Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω κατα πόσο θες 1600W μου φαινονταi υπερβολικα. Σε αυτο που ρωτας εγω θα πηγαινα σε superflower . Καλυτερα να το παιρνεις απο τον κατασκευαστη, τα τροφοδοτικα της corsair τα φτιαχνουν οι :

1)channel well technology

2)flextronics

3)seasonic

Προσωπικα τοσα χροναι με super flower παω μπομπα. Οχι οτι το αρχαιο XFX που ειχα μου ειχε προβληματα αλλα αν αγοραζα τωρα Psu θα πηγαινα με κλειστα τα ματια superflower.

Επεξ/σία από FasTaker
  • Like 1
  • Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα! Θα ήθελα την αποψή σας. Εχω μία rtx3080 aorus master με 3*8pin pci και τροφοδοτικό το Coolermaster mwe Gold 850w V2. Tο τροφοδοτικό είχε μέσα 2 pci με 2*8pin στο καθένα οπότε το ενα μπήκε στο πρώτο 8πινο και το άλλο στο 2ο και 3ο 8πινο σπαστό. Παρατήρησα σε κάποια games όπως το Doom eternal κυρίως σε 4κ μετά από λίγο αρχίζει και κάνει artifacts στο περιβάλλον.Σε benchmarks δεν μου κράσαρει η κάρτα η οποία να τονίσω τρέχει σε στοκ ρολόγια.Δοκίμασα και με undervolt και πάλι κάνει τα ίδια.Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι δεν της δίνω ρεύματα με 3 διαφορετικά καλώδια απευθείας από το psu και της δίνω με 2? Γιατί από όσα διάβασα οι περισσότεροι λένε οτι και ένα καλό 750αρι αρκεί για αυτήν αλλά τονίζουν οτί θέλει οπωσδήποτε 3 διαφορετικα καλώδια απο το psu.Oπότε θέλω να πιστεύω οτί το πρόβλημα δεν είναι στα watt του τροφοδοτικού 😕

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, timeg6 είπε

Παρατήρησα σε κάποια games όπως το Doom eternal κυρίως σε 4κ μετά από λίγο αρχίζει και κάνει artifacts στο περιβάλλον. (...) Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι δεν της δίνω ρεύματα με 3 διαφορετικά καλώδια απευθείας από το psu και της δίνω με 2?

Όχι, πλύ δύσκολο να φταίει το τροφοδοτικό για artifacts συγκεκριμμένα.

'Ανοιξε καινούριο θέμα στην ενότητα "Κάρτες γραφικών" ή "Hardware γενικά". Βγάλε φωτογραφίες τα artifacts και ανέβασέ τες στο νήμα που θα ανοίξεις μαζί με λίστα όλων τα εξαρτημάτων του υπολογιστή σου εκεί.

• Like 2
Δημοσ.

Σε τέτοιο επίπεδο και ανάμεσα σε τέτοιες εταιρίες, ότι και να πάρεις θα είναι πολύ καλό, οπότε λογικό είναι να διαλέξεις το οικονομικότερο.

Προσωπικά θα προτιμούσα το Superflower ή κάποιο Seasonic, για το λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω, ότι δηλαδή σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι ίδιες τα τροφοδοτικά τους.

Δημοσ.

καλά τώρα τι το θες τόσα βατ???

και πέραν της πλάκας εγώ θα πήγαινα σε seasonic και μην ρωτήσεις πως και γιατί 🤣

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/11/2022 στις 6:16 ΜΜ, timeg6 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα! Θα ήθελα την αποψή σας. Εχω μία rtx3080 aorus master με 3*8pin pci και τροφοδοτικό το Coolermaster mwe Gold 850w V2. Tο τροφοδοτικό είχε μέσα 2 pci με 2*8pin στο καθένα οπότε το ενα μπήκε στο πρώτο 8πινο και το άλλο στο 2ο και 3ο 8πινο σπαστό. Παρατήρησα σε κάποια games όπως το Doom eternal κυρίως σε 4κ μετά από λίγο αρχίζει και κάνει artifacts στο περιβάλλον.Σε benchmarks δεν μου κράσαρει η κάρτα η οποία να τονίσω τρέχει σε στοκ ρολόγια.Δοκίμασα και με undervolt και πάλι κάνει τα ίδια.Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι δεν της δίνω ρεύματα με 3 διαφορετικά καλώδια απευθείας από το psu και της δίνω με 2? Γιατί από όσα διάβασα οι περισσότεροι λένε οτι και ένα καλό 750αρι αρκεί για αυτήν αλλά τονίζουν οτί θέλει οπωσδήποτε 3 διαφορετικα καλώδια απο το psu.Oπότε θέλω να πιστεύω οτί το πρόβλημα δεν είναι στα watt του τροφοδοτικού 😕

Αν δεν έφτανε το τροφοδοτικό θα είχες restart ή θα έκλεινε το  pc. Δεν βγάζει artifacts  γι' αυτόν τον λόγο η κάρτα

• Like 1
Δημοσ.

Παλαιότερα θυμάμαι που κάποια μαγαζιά με υπολογιστές πουλούσαν  σετακια σε προσφορά cpu-mobo-ram-vga και έγραφαν με κόκκινα γράμματα να φαίνεται 'δώρο το τροφοδοτικό' 

Εσύ με αυτά τα τροφοδοτικά  ίσως πρέπει να ψάξεις για ανάποδη προσφορά που δίνει δώρο το σετακι🙃😂

Superflower +1

Δημοσ.
9 ώρες πριν, wolfmandim είπε

Tελικά πήρα αυτό!

https://seasonic.com/prime-tx

Αγωγός. και δίνει δώρο το νέο ανραπτορα για 4090 και μιας και το είπα πρέπει να το ψάξω και εγώ

έχω ένα 850w seasonic ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΦΤΙΥ ΦΤΟΥ πετάει ακόμα ούτε ένα κιχ δεν έχει κάνει .πραγματικά εμπιστοσύνης μηχανήματα

Δημοσ.

Παιδια απλα να πω και εγω την γνωμη μου. Super Flower Leadex Gold 750w. ΚΟΡΥΦΑΙΟ... αλλα οσο κρατησε. Στα 6 χρονια παρεδωσε πνευμα και δεν μπορω να βρω την εταιρια πουθενα. Εστειλα petition στην μαμα σελιδα. Μιλησα με αντιπροσωπο Γερμανιας (caseking.de) και εχω στειλει ΣΕ ΟΛΑ τα social μηνυμα στην superflower και δεν εχω παρει απαντηση εδω και πανω απο ενα μηνα. Αρα ναι κορυφαιο αλλα την εγγυηση την δινουν για τα ματια του κοσμου... Πηρα ενα coolermaster gold 750 v2 που θα εχει εστω λιγο καλυτερη εξυπηρετηση. Το super flower με ενα χρονο ακομα εγγυηση παει για πεταμα... Τελευταια προσπαθεια αυριο μεθαυριο τηλεφωνο στην κινα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα , θελω να αναβαθισω λιγο το μηχανημα με ενα νεο κουτι που πηρα και να βαλω ενα τροφοδοτικο που θα αντεξει τυχον μελλοντικη καρτα (2080 η 3080)

εχω ενα vs550 corsair χωρις κανενα προβλημα. 

cpu i7 4790k (overclocked) καρτα 1050ti

σκεφτομαι για 750watt η 850watt

ενα οικονομικο και καλο μεχρι 70-90 ευρω.

ευχαριστω

Επεξ/σία από npil
Δημοσ.
19 ώρες πριν, npil είπε

εχω ενα vs550 corsair χωρις κανενα προβλημα. 

yet :P

19 ώρες πριν, npil είπε

ενα οικονομικο και καλο μεχρι 70-90 ευρω.

Προσωπικά θα έκανα την υπέρβαση και θα πήγαινα σε αυτό. Σε τόσο ψηλά watt που χρειάζεσαι για 3080 μελλοντικά, δεν βρίσκεις φτηνά τροφοδοτικά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Προσωπικά θα έκανα την υπέρβαση και θα πήγαινα σε αυτό.

Yπέρβαση είναι αυτό  https://www.skroutz.gr/s/8595443/Enermax-Platimax-1700W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html

Το αφήνεις και στους κληρονόμους σου

Επεξ/σία από itanium
Δημοσ.

Γράφω εδώ αυτά που έγραψα και στο thread που είχα ανοίξει μετά την περιπέτειά μου, αφού είναι και το πλέον κατάλληλο thread.

Πάω λοιπόν για νέο PSU. Αθόρυβο, (τουλάχιστον) gold θέλω και λίγα καλώδια, γιατί το κουτί δεν έχει και τον τρελό χώρο για cable management (έχει χώρο περίπου 2,3 cm πίσω για τα καλώδια). Ok, τα είχα καταφέρει με το προηγούμενο που ήταν full wired, αλλά με μια σχετική πίεση/δυσκολία.

Κοιτάω τα παρακάτω Seasonic, καθαρά λόγω ονόματος/αξιοπιστίας. Με προτίμηση, προφανώς, στο δεύτερο που είναι και platinum.

1). https://www.bestprice.gr/item/2155779020/seasonic-g12-gm-650w.html  (semi modular, Gold, 7ετή εγγύηση) 

2). https://www.bestprice.gr/item/2155779024/seasonic-focus-px-650.html  (full modular,  Platinum, 10ετή εγγύηση)

3). https://www.bestprice.gr/item/2155862127/seasonic-focus-gx-650.html  (full modular, Gold, 10ετή εγγύηση)

Μετά, για κάτι αντίστοιχο κοιτάω προς Corsair, σωστά; Αν έχετε κανένα δυνατό μοντέλο, πείτε μου καμιά πρόταση.

(Για να προλάβω κάποιες απαντήσεις... Ξέρω ότι θα μπορούσα να πάω σε κάτι σαφώς πιο οικονομικό καθώς είναι παλιό το pc. Ωστόσο σκέφτομαι και την αναβάθμιση στο μέλλον, γι' αυτό κοιτούσα κάτι πιο ανεβασμένο.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...