kostas_anes Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αποκλείεται (ή έστω έχει μικρές πιθανότητες γιατί δε μου αρέσει να είμαι απόλυτος) να μην κατάφερε το 650 ούτε να μπουτάρει την 3080, χωρίς φορτίο. Κάτι άλλο έγινε και δεν μπουτάρει το σύστημα. Ίσως bios, ίσως κάποια χαλαρή/κακή επαφή, σε μνήμες, καλώδια κοκ Οσο και να λατρευω ενα καλο "Ι told you so" moment, πιθανοτατα εχεις δικιο. Για bootlop, μαλλον RAM/CPU θεμα μου ακουγεται. Κραταω μια πισινη μπας και οντως στο startup του εκανε ζημια στο τροφοδοτικο. Στο startup πχ, το βατομετρο μου γραφει στιγμιαια 350-360W και σκεψου οτι αυτο ειναι το average μεσα σε ενα δευτερο. Το spike δεν ξερω να σου πω ποσο ψηλο μπορει να ειναι. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epicouros Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Θα ξεκινήσω με αλλαγή τροφοδοτικού και βλέπουμε. Το σύστημα έχει πάνω δύο hdd, δυο ssd και έναν εξωτερικό σκληρό ssd. Θα με καλύψει ένα 850 η να πάω σε ένα 1000 να είμαι σίγουρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, epicouros είπε Θα ξεκινήσω με αλλαγή τροφοδοτικού και βλέπουμε. Το σύστημα έχει πάνω δύο hdd, δυο ssd και έναν εξωτερικό σκληρό ssd. Θα με καλύψει ένα 850 η να πάω σε ένα 1000 να είμαι σίγουρος. Με καλο 850 τρεχεις τα παντα. Προσωπικα εχω 3080Ti σε ενα Kolink Continuum 850Wκαι δεν εχει βγαλει κιχ 1.5 χρονο τωρα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epicouros Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, duffyduck είπε ο Κώστας σου είπε να μην το κάνεις, αλλά εσύ δεν τον άκουσες. Τώρα αν έγινε καμιά ζημιά, αυτό θα πρέπει να το τσεκάρεις, π.χ. βάζοντας σκέτη την μητρική, επεξεργαστή, ψύκτρα, μνημες, παλια κάρτα γραφικών , και ένα άλλο (working) τροφοδοτικό (ξέχνα το RM650 - πέτα το) Αν κάνει post, τότε την γλίτωσες και απλά θα πρέπει να πάρεις νέο τροφοδοτικό, π.χ. RMx 850W που το τέσταρε και ο Άρης των hardware busters. 21 ώρες πριν, nickol-us είπε Αποκλείεται (ή έστω έχει μικρές πιθανότητες γιατί δε μου αρέσει να είμαι απόλυτος) να μην κατάφερε το 650 ούτε να μπουτάρει την 3080, χωρίς φορτίο. Κάτι άλλο έγινε και δεν μπουτάρει το σύστημα. Ίσως bios, ίσως κάποια χαλαρή/κακή επαφή, σε μνήμες, καλώδια κοκ 21 ώρες πριν, kostas_anes είπε Οσο και να λατρευω ενα καλο "Ι told you so" moment, πιθανοτατα εχεις δικιο. Για bootlop, μαλλον RAM/CPU θεμα μου ακουγεται. Κραταω μια πισινη μπας και οντως στο startup του εκανε ζημια στο τροφοδοτικο. Στο startup πχ, το βατομετρο μου γραφει στιγμιαια 350-360W και σκεψου οτι αυτο ειναι το average μεσα σε ενα δευτερο. Το spike δεν ξερω να σου πω ποσο ψηλο μπορει να ειναι. Τελικά δεν εφταιγε το τροφοδοτικο. Δεν ξερω πως αλλα κατα την διάρκεια της εγκατάστασης της 3080 με κάποιο τρόπο βγήκε το καλώδιο της τροφοδοσίας της CPU πιθανόν δεν θα ηταν ποτε κουμπωμένο καλα επάνω στο τροφοδοτικο και οταν προσπαθησα να κουμπώσω τα καλώδια τροφοσιας της καρτας πανω στο τροφοδοτικο να βγήκε.. Τελος παντων το 650 δουλεύει μια χαρα μεχρι τωρα αν και δεν το εχω ζορίσει ακόμα με βαριά παιχνίδια. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrist0s92 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα ομάδα. Ήρθε και μένα το νέο μου τροφοδοτικό Seasonic focus gx 650 για την RX 6700 που αγόρασα πρόσφατα. Ήθελα να ρωτήσω, η seasonic στην δικιά μου περίπτωση όπως φαίνεται στην εικόνα προτείνει να κοιτάει ο ανεμιστήρας πάνω. Τι γνώμη έχετε γι αυτό; Θα δουλεύει στο hybrid mode και το κουτί είναι "open space" από τα παλιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thor777 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Γεια σας και καλές γιορτές, Προχώρησα σε παραγγελία του τροφοδοτικού RM650x (2021) https://www.skroutz.gr/s/28884016/Corsair-RMx-Series-RM650x-2021-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html Όμως απο ότι άκουσα η σειρά RMi είναι κάπως καλύτερη και υπάρχει στα ίδια χρήματα και το RM650i. Απο την άλλη όμως αυτό που παρήγγειλα είναι πιο καινούργιο μοντέλο (2021) και ίσως να παίζει και αυτό κάποιο ρόλο. Πίστεύεται οτι θα ήταν καλύτερο να ακυρώσω την παραγγελία και να πάω στο RM650i ή οχι? Επίσης αν νομίζετε οτι μπορώ να βρώ κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα (100 εως 120 max) μπορείτε να το προτείνεται. Να σημειώσω οτι τα 650W μου είναι υπερ αρκετά οπότε προτιμώ να πάρω μια top επιλογή σε αυτά τα Watt απο ότι ένα υποδεέστερο με περισσότερα Watt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, thor777 είπε Γεια σας και καλές γιορτές, Προχώρησα σε παραγγελία του τροφοδοτικού RM650x (2021) https://www.skroutz.gr/s/28884016/Corsair-RMx-Series-RM650x-2021-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html Όμως απο ότι άκουσα η σειρά RMi είναι κάπως καλύτερη και υπάρχει στα ίδια χρήματα και το RM650i. Απο την άλλη όμως αυτό που παρήγγειλα είναι πιο καινούργιο μοντέλο (2021) και ίσως να παίζει και αυτό κάποιο ρόλο. Πίστεύεται οτι θα ήταν καλύτερο να ακυρώσω την παραγγελία και να πάω στο RM650i ή οχι? Επίσης αν νομίζετε οτι μπορώ να βρώ κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα (100 εως 120 max) μπορείτε να το προτείνεται. Να σημειώσω οτι τα 650W μου είναι υπερ αρκετά οπότε προτιμώ να πάρω μια top επιλογή σε αυτά τα Watt απο ότι ένα υποδεέστερο με περισσότερα Watt. Corsair RM650x PSU Review https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-rm650x-psu,4611.html 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thor777 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Ok, thanks για τα review links. Ο τύπος πρέπει να είχε το ίδιο δάσκαλο αγγλικών με τον Alexis (οπως και οι περισσότεροι Έλληνες)😄. Πάντως το tomshardware προτείνει άλλο τροφοδοτικό για την κατηγορία των 650W και συγκεκριμένα το "XPG Core Reactor 650W" το οποίο μάλιστα έχει και την ίδια τιμή στο σκρουτζ με το RM650x (2021) . https://www.tomshardware.com/reviews/best-psus,4229.html Να σημειώσω οτι το RM650x πρέπει έχει διάφορες εκδόσεις. Στο σκρουτζ νομίζω υπάρχει η έκδοση 2018 και 2021. Ενώ το review απο tomshardware είναι απο κάποια έκδοση του 2014. Τέλος πάντων για την ώρα κρατάω την παραγγελία που έκανα για το RM650x (2021) και αν κάποιος έχει κάποια άποψη για το XPG Core Reactor 650W ή για το Corsair RM650i (το οποίο υπάρχει στο σκρούτζ άλλα πρέπει να είναι κάποια παλιά έκδοση του 2014 και αυτό με προβληματίζει λίγο, ενώ απο οτι βλέπω έχει 7 χρόνια εγγύηση αντί για 10) ή για κάποιο άλλο στα χρήματα που ανέφερα ας απαντήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/12/2022 στις 10:12 ΜΜ, thor777 είπε Πάντως το tomshardware Πάντως στο tomshardware o ίδιος είναι που κάνει τα reviews 😅 Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από kostas_anes 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Σε κουτί be quiet 500DX με τα στοκ φαν στις θέσεις που έρχεται το κουτί και τροφοδοτικό το Corsair RM650X, ο ανεμιστήρας του κουτιού να κοιτάει προς την κάτω πλευρά του κουτιού (να παίρνει δηλ αέρα από κάτω ή την πάνω, να παίρνει δηλ αέρα από μέσα από το κουτί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, prefuse είπε Σε κουτί be quiet 500DX με τα στοκ φαν στις θέσεις που έρχεται το κουτί και τροφοδοτικό το Corsair RM650X, ο ανεμιστήρας του κουτιού να κοιτάει προς την κάτω πλευρά του κουτιού (να παίρνει δηλ αέρα από κάτω ή την πάνω, να παίρνει δηλ αέρα από μέσα από το κουτί; Χωρίς να δω το βίντεο (δεν ξέρω αν κρύβεται κάποια λεπτομέρεια) το τροφοδοτικό παίρνει δροσερό αέρα από κάτω (εκτός κουτιού) και αποβάλλει το θερμό αέρα πίσω(πάλι εκτός κουτιού). Φαντάζομαι δεν είναι τυχαίο οτι σε αυτό το σημείο υπάρχει φίλτρο εισαγωγής 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrist0s92 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Στις 20/12/2022 στις 6:29 ΜΜ, xrist0s92 είπε Καλησπέρα ομάδα. Ήρθε και μένα το νέο μου τροφοδοτικό Seasonic focus gx 650 για την RX 6700 που αγόρασα πρόσφατα. Ήθελα να ρωτήσω, η seasonic στην δικιά μου περίπτωση όπως φαίνεται στην εικόνα προτείνει να κοιτάει ο ανεμιστήρας πάνω. Τι γνώμη έχετε γι αυτό; Θα δουλεύει στο hybrid mode και το κουτί είναι "open space" από τα παλιά. 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Χωρίς να δω το βίντεο (δεν ξέρω αν κρύβεται κάποια λεπτομέρεια) το τροφοδοτικό παίρνει δροσερό αέρα από κάτω (εκτός κουτιού) και αποβάλλει το θερμό αέρα πίσω(πάλι εκτός κουτιού). Φαντάζομαι δεν είναι τυχαίο οτι σε αυτό το σημείο υπάρχει φίλτρο εισαγωγής Εγώ έβαλα χθες το seasonic όπως προτείνει ο κατασκευαστής. Όπως φαίνεται στην εικόνα βγάζει αέρα από τον ανεμιστήρα (;). Κι εγώ έχω μπερδευτεί ποιο βγάζει και ποιο τραβάει αέρα, οπότε το πήγα βάσει κατασκευαστή. Οι θερμοκρασίες ήταν ίδιες με το προηγούμενο τροφοδοτικό πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, nickol-us είπε Χωρίς να δω το βίντεο (δεν ξέρω αν κρύβεται κάποια λεπτομέρεια) το τροφοδοτικό παίρνει δροσερό αέρα από κάτω (εκτός κουτιού) και αποβάλλει το θερμό αέρα πίσω(πάλι εκτός κουτιού). Φαντάζομαι δεν είναι τυχαίο οτι σε αυτό το σημείο υπάρχει φίλτρο εισαγωγής Καλές γιορτές σε όλους! Εκεί που μπαίνει το τροφοδοτικό και το πάνω μέρος του, όπως και το κάτω έχει τρύπες για εισαγωγή αέρα, οπότε θεωρητικά μπαίνει όπως θέλει η χρηστής Στο βίντεο γενικά λέει ότι μπαίνει κακ με τους 2 τρόπους. Όταν υπάρχει παχιά χαλί και το κουτί δεν έχει μεγάλα ποδαράκια να το σηκώσουν αρκετά, καλύτερα είναι να μπει ο ανεμιστήρας από πάνω. Επίσης λέει ότι αν μπει κάτω ο ανεμιστήρας, πολλοί λένε ότι μπορεί να δημιουργήσει λούπα ζεστού αέρα αφού ο ζεστός αέρας βγαίνει από πίσω χαμηλά και το τροφοδοτικό παίρνει αέρα από κάτω. Ενώ στην άλλη περίπτωση, το τροφοδοτικό παίρνει αέρα από μέσα από το κουτί και τον βγάζει από πίσω χαμηλά. Γενικά δεν κατέληξε αν κάτι είναι καλύτερo, απλά ότι μπορούμε να το τοποθετήσουμε και με τους 2 τρόπους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, prefuse είπε πολλοί λένε ότι μπορεί να δημιουργήσει λούπα ζεστού αέρα αφού ο ζεστός αέρας βγαίνει από πίσω χαμηλά Μπορούσαν να μας πουν με πιο απλό τρόπο ότι δεν γνωρίζουν φυσική Γυμνασίου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 καλησπέρα, ανάμεσα στα τροφοδοτικά Corsair RM650x - 2018 Series (αγορασμένο 2021 άριστη κατάσταση) και Corsair RM650 - 2021 Series (αγορασμένο το 2022) ποιο κρατάω ? φαντάζομαι αμελητέες διαφορές, αλλά είπα να πάρω και μια γνώμη εδώ.. ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα