mypagio Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Καλημέρα, έχω περάσει τόσα με ASUS στο παρελθόν (3 στις 3 μητρικές ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ και όμως με πολλά προβλήματα ασυμβατότητας) και να που πάλι τρέχω. πρόσφατα αγόρασα την http://www.asus.com/my/Motherboards/P5Q3/#specifications από μέλος τους site, αφού ο άνθρωπος που μου την πούλησε την είχε πάνω σε μηχάνημα και δούλευε. την είδα με τα μάτια μου. Έρχομαι σπίτι, κουμπώνω τον Intel® Core2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz και αγοράζω 2x http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/rams/kingston-hyperx-red-4gb-1600mhz-ddr3-khx16c9b1r-4.html και τις κουμπώνω σε dual channel (ανάθεμα και εαν έχει δουλέψει ποτέ σε ASUS το dual channel). Τις βάζω σωστά στις πορτοκαλί θήκες. Κάνω εγκατάσταση Win7 x64 (τα έχω βάλει σε πάνω από 10pc). Εγκατάσταση όλα οκ. Περνάω drivers ok. Τα προβλήματα ξεκινάνε με το που πας να παίξεις κάποιο παιχνίδι (btw κάρτα γραφικών επίσης καινούργια της gigabyte GTX 650 GT), όπου μετά από 5 λεπτά πετάει μπλε οθόνη και κάνει restart. Το bios είναι update και δουλεύει στις default ρυθμίσεις (no oc). Δοκιμάζω τις μνήμες σε single channel (αν και όπως λέει h asus δεν γίνεται), τα (γ)ίδια.Τσεκάρω τις μνήμες με memorytest και βγάζουν 1900 προβλήματα. Τις πάω στο μαγαζί, τις βάζουμε επάνω σε MB Gigabyte (ολε, ολε ολεεεεεεεεεεεεεεεεεε) και δεν βγάζουν κανένα πρόβλημα. Τι να κάνω τώρα? Οι άνθρωποι πολύ πρόθυμα, μου είπανε να μου αλλάξουν τις μνήμες με 1333. Το θέμα μου είναι θα λυθεί το πρόβλημά μου με αυτές? Δεν έχω και καμμιά άλλη μνήμη να δοκιμάσω αυτή τη στιγμή. Τι μπορώ λοιπόν να κάνω? Περιμένω τις προτάσεις και την βοήθειά σας. Ευχαριστώ.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Η μητρικη τι ρευμα δινει στις μνημες σου και επισης σε τι συχνοτητα?στο μαγαζι που τις δοκιμασανε,ετρεξαν memtest για κανενα 4ωρο-8ωρο? 1
mypagio Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Το τρέξανε τουλάχιστον 3 ώρες.Επειδή δεν έχω επάνω τις μνήμες τώρα, δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα. Επαναλαμβάνω ότι έκανα default settings στο BIOS. Δεν ξέρω και πολλά για να ασχοληθώ και με τα ρεύματα. Λογικά δεν θα έπαιρνε τις ανάλογες ρυθμίσεις? Και γιατί σε GIGABYTE MB παίζουν κανονικά?
GMod Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Bios Update και μετά δες ρεύμα και συχνότητα. Αν χρειάζεται άλλαξε τα. Και βλέπουμε.
trek Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δοκίμασε να βάλεις χειροκίνητα τις εξής ρυθμίσεις: 9-9-9-24, 1333mhz, 1.5v. Aν δεν είναι σταθερές, ανέβασε 1-2 κλικ τα volt. Πάντως απ'οτι βλέπω, έχουν τις corsair xms3 (2x2g dc). Aν είναι, πλήρωσε την διαφορά και πάρε δυο σετάκια απο αυτές. Γενικά σε μητρική 775 δεν πρωτείνω στικάκια των 4g.
mypagio Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Bios Update και μετά δες ρεύμα και συχνότητα. Αν χρειάζεται άλλαξε τα. Και βλέπουμε. Έχω κάνει Bios Update.. έχει το τελευταίο όπως έχω γράψει. Δοκίμασε να βάλεις χειροκίνητα τις εξής ρυθμίσεις: 9-9-9-24, 1333mhz, 1.5v. Aν δεν είναι σταθερές, ανέβασε 1-2 κλικ τα volt. Πάντως απ'οτι βλέπω, έχουν τις corsair xms3 (2x2g dc). Aν είναι, πλήρωσε την διαφορά και πάρε δυο σετάκια απο αυτές. Γενικά σε μητρική 775 δεν πρωτείνω στικάκια των 4g. Έχω βάλει 8gb στο σύστημα. Γιατί να πέσω σε 4gb? Επιπλέον θα πάω αύριο να τις πάρω και ρωτάω. Να πάρω καλύτερα τις 1333Μhz εαν μου δώσει το κατάστημα ή να κρατήσω αυτές που είναι στα 1600? Και γιατί στο ρελαντί δεν κολλάει ποτέ αλλά όταν πάω να τρέξω κάποιο παιχνίδι το κάνει αυτό?
trek Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Έχω βάλει 8gb στο σύστημα. Γιατί να πέσω σε 4gb? Σου είπα να πάρεις δυο σετάκια xms3 απο 2χ2g το καθένα (σύνολο 8g). Eγώ θα προτιμούσα τις xms3 για 775, έστω και αν τρέχουν στα 1333. Και γιατί στο ρελαντί δεν κολλάει ποτέ αλλά όταν πάω να τρέξω κάποιο παιχνίδι το κάνει αυτό? Μην το ψάχνεις πολύ. Αν σου έχει βγάλει 1900 λάθη το memtest πολύ απλά δεν κάνουν σωστή δουλειά οι μνήμες. Έχω δει αρκετές περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα με στικάκια 4g σε παλιές μητρικές. Υποθέτω βέβαια, οτι όταν την δοκίμασες την μητρική στο άλλο pc, έτρεξες και κανα bench ή κανα παιχνίδι για να την ζορίσεις λίγο. Έτσι δεν είναι? Σε ρωτάω, απλώς για να βγάλουμε την πιθανότητα να έχει κάποιο πρόβλημα η μητρικη.
rfc Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Εγω απο την αλλη μονο asus δουλευω εδω και 20 χρονια και δε θυμαμαι ποτε κανενα θεμα........ και τα dual εξαιρετικα ολα.
Millennium Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Η asus βγάζει κορυφαίες μητρικές αλλά και στους κορυφαίους μπορεί να τύχουν στραβές με αστοχίες και ασυμβατότητες.Αν φταίει η μητρική φυσικά.Άτιμα μηχανήματα αυτά τα pc.
salonika91 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δοκίμασε να βάλεις χειροκίνητα τις εξής ρυθμίσεις: 9-9-9-24, 1333mhz, 1.5v. Aν δεν είναι σταθερές, ανέβασε 1-2 κλικ τα volt. Πάντως απ'οτι βλέπω, έχουν τις corsair xms3 (2x2g dc). Aν είναι, πλήρωσε την διαφορά και πάρε δυο σετάκια απο αυτές. Γενικά σε μητρική 775 δεν πρωτείνω στικάκια των 4g. +1 στο πρωτο. Αν παλι δεν φτιαξει ισος υπαρχει ασυμβατοτητα λογο του οτι ειναι παλια η μητρικη και πιο καινουργιες οι ram. Ξερεις σε τι μητρικη την δοκιμασαν?
mypagio Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Τις πήρα τελικά από το μαγαζί και τις έδωσα σε ένα φίλο. Και αυτός δεν βρήκε πρόβλημα λέει.Λογικά σήμερα θα τις πάρω και θα τις ξαναδοκιμάσω κάνοντας ότι μου λέτε.Να σας πω μόνο ότι τις μνήμες τις τρέχει μόνη της η μητρική στα 1333Mhz. Μήπως να δοκιμάσω χειροκίνητα να τις βάλω στα 1600?Δεν μπορώ να τις αλλάξω δυστυχώς. Αλλά όμως μου έδωσε ένας φίλος και δοκίμασα αυτές http://www.cosmodata.gr/product/77257/ram-king-8gb-2kit-khx1600c9d3t1k2-8gx και παίζουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία ρύθμιση. Ο ίδιος φίλος μου έδωσε xms3 και το pc δεν άνοιγε με τίποτα !!!!!Μόλις τις πάρω στα χέρια μου και τις δοκιμάσω θα σας πω.Ευχαριστώ και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου.
GMod Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Την πλειοψηφία των μνημών οποιαδήποτε μητρική δεν τις βάζει στη μέγιστη συχνότητα, ούτε με τα καλύτερα timings. Ακόμα και τα volt μπορεί να μην είναι σωστά. Αφού τα βάλεις αυτά εσύ, τότε (και αφού η μητρική δεν έχει πρόβλημα, μιας και την δοκίμασες με άλλες μνήμες), αν έχεις πρόβλημα πάει να πει ότι η μητρική αυτή δεν υποστηρίζει σωστά τις μνήμες αυτές. Edit. Δοκίμασε να βάλεις: 1) 9-9-9-27, 1600, 1.65v 2) 9-9-9-27, 1333, 1.5v Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2013 από GMod
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα