Προς το περιεχόμενο

Delete σε USB stick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνδεεις ενα usb stick σε ενα συστημα, οτι του σβηνεις παει στο σκληρο C, μενει στο stick ή εξαφανιζεται οριστικα(δηλ. δε μπορει να ανακτηθει)?

Δημοσ.

Μόνο στην περίπτωση, που έκανες διαγραφή με δεξί κλικ και δεν έχεις γράψει/σβησει τίποτα άλλο από πάνω, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κάνεις ανάκτηση των αρχείων με το Link.png Site: http://www.piriform.com/recuva">Recuva

Αν έχεις κάνει διαμόρφωση ξέχασε το και μάλλον το ίδιο ισχύει και με shift-delete.

Δημοσ.

Not really. 

Όταν σβήνεις ένα αρχείο απλά αφαιρείς τη δυνατότητα από το λειτουργικό σου να το διαβάσει. Το αρχείο υπάρχει ακόμα. Το ίδιο ισχύει και αν έχεις χρησιμοποιήσει Shift+Delete και αν έχεις χρησιμοποιήσει τη γρήγορη διαμόρφωση. 

Το Shift+Delete απλά «πηδάει» την μεταφορά του αρχείου στον φάκελο «Κάδος Απορριμάτων». Δεν έχει νόημα σε flash drives γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πάνε τα αρχεία εκεί

Σε όλα τα άλλα είναι ότι είπε η Magdalhnh.

• Like 2
Δημοσ.

Not really. 

Όταν σβήνεις ένα αρχείο απλά αφαιρείς τη δυνατότητα από το λειτουργικό σου να το διαβάσει. Το αρχείο υπάρχει ακόμα. Το ίδιο ισχύει και αν έχεις χρησιμοποιήσει Shift+Delete και αν έχεις χρησιμοποιήσει τη γρήγορη διαμόρφωση. 

Το Shift+Delete απλά «πηδάει» την μεταφορά του αρχείου στον φάκελο «Κάδος Απορριμάτων». Δεν έχει νόημα σε flash drives γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πάνε τα αρχεία εκεί

Σε όλα τα άλλα είναι ότι είπε η Magdalhnh.

Γνωρίζω ότι δεν γίνεται ανάκτηση δεδομένων από flash στις περιπτώσεις που έγραψα, αλλά δεν αποκλείεται να έχω και άδικο.

Σε κάθε περίπτωση @rus, δοκίμασε με το Recuva, άλλωστε δεν έχεις τίποτα αλλο να χάσεις και ενημέρωσε και το θέμα σου, αν είχε αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Το shift+delete, βασικά, είναι οι δύο κινήσεις (delete + άδειασμα κάδου ανακύκλωσης) σε μια, όπως είπα και παραπάνω. Η γρήγορη διαμόρφωση είναι σαν να έχεις επιλέξει όλα τα περιεχόμενα από το στικάκι και να έχεις πατήσει shift + delete. 

Ότι και να κάνεις από τα παραπάνω, μπορείς μετά να ανακτήσεις το/τα αρχείο/α 

Το πρόγραμμα που είπες είναι μια χαρά, από ότι ακούω, για να βρει ότι αρχεία έχει διαγράψει (δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου). 

Edit:

Εγώ χρησιμοποιώ το pandora

Δημοσ.

Ωραια lexmark σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!

Ουτε εγώ έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το recuva ( δεν έχω χρειαστεί ακόμα να ανακτήσω αρχεία ) αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.

Δημοσ.

εμενα ψιλοετσι και ετσι μου ειχε φανει το recuva anyway. Για τσαμπα παντως καλο ειναι. Πολλα αρχεια ομως θυμαμαι δεν ταχα βρει.

Δημοσ.

Παιδια, δεν εγινα αντιληπτος :)

Δεν θελω να ανακτησω σβησμενα αρχεια. Ρωταω που πανε τα σβησμενα αρχεια που σβηνονται απο ενα συνδεδεμενο usb stick. Στον σκληρο(τοπικο ή απομακρυσμενο) ή στο stick? 'Η μηπως εξαφανιζονται οριστικα?

Μόνο στην περίπτωση, που έκανες διαγραφή με δεξί κλικ......................................

Γνωριζω οτι γενικα αν σβησεις με shift+delete παρακαμπτεται ο καδος. Ωστοσο το αρχειο παει/παραμενει στο σκληρο, σωστα? Το ιδιο γινεται εαν το αρχειο βρισκεται σε usb stick?

Yποψιν οτι οταν σβηνω αρχεια απο το stick με δεξι kλικ, με ρωταει αν θελω να το σβησω οριστικα, δηλαδη γινεται παρακαμψη του καδου και χωρις shift+delete.

Δημοσ.

Ειναι σιγουρο αυτο, ετσι? Με οποιονδηποτε τροπο κι αν σβησω?

Αν σβησω απο απομακρυσμενο δισκο?

Δημοσ.

Το ίδιο είνια, απλά δίνεις την εντολή απομακρυσμένα, απο άλλο pc.

Γενικά αυτό αφορά το λογισμικό/λειτουργικό και ποια είναι η εντολή. Τα δεδομένα είναι μια αλληλουχία με 0 και 1 πάνω σε ένα τμήμα του δίσκου. Ε στον δίσκο δεν νοείται κάτι να σβηστεί, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξει η τιμή των δεδομένων/bits/bytes. Όπως πολύ ωραία είπε ο lexmark, όταν εσύ κάνεις διαγραφή (είτε πάει πρώτα στον κάδο είτε όχι, ήδη το αναλύσατε αυτό) απλά αποδεσμεύονται, και είναι ελεύθερα να ξαναγραφτούν νέα δεδομένα πάνω στο συγκεκριμένο, πρώην δεσμευμένο τμήμα. Μέχρι να γραφτεί κάτι άλλο μένουν όπως πριν.

Υπάρχουν προγράμματα που σβήνουν οριστικά τα δεδομένα σου όμως. Πώς δουλεύουν; Δεν δίνουν απλά εντολή αποδέσμευσης του χώρου ώστε αργότερα να γραφτεί κάτι άλλο πάνω τους, αλλά γράφουν αυτά bytes πάνω (αλλάζουν όλα τα bits σε 0 πχ, ή πρώτα σε 0 και μετά με τυχαία bits και έτσι χάνεται η πληροφορία που είχε πριν).

http://eraser.heidi.ie/

http://www.fileshredder.org/

• Like 3
Δημοσ.

Aρα λοιπον παντα το deleted αρχειο μενει στο default μεσο, ειτε σκληρος ειτε ssd ειτε usb stick.

Aλλο ερωτημα τωρα, μπορει το deleted αρχειο απο usb ή μεσω απομακρυσμενης προσβασης να παει στον καδο?

Ο καδος υπαρχει μονο στον C?

Δημοσ.

Για shared στοιχεία, υπάρχουν μερικά προγράμματα που έχουν τη λειτουργία του κάδου ανακύκλωσης, από όπου και μπορείς να επαναφέρεις κάτι αν το σβήσεις κατά λάθος. 

Για το usb δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι, όμως. 

Δημοσ.

Παλι να πω οτι δεν ειναι το θεμα μου να επαναφερω σβησμενα αρχεια. Που πανε με ενδιαφερει.

Shared στοιχεια εννοεις τα αρχεια που ειναι σε κοινοχρηστους φακελους?

Ο καδος υφισταται σε ολα τα μεσα ή μονο στον 'C' ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...