Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικά desktop,ποιό;ποιός;;

coolerman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για το συστημα της υπογραφης σου το θες αυτο? Δεν ειναι καλο παντως για οτι και να το θες και δεν συμφερει η αγορα του...Αν δεν θες να δωσεις παραπανω χρηματα, με 3€ πας σε πολυ καλυτερης ποιοτητας: https://www.skroutz.gr/s/348198/XFX-ProSeries-650W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.htmlη με 15€ παραπανω σε αυτο https://www.skroutz.gr/s/4471610/XFX-TS-Series-650W-Full-Wired-Edition.html και παει λεγοντας για ακομα καλυτερα psu. Το θεμα ειναι για τι το θες και τι σκοπευεις να κανεις με το pc σου (oc, αναβαθμισεις κτλ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από πιθανό πρόβλημα του τροφοδοτικού αλλά και ανάγκη αλλαγής λόγω παλαιότητας, ψάχνω τροφοδοτικό.

Τα online calculators παίζουν πολύ, άλλο μου λέει 900watt άλλο 500..

Έχω( όλο το σύστημα φαίνεται στην υπογραφή μου..

cpu I5 4670k 

mobo asrock z87 extreme4 

vga Asus R9 280x

6 HDDs 7200rpm

1 ssd 

1 dvd writer

5 fans 

fan controller (Fractal design Define R4)

Θέλω fully modular, αξιοπιστία, gold και άνω.

Το budget είναι μέχρι τα 100-110. 

Έχω καταλήξει στο corsair rm750. Θα είναι ΥΠΕΡαρκετά τα watt και για μελλοντική αναβάθμιση?

Υπάρχει κάτι άλλο σ'αυτά τα λεφτά ?

Tα 750W θα είναι αρκετά αναλόγως το τί αναβάθμιση θες να κάνεις και από το αν κλοκάρεις κιόλας. Θα ασχοληθείς λοιπόν με oc σε cpu + gpu? Θα κάνεις sli/crossfire? Και όχι στο RM 750..δεν έχει καλή κατασκευή..Εφόσον μιλάμε για αξιοπιστία με fully modular + gold και πάνω, με budget στα 100-110 δεν παίρνεις καλό 750W. Θες γύρω στα 135€ το λιγότερο.

Μιλάμε για αναβάθμιση κάποια μητρική με ddr4 και τα παρελκόμενα, όταν με το καλό βγούν σε 1.5-2 χρόνια..

Από overclock με ενδιαφέρει μεν, αλλά για 24/7 χρήση, οπότε όχι κάτι πολύ extreme. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα και δε ξέρω ούτε τα βασικά, αλλά το είχα στο πρόγραμμα να το αρχίσω..

Όχι για δυο κάρτες δε με βλέπω, είναι overkill για μένα.. Με στεναχώρησες με τις τιμές, τι ήθελα και ρώτησα χαχχαχα

Για πες μου 2-3 προτάσεις να δούμε που κυμαίνομαστε..

Όχι δε νομίζω να ασχοληθώ κ με την κάρτα. Και στο cpu ίσα ίσα για τις γνώσεις θα το κάνω και το χόμπυ..

Ξέχασα να γράψω πως το θέλω σημαντικά αθόρυβο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι να κάνεις μόνο ένα χαλαρό oc στον cpu χωρίς διπλές κάρτες+oc στις κάρτες κτλ, τότε λογικά σου φτάνει αυτό που είναι πολύ καλό και ποιοτικό (περίμενε να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη για το αν φτάνουν τα 650W): https://www.skroutz.gr/s/4773508/XFX-XTR-Series-650W.html?keyphrase=xfx+xtr+650W.

Για να δουλεύει πιο άνετα το psu και να έχει μεγαλύτερο headroom τότε διαλέγεις αυτό που είναι ακόμα καλύτερης ποιότητας (άριστο) και πιο πολλά Watt : https://www.skroutz.gr/s/3007781/XFX-ProSeries-750W-Black-Edition.html?keyphrase=xfx+black+edition+750. (πήγαινε σε αυτό αν μπορέσεις)

Θα σου πρότεινα το coolermaster V700 που είναι η καλύτερη λύση στην ουσία για εσένα (μιλώντας για την κατηγορία των άριστων psu) γιατί δεν είναι υπερβολικό στα W και έχει και άριστη ποιότητα, αλλά η τιμή του εκεί που ήταν στα 133€ πήγε στα 140€ ξαφνικά..αν περιμένεις λίγες μέρες ίσως την ξαναρίξουν τι να πω..

Απο εκεί και πέρα οι τιμές αυξάνονται κατά πολύ στα άριστα psu..

Επεξ/σία από rowain

Νομίζω ότι θα είμαι πιο καλά με 750watt.

Διάβασα στα review του newegg για το XFX Black πως σε μερικούς κάνει coil whine θορύβους.. σε άλλους πως έσκασε και πήρε μαζί του όλο το pc... βέβαια τα bad reviews ήταν 3-4%.. 

Γιατί δε λες καλά λόγια για το RM750 ? έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα σ' αυτά? Βλέπω αρκετούς να τα φοράνε.. (θα μου πεις άλλοι τόσοι φοράνε τούβλο-χ :P)

Τι να κάνω, θα κάνω υπομονή μέχρι αρχές Ιούνη να ανέβει λίγο το budget στα 130-140

Kenjinx οτι σου πε ο rowain για τις απαιτήσεις ισχύει σε γενικές γραμμές.Και οι προτάσεις XTR,Black Edition είναι κορυφαίες στα χρήματα.Δε βλέπω να υπάρχουν και διαθέσιμα κανά 2 άλλα που χα στο νου μου.

Για τα σχόλια σε shops από χρήστες στη θέση σου δε θα δίνα τόση σημασία.Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί οτι δεν είναι τόσο αξιόπιστα γιατί δεν υπάρχει τόσο έλεγχος.

• Like 1

Συμφωνω με τον millennium..μην δινεις τοση βαση σε σχολια απο sites..μια γενικη εικονα παιρνεις αλλα μεχρι εκει..το coil whine μπορει να συμβει σε οποιοδηποτε psu ακομη και στα καλυτερα.. και το δικο μου ειχε εμφανισει ενα πολυ μικρο θορυβο τις πρωτες εβδομαδες αγορας, αλλα μετα εστρωσε..απο κει και περα το corsair RM 750  δεν εχει καλη κατασκευη..δεν ειναι αρκετα ποιοτικο για τα χρηματα του..εχει καλα features αλλα μεχρι εκει..αυτο δεν συμβαινει σε ολη τη σειρα rm αλλα μονο στο 750 και 850w..ολα τα αλλα rm ειναι οκ καθως τα κατασκευασε η CWT και ειναι πιο ποιοτικα..μπορει να φαινεται καλο αλλα δεν αξιζει να το ρισκαρεις...εδω μιλαμε για τροφοδοτικα αλλης κλασης απο τη seasonic..το psu ειναι σημαντικη επενδυση και μια φορα θα δωσεις τοσα λεφτα..

Ναι να μαζεψεις χρηματα και να πας γυρω στα 140€ για να παρεις ενα πολυ καλο 750w και εισαι κομπλε. Μπορεις να δωσεις και παραπανω αν θες και να πας και σε αυτο που εχω στην υπογραφη μου..

• Like 1

γεια σας θέλω να πάρω το http://www.e-shop.gr/evga-supernova-nex650g-gold-power-supply-650w-p-PER.641355 τη λέτε να πάω σε αυτο η κάτι άλλο στα ίδια λεφτά το σύστημα ειναι ένας 8320 που θα τον κανό o/c και μια asus 280χ        edit

γεια σας θέλω να πάρω το http://www.e-shop.gr/evga-supernova-nex650g-gold-power-supply-650w-p-PER.641355τη λέτε να πάω σε αυτο η κάτι άλλο στα ίδια λεφτά 

Γράψε και το σύστημα,τη χρήση και αν σκέφτεσαι να κάνεις στο μέλλον αναβαθμίσεις με μεγάλες ενεργοβόρες κάρτες,OC,mining κλπ,και φυσικά μέχρι πόσα δίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...