Telumetar Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε build που διαθέτει GPU evga 1080 CPU Ryzen 2600X Ram 2x16 2 ssd 2 HDD σε ποιο τροφοδοτικό θα πηγαίνατε ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Φίλε έχω ακριβώς το ίδιο σύστημα. Με ένα 550αρι θα σαι κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Telumetar Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Physiciant είπε Φίλε έχω ακριβώς το ίδιο σύστημα. Με ένα 550αρι θα σαι κομπλέ. Ναι αλλα οι απαιτήσεις στο μέλλον ίσως αυξηθούν για αυτο το λογο κοιτάω απο 700 και πάνω. Δεν ξερω αν ειναι ορθη πρακτική απλά το τροφοδοτικό ειναι κατι το οποιο κρατάμε ένα 5άρι χρόνια χαλαρά Σκέφτομαι τούτο https://www.skroutz.gr/s/14483039/Corsair-RMx-Series-RM750x-2018.html ώστε να δώσω το παλιο μου corsair gold 1050w (2011) καθώς δεν χρειάζομαι τόσα watt και επίσης με εκενυρίζει οτι δεν είναι full modular. Σε review του rm750x είδα στα αρνητικά ότι έχει In-cable capacitors. Τι ακριβώς ειναι; Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Telumetar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=12518015%2C7640756%2C16324634%2C7002606 Ποιο θα προτείνατε; Η ισχύς είναι ΟΚ για το σύστημα μου, ρωτάω πιο πολύ για εταιρεία.. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grmaster2 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Τα 750w είναι υπερβολικά https://www.computerbase.de/thema/netzteil/rangliste/ για πάνω απο 650w έχει νόημα μόνο για 2 gpu ή πολύ δυνατό overclock Τα incable capacitors είναι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στα καλώδια του τροφοδοτικού για τη μείωση του θορύβου (ripple). Ο λόγος που τα βάζουνε εκεί είναι γιατί δεν χωράνε να μπούνε στο εσωτερικό του psu. Αποτέλεσμα είναι τα καλώδια να είναι ποιο δύσκαμπτα. Άλλοι κατασκευαστές αντί για ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές βάζουν solid που κάνουν καλύτερο ripple εντός του τροφοδοτικού ώστε να μην χρειαστεί να βάλουνε επιπλέον πάνω στα καλώδια (πχ whisper m, straightpower 11) To focus έχει κάποια θέματα με το ocp protection του + ότι δεν είναι και τόσο αθόρυβο λόγω του ότι κάνει θόρυβο το fan motor + τα καλώδια του είναι αρκετά λεπτά Το rmx είναι η καλύτερη επιλογή. Τα τρία αρνητικά του είναι οτι δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί το semipassive + είναι single rail + οτι έχει rifle ανεμιστήρα (δεν είναι κακός αλλά στην τιμή του θα μπορούσε να έχει fdb). Όλα αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες για το μέσο χρήστη. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από grmaster2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Telumetar Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, grmaster2 είπε Τα 750w είναι υπερβολικά https://www.computerbase.de/thema/netzteil/rangliste/ για πάνω απο 650w έχει νόημα μόνο για 2 gpu ή πολύ δυνατό overclock Τα incable capacitors είναι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στα καλώδια του τροφοδοτικού για τη μείωση του θορύβου (ripple). Ο λόγος που τα βάζουνε εκεί είναι γιατί δεν χωράνε να μπούνε στο εσωτερικό του psu. Αποτέλεσμα είναι τα καλώδια να είναι ποιο δύσκαμπτα. Άλλοι κατασκευαστές αντί για ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές βάζουν solid που κάνουν καλύτερο ripple εντός του τροφοδοτικού ώστε να μην χρειαστεί να βάλουνε επιπλέον πάνω στα καλώδια (πχ whisper m, straightpower 11) To focus έχει κάποια θέματα με το ocp protection του + ότι δεν είναι και τόσο αθόρυβο λόγω του ότι κάνει θόρυβο το fan motor + τα καλώδια του είναι αρκετά λεπτά Το rmx είναι η καλύτερη επιλογή. Τα τρία αρνητικά του είναι οτι δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί το semipassive + είναι single rail + οτι έχει rifle ανεμιστήρα (δεν είναι κακός αλλά στην τιμή του θα μπορούσε να έχει fdb). Όλα αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες για το μέσο χρήστη. Δλδ θεωρείς πως πρέπει να κοιτάξω για 650? Αν ναι σε ποιο θα μου πρότεινες να παω; Επί παραδείγματι τούτα τα 2 https://www.skroutz.gr/s/7333405/Corsair-RMi-Series-RM650i.html#specs https://www.skroutz.gr/s/15098381/Corsair-RMx-Series-RM650x-140mm.html#specs που διαφέρουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommybertsen Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Telumetar είπε Ναι αλλα οι απαιτήσεις στο μέλλον ίσως αυξηθούν Οι ενεργειακές απαιτήσεις όσο περνάει ο καιρός, μειώνονται, εκτός και αν κάνεις PC - Τουρμπίνα στο μέλλον, με 32c/64t, custom loop, 42 hdd και 4 κάρτες γραφικών 😛 Αν θες να έχεις "αέρα" , τα 650W είναι υπέρ αρκετά. Ένα καλό Gold PSU θα καλύψει κάθε σου ανάγκη Btw, δοκίμασα το Smart Se 530 στο PC της υπογραφής μου (από περιέργεια προχτές που καθάριζα το HTPC , έβγαλα το PSU και το σύνδεσα - εξωτερικά - στο main μου για 2 ημέρες). Καμία αλλαγή συμπεριφοράς, παρόλο που έχω τον 8700Κ στα 4.8 μόνιμα. Δόκίμασα gaming με το συγκεκριμένο Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από tommybertsen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Telumetar Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μάλιστα. Στα δύο που προανέφερα; Προτιμώ την Corsair γιατί με άλλα έχω κακή εμπειρία , πχ thermal take και επίσης πολλά είναι ετοιμοπαραδοτα καθώς με επειγουν ως αγοραστικό αντικείμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες. Απ' τα δύο που ανέφερες θα έπαιρνα το φθηνό γιατί η διαφορά του με το RMi είναι η δυνατότητα παρακολούθησης του ρεύματος/τάσης κτλ μέσω ενός λογισμικού. Δε θα έδινα 20+ ευρώ για ένα τέτοιο feature. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Telumetar Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μάλιστα. Πάντως το 750 με το 650 δεν έχουν σημαντική διαφορά στη τιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Κοίτα και γω 750 έχω και συγκεκριμένα το EVGA G2 αλλά το ups που έχει μετρητή δε πάει πάνω από 350W. Και φαντάσου πάνω έχω και οθόνη και ηχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nosstrom Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Προσωπικά δε ξέρω όλες τις μάρκες αλλα μπορώ να σου πω κάποιες σύμφωνα με εμπειρία. 1.Seasonic 2.Enermax. 3.XFX 4.Corsair. Πάντως αν πάς σε corsair θα πρότεινα το ΑΧ760 παρα πολύ καλό. Αυτό δουλεύω τώρα. Πρόσεξε όμως ουτε CX ούτε TS ουτε RM κλπ ..Το ΑΧ είναι ποιοτικό, από ότι έχει διαβάσει σε corsair, επίσης το AX το κατασκεύαζει η seasonic. XFX 750 επίσης από seasonic. Το EVGA 750 G2 επίσης είναι καλό.Στα 150 με 200€ είναι αψογες επιλογές απλά να θυμάσαι το τροφοδοτικό δίνει το "καύσιμο" στο pc, πρέπει να είναι ποιοτικό Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από nosstrom 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Πάντως αρκετά μοντέλα της Corsair και XFX τα κατασκευάζει η Seasonic. Αντίστοιχα της Evga τα φτιάχνει η Super Flower που είναι πολύ καλή εταιρεία αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς δεν τα εισάγουν τόσο πολύ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Telumetar Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, nosstrom είπε Προσωπικά δε ξέρω όλες τις μάρκες αλλα μπορώ να σου πω κάποιες σύμφωνα με εμπειρία. 1.Seasonic 2.Enermax. 3.XFX 4.Corsair. Πάντως αν πάς σε corsair θα πρότεινα το ΑΧ760 παρα πολύ καλό. Αυτό δουλεύω τώρα. Πρόσεξε όμως ουτε CX ούτε TS ουτε RM κλπ ..Το ΑΧ είναι ποιοτικό, από ότι έχει διαβάσει σε corsair, επίσης το AX το κατασκεύαζει η seasonic. XFX 750 επίσης από seasonic. Το EVGA 750 G2 επίσης είναι καλό.Στα 150 με 200€ είναι αψογες επιλογές απλά να θυμάσαι το τροφοδοτικό δίνει το "καύσιμο" στο pc, πρέπει να είναι ποιοτικό Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Η αλήθεια είναι πως το budget μαζί με τα μεταφορικά δεν θέλω να περναει τα 120 για αυτό και κοίταζα την έκδοση RM750x της Corsair που βγαίνει στα 119 τελική 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakisteo Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Φίλοι μου γεια σας. Σε ένα build που ετοιμάζω με τα ακόλουθα GPU προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει δεν παίζω παιχνίδια. Μπορεί να βάλω μία παλιά SAPPHIRE RADEON HD6570 1GB που έχω στην άκρη CPU Ryzen 3 2200g ή Ryzen 5 2400g Ram 2x8 G,SKILL 16GB DDR4-3000MHz MOTHERBOARD MSI B450-A Pro SSD 1 X 250GB HDD 4 X 2TB Αγόρασα το THERMALTAKE TR2 S 450W. Κάνει η θα έχω πρόβλημα ???? Το pc το έχω συνδεδεμένο στην τηλεόραση για να βλέπω ταινίες MKV 1080. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα