Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Apollonian είπε

Μήπως ασκείς το επάγγελμα του δημοσιογράφου?
Διότι ξέρεις να τραβάς και να ξεχειλώνεις πολύ τα πράγματα.
Επίσης ο χαρακτήρας σου και ο τρόπος σου είναι πολύ απότομος κι εριστικός, αυτά τα προσβλητικά σχόλια
τύπου ''10χρονα που γράφουν σε φόρουμ'' δεν έχουν θέση εδώ μέσα.

Αρχικά δεν ανέφερα ποτέ ότι η Corsair πουλάει σκουπίδια, αντιθέτως γνωρίζω πολύ καλά
πόσο ισχυρή και καλή είναι ως εταιρία, ο φίλος ενδιαφερόμενος ρώτησε για
ένα συγκεκριμένο προϊόν-σειρά της εν λόγω εταιρίας κι επειδή έτυχε να γνωρίζω περιστατικά
με ελαττωματικά μοντέλα του πρότεινα να κοιτάξει κάτι άλλο.
Όταν κάνεις μία έρευνα αγοράς αναζητάς πάντα την αξιοπιστία του προϊόντος που σε ενδιαφέρει 
ούτως ώστε να μην πάνε τα χρήματά σου χαμένα, αυτό λοιπόν έκανα κι εγώ, διότι αν γνώριζα ότι
το τροφοδοτικό που θέλω σκάει χωρίς να το στρεσάρω σίγουρα δεν θα το αγόραζα ούτε θα το πρότεινα σε κανέναν.

Στην αγορά ευτυχώς υπάρχουν πολλές καλές επιλογές με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, κι πάντα κοιτάμε να προτείνουμε στα μέλη το καλύτερο σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους για την τσέπη και την αξιοπιστία του προϊόντος σε όλα τα φάσματα.

Επίσης να σε ενημερώσω ότι η Corsair στο συγκεκριμένο της μοντέλο υλοποίησε και V2 καθώς δεν είναι απλά ήταν απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό και είχε τα ίδια αποτελέσματα.

Bασικά στο tech press ανήκω, οπότε ναι, μπορείς να πεις I'm somewhat of a journalist myself ;) 

Tα πράγματα πάντως άλλος καταστροφολόγος τα ξεχείλωσε, εγώ απλώς απαντάω αναλόγως σε αυτά που γράφονται και επιπλέον δεν μασάω λόγια. Επίσης μην παίζουμε την κολοκυθιά. Φαίνεται πολύ καλά και τι έγραψες, αλλά και τι εννοείς με τον τόνο αυτών που γράφεις. Όσοι παρακολουθούν το θέμα το έχουν καταλάβει, δεν είμαστε ηλίθιοι, οπότε άσε τις ολυμπιακού επιπέδου κυβιστήσεις.  

Περί αξιοπιστίας ακόμα περιμένω τα στατιστικά RMA από official sources, όσο δεν μου τα παρέχεις και συνεχίζεις να μιλάς για αυτά, τόσο εκτίθεσαι. Το αν του Μήτσου, του Μπάμπη και του Βλάση τους σκάσανε, σε 10.000 SKU που έχουν πουληθεί, εμένα δεν μου λέει κάτι. Άντε ίσως άμα είναι αρκετά μεγάλο το περιστατικό να δείξει ελλαττωματική παρτίδα (συμβαίνει που και που σε όλα). Βέβαια εγώ είμαι και επαγγελματίας. 

Το ότι στην αγορά υπάρχουν πολλές εταιρείες με καλές και αξιόπιστες λύσεις το γνωρίζω. Πίστεψέ με, γνωρίζω και κάτι παραπάνω σε αυτό, μιας και πάντα ψάχνω μικρές εταιρείες που είναι στην αφάνεια, με καλά προϊόντα. Την ηθικολογία του καλού "φορουμίτη" όμως, άστη παραπέρα, διότι προϋποθέτει ότι ο εν λόγω φορουμίτης είναι και αντικειμενικός. Και ξαναλέω ακόμα εκεί είναι αυτά που έχεις γράψει. 

Eπίσης ο "καλός φορουμίτης", όταν γράφει, πρέπει να ξέρει και τι λέει έτσι; Πόσο μάλλον να μην το παίζει γνώστης σε ένα άτομο που κυριολεκτικά τα τροφοδοτικά είναι η δουλειά του και το αντικείμενο σπουδών του. 
Εφόσον δεν σου έφτανε λοιπόν το πρώτο expose, σχετικά με το ότι δεν έχεις ιδέα για το τι φοράει το κάθε τροφοδοτικό, (το οποίο παρεμπιπτόντως θα μπορούσες να το αποφύγεις κοιτάζοντας 30 δεύτερα ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ review online)...
Τώρα μου λες ότι "για να φτιάξουν τα εν λόγω προβλήματα φτιάξανε και V2 έκδοση".  

Να σου παρουσιάσω την V1 έκδοση λοιπόν, από το 2013. 
psu_top1.jpg

Nα σου παρουσιάσω την V2 έκδοση, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την V1σαν κατασκευή και υλοποιήθηκε στο γενικό revamp που είχε κάνει η Corsair κοντά 5 χρόνια πίσω το 2017-2018 σε όλο της το lineup (όχι μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, λόγω προβλημάτων όπως αναφέρεις) και είναι αυτή που κυκλοφορεί στην αγορά από τότε, όπως επίσης η έκδοση στην οποία εξ αρχής αναφερόσουν. 
Corsair RM Series RM650 650W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus  Gold | Skroutz.gr

Εκτός και αν φυσικά το γνώριζες και αναφερόσουν ακριβώς σε αυτό το πράγμα (όπως είμαι απόλυτα σίγουρος), στην οποία περίπτωση, θέλω τα δεδομένα σου για τα failure rates όπως και το είδος των failures για την έκδοση V1 και αντίστοιχα για την έκδοση V2, να δούμε τι προβλήματα υπήρχαν, αν λύθηκαν και τι νέα προβλήματα προέκυψαν. 

Όπως έχει πει και ένας αγαπημένος μου επιστήμονας: Bring the data, or shut the f@ck up. 

Όσο για τα 100-130€
Focus PX 750
RMx 2021 750
Toughpower GF1 ARGB 750 (αν γουστάρετε λαμπάκια)
V850 Gold V2 850 (αυτό που θα πήγαινα προσωπικά, λόγω wattage)

Τα Straight Power καλά, χρυσά (pun not intended), αλλά σε αυτές τις τιμές βγαίνουν έως 650άρια που πλέον όπως πάμε δεν είναι και πολύ δημοφιλή... 

Γενικά ότι και να πάρετε είναι από τα καλύτερα τροφοδοτικά της αγοράς σε αυτό το εύρος τιμής, είναι κυριολεκτικά η μία ή η άλλη. Γι' αυτό και προτείνω από όλα αυτά, αυτό με το υψηλότερο wattage.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να επιμείνει ο φίλος περί των RMx. Είναι διαφορετικά τροφοδοτικά. Δεν χρειάζεται καν να μπω σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες (που δεν γνωρίζω κιόλας), αλλά ξέρω ότι έχουν διαφορετικούς πυκνωτές, ανεμιστήρες, "κέλυφος" κλπ. Είναι διαφορετικό lineup, άλλο τροφοδοτικό. Και να μην το'ξερα, ένα googleαρισμα away είναι.. 
Είναι "χρόνια στο κουρμπέτι" που λένε στο χωριό μου. Καλά τα λέει ο Κώστας, γενικά. Θα περίμενα ο φίλος Απολώνιος να καταλάβει γιατί ρωτάω πιο πίσω, όχι να rantάρει σχετικά με την RM σειρά της Corsair, όπου ναι, είχε θέματα στα σκέτα RM. 

Για τα μόνα τροφοδοτικά που ενίσταμαι, είναι αυτά της Gigabyte και της σειράς "GM" που πουλούσε bundled με κάρτες γραφικών για να τα ξεφορτωθεί, όπως φάνηκε. Εκεί όταν Άρης και Steve (gamersnexus) έχουν 50% failure rate σε 10 ας πούμε τεμάχια, ε, το λες και πρόβλημα.
Αν ανεβάσω εγώ και ο Γιώργος από τα Πετράλωνα ότι τα RMx μας είχαν Coil Whine, τι αποδεικνύει ξέρω γω; 

Seasonic από μένα, γενικά. Αυτό το Focus+ στο PC μου ανάθεμα κι αν το'χω ακούσει ποτέ να δουλεύει :lol: Εξαιρετικό  PSU all in all. 

Spoiler

Στο PC2 (της κοπέλας) , έχουμε ένα TT Smart SE530, τίμιο ήταν για το HTPC, δεν του βάζουμε πολύ load αλλά δεν το πολυεμπιστεύομαι γενικά. Λογικά θα της περάσω το δικό μου και θα πάω για ένα GX850 Platinum (?), σε περίπτωση ειδικά που αλλάξω κάρτα γραφικών και της δώσω την 1080 Ti! 

Θα είχε πλάκα η 1080Ti στο έρμο ΤΤ, could see some fireworks happen 😛 

• Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Για τα μόνα τροφοδοτικά που ενίσταμαι, είναι αυτά της Gigabyte και της σειράς "GM" που πουλούσε bundled με κάρτες γραφικών για να τα ξεφορτωθεί, όπως φάνηκε. Εκεί όταν Άρης και Steve (gamersnexus) έχουν 50% failure rate σε 10 ας πούμε τεμάχια, ε, το λες και πρόβλημα.

We don't talk about that here. Από όταν το έκανε review ο Άρης το πρώτο που είχε πρόβλημα και του έσκασε μου είπε χαρακτηριστικά "βάζε τα όταν τα στρεσάρεις σε ένα μεταλλικό κουτί, ένα κομμάτι από MOSFET το βρήκαμε στην άλλη άκρη του εργαστηρίου" 🤣

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tommybertsen είπε

could see some fireworks happen

Μην το λες ούτε για αστείο! Υπάρχουν πολλοί -αν όχι όλοι- που πιστεύουν ότι το λέμε μεταφορικά. 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Apollonian είπε

Και για του λόγου το αληθές, ΑΚΟΜΗ και το μοντέλο RM650X έχει πρόβλημα coil whine:

Απο πότε μια ηλεκτρικη διαταραχη ισουται με προβλημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, το TX550M της Corsair, έπεσε στα 52e. Ξέρετε τον λόγο; 

Επίσης , υπάρχει σε 2 εκδόσεις. Την κανονική και του 2021. Ποιά είναι η καλύτερη; Η κανονική, τι χρονιά είναι; 2022;

Και τι να διαλέξω; Αυτό ή κάποιο Seasonic;

Είμαι μεταξύ των Seasonic S12III 550W, Seasonic B12-BC 550W και φυσικά του Seasonic Focus GX 550W που είμαι σίγουρος θα μου το προτείνετε

Σκέφτομαι και το Be Quiet System Power 9 600W που είναι οικονομικό, αλλά τώρα με το TX550M στα ίδια λεφτά και που είναι και gold, δεν νομίζω να συμφέρει το Be Quiet

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.

παρ' το και μη το σκέφτεσαι απλά αλλάζει μοντέλο και το σκοτώνει.  Τα άλλα στην ίδια τιμή είναι κατώτερα. Το νέο μοντέλο φαίνεται λίγο καλύτερο. Τι σύστημα είναι?

• Like 1
Δημοσ.

Έχω 2 ΤΧ550 αλλά η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η τιμή των 52 ευρώ. Ίσως όμως να οφείλεται στο γεγονός ότι θα αλλάξει ο τρόπος σύνδεσης στις κάρτες γραφικών. Αν είναι αυτός ο λόγος τότε θα έχουμε πτώση σε όλα τα τροφοδοτικά.

• Like 2
Δημοσ.
49 minutes ago, grmaster2 said:

παρ' το και μη το σκέφτεσαι απλά αλλάζει μοντέλο και το σκοτώνει.  Τα άλλα στην ίδια τιμή είναι κατώτερα. Το νέο μοντέλο φαίνεται λίγο καλύτερο. Τι σύστημα είναι?

B450M PRO-VDH PLUS, Ryzen 2600, 2x8 ddr4 Aegis 3000, 1050 Ti

Σκέφτομαι αργότερα γιά καμμιά 1660 Super ή 3050 άμα πέσει

Πάντα κοιτάω λίγο ενεργοβόρα parts

23 minutes ago, BlueBlood7 said:

Έχω 2 ΤΧ550 αλλά η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η τιμή των 52 ευρώ. Ίσως όμως να οφείλεται στο γεγονός ότι θα αλλάξει ο τρόπος σύνδεσης στις κάρτες γραφικών. Αν είναι αυτός ο λόγος τότε θα έχουμε πτώση σε όλα τα τροφοδοτικά.

Κι΄ εμένα με προβλημάτισε

Ισως επειδή τώρα με τόσο ενεργοβόρες gpu, το πάνε όλοι να παίρνουμε 800άρια και 1000άρια psu

Εννοείς ότι δεν έχει τρόπο συνδεσης με νέες κάρτες;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Coscas είπε

B450M PRO-VDH PLUS, Ryzen 2600, 2x8 ddr4 Aegis 3000, 1050 Ti

Σκέφτομαι αργότερα γιά καμμιά 1660 Super ή 3050 άμα πέσει

Πάντα κοιτάω λίγο ενεργοβόρα parts

Κι΄ εμένα με προβλημάτισε

Ισως επειδή τώρα με τόσο ενεργοβόρες gpu, το πάνε όλοι να παίρνουμε 800άρια και 1000άρια psu

Εννοείς ότι δεν έχει τρόπο συνδεσης με νέες κάρτες;

Δες το βιντεο του Αρη(hardware busters)

• Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Χαιρετώ

Στα πλαίσια της αναβάθμισης του pc που θέλω να κάνω, σκοπεύω να φορέσω τα ακόλουθα:

AMD Ryzen 9 5900x

Nvidia rtx 3080ti

32 GB Ram DDR 4 3200 MHz 

Και η ερώτηση μου είναι η εξής, ένα PSU 700 watt αρκεί, ή θα χρειαστώ μεγαλύτερο;;

Στα χαρακτηριστικά της 3080 ti ζητάει ελάχιστη ισχύς 850 watt, αλλά στο power calculator του site της cooler master το οποίο τσέκαρα, μου βγάζει ότι αρκεί ένα 550, το οποίο νομίζω ότι είναι υπερβολικά μικρό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, SirLullaby είπε

Στα χαρακτηριστικά της 3080 ti ζητάει ελάχιστη ισχύς 850 watt,

Αν είναι από platinum και πάνω λογικά θα αντέξει. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα τι παίζει μ' αυτή τη κάρτα:

Κάποια από τα καλά: https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=17414925%2C20295268%2C20503662

• Like 4
Δημοσ.

Συμβαίνει όμως με όλες τις κάρτες 3080Ti είναι μόνο με ην συγκεκριμένη υλοποίηση?

Εν πάσει περιπτώσει η 380ti είναι τέρας και θέλει πράγματι τροφοδοτικό ότι καλύτερο υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την 3080 είχε αναφέρει ότι τα καλά 650άρια την σηκώνουν κανονικά. Στο παραπάνω νεότερο βίντεο ανέφερε ότι τα ίδια θέματα με spikes έχει και η 3070Ti. Δεν ξέρω...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

ερωτηση, σε ενα παλιο pc που εβαλα στην πριζα , ενα κουμπι ηταν στα 110 v και εκανε τσαφ και πεθανε- εριξε αντισταση  , τι λετε , τροφοδοτικο ή και αλλη ζημια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...