεν αποτελεί απόδειξη αλλά ένδειξη, αφού σίγουρα το πείραμα των κοριτσιών δεν έγινε σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Η ένσταση μου ήταν στον αρχικό υπαινιγμό πως ο κάρδαμος δεν φύτρωσε λόγω του κλίματος της Δανίας
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Τότε ο κήπος που έχω γιατί είναι μια χαρά; Έχω επισκεφτεί πάρκο κεραιών όπου υπάρχουν κεραίες κινητής και ραδιοφωνικών σταθμών και δεν έχω δει να μην μεγαλώνουν δέντρα ή να μην υπάρχουν ζώα εκεί γύρο. Μην συγκρινουμε παρκο κεραιων με wifi router.οπως επισης οκ κλεινεις το wifi ρουτερ σου.οκ κλεισε και τα κινητα κλεισε και ολα τα κινητα των γειτονων οπως και τα dect των γειτονων και μετα να πουμε και σε ολες τις εταιρειεες να κατεβασουν ολες τις κεραιες απ οτον υμηττο.ακομα και αληθεια να εινα αυτο που λενε δεν μας λεει κατι.εχεις αλλα 1000000 πραγματα να εκμπεμπυν περισσοτερο απο ενα wifi. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα