Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικά desktop,ποιό;ποιός;;

coolerman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω το Thermaltake Berlin 630w με το σύστημα της υπογραφής κι επειδή θα αναβαθμίσω το σκέφτομαι και για καινούριο τροφοδοτικό.

Το καινούριο pc θα αποτελείται απο 3700x και rx570 αρχικά και στην συνέχεια θα βάλω μια κάρτα βεληνεκούς 2060 super / 5700.

Το σκέφτομαι για ένα ποιοτικό 750άρι για future proofing. Αξίζει να κάνω την μετάβαση μιας και το τροφοδοτικό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την σταθερότητα του συστήματος ή να μείνω με αυτό που έχω και να επενδύσω τα όποια λεφτά αλλού; Το κουτί μου είναι full case και με καλό cable management οπότε δεν έχω θέμα στο αν θα είναι modular ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 5/7/2019 στις 2:14 ΠΜ, ZELOMOTH είπε

Επεσε στα χέρια μου το Xilence xp580  2.3.. Εχει 4 σατα 2 μόλεξ, 4+4 cpu ,  8πινο pci-e + 6πινο pci-e..   580watt passive pvc

Αυτό είναι..     https://picclick.fr/Alimentation-Pc-ATX-XILENCE-XP580-580Watts-142787611731.html

Είναι συμπαθητικό ή εγω ξεγιελιέμαι?

Καμιά άλλη γνώμη παιδιά λίγο πιο εμπεριστατωμένη?:)

Στην ουσία εχω την ίδια απορία με τον @spy94 πιο πίσω... Δηλαδή το πόσο καλύτερο είναι απο σαπίλες τύπου Force-Deer κτλ..

Εχει όλα τα κομφόρ πάντως απο καλώδια.. Και οι 2  12ρες του δίνουν σύνολο 44Α..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες λίγο αυτό που είχα σχεδόν 4 χρόνια και έχει και νέο κάτοχο (και δουλεύει ακόμα άψογα). Στο δείχνω ως μέτρο σύγκρισης (είναι ότι πιο κοντινό μπορώ να σκεφτώ και το είχα κιόλας). 
Όμως in fact, δεν υπάρχει πραγματική σύγκριση αναφορικά με την ποιότητα των υλικών. Στα χαρτιά μοιάζουν παρόμοια. 

Το θέμα είναι πως δεν βλέπω certifications για το Xilence. Στα χαρτιά, φαίνεται οκ, όμως όπως καταλαβαίνω είναι πλήρως κινέζικο με κινέζικους πυκνωτές. 

Ψάξε λίγο εδώ.  (το ευαγγέλιο μου για τα τροφοδοτικά 😛 )

Screenshot_12.jpg.3797b7f65394b05e2883731d2194371e.jpg

Αυτός είναι ο ΟΕΜ του τροφοδοτικού http://www.casing.com.tw/. Έχω την αίσθηση ότι φτιάχνει τροφοδοτικά για έτοιμα μηχανήματα στην Κίνα, αν το ψάξεις το site κάτι τέτοιο σου βγάζει, δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος όμως.

Τώρα αν θα το χρησιμοποιήσεις σε νέο μηχάνημα, it's up to you. Αν πρόκειται για μηχάνημα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, θα έλεγα ότι είναι οκ αλλά νομίζω ότι του λείπουν βασικές προστασίες. 

Δεν μπορώ να βρω και κάτι σχετικό με το τροφοδοτικό, μόνο ένα παλιό site.

Επεξ/σία από tommybertsen
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες τα JoyJoe ή όπως στο διάλο λέγονται, είναι αρκετά συμπαθητικά (έως ανθεκτικότατα). Είχα ένα μοντέλο 650 80+ που έδινε με 4 γραμμές μέχρι και όλο το load στα 12 Volt, αλλά είχε θέμα η παρτίδα με τον έλεγχο ανεμιστήρα, 3/3 που ξερω ψοφησε. Το δικό μου δουλευε passive κανα τρίμηνο μέχρι να το πάρω χαμπάρι (ήταν στο πισι του πατέρα με GTX295 τότε) και παραδόξως με αλλαγή ανεμιστήρα ακομα δουλεύει.

Ειναι σκυλια. Από όσο ξερω είναι ΟΕΜ κατασκευαστής κυρίως για Κίνα.

3 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Καμιά άλλη γνώμη παιδιά λίγο πιο εμπεριστατωμένη?:)

Στην ουσία εχω την ίδια απορία με τον @spy94 πιο πίσω... Δηλαδή το πόσο καλύτερο είναι απο σαπίλες τύπου Force-Deer κτλ..

Εχει όλα τα κομφόρ πάντως απο καλώδια.. Και οι 2  12ρες του δίνουν σύνολο 44Α..

Σε κύριο σύστημα δεν θα το έβαζα, αλλά σχεδόν σίγουρα καλύτερο από Force κτλ (και κάποια σάπια FSP). Δεν θα το πετούσα, δώσε το σε φίλο που έχει χειρότερο ή άσε το καβάτζα για ώρα ανάγκης.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 3

37 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Σε κύριο σύστημα δεν θα το έβαζα, αλλά σχεδόν σίγουρα καλύτερο από Force κτλ (και κάποια σάπια FSP). Δεν θα το πετούσα, δώσε το σε φίλο που έχει χειρότερο ή άσε το καβάτζα για ώρα ανάγκης.

My thoughts EXCACTLY :) 

Οκ..Ευχαριστώ παίδες, εννοείται οτι δεν θα το πετούσα απλα στο  υπέρτατο pc που εχω μπροστά μου(πλάγια-δεξιά🙂) , εχω το chieftec 350watt μόνο 10-12 χρόνια και το υπόλοιπο pc αποτελείται απο q6600@ 3ghz , 4 dimm 5gb 3hdd, 1ssd και gt520, 4-5 ανεμιστήρια κτλ...

Κι επειδή μάλλον θα βάλω πάνω την Sapphire R7 370 2GB Nitro  που θέλει και 6πινο κτλ, είπα να πετάξω πάνω  το xilence 580 κτλ ώστε να ανεβάσω και πιο άνετα λίγο τον επεξεργαστή...

Ετσι για το καλό που λέμε..

Εγω πάντως ετσι όπως το κόβω απο force και τέτοια σαπίλα, λογικά πρέπει να είναι αρκετά καλύτερο.... Τα φαινόμενα ίσως απατούν βέβαια....

Το σύστημα αυτή την στιγμή αντε να τραβάει χονδρικά στο μέγιστο απο 240-270 watt αρα αν βάλω και την άλλη κάρτα πάνω, θα θέλει 350-400watt..

Λογικά δεν νομίζω να έχει θέμα κι εννοείται οτι θα αντικαταστήσει κάτι πολύ πιο παλιό και ταλαιπωρημένο...

Τέλος, το xilence ήρθε στα χέρια μου μέσα σε ενα παλιό κουτί με μητρική pentium 4 socket 478 αλλά παρατημένο για χρόνια... (στάνταρ αγορά απο multirama τω καιρώ εκείνω)..

Αρα,  μπορεί και να είναι 7-8 χρονών αλλά είναι 99% αδούλευτο...

Τώρα δόθηκαν όλα τα δεδομένα αρα νομίζω σχηματίζεται καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη άποψη..:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Κι επειδή μάλλον θα βάλω πάνω την Sapphire R7 370 2GB Nitro  που θέλει και 6πινο κτλ, είπα να πετάξω πάνω  το xilence 580 κτλ ώστε να ανεβάσω και πιο άνετα λίγο τον επεξεργαστή...

Τα ρεύματα που δίδονται όταν ανεβάζεις το CPU δεν είναι στάνταρ και το τροφοδοτικό δεν το λες και καινούριο. Αν βέβαια δεν δούλευε όπως λες, δοκιμάζεις και βλέπεις :)  

Εγω πάντως ετσι όπως το κόβω απο force και τέτοια σαπίλα, λογικά πρέπει να είναι αρκετά καλύτερο.... Τα φαινόμενα ίσως απατούν βέβαια....

Από force,deer κλπ του κιλού είναι σίγουρα ανώτερο πάντως.

Και τα παλιά chieftec είναι σκυλιά ;) 

Το σύστημα αυτή την στιγμή αντε να τραβάει χονδρικά στο μέγιστο απο 240-270 watt αρα αν βάλω και την άλλη κάρτα πάνω, θα θέλει 350-400watt..

Τα Watt που λες είναι χοντρικά για full load. Δεν τραβάνε τόσο πολύ σε καθημερινή, απλή χρήση, τα συστήματα. Δεν φαντάζομαι να το θες για superduper gaming το μηχάνημα 😛 

με μητρική pentium 4 socket 478

Θερμοσίφωνας :lol: Αν είχε και καμιά DFI θα έχριζε ιδιαίτερης προσοχής 🤣

Επεξ/σία από tommybertsen
  • Like 1

1 λεπτό πριν, tommybertsen είπε

Τα ρεύματα που δίδονται όταν ανεβάζεις το CPU δεν είναι στάνταρ και το τροφοδοτικό δεν το λες και καινούριο. Αν βέβαια δεν δούλευε όπως λες, δοκιμάζεις και βλέπεις :)  

Από force,deer κλπ του κιλού είναι σίγουρα ανώτερο πάντως.

Και τα παλιά chieftec είναι σκυλιά ;) 

Τα Watt που λες είναι χοντρικά για full load. Δεν τραβάνε τόσο πολύ σε καθημερινή, απλή χρήση, τα συστήματα. Δεν φαντάζομαι να το θες για superduper gaming το μηχάνημα 😛 

Οχι ρε συ απλά πάντα  παίρνω το χειρότερο και πιο ενεργοβόρο σενάριο και με υπερβολή κιόλας ώστε να είμαι 1000% καλυμμένος..

Και η R7 370 είδα οτι τραβάει 110watt αρα ακόμα πιο λίγο απ τα  ~150 που νόμιζα..

Τα chieftec όντως κι εγω τα εχω σε μεγάλη εκτίμηση, τουλάχιστον τα πιο παλιά..

Απλά απαξ και κάνω την δουλεια τόσον καιρό με το 350 που δεν είναι και seasonic ξερω΄γω, γι αυτό πιστευω οτι θα με καλύψει και το xilence xp 580...

Ερώτηση... Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε R7 370 και R9 370?

• Like 1

2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Ερώτηση... Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε R7 370 και R9 370?

Έχουν διαφορές στα ROPs και στα Texture Mapping Units (TMUs). Οι R9 είναι θεωρητικά ισχυρότερες. 

Η μπουκάλα με τον Q6600 θα είναι κάμποση πάντως.

Μήπως να σκεφτείς να δουλέψεις και το μηχάνημα της υπογραφής σου; 😛 (χα χα , γελάσαμε 😛 )

12 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

...................................................................

Θερμοσίφωνας :lol: Αν είχε και καμιά DFI θα έχριζε ιδιαίτερης προσοχής 🤣

Χαχαχαχαχααχα! Αστα να πάνε!

Απλά λογικά κάηκε το παλιό τροφοδοτικό του υπολογιστη, αλλάχτηκε στο multirama με το xilence(αφού ο ιδιοκτήτης είναι εντελώς άσχετος) και αφού ήταν ήδη ψοφήμι και πριν 5-6 χρόνια το 478 σαπιοκάραβο, μπήκε στην άκρη..

Κάπως έτσι είμαι σχεδόν βέβαιος οτι είναι και λίγο χρησιμοποιμένο...🙂 Κι εκει που έπαιζε, έτσι κι αλλιώς πάνω απο 150 watt δεν πρέπει να έδινε στο σύστημα...

5 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Έχουν διαφορές στα ROPs και στα Texture Mapping Units (TMUs). Οι R9 είναι θεωρητικά ισχυρότερες. 

Η μπουκάλα με τον Q6600 θα είναι κάμποση πάντως.

Μήπως να σκεφτείς να δουλέψεις και το μηχάνημα της υπογραφής σου; 😛 (χα χα , γελάσαμε 😛 )

Ναι το ξέρω αλλά είμαι της παλιάς σχολής που θέλω κάτι που θα παίξω που και που, απλά να είναι playable..  720P medium 40 fps και είμαι ευτυχισμένος!

Αμα το διαβάσει κανας 9900Κ+ 2080ti αυτό το τελευταίο, θα αυτοκτονήσει και μόνο στην σκέψη... 🤣

Αμα το αγαπημένο σου παιχνίδι όμως τα καλά χρόνια ήταν το wonder boy in monster land, τότε δεν υπάρχουν απαιτήσεις αληθοφάνειας στα γραφικά, αλλά απαιτήσεις στην ομορφιά του ταξιδιού  που θα σου προσφέρει το κάθε παιχνιδάκι...🙂♥️

Χαχαχαχαχααχα! Αστα να πάνε!

Απλά λογικά κάηκε το παλιό τροφοδοτικό του υπολογιστη, αλλάχτηκε στο multirama με το xilence(αφού ο ιδιοκτήτης είναι εντελώς άσχετος) και αφού ήταν ήδη ψοφήμι και πριν 5-6 χρόνια το 478 σαπιοκάραβο, μπήκε στην άκρη..

Κάπως έτσι είμαι σχεδόν βέβαιος οτι είναι και λίγο χρησιμοποιμένο...🙂 Κι εκει που έπαιζε, έτσι κι αλλιώς πάνω απο 150 watt δεν πρέπει να έδινε στο σύστημα...

Go ahead then! Δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείς κιόλας! 

Αμα το διαβάσει κανας 9900Κ+ 2080ti αυτό το τελευταίο, θα αυτοκτονήσει και μόνο στην σκέψη... 🤣

720p πάντως πέφτει "βάρος" στον επεξεργαστή. Εγώ που είμαι 1440p@60 (οριακά σε λίγο καιρό έτσι όπως πάει το πράγμα), καταλαβαίνω απόλυτα τι λες :) 

Παίζω πάντως στα ultra τα adventures μου τελευταία :lol: 

Αμα το αγαπημένο σου παιχνίδι όμως τα καλά χρόνια ήταν το wonder boy in monster land, τότε δεν υπάρχουν απαιτήσεις αληθοφάνειας στα γραφικά, αλλά απαιτήσεις στην ομορφιά του ταξιδιού  που θα σου προσφέρει το κάθε παιχνιδάκι...🙂♥️

Adventures is your genre, μυρίζομαι ^_^ 

3 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Go ahead then! Δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείς κιόλας! 

720p πάντως πέφτει "βάρος" στον επεξεργαστή. Εγώ που είμαι 1440p@60 (οριακά σε λίγο καιρό έτσι όπως πάει το πράγμα), καταλαβαίνω απόλυτα τι λες :) 

Παίζω πάντως στα ultra τα adventures μου τελευταία :lol: 

Adventures is your genre, μυρίζομαι ^_^ 

Λάθος μυρίζεις... Απλώς έκλασα..🤣

Ετσι όπως τα λες...Σκέψου οτι το τελευταίο παιχνίδι που με τρέλανε ήταν το return from the castle wolfenstein πρίν 10+ χρόνια που είχα παίξει κι ανα διαστήματα  ξανα ασχολούμαι λίγο..🙂

• Like 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Seasonic focus plus platinum ή Seasonic Prime Ultra Gold στην ίδια τιμή και ίδια watts?

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...