Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικά desktop,ποιό;ποιός;;

coolerman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/2/2022 στις 8:17 ΠΜ, atheatos είπε

Ένα 1000w platinum ή titanium θα είσαι καλυμμένος for lifetime.

Πήρα τελικά Corsair RM1000x 2021 (Gold) να κάνω για τώρα τη δουλειά μου.

Στις 14/2/2022 στις 8:17 ΠΜ, atheatos είπε

Τωρα αν τα καλωδια θέλουν ανταπτορες στο μέλλον ή δεν βγάζουν αλλά μιας και σχεδόν όλα τα platinum και πάνω , είναι modular, αυτό δεν το ξέρω. Επειδή θα αλλάξουν connectors θα πρέπει να αλλάξουμε και τροφοδοτικό?

Δυστυχώς.. (το έχουν ξαναποστάρει και σε προηγούμενη σελίδα)

Επεξ/σία από Warlord1981
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/2/2022 στις 3:27 ΜΜ, george388 είπε

σκεφτομαι να παρω καρτα γραφικων την rx 6600xt η Ελάχιστη Ισχύς Τροφοδοτικού γραφει ειναι 500w. το συστημα μου ειναι ryzen 5 3600 .tomahawk b450 max .G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM.το τροφοδοτικο μου ειναι  corsair cv550 80 plus θα εχω κανενα θεμα λετε? μ αυτο? η να παω σε αλλο τροφοδοτικο? 

να πάρεις άλλο...

Καλησπέρα σας. 

Τι τροφοδοτικό (full modular, τουλάχιστον Gold, με τουλάχιστον 7 χρόνια εγγύηση) προτείνετε για το παρακάτω build;

CPU: Intel i7 6700K, RAM: 32GB, GPU: Nvidia 970, 1 SSD, 2 HDD και 3 ανεμιστήρες στο case.

Η χρήση του Η/Υ είναι επαγγελματική από αρχιτέκτονα, που δουλεύει βαριά προγράμματα σχεδίασης και rendering πάνω από 12 ώρες την ημέρα.

Το τρέχον τροφοδοτικό είναι 6 χρονών (EVGA 750W Gold) και επειδή δουλεύει σχεδόν non-stop, θα ήθελα να κάνουμε μία προληπτική αντικατάσταση με καινούριο.

45 λεπτά πριν, defaultuser2003 είπε

https://www.skroutz.gr/s/20617365/Seasonic-Focus-PX-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html
Πάρε κάτι καλό για να το έχεις και για το μέλλον…

• Like 1

9 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Τι σχέση έχει το RM650 με το RM 650x ? 

Το ήξερα ότι θα βρεθεί κάποιος να την κάνει αυτή την ερώτηση 🤦‍♂️

Έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους όπως τα κυκλώματα μετασχηματιστή, ο ανορθωτής , πυκνωτές, φίλτρα και κυκλώματα ρυθμιστή.

Δεν θα ρίσκαρα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση χρήματα σε αυτό το μοντέλο καθώς επίσης υπάρχουν πολύ πιο αξιόπιστες
εταιρίες στα τροφοδοτικά όπως της CoolerMaster.

Και για του λόγου το αληθές, ΑΚΟΜΗ και το μοντέλο RM650X έχει πρόβλημα coil whine:

• Confused 1

7 ώρες πριν, Apollonian είπε

Το ήξερα ότι θα βρεθεί κάποιος να την κάνει αυτή την ερώτηση 🤦‍♂️

Έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους όπως τα κυκλώματα μετασχηματιστή, ο ανορθωτής , πυκνωτές, φίλτρα και κυκλώματα ρυθμιστή.

Δεν θα ρίσκαρα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση χρήματα σε αυτό το μοντέλο καθώς επίσης υπάρχουν πολύ πιο αξιόπιστες
εταιρίες στα τροφοδοτικά όπως της CoolerMaster.

Και για του λόγου το αληθές, ΑΚΟΜΗ και το μοντέλο RM650X έχει πρόβλημα coil whine:

Έτυχε ένα RM650 να σκάσει on cam = μΑκΡΥΑ απΟ τΑ σκΟυπΙδιΑ τΗς coRsAIr!1!11!1!!

Ναι, όχι, δεν πάει έτσι. Failed units θα υπάρχουν πάντα και σε όλα, καμία γραμμή παραγωγής δεν είναι τέλεια, κανένα QC δεν είναι τέλειο, πολλά μπορούν επίσης να συμβούν κατά την μεταφορά και γι' αυτό υπάρχουν οι εγγυήσεις.

Το να μου έρχεσαι με ένα παράδειγμα και να μου βγάζεις σκάρτη μία από τις πιο διάσημες και πολυαγορασμένες σειρές τροφοδοτικών παγκοσμίως, με bold, κεφαλαία, υπογραμμισμένα κτλ, φέρνει περισσότερο σε 10χρονο που πιστεύει ότι επειδή έτυχε κάτι σε αυτό, είναι όλος ο κόσμος εναντίων του, παρά σοβαρό άνθρωπο που γράφει σε φόρουμ.

Τα ποσοστά αξιοπιστίας/RMA αλήθεια, για CoolerMaster, Corsair και λοιπές εταιρείες, που τα βρήκες; Αν μπορείς θα ήθελα να μου τα διαθέσεις, διότι σαν PSU reviewer δεν δέχεται να μου τα παρέχει καμία εταιρεία για προφανείς λόγους. Ούτε του Άρη του τα έχουν διαθέσει που είναι παγκοσμίου φήμης μάλιστα. Πάντως ενημερωτικά, ούτε η CoolerMaster ούτε η Corsair φτιάχνουν δικά τους τροφοδοτικά. Κυρίως CWT, SuperFlower, Seasonic, Great Wall και HEC τα φτιάχνουν.

Επίσης και το CoolerMaster V1000 που μου έδωσε για review η CoolerMaster έχει θέμα coil whine, μήπως να το κάψω στον κήπο μου; Το coil whine δεν είναι πρόβλημα, εκτός και αν είναι υπερβολικά έντονο και σε ενοχλεί. Τώρα αν πρέπει να κολλήσεις τα αυτιά σου δίπλα για να το ακούσεις, ε δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος το καταμετρά σαν "πρόβλημα". 

Y.Γ Δεν ξέρω που ακριβώς παίρνεις τα δεδομένα σου, αλλά το RM650 με το RM650X έχουν διαφορετικό ανορθωτή, διαφορετικά PFC MOSFET, διαφορετικά Boost Diodes, διαφορετικά Bulk Caps και Filter Caps (το RM650 έχει κινέζικους/ταϊβανέζικους, το 650X μόνο ιαπωνικούς), διαφορετικούς ελεγκτές κυκλώματος (PCF και resonant controllers), διαφορετικά MOSFET στο secondary και στους DC-DC converter, διαφορετικούς ανεμιστήρες και εν μέρη διαφορετικά Supervisor IC's. 

Βασικά το μόνο που έχουν ίδιο, είναι το topology όπου και τα δύο είναι half bridge LLC με synchronous και DC-DC converters.

E το λες και λίγο "get educated" πριν αρχίσεις το ραντάρισμα την επόμενη φορά, έτσι;  

• Like 4

12 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Έτυχε ένα RM650 να σκάσει on cam = μΑκΡΥΑ απΟ τΑ σκΟυπΙδιΑ τΗς coRsAIr!1!11!1!!

Ναι, όχι, δεν πάει έτσι. Failed units θα υπάρχουν πάντα και σε όλα, καμία γραμμή παραγωγής δεν είναι τέλεια, κανένα QC δεν είναι τέλειο, πολλά μπορούν επίσης να συμβούν κατά την μεταφορά και γι' αυτό υπάρχουν οι εγγυήσεις.

Το να μου έρχεσαι με ένα παράδειγμα και να μου βγάζεις σκάρτη μία από τις πιο διάσημες και πολυαγορασμένες σειρές τροφοδοτικών παγκοσμίως, με bold, κεφαλαία, υπογραμμισμένα κτλ, φέρνει περισσότερο σε 10χρονο που πιστεύει ότι επειδή έτυχε κάτι σε αυτό, είναι όλος ο κόσμος εναντίων του, παρά σοβαρό άνθρωπο που γράφει σε φόρουμ.

Τα ποσοστά αξιοπιστίας/RMA αλήθεια, για CoolerMaster, Corsair και λοιπές εταιρείες, που τα βρήκες; Αν μπορείς θα ήθελα να μου τα διαθέσεις, διότι σαν PSU reviewer δεν δέχεται να μου τα παρέχει καμία εταιρεία για προφανείς λόγους. Ούτε του Άρη του τα έχουν διαθέσει που είναι παγκοσμίου φήμης μάλιστα. Πάντως ενημερωτικά, ούτε η CoolerMaster ούτε η Corsair φτιάχνουν δικά τους τροφοδοτικά. Κυρίως CWT, SuperFlower, Seasonic, Great Wall και HEC τα φτιάχνουν.

Επίσης και το CoolerMaster V1000 που μου έδωσε για review η CoolerMaster έχει θέμα coil whine, μήπως να το κάψω στον κήπο μου; Το coil whine δεν είναι πρόβλημα, εκτός και αν είναι υπερβολικά έντονο και σε ενοχλεί. Τώρα αν πρέπει να κολλήσεις τα αυτιά σου δίπλα για να το ακούσεις, ε δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος το καταμετρά σαν "πρόβλημα". 

Y.Γ Δεν ξέρω που ακριβώς παίρνεις τα δεδομένα σου, αλλά το RM650 με το RM650X έχουν διαφορετικό ανορθωτή, διαφορετικά PFC MOSFET, διαφορετικά Boost Diodes, διαφορετικά Bulk Caps και Filter Caps (το RM650 έχει κινέζικους/ταϊβανέζικους, το 650X μόνο ιαπωνικούς), διαφορετικούς ελεγκτές κυκλώματος (PCF και resonant controllers), διαφορετικά MOSFET στο secondary και στους DC-DC converter, διαφορετικούς ανεμιστήρες και εν μέρη διαφορετικά Supervisor IC's. 

Βασικά το μόνο που έχουν ίδιο, είναι το topology όπου και τα δύο είναι half bridge LLC με synchronous και DC-DC converters.

E το λες και λίγο "get educated" πριν αρχίσεις το ραντάρισμα την επόμενη φορά, έτσι;  

Μήπως ασκείς το επάγγελμα του δημοσιογράφου?
Διότι ξέρεις να τραβάς και να ξεχειλώνεις πολύ τα πράγματα.
Επίσης ο χαρακτήρας σου και ο τρόπος σου είναι πολύ απότομος κι εριστικός, αυτά τα προσβλητικά σχόλια
τύπου ''10χρονα που γράφουν σε φόρουμ'' δεν έχουν θέση εδώ μέσα.

Αρχικά δεν ανέφερα ποτέ ότι η Corsair πουλάει σκουπίδια, αντιθέτως γνωρίζω πολύ καλά
πόσο ισχυρή και καλή είναι ως εταιρία, ο φίλος ενδιαφερόμενος ρώτησε για
ένα συγκεκριμένο προϊόν-σειρά της εν λόγω εταιρίας κι επειδή έτυχε να γνωρίζω περιστατικά
με ελαττωματικά μοντέλα του πρότεινα να κοιτάξει κάτι άλλο.
Όταν κάνεις μία έρευνα αγοράς αναζητάς πάντα την αξιοπιστία του προϊόντος που σε ενδιαφέρει 
ούτως ώστε να μην πάνε τα χρήματά σου χαμένα, αυτό λοιπόν έκανα κι εγώ, διότι αν γνώριζα ότι
το τροφοδοτικό που θέλω σκάει χωρίς να το στρεσάρω σίγουρα δεν θα το αγόραζα ούτε θα το πρότεινα σε κανέναν.

Στην αγορά ευτυχώς υπάρχουν πολλές καλές επιλογές με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, κι πάντα κοιτάμε να προτείνουμε στα μέλη το καλύτερο σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους για την τσέπη και την αξιοπιστία του προϊόντος σε όλα τα φάσματα.

Επίσης να σε ενημερώσω ότι η Corsair στο συγκεκριμένο της μοντέλο υλοποίησε και V2 καθώς δεν είναι απλά ήταν απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό και είχε τα ίδια αποτελέσματα.

5 λεπτά πριν, Apollonian είπε

Στην αγορά ευτυχώς υπάρχουν πολλές καλές επιλογές με τον ανταγωνισμό που υπάρχει

Δεν προτείνατε κάποιο συγκεκριμένο. Ποιο προτείνετε λοιπόν;

• Like 1

6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δεν προτείνατε κάποιο συγκεκριμένο. Ποιο προτείνετε λοιπόν;

Έχει ήδη προταθεί πιο πάνω ένα πολύ καλό της Seasonic, επίσης στο budget αυτό μία πολύ καλή επιλογή είναι η σειρά της
Be Quiet Straight Power 11 σε gold.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...