TRILOBYTER Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Εφόσον πρόκειται να κάνεις βαρβάτο oc στον συγκεκριμένο επεξεργαστή πρέπει να έχεις υπόψιν ότι τραβάει αρκετό ρεύμα. Εφόσον δε θα μπεί και μια mid range κάρτα πάνω, τότε πιστεύω ότι το ΕΒΓΑ SuperNova που σου προτάθηκε είναι η καλύτερη επιλογή από πλευράς κόστους και ποιότητας. Μη πέσεις κάτω από 750W είναι η γνώμη μου με Χ99 πλατφόρμα, εφόσον, ξαναλέω, πρόκειται να κάνει βαρβάτο oc. Καταλαβαινω τι λες, σιγουρα τα 750 ειναι ενας καλος αριθμος. Απλα κρινοντας οτι εχω κανει μεγαλο oc στον 920 και εχω την 6950 πανω στο 530 τροφοδοτικο μου, πουεχει ακομα αρκετα χωρο θα ελεγα. Για αυτο ελεγα ισως ενα 650αρι gold πολυ ποιοτικο θα εφτανε και θα περισσευε. Εφοσον δε δω κατι αλλο, θα παρω το EVGA μιας και ειναι Tier1 τροφοδοτικο απο οτι ειδα. Ευχαριστω και παλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Καταλαβαινω τι λες, σιγουρα τα 750 ειναι ενας καλος αριθμος. Απλα κρινοντας οτι εχω κανει μεγαλο oc στον 920 και εχω την 6950 πανω στο 530 τροφοδοτικο μου, πουεχει ακομα αρκετα χωρο θα ελεγα. Για αυτο ελεγα ισως ενα 650αρι gold πολυ ποιοτικο θα εφτανε και θα περισσευε. Εφοσον δε δω κατι αλλο, θα παρω το EVGA μιας και ειναι Tier1 τροφοδοτικο απο οτι ειδα. Ευχαριστω και παλι Μη συγκρίνεις τον 920 (4πύρηνο) με τον 5820Κ (6πύρηνο). Με βαρβάτο oc ο 5820Κ θα σου τραβήξει χαλαρά και 200W μπορεί και παραπάνω σε load. Ο 920 ήταν φουρνάκος για την εποχή του, αλλά απέχει πολύ από αυτά τα νούμερα νομίζω. Υπολόγισε και ένα 200-250άρι αέρα για το υπόλοιπο σύστημα που θα περιβάλει τον επεξεργαστή σε full load. Μιλάμε για ένα σύνολο στα 450W + περίπου. Κινήσου στα 50-60% του συνολικού wattage του τροφοδοτικού που σκοπεύεις να πάρεις. Μη κοιτάς απλά να φτάνουν τα watts και τα Amps. Κοίτα να αφήσεις αέρα γιατί αν πάρεις 650άρι και πιό πολύ θα ζεσταίνεται και πιό πολύ θα το ακούς εφόσον ζεσταίνεται περισσότερο. Δες το συνολικά το θέμα και όχι μεμονωμένα. Αυτά από μένα. My 2 cents. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Λοιπόν έχω τη σύνθεση της υπογραφής μου με αυτό το τροφοδοτικό: http://www.e-shop.gr/xfx-ts-series-750w-psu-p-PER.664005 και σκέφτομαι να το δώσω και να πάρω ένα από αυτά: http://www.e-shop.gr/evga-supernova-750-g2-power-supply-750w-p-PER.641447 http://www.e-shop.gr/corsair-rm-series-rm750-750w-80-plus-gold-certified-fully-modular-psu-p-PER.641326 Αυτό το σκέφτομαι γιατί αργότερα (μετά από δύο χρόνια) θα πάω σε κάποια άλλη GPU ή να βάλω άλλη μία σε sli. Αυτό που μου κάνει πιο πολύ να θέλω να την δώσω είναι το σχόλιο του παλικαριού από κάτω, που λέει πως όταν του ζητήσεις το κάτι παραπάνω αρχίζει και μουγκρίζει (δεν είναι modular). Ποια είναι η δική σας γνώμη; Να το κρατήσω και όταν κάνω την αναβάθμιση να δω κάποιο τότε ή να κάνω τώρα την αλλαγή μήπως και μου εμφανίσει κανά πρόβλημα και μετά πέσει η τιμή κατακόρυφα; EDIT: Δεν είναι ανάγκη να είναι από το e-shop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Λοιπόν έχω τη σύνθεση της υπογραφής μου με αυτό το τροφοδοτικό: http://www.e-shop.gr/xfx-ts-series-750w-psu-p-PER.664005 και σκέφτομαι να το δώσω και να πάρω ένα από αυτά: http://www.e-shop.gr/evga-supernova-750-g2-power-supply-750w-p-PER.641447 http://www.e-shop.gr/corsair-rm-series-rm750-750w-80-plus-gold-certified-fully-modular-psu-p-PER.641326 Αυτό το σκέφτομαι γιατί αργότερα (μετά από δύο χρόνια) θα πάω σε κάποια άλλη GPU ή να βάλω άλλη μία σε sli. Αυτό που μου κάνει πιο πολύ να θέλω να την δώσω είναι το σχόλιο του παλικαριού από κάτω, που λέει πως όταν του ζητήσεις το κάτι παραπάνω αρχίζει και μουγκρίζει (δεν είναι modular). Ποια είναι η δική σας γνώμη; Να το κρατήσω και όταν κάνω την αναβάθμιση να δω κάποιο τότε ή να κάνω τώρα την αλλαγή μήπως και μου εμφανίσει κανά πρόβλημα και μετά πέσει η τιμή κατακόρυφα; EDIT: Δεν είναι ανάγκη να είναι από το e-shop. Μείνε ως έχεις, δεν απολύτως κανένα νόημα και καμια λογική να αλλάξεις ένα ήδη πολύ καλό τροφοδοτικό με κάτι που δεν πρόκειται να σου προσφέρει τπτ παραπάνω! Μη συγκρίνεις τον 920 (4πύρηνο) με τον 5820Κ (6πύρηνο). Με βαρβάτο oc ο 5820Κ θα σου τραβήξει χαλαρά και 200W μπορεί και παραπάνω σε load. Ο 920 ήταν φουρνάκος για την εποχή του, αλλά απέχει πολύ από αυτά τα νούμερα νομίζω. Υπολόγισε και ένα 200-250άρι αέρα για το υπόλοιπο σύστημα που θα περιβάλει τον επεξεργαστή σε full load. Μιλάμε για ένα σύνολο στα 450W + περίπου. Κινήσου στα 50-60% του συνολικού wattage του τροφοδοτικού που σκοπεύεις να πάρεις. Μη κοιτάς απλά να φτάνουν τα watts και τα Amps. Κοίτα να αφήσεις αέρα γιατί αν πάρεις 650άρι και πιό πολύ θα ζεσταίνεται και πιό πολύ θα το ακούς εφόσον ζεσταίνεται περισσότερο. Δες το συνολικά το θέμα και όχι μεμονωμένα. Αυτά από μένα. My 2 cents. Oh no... Ο 920 δεν απέχει καθόλου από αυτά τα νούμερα γερά κλοκαρισμενος! Είναι ακριβώς σε αυτά τα νούμερα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TRILOBYTER Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Μη συγκρίνεις τον 920 (4πύρηνο) με τον 5820Κ (6πύρηνο). Με βαρβάτο oc ο 5820Κ θα σου τραβήξει χαλαρά και 200W μπορεί και παραπάνω σε load. Ο 920 ήταν φουρνάκος για την εποχή του, αλλά απέχει πολύ από αυτά τα νούμερα νομίζω. Υπολόγισε και ένα 200-250άρι αέρα για το υπόλοιπο σύστημα που θα περιβάλει τον επεξεργαστή σε full load. Μιλάμε για ένα σύνολο στα 450W + περίπου. Κινήσου στα 50-60% του συνολικού wattage του τροφοδοτικού που σκοπεύεις να πάρεις. Μη κοιτάς απλά να φτάνουν τα watts και τα Amps. Κοίτα να αφήσεις αέρα γιατί αν πάρεις 650άρι και πιό πολύ θα ζεσταίνεται και πιό πολύ θα το ακούς εφόσον ζεσταίνεται περισσότερο. Δες το συνολικά το θέμα και όχι μεμονωμένα. Αυτά από μένα. My 2 cents. hmm Ο ι7 920 εχει 130 watt TDP, ο 5820κ εχει 140. Εαν σκεφτουμε οτι ο 920 ειναι σχεδιασμενος βασει μεγαλυτερης λιθογραφιας και παιρνει ανετα 50% OC, και οτι ο 5820κ ειναι βασισμενος σε νεοτερη λιθογραφια και δεν θα παρει ποτε 50% OC τοτε νομιζω οτι ο 920 πρεπει "λογικα" να τραβαει και παραπανω ρευμα. Οι πυρηνες δε νομιζω οτι εχουν σημασια. Παντως το εχω σκεφτει αρκετα το θεμα και κατα 50% θα παρω το evga, το σκεφτομουν και για το corsair RM 750 αλλα βλεπω εχει εγγυηση 5 χρονια εναντι 10 της EVGA και ειναι ακριβοτερο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Μείνε ως έχεις, δεν απολύτως κανένα νόημα και καμια λογική να αλλάξεις ένα ήδη πολύ καλό τροφοδοτικό με κάτι που δεν πρόκειται να σου προσφέρει τπτ παραπάνω! πιστεύεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσει τους παράξενους θορύβους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 πιστεύεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσει τους παράξενους θορύβους; Αδιανόητο δεν είναι , είναι πολύ πολύ σπάνιο όμως... Αλλά και πάλι ο κόσμος πρώτα δοκιμάζει αν έχει προβλημα σε βαρύ φόρτο και μετά αποφασίζει να αλλάξει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Μείνε ως έχεις, δεν απολύτως κανένα νόημα και καμια λογική να αλλάξεις ένα ήδη πολύ καλό τροφοδοτικό με κάτι που δεν πρόκειται να σου προσφέρει τπτ παραπάνω! Oh no... Ο 920 δεν απέχει καθόλου από αυτά τα νούμερα γερά κλοκαρισμενος! Είναι ακριβώς σε αυτά τα νούμερα! hmm Ο ι7 920 εχει 130 watt TDP, ο 5820κ εχει 140. Εαν σκεφτουμε οτι ο 920 ειναι σχεδιασμενος βασει μεγαλυτερης λιθογραφιας και παιρνει ανετα 50% OC, και οτι ο 5820κ ειναι βασισμενος σε νεοτερη λιθογραφια και δεν θα παρει ποτε 50% OC τοτε νομιζω οτι ο 920 πρεπει "λογικα" να τραβαει και παραπανω ρευμα. Οι πυρηνες δε νομιζω οτι εχουν σημασια. Παντως το εχω σκεφτει αρκετα το θεμα και κατα 50% θα παρω το evga, το σκεφτομουν και για το corsair RM 750 αλλα βλεπω εχει εγγυηση 5 χρονια εναντι 10 της EVGA και ειναι ακριβοτερο. Ναι, ΟΚ. Έχετε δίκαιο, ήταν υπεραπλουστευτικό αυτό που είπα, αλλά δεν μιλάμε για το ίδιο ποσοστό oc. Όπως λέει ο Trilobyter, ο 920 μπορούσε να ανέβει πολύ ψηλότερα αναλογικά σε σχέση με την στοκ συχνότητα. Αν επιβάλαμε το ίδιο ποσοστό στον 5820Κ (θεωρητικά, στην πράξη δεν γίνεται παρά μόνο σε bench tables) η κατανάλωση θα ήταν .... δυσθεώρητη. Πάντως, οι περισσότεροι τότε τον έφταναν γύρω στα 3.8 με κατανάλωση αρκετά κάτω από 200W, αν θυμάμαι καλά. Μπορεί να έχω λάθος. Από περιέργεια, θα ρωτήσω και έναν γνωστό που μέχρι πρόσφατα είχε 920, να δώ τί του τράβαγε στην πράξη. Ο 5820Κ πάντως αν ανέβει πάνω από 4.4, τραβάει αρκετά πάνω από 200W μόνος του. Άρα λοιπόν, αν μιλάμε για βαρβάτο oc, τότε πιστεύω ότι η ψαλίδα σε σχέση με έναν 920 θα άνοιγε πολύ. Όσο για τους πυρήνες, έχουν σημασία φυσικά, αλλά περισσότερο εντός της ίδιας αρχιτεκτονικής και όταν μιλάμε για ίδιο ή κοντινά τουλάχιστον socket (π.χ 2011 με 2011-3). Οπότε, έχετε δίκιο σε σχέση με την λιθογραφία του 1366. Π.χ. οι 6πύρηνοι 980Χ/990Χ παρήγαγαν στα ίδια ρολόγια αρκετά περισσότερα watts θερμότητας από τους 4πύρηνους του 1366 (όπως ο 920 και οι υπόλοιποι της σειράς), παρότι ήταν καλύτερα τσιπάκια από ποιοτικής άποψης και ήθελαν λιγότερο ρεύμα για τα ίδια ρολόγια. Και είναι λογικό, γιατί στο ίδιο real estate του επεξεργαστή χωράνε 2 παραπάνω πυρήνες. Λογικό είναι να παράγεται περισσότερη θερμότητα, παρότι η διαλογή είναι καλύτερης ποιότητας. Άρα, παίζουν ρόλο και οι πυρήνες αλλά και η ποιότητα του chip. Όσο χαμηλότερης ποιότητας είναι (εννοώ και πάλι την διαλογή που γίνεται στα εργοστάσια) τόσο περισσότερο ρεύμα χρειάζονται και για αυτό χρονίζονται και χαμηλότερα από το εργοστάσιο. Πέρα από τα παραπάνω φιλολογικά, το θέμα είναι ότι σε ένα τέτοιο σύστημα εγώ προσωπικά θα έβαζα 750άρι τροφοδοτικό. Καλό είναι από πολλές απόψεις να υπάρχει αέρας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Λοιπόν έχω τη σύνθεση της υπογραφής μου με αυτό το τροφοδοτικό: http://www.e-shop.gr/xfx-ts-series-750w-psu-p-PER.664005 και σκέφτομαι να το δώσω και να πάρω ένα από αυτά: http://www.e-shop.gr/evga-supernova-750-g2-power-supply-750w-p-PER.641447 http://www.e-shop.gr/corsair-rm-series-rm750-750w-80-plus-gold-certified-fully-modular-psu-p-PER.641326 Αυτό το σκέφτομαι γιατί αργότερα (μετά από δύο χρόνια) θα πάω σε κάποια άλλη GPU ή να βάλω άλλη μία σε sli. Αυτό που μου κάνει πιο πολύ να θέλω να την δώσω είναι το σχόλιο του παλικαριού από κάτω, που λέει πως όταν του ζητήσεις το κάτι παραπάνω αρχίζει και μουγκρίζει (δεν είναι modular). Ποια είναι η δική σας γνώμη; Να το κρατήσω και όταν κάνω την αναβάθμιση να δω κάποιο τότε ή να κάνω τώρα την αλλαγή μήπως και μου εμφανίσει κανά πρόβλημα και μετά πέσει η τιμή κατακόρυφα; EDIT: Δεν είναι ανάγκη να είναι από το e-shop. Το οτι εγραψε ενας ενα αρνητικο σχολιο στο eshop δεν λεει κατι. Γιατι με αυτη τη λογικη τα No name τροφοδοτικα βγαινουν καλυτερα απο το παραπανω Xfx http://www.e-shop.gr/force-fo19xd-450w-psu-p-PER.700161 http://www.e-shop.gr/deer-de146xd-550w-psu-p-PER.641607 Οσο για το ελλατωματικο που λες δες πχ απο AMazon ενω υπαρχουν πολλοι που ειναι ικανοποιημενοι,υπαρχουν ομως και αρκετοι που τους χαλασε πχ το Evga που κοιτας http://www.amazon.com/EVGA-SuperNOVA-80PLUS-Certified-220-G2-0750-XR/product-reviews/B00IKDETOW/ref=cm_cr_dp_qt_hist_three?ie=UTF8&filterBy=addThreeStar&showViewpoints=0 κατι που συμβαινει και με ολα τα τροφοδοτικα αν δεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Πάντως, οι περισσότεροι τότε τον έφταναν γύρω στα 3.8 με κατανάλωση αρκετά κάτω από 200W, αν θυμάμαι καλά. Μπορεί να έχω λάθος. Από περιέργεια, θα ρωτήσω και έναν γνωστό που μέχρι πρόσφατα είχε 920, να δώ τί του τράβαγε στην πράξη. Δεν χρειαζεται να ρωτήσεις φιλό σου .. τον ειχα μεχρι πριν κανα διμηνο.... Στα 3,8 με 1.24 ταση σε linpack load έχγραφε 290 βατ το βατομετρο τοιxoυ! Κοινως γυρω στα 250 στο συστημα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δεν χρειαζεται να ρωτήσεις φιλό σου .. τον ειχα μεχρι πριν κανα διμηνο.... Στα 3,8 με 1.24 ταση σε linpack load έχγραφε 290 βατ το βατομετρο τοιxoυ! Κοινως γυρω στα 250 στο συστημα! Ναι, 250W λες για όλο το σύστημα. Όχι για τον επεξεργαστή μόνο. Έτσι δεν είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Το υπολοιπο συστημα βαριά βαριά να εκαιγε καμια 50αρια βατ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Το υπολοιπο συστημα βαριά βαριά να εκαιγε καμια 50αρια βατ Όλα αυτά σε load έτσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TRILOBYTER Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Νομιζω οτι η ψαλιδα μεγαλωνει πολυ απο τα 3.8 στα 4.0. Εγω μπορω να παω τον δικο μου 3.8 με 1.175 και 4 μονο με 1.25. 4.2 με 1.3 και 4.4 με 1.4. Σε c rev θελει πολυ παραπανω ρευμα για τα 4, παραπανω μαλλον δε γινεται καν. Να πω επισης οτι αυτο για το binning που λες ειναι σωστο, λογικα και ο 5960χ θα εχει καλυτερο απο τον 5820κ. Ολα αυτα ειναι θεωριτικα ομως, παιζει ρολο και η τυχη του αγοραστη. Θα συμφωνησω οτι εφοσον χωραει στα λεφτα ενα tier1 750αρι θα το προτιμησω τελικα. Μεταξυ evga / corsair rm εχουμε να πουμε κατι? Ελεγα για το corsair για να παει πακετο με το corsair κουτι/μνημες (και μελλοντικα εναν corsair ssd) αλλα δε ξερω. PS: O 980/990X ηταν στα στα 32nm με την ονομασια westemere/gulftown, ιδια αρχιτεκτονικη που χρησιμοποιηθηκε αργοτερα για τους xeon x5650 κλπ. Ο 920 ηταν στα 45nm (nehalem). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Καλά τα Corsair RM αλλά απ' ότι έχω διαβάσει είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν coil whine. Ανεξάρτητα απ' αυτό αν έχουν ίδια τιμή εννοείται πως συμφέρει να πάρεις το G2 εφόσον έχει 5 παραπάνω χρόνια εγγύηση. Όσο για τους Corsair ssd πιστεύω υπάρχουν καλύτεροι. Μη κολλάς στην εταιρεία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα