@topos Δημοσ. Σάββατο στις 06:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:00 μμ (επεξεργασμένο) On 14/02/2025 at 13:38, Saloufas said: Εμένα με ταλαιπωρούν ακόμα, την προηγούμενη Παρασκευή πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν είχε την δυνατότητα να το ελέγξει το δικό τους τμήμα service και το έστειλαν στην αντιπροσωπεία. Δηλαδή ολόκληρο service δεν είχε μια gpu με 12vhpw είτε ένα psu tester, μάλιστα. Σε ερώτηση σε ποια αντιπροσωπεία μιας και απ ότι ξέρω δεν έχει η Be quiet στην Ελλάδα και αν το έστειλαν Γερμανία μου είπαν οτι πήγε στην αντιπροσωπεία εδώ Ελλάδα και θα με ενημερώσουν από εβδομάδα. Σήμερα μια εβδομάδα μετά τους ξανά παίρνω και δεν έχουν νέα, έχει πάει αντιπροσωπεία μου λέει ο Υπάλληλος και όταν έγινα πιεστικός να μου διευκρινίσει που έχουν στείλει το τροφοδοτικό για έλεγχο με παρέπεμψε να στείλω email στο τμήμα service για περισσότερες πληροφορίες. Εντωμεταξύ είχα την εντύπωση ότι μιλάω με το τμήμα service μιας και στον τηλεφωνητή λέει για πωλήσεις πατήστε το 1 και για τμήμα service το 2. Σε ερώτηση μου "άμα με δουλεύει" μιας και ο τηλεφωνητής υποτίθεται με παρέπεμψε στο service μου είπε ότι το τμήμα service δεν έχει τηλέφωνο και επικοινωνούνε μόνο με email. 🤣 Έχω κάνει αγορά 18/01 και επιστροφή 20/01 σε προϊόν που υποτίθεται έχει DOA σύμφωνα και με το site τους αλλά αρνούνται να το εφαρμόσουν και με ταλαιπωρούν δήθεν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν το psu. Γενικά έχω μεγάλη υπομονή αλλά επειδή βλέπω ότι με δουλεύουν κανονικά θα κάνω μια καταγγελία στον συνήγορο και βλέπουμε. Απλά δεν περίμενα να φτάσω σε αυτό το σημείο μιας και δεν είχα γενικά θέματα με το συγκεκριμένο κατάστημα. Κοιτα να δεις τώρα τι παίζει. Σε αυτές τις περιπτώσεις αντί να κάνεις αίτηση για doa(όπου όντως πρέπει να ελεγχθεί πριν αλλαχτει/πιστωθούν τα χρήματα) μπορείς απλά να κάνεις υπαναχώρηση αγοράς.Πρακτικα δεν τους λες ότι είναι χαλασμένο, αναφέρεις ότι νομιζεις π.χ "τελικά δεν χωρούσε στο κουτί μου" Σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένοι να το πάρουν ως έχει -εφόσων προφανώς υπάρχει η συσκευασία και όλα τα παρελκομενα- Τώρα βέβαια η τάπα είναι ότι πιθανότατα θα φάει την ταλαιπωρία κάποιος άλλος γιατί λογικά θα ξαναμπεί στο ράφι. Επεξ/σία Σάββατο στις 06:01 μμ από @topos
MaZzzZ Δημοσ. Σάββατο στις 06:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:17 μμ (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, @topos είπε Κοιτα να δεις τώρα τι παίζει. Σε αυτές τις περιπτώσεις αντί να κάνεις αίτηση για doa(όπου όντως πρέπει να ελεγχθεί πριν αλλαχτει/πιστωθούν τα χρήματα) μπορείς απλά να κάνεις υπαναχώρηση αγοράς.Πρακτικα δεν τους λες ότι είναι χαλασμένο, αναφέρεις ότι νομιζεις π.χ "τελικά δεν χωρούσε στο κουτί μου" Σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένοι να το πάρουν ως έχει -εφόσων προφανώς υπάρχει η συσκευασία και όλα τα παρελκομενα- Τώρα βέβαια η τάπα είναι ότι πιθανότατα θα φάει την ταλαιπωρία κάποιος άλλος γιατί λογικά θα ξαναμπεί στο ράφι. Πριν την παρω μιλησα με το καταστημα και τους ειπα θελω Seasonic Gold Full Modular 1.200W, εχετε? Και μου λενε ναι αυτο το γραφει κιολας, λεω ωραια το θελω. Σημερα προλαβα να μιλησω μαζι τους λιγο το πρωι, πρωι παρελαβα και το τροφοδοτικο, και τους λεω παιδια αυτο ειναι παλιο μοντελο, και μου εκανε εντυπωση γιατι μεσα στην Seasonic αν πατησεις where to buy σε παει σε αυτο το καταστημα, πως γινεται να μην γνωριζουν τι εχουν δεν ξερω. Εγω τους το ειπα, δεν μου κανει γιατι δεν ειναι 3.1, και η απαντηση που πηρα ειναι θα το κοιταξουμε και θα σας καλεσουμε σημερα, πραγμα που δεν εγινε οποτε καλη τριτη τωρα. Τι θελω να πω, οτι ηδη ηξεραν τι ηθελα και ηδη ξερουν τωρα πιο ειναι το προβλημα μου. Οποτε λογικα θα το στειλω πισω, εχω το δικαωμα νομιζω απο την στιγμη που δεν το ανοιξα καν. Το θεμα ειναι τωρα τι παιρνω μετα, η πως τους εξηγω τι θελω, γιατι και η Seasonic τα λεει πολυ μπερδεμενα με τα μοντελα τους και δεν βγαζω ακρη. Οσο αφορα για την ταλαιπωρια, δεν νομιζω να φταιω εγω σε κατι τετοιο, οταν τους λεω θελω αυτο, και στην ιστοσελιδα τους δειχνουν οτι ειναι αυτο και τελικα δεν ειναι, πιο πολυ ταλαιπωρια θα φαω εγω, γιατι αν την στειλω πισω απο τριτη, τα χρηματα δεν νομιζω να μου τα επιστρεψουν με την μια, εχουν το δικαωμα 15 ημερες αν δεν κανω λαθος, και εντελως τυχαια ολοι τα επιστρεφουν προς το τελος. Επεξ/σία Σάββατο στις 06:21 μμ από MaZzzZ
Chris2756 Δημοσ. Σάββατο στις 07:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:20 μμ To ενα ειναι Vertex GX Gold. To δευτερο, αυτο που ειδες στο σαιτ της seasonic, ειναι Vertex PX Platinum (3.1και 12 χρονια εγκυηση) Εχω το ιδιο σε 850w. Στο συγκεκριμενο καταστημα με ταλαιπορουσαν πανω απο 25 ημερες, ενω υποτιθεται ειταν ετιμοπαραδοτο (εως τρεις ημερες). Την μια ελεγαν οτι εγινε λαθος παραγγελια, την αλλη οτι δεν ειταν μεσα στην παλετα στο τελωνειο, την παραλλη οτι δοθηκε απο λαθος σε αλλον πελατη. Τελικα εστειλα μειλ στην seasonic, εκθετοντας το προβλημα, εκανα νεα παραγγελια, με αλλα στοιχεια, μου ειρθε το ΡΧ. Μετα δυο ημερες ειρθε και η πρωτη παραγγελια μου, την οποια βεβαια αρνηθηκα και να παραλαβω. Ας χρεωθουν τα μεταφορικα, για να μαθουν να μην κοροιδευουν πελατες. Τωρα αν με εχουν βαλει στο μπλακ λιστ σαν πελατη, στα παλαιοτερα των υποδηματων μου. Τους εχω κι εγω στο μπλακ λιστ σαν καταστημα. Βεβαια οι παραγγελιες με αντικαταβολη, γιατι αν ειχα προπληρωσει, παιζει και να εψαχνα ακομα τα χρηματα μου
benign Δημοσ. Σάββατο στις 08:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:35 μμ 2 hours ago, MaZzzZ said: Καλησπερα Εψαχνα να βρω ενα τροφοδοτικο αρκετα καλο κοντα στα 1.200W το οποιο να ειναι και ATX 3.1, μετα απο αρκετο ψαξιμο αποφασισα να παω στο Seasonic Vertex, Gold και Full Modular, το βρηκα ετοιμοπαραδοτο σε ενα καταστημα, πηρα τηλεφωνο να σιγουρεψω πως ειναι ATX 3.1 και μου ειπανε ναι ειναι, πραγματι και στην ιστοσελιδα τους αυτο γραφουνε, μου ηρθε σημερα και χωρις να το ανοιξω βλεπω να γραφει πανω ATX 3.0 λεω τι παιζει εδω? Το εψαξα λιγο και βλεπω πως η Seasonic αλλαξε τα τροφοδοτικα της απο το καλοκαιρι και μετα σε 3.1, αλλα δεν μπορω να καταλαβω πιο ειναι 3.0 και πιο ειναι 3.1. Αυτο εδω πηρα απο εδω https://www.e-gate.gr/1392116/seasonic-vertex-gx-1200w-13-5cm-fan-fully-modular-80-gold-vertex-gx-1200?skr_prm=WyIxOTZkNzIyMS1jZjMwLTRlYjMtYjA1YS02NjJjZGRhYjNhZTgiLDE3NDA1ODAyNjczMTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Αλλα στην ιστοσελιδα της Seasonic τα βλεπω λιγο διαφορετικα τα πραγματα https://seasonic.com/vertex-px/ Εκτος αν κανω εγω τοσο λαθος, παντως και τα 2 κουτια πανω γραφουνε το ενα 3.0 και το αλλο απλα 3. Και η μονη αλλη αλλαγη που ειδα ειναι οτι το ενα γραφει 10 χρονια εγγυηση και το αλλο 12 οπως αυτο εδω για παραδειγμα που βρηκα εδω https://www.e-shop.gr/psu-seasonic-vertex-gx-1200-1200w-80-plus-gold-full-modular-atx-31-pcie-51-p-PER.645567 Γνωριζει καποιος κατι παραπανω για να βοηθησει? Γιατι ηδη μιλησα απο το καταστημα οπως ειπα και μου ειπανε θα το ψαξουνε και θα με καλεσουνε, γιατι ναι γραφουμε 3.1 μεσα, δεν με καλεσαν, οποτε καλη Τριτη τωρα. Αυτο που πηρα εγω γραφει MODEL: 12122GXAFS, το αλλο δεν ξερω δεν καταφερα να το βρω για να δω τι μοντελο γραφει. Το επιστρεφω παιρνω τα χρηματα μου πισω μιας και ειναι σφραγισμενο και παω σε αυτο που γραφει 12 χρονια? Update July 2024: The Seasonic VERTEX Series power supplies were initially shipped with 12VHPWR cables. Following the update to the ATX standard, we began replacing these with the new 12V-2×6 connectors. During this transition period, customers may receive either 12VHPWR or 12V-2×6 cables in the box. Please note that availability may vary by region. We apologize for any inconvenience this may cause. Μηπως τελικα αλλαζει μονο κανα καλωδιο μεσα στην συσκευασια και τιποτα αλλο? Εχω μπερδευτει οσο δεν παει. Τα φωτα σας οποιος γνωριζει, γιατι δεν βγαζω ακρη. Κρατα το τροφοδοτικο σου,δεν εχεις προβλημα. 1
MaZzzZ Δημοσ. Σάββατο στις 10:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:23 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Chris2756 είπε To ενα ειναι Vertex GX Gold. To δευτερο, αυτο που ειδες στο σαιτ της seasonic, ειναι Vertex PX Platinum (3.1και 12 χρονια εγκυηση) Εχω το ιδιο σε 850w. Στο συγκεκριμενο καταστημα με ταλαιπορουσαν πανω απο 25 ημερες, ενω υποτιθεται ειταν ετιμοπαραδοτο (εως τρεις ημερες). Την μια ελεγαν οτι εγινε λαθος παραγγελια, την αλλη οτι δεν ειταν μεσα στην παλετα στο τελωνειο, την παραλλη οτι δοθηκε απο λαθος σε αλλον πελατη. Τελικα εστειλα μειλ στην seasonic, εκθετοντας το προβλημα, εκανα νεα παραγγελια, με αλλα στοιχεια, μου ειρθε το ΡΧ. Μετα δυο ημερες ειρθε και η πρωτη παραγγελια μου, την οποια βεβαια αρνηθηκα και να παραλαβω. Ας χρεωθουν τα μεταφορικα, για να μαθουν να μην κοροιδευουν πελατες. Τωρα αν με εχουν βαλει στο μπλακ λιστ σαν πελατη, στα παλαιοτερα των υποδηματων μου. Τους εχω κι εγω στο μπλακ λιστ σαν καταστημα. Βεβαια οι παραγγελιες με αντικαταβολη, γιατι αν ειχα προπληρωσει, παιζει και να εψαχνα ακομα τα χρηματα μου Απο εδο που το πηρα, https://www.e-gate.gr/1392116/seasonic-vertex-gx-1200w-13-5cm-fan-fully-modular-80-gold-vertex-gx-1200?skr_prm=WyIxOTZkNzIyMS1jZjMwLTRlYjMtYjA1YS02NjJjZGRhYjNhZTgiLDE3NDA1ODAyNjczMTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Γραφει ATX 3.0, και 10 χρονια. Seasonic https://seasonic.com/vertex-gx/ Γραφει ATX 3 σκετο, και 12 χρονια, και ειναι Gold Ενα παραδειγμα εδω που το βρηκα, https://www.e-shop.gr/psu-seasonic-vertex-gx-1200-1200w-80-plus-gold-full-modular-atx-31-pcie-51-p-PER.645567 Γραφει ATX 3 σκετο, και 12 χρονια. Εγω παλι καλα δεν ειχα προβλημα, ηταν ετοιμοπαραδοτο, για αυτο και το πηρα και εκει, διαφορετικα θα το επαιρνα απο αλλου πιο φθηνα απλα θα περιμενα. Τους πηρα τηλ θελω αυτο και αυτο, το εχουμε, και τελικα μου στειλανε το παλιο που δεν ειναι αυτο που θελω. Αλλα απο οτι φαινεται θα περιμενω τωρα και ισως και παραπανω. 2 ώρες πριν, benign είπε Κρατα το τροφοδοτικο σου,δεν εχεις προβλημα. Αν καταλαβες κατι πες μου και εμενα γιατι με τετοια προφορα δεν καταλαβαινω τιποτα, καλυτερα να τα κανει μονο στα Ελληνικα. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:21 μμ από MaZzzZ 1
Chris2756 Δημοσ. χθες στις 09:14 πμ Δημοσ. χθες στις 09:14 πμ Update July 2024: The Seasonic VERTEX Series power supplies were initially shipped with 12VHPWR cables. Following the update to the ATX standard, we began replacing these with the new 12V-2×6 connectors. During this transition period, customers may receive either 12VHPWR or 12V-2×6 cables in the box. Please note that availability may vary by region. We apologize for any inconvenience this may cause. Στο σαιτ της seasonic, εχει αυτην την ανακοινωση. Στην συσκευασια του "Vertex PX" που πηρα εγω, εχει το καλωδιο "12VHPWR". Παντως ενα μειλ στην seasonic, θα σου λυσει οποια απορια. Το πολυ σε δυο ημερες απαντουν. Οταν ειχα ρωτησει πριν καμια 10αρια μηνες, μου απαντησαν οτι και τα δυο μοντελα Vertex GX και Vertex PX, εχουν το "12VHPWR" καλωδιο, και 12 χρονια εγκυηση. Αν το τροφοδοτικο μου ειταν παλαιοτερης συσκευασιας, να τους στειλω φωτοτυπια της αποδειξης αγορας και θα μου εστελναν, το καλωδιο δωρεαν και με δικα τους εξοδα αποστολης. Oι διαφορες μεταξυ των δυο μοντελων Brand SeaSonic Brand SeaSonic Model VERTEX PX-1200 Model VERTEX GX-1200 Release Date - Release Date - * First availability for purchase, it may not correspond to the actual market launch date. User reviews Add a product review User reviews Add a product review Price history View Details ► Price history View Details ► Compatible PC parts Graphics Cards ►Cases ► Compatible PC parts Graphics Cards ►Cases ► Wattage 1200 W Wattage 1200 W Type ATX Type ATX Modular Full Modular Full Efficiency 80+ Platinum Efficiency 80+ Gold PCI-Express 16 Pin 12VHPWR Connectors 1 PCI-Express 16 Pin 12VHPWR Connectors 1 PCI-Express 12 Pin Connectors 0 PCI-Express 12 Pin Connectors 0 PCI-Express 6+2 Pin Connectors 3 PCI-Express 6+2 Pin Connectors 3 PCI-Express 6 Pin Connectors 0 PCI-Express 6 Pin Connectors 0 EPS Connectors 2 EPS Connectors 2 SATA Connectors 18 SATA Connectors 18 Molex Connectors 3 Molex Connectors 3 Length 160 mm Length 160 mm
MaZzzZ Δημοσ. χθες στις 06:18 μμ Δημοσ. χθες στις 06:18 μμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Chris2756 είπε Update July 2024: The Seasonic VERTEX Series power supplies were initially shipped with 12VHPWR cables. Following the update to the ATX standard, we began replacing these with the new 12V-2×6 connectors. During this transition period, customers may receive either 12VHPWR or 12V-2×6 cables in the box. Please note that availability may vary by region. We apologize for any inconvenience this may cause. Στο σαιτ της seasonic, εχει αυτην την ανακοινωση. Στην συσκευασια του "Vertex PX" που πηρα εγω, εχει το καλωδιο "12VHPWR". Παντως ενα μειλ στην seasonic, θα σου λυσει οποια απορια. Το πολυ σε δυο ημερες απαντουν. Οταν ειχα ρωτησει πριν καμια 10αρια μηνες, μου απαντησαν οτι και τα δυο μοντελα Vertex GX και Vertex PX, εχουν το "12VHPWR" καλωδιο, και 12 χρονια εγκυηση. Αν το τροφοδοτικο μου ειταν παλαιοτερης συσκευασιας, να τους στειλω φωτοτυπια της αποδειξης αγορας και θα μου εστελναν, το καλωδιο δωρεαν και με δικα τους εξοδα αποστολης. Oι διαφορες μεταξυ των δυο μοντελων Brand SeaSonic Brand SeaSonic Model VERTEX PX-1200 Model VERTEX GX-1200 Release Date - Release Date - * First availability for purchase, it may not correspond to the actual market launch date. User reviews Add a product review User reviews Add a product review Price history View Details ► Price history View Details ► Compatible PC parts Graphics Cards ►Cases ► Compatible PC parts Graphics Cards ►Cases ► Wattage 1200 W Wattage 1200 W Type ATX Type ATX Modular Full Modular Full Efficiency 80+ Platinum Efficiency 80+ Gold PCI-Express 16 Pin 12VHPWR Connectors 1 PCI-Express 16 Pin 12VHPWR Connectors 1 PCI-Express 12 Pin Connectors 0 PCI-Express 12 Pin Connectors 0 PCI-Express 6+2 Pin Connectors 3 PCI-Express 6+2 Pin Connectors 3 PCI-Express 6 Pin Connectors 0 PCI-Express 6 Pin Connectors 0 EPS Connectors 2 EPS Connectors 2 SATA Connectors 18 SATA Connectors 18 Molex Connectors 3 Molex Connectors 3 Length 160 mm Length 160 mm Θα ασχοληθω απο τριτη γιατι αυριο ειναι ολα κλειστα, αλλα πραγματι εχουν αλλαξει τα μοντελα αυτα και αντι 10 χρονια εγγυηση δινουν 12 και εχει και το καλωδιο μεσα και ολα. Μου κανει απλα εντυπωση πως το μονο που αλλαζει ειναι ενα καλωδιο και καλα, εγω νομιζα πως αλλαζει και κατι αλλο πανω στο τροφοδοτικο. Επεξ/σία χθες στις 06:21 μμ από MaZzzZ
spi79 Δημοσ. χθες στις 06:35 μμ Δημοσ. χθες στις 06:35 μμ (επεξεργασμένο) https://hwbusters.com/best_picks/best-atxv3-pcie5-ready-psus-picks-hardware-busters/6/ Στα προτεινόμενα είναι σε αυτή τη λίστα.Στείλε email στη seasonic με το serial number του τροφοδοτικού και ρώτα τους.Πολλά τροφοδοτικά είχαν πιστοποίηση ατχ 3.0 και περάσαν αυτόματα σε 3.1.οπότε υπάρχει μπάχαλο ακόμα σε συσκευασίες,καλώδια και specs.Σε ίδια φάση ήμουν και εγώ για ένα 850ρι από superflower και έστειλα email.Απάντησαν πολύ γρήγορα και αναλυτικά,το οποίο εκτίμησα.Για εναλλακτική κοίτα εδώ https://www.super-flower.com.tw/ja/products/leadex-vii-xp-1200w-atx-30-bk-20240705112406 Επεξ/σία χθες στις 06:52 μμ από spi79
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα