nickvas19 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 καλησπερα, εχω στα χερια μου ενα μηχανημα ενος φιλου αγνωστου ταυτοτητας.απο τα λιγα που μου ειπε και ειδα εχει quad 8400 με μια asus μητρικη πια δεν ξερω(ελεγε πανω deluxe και οι θυρες ram ηταν κιτρινες μαυρες)(λογικα ειναι η p5n-t deluxe) 2 gb ram ddr δεν ξερω και μια asus καρτα γραφικων 9600 με επιφυλαξη... αυτος ισχυριζεται οτι απο την αρχη που τον πηρε εβγαζε μπλε οθονη...τωρα του το βγαζει πιο συχνα περιπου ανα μιση ωρα.νομιζωντας οτι θελει φορματ ή οτι ο σκληρος εχει θεμα τον πηγε σε ενα μαγαζι να του το δει.το μαγαζι του ειπε οτι δεν ειναι ο σκληρος ουτε οτι τα windows εχουν θεμα μιας και δοκιμασε αλλο σκληρο και πως ειναι η motherboard ή επεξεργαστης καια πως συνηθως λεει αμα καει το ενα καιγεται και το αλλο.τον πηρε πισω και τον εδωσε σε εμενα. εγω τον βαζω να δουλεψει και δεν ανοιγει καν ενω τα ρευματα και τα ανεμηστηρακια δουλευουν.σε πρωτη φαση θα βγαλω την μπαταρια του μπας και θελησει να ανοιξει. τωρα...εαν ανοιξει...και μπει στα windows πως να δοκιμασω τι φταει?εαν ειναι ram,τροφοδοτικο ή καρτα γραφικων ή επεξεργαστης κτλ?! εαν δεν ανοιξει...λογικα ειναι μητρικη σωστα?!και τι προτεινεται να κανουμε...να αλλαξουμε μονο την μητρικη ή δεν αξιζει?!
veteranos123 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Βάλε τις ram που έχει το pc σε κάποιο άλλο και κάνε boot με το memtest και άστο να σκανάρει 3-4 ώρες για να δούμε αν θα βγάλει κάποιο error. Αν βγάλει πηγαίνει στο κατάστημα από όπου τις πήρε και ζητά αντικατάσταση, αν όχι το ψάχνουμε παρακάτω. Ποιο τροφοδοτικό έχει το pc?
Thanos1972 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτα που του ειπε το μαγαζι ειναι.....ας μην τα χαρακτηρισω. Οπως λεει και ο veteranos τρεξε ενα Memtest.ποιο τροφοδοτικο εχει επανω?αν και κατα πασα πιθανοτητα με αυτα που λες,οτι πας να το ανοιξεις και δεν ανοιγει ενω τα ανεμιστηρακια λειτουργουν σε μητρικη μου κανει.
doakes Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Το μαγαζι του ειπε οτι δεν ειναι ο σκληρος ουτε οτι τα windows εχουν θεμα μιας και δοκιμασε αλλο σκληρο και πως ειναι η motherboard ή επεξεργαστης και πως συνηθως λεει αμα καει το ενα καιγεται και το αλλο. Δεν ισχυει αυτο που του ειπαν, ειναι παρα πολυ σπανιο να καει ο επεξεργαστης.Προφανως και του το παν επιτηδες για να οικονομησουν τσαμπα τον Q8400!
nickvas19 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 ...ευχαριστω για τις απαντησεις...και επανερχομαι...θα δοκιμασω τις μνημες στο δικο μου pc και θα τρεξω το memtest...το pc του εχει το τροφοδοτικο seasonic ss 400 et που νομιζω ειναι καλο. και για να καταλαβω...εαν δεν ειχε πανω καθολου μνημες...δεν μπαινει ουτε bios?! παντως οταν το ανοιγω το πρασινο λαμπακι αναβει το πορτοκαλι του δισκου ουτε λογος και δεν ακουγεται καν ο ηχος της εκινησης. τελικα οι μνημες ειναι ddr2 και η εγκοπες δεν ταιργιαζουν με τις εγκοπες της μητρικης μου ωστε να της δοκιμαζα.τωρα τι κανω?!
darkheretic Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Για αρχη τσεκαρεις οτι ολα τα καλωδια ειναι καλα κουμπωμενα,καθως και τον επεξεργαστη,καρτα γραφικων,μετα ετοιμαζεις στον δικοσου υπολογιστη ενα CD με το memtest και δοκιμαζεις στο πισι του φιλου σου αν μπορεις να μπουταρεις απο αυτο.Αν ναι συνεχιζεις με το τεστ οπως ειπε ο veteranos.Αν οχι το μονο που μπορεις να κανεις με τις μνημες εφ'οσον δεν υπαρχει υπολογιστης για να τις δοκιμασεις ειναι να βγαλεις το ενα στικακι(αν εχει δυο)και να δοκιμασεις εναλλλαξ τα στικακια,τσεκαροντας συμπεριφορα,η αν εχει ενα να του αλλαξεις θεση. Το θεμα σκληρου υποτιθεται οτι δοκιμαστηκε στο μαγαζι που τον πηγε,στη θεση σου ομως θα τον αποσυνδεα καθως και το DVD-RW και θα τσεκαρα αν μπουταρει Βγαζεις την 9600 και την δοκιμαζεις στο δικο σου μηχανημα Η Seasonic ειναι απο τους καλυτερους κατασκευαστες τροφοδοτικων,αυτο ομως δεν σημαινει οτι τα προιοντα της ειναι αθανατα Μπορει καποιο part να μη τροφοδοτηται σωστα,οποτε δοκιμαζεις αν το δικο σου τροφοδοτικο τα καταφερει καλυτερα Εννοειτε πως πριν απο ολα αυτα εχεις τσεκαρει μητρικη για τυχον φουσκωμενους-μαυρισμενους πυκνωτες,και αν η μητρικη παταει καλα στο κουτι,αν ακουμπαει σε καποιο μεταλλικο κομματι του κουτιου κλπ
nickvas19 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 φιλε δεν δειχνει τπτ...παιζει να ειναι η μνημη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα