Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικά desktop,ποιό;ποιός;;

coolerman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Physiciant είπε

To gold, platinum κτλ αφορά την αποδοτικότητα (efficiency) του τροφοδοτικού κυρίως η οποία έχει μικρή διαφορά σχετικά. Βέβαια για να αυξηθεί η αποδοτικότητα του τροφοδοτικού, πάει να πει ότι γίνονται κάποιες μετατροπές, χρησιμοποιούνται λίγο καλύτερα υλικά και πάει λέγοντας. Αν πάρεις ποιοτικό τροφοδοτικό δε θα καταλάβεις διαφορά είτε είναι Gold είτε Platinum.

Okey ευχαριστώ για την βοήθεια :)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν θα μπορούσε να τα εξηγήσει πιο ωραία ο physiciant. Αν και προτείνει πολύ corsair :P χαχαχα , πλάκα κάνω, καλά κάνει, πριν τεστάραμε Ryzen 1700X, 16GB Ram,  με 3ΧGTX1070 (όχι SLI), σε full rendering και δεν έκανε κιχ το RM750x :) 

4 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Δεν θα μπορούσε να τα εξηγήσει πιο ωραία ο physiciant. Αν και προτείνει πολύ corsair :P χαχαχα , πλάκα κάνω, καλά κάνει, πριν τεστάραμε Ryzen 1700X, 16GB Ram,  με 3ΧGTX1070 (όχι SLI), σε full rendering και δεν έκανε κιχ το RM750x :) 

Θα έπαιρνα το συγκεκριμένο τροφοδοτικό αλλά δεν έχει Over Current Protection (OCP) :(  

• Like 1

1 λεπτό πριν, Gonzy είπε

Θα έπαιρνα το συγκεκριμένο τροφοδοτικό αλλά δεν έχει Over Current Protection (OCP) :(  

Είναι κάπως παλαιότερο, δεν ξέρω τα protections που έχει αλλά έχει αρκετά καλή απόδοση :) Κάποιος είχε ποστάρει εδώ προσφορά το seasonic focus plus gold 650, στα 79€. Δεν μετάνιωσα στιγμή την αγορά του :) Δεν χρειάζεσαι και κάτι περισσότερο ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, tommybertsen είπε

Είναι κάπως παλαιότερο, δεν ξέρω τα protections που έχει αλλά έχει αρκετά καλή απόδοση :) Κάποιος είχε ποστάρει εδώ προσφορά το seasonic focus plus gold 650, στα 79€. Δεν μετάνιωσα στιγμή την αγορά του :) Δεν χρειάζεσαι και κάτι περισσότερο ;) 

Για αυτό μάλλον θα πάρω SeaSonic Prime 650w Gold. γιατί έχει OCP

Είναι καλή μάρκα η SeaSonic ? (Έμπιστη) ?

Επεξ/σία από Gonzy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Από τις πιο αξιόπιστες θεωρώ, χρόνια στο "κουρμπέτι" , σε ότι αφορά τα τροφοδοτικά :)

11 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Από τις πιο αξιόπιστες θεωρώ, χρόνια στο "κουρμπέτι" , σε ότι αφορά τα τροφοδοτικά :)

Το SeaSonic Prime 650w Gold κάνει για το συγκεκριμένο Build ?

Επεξεργαστείς : Ryzen 7 2700

Μητρική : MSI X470 Gaming Plus

RAM : G.Skill Sniper X DDR4-3200 16GB

Κάρτα Γραφικών : GTX 1080 8GB Windforce OC

Τροφοδοτικό : SeaSonic Prime 650W Gold

HDD : WD 1TB 

SSD : 120GB

Case : NZXT s340

Δεν είμαι σίγουρος για το Τροφοδοτικό.

*Ερωτήσεις

1. 650w ή 750w

2. 80+ Gold ή 80+ Platinum

3. Κάποιο καλύτερο τροφοδοτικό ?

4. Παίζει κανένα ρόλο το Gold , Platinum ή Titanium στην ασφάλεια ?

Δίνω όσα χρειαστεί για το τροφοδοτικό γιατί στην περιοχή που ζώο το ρεύμα είναι κάπως ασταθές και χρειάζομαι ένα έμπιστο και καλό τροφοδοτικό για να δίνει ρεύμα στο PC με ασφάλεια.

Και επίσης κάποιο καλό UPS γεια το συγκεκριμένο PC ?

Επεξ/σία από Gonzy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά κάνει, νομίζω σου απάντησε το παιδί στην προηγούμενη σελίδα :) 

Για ups δεν έχω πλήρη άποψη. APC και Eaton είναι 2 καλές μάρκες, κάτι σε 1200VA θαρρώ σε καλύπτει (εκεί γύρω στα 100-150€)

Επεξ/σία από tommybertsen

2 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Μια χαρά κάνει, νομίζω σου απάντησε το παιδί στην προηγούμενη σελίδα :) 

Για ups δεν έχω πλήρη άποψη. APC και Eaton είναι 2 καλές μάρκες, κάτι σε 1200VA θαρρώ σε καλύπτει (εκεί γύρω στα 100-150€)

Το ξέρω απλός ξανά ρωτάω για να είμαι σίγουρος :) ( Πρώτο Build :lol:)

Βρήκα αυτό αυτές της μέρες https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html

είναι ότι πρέπει απλός το κατάστημα που το έχει στα 135 Ευρώ δεν έχει καμία αξιολόγηση και το επόμενο κατάστημα ξαφνικά ανεβαίνει στα 165 και είναι έξω από το Budget μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάστημα - φούσκα, μοιάζει. Από αυτά που ξεφυτρώνουν στο σκρουτζ με τις χαμηλότερες τιμές out of the blue και μετά εξαφανίζονται... Ωστόσο λέει "1 χρόνο στο Σκρουτζ". Δεν ξέρω...

Not for me to say, αλλά δεν ξέρω και αν είναι το σωστό thread για να μιλάμε για UPS :) ΊΣως να πρέπει να ανοίξεις άλλο θέμα (να πάρεις περισσότερες απαντήσεις) ή να βρεις το κατάλληλο ;) 

Επεξ/σία από tommybertsen

6 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Κατάστημα - φούσκα, μοιάζει. Από αυτά που ξεφυτρώνουν στο σκρουτζ με τις χαμηλότερες τιμές out of the blue και μετά εξαφανίζονται...

Not for me to say, αλλά δεν ξέρω και αν είναι το σωστό thread για να μιλάμε για UPS :) ΊΣως να πρέπει να ανοίξεις άλλο θέμα (να πάρεις περισσότερες απαντήσεις) ή να βρεις το κατάλληλο ;) 

Ναι έχεις δίκιο δεν ήμαστε στο σωστό thread.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gonzy είπε

Το ξέρω απλός ξανά ρωτάω για να είμαι σίγουρος :) ( Πρώτο Build :lol:)

Βρήκα αυτό αυτές της μέρες https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html

είναι ότι πρέπει απλός το κατάστημα που το έχει στα 135 Ευρώ δεν έχει καμία αξιολόγηση και το επόμενο κατάστημα ξαφνικά ανεβαίνει στα 165 και είναι έξω από το Budget μου.

Αυτό είναι και overkill.

https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html#reviews

Το σύστημα σου ούτε 400watt δεν θα καταναλώνει κι αυτο σε full load τα πάντα.

https://www.howtogeek.com/161479/how-to-select-a-battery-backup-for-your-computer/

Επεξ/σία από Επισκέπτης

58 λεπτά πριν, radiohead είπε

Αυτό είναι και overkill.

https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html#reviews

Το σύστημα σου ούτε 400watt δεν θα καταναλώνει κι αυτο σε full load τα πάντα.

https://www.howtogeek.com/161479/how-to-select-a-battery-backup-for-your-computer/

Δηλαδή με αυτό το Build και μία 144 Hz Monitor αυτό το UPS με κάνει ?

Επισκέπτης
8 ώρες πριν, Gonzy είπε

Δηλαδή με αυτό το Build και μία 144 Hz Monitor αυτό το UPS με κάνει ?

Ναι λέμε 

7 ώρες πριν, radiohead είπε

Ναι λέμε 

Το τροφοδοτικό που θα βάλω εγώ σε αυτό το Build όπως όλα τα καινούρια τροφοδοτικά είναι active pfc και το UPS αυτό έχει μη καθαρό ημίτονο αυτό μπορεί να βλάψει το τροφοδοτικό έτσι δεν είναι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...