jeandoumpier Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Πόσα λεφτά θες να δώσεις και ποια κάρτα σκέφτεσαι να βάλεις; Βασικά από Σεπτέμβρη θα γίνουν όλα αυτά. Έχω την r7 240 της sapphire στα 4gb (η οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ καλή κάρτα για μέσο gaming, σηκώνει παιχνίδια που δεν περίμενα να πω την αλήθεια), και θα ήθελα να πάρω μια r9 380 ή κάποια τέτοια, πάλι της sapphire για να βρω την compact έκδοση, με 1 ανεμιστήρα λόγω του ότι έχω μικρό κουτί και δεν θα χωράει άνετα κάποια μεγαλύτερη σε μέγεθος κάρτα. Σκεφτόμουν κάποια σαν αυτή δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Οπότε θες ένα καλό 400W τροφοδοτικό. Πάντως δεν αξίζει η αγορά της 380, πιο καλά μια 470. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Βασικά από Σεπτέμβρη θα γίνουν όλα αυτά. Έχω την r7 240 της sapphire στα 4gb (η οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ κακη κάρτα για μέσο gaming, ), και θα ήθελα να πάρω μια r9 380 ή κάποια τέτοια, πάλι της sapphire για να βρω την compact έκδοση, με 1 ανεμιστήρα λόγω του ότι έχω μικρό κουτί και δεν θα χωράει άνετα κάποια μεγαλύτερη σε μέγεθος κάρτα. Σκεφτόμουν κάποια σαν αυτή δηλαδή. Το διορθωσα για να μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Κακιούλες Αλλά αλήθεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jeandoumpier Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Το διορθωσα για να μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε. Δεν είπα πως είναι Η καλύτερη κάρτα γραφικών, σε καμία περίπτωση. Αλλά ως low profile κάρτα, εγώ είμαι ευχαριστημένος ρε παιδιά...Τί να πω, να πω το αντίθετο έτσι για να συμφωνήσω μαζί σας; Ωραίες οι μετρήσεις, τα benchmarks και όλα, όμως πρακτικά βλέπω πως η κάρτα είναι αξιοπρεπής για τα λεφτά της, και παίζει αρκετά παιχνίδια δίχως να ζορίζεται (όχι σε ultra φυσικά,μην τρελαθούμε). Ίσως για την καλή απόδοση αυτή η κάρτα να έχει μικρή βοήθεια και από τον i7 και την 16gb ram...Τί να πω. Δεν την συγκρίνω σε καμία περίπτωση με κάρτες 200-300 ευρώ...Γι'αυτό άλλωστε θα την αλλάξω, για να είμαι πιο άνετος στο μέλλον. Μέχρι τώρα όμως, για ένα ΜΕΣΟ gaming σύστημα, και έχοντας δοκιμάσει αρκετά παιχνίδια (όχι ίσως του 2016 απαραίτητα) με καλύπτει. Και μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κάρτα που δεν χρειάζεται τροφοδοσία.Αυτά, δεν αντιπαρατίθεμαι γιατί δεν είμαι ειδικός, από πρακτικής άποψης έκρινα και μόνο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Αλλά ως low profile κάρτα, εγώ είμαι ευχαριστημένος ρε παιδιά...Τί να πω, να πω το αντίθετο έτσι για να συμφωνήσω μαζί σας; Ωραίες οι μετρήσεις, τα benchmarks και όλα, όμως πρακτικά βλέπω πως η κάρτα είναι αξιοπρεπής για τα λεφτά της, και παίζει αρκετά παιχνίδια δίχως να ζορίζεται (όχι σε ultra φυσικά,μην τρελαθούμε). Ίσως για την καλή απόδοση αυτή η κάρτα να έχει μικρή βοήθεια και από τον i7 και την 16gb ram...Τί να πω. Δεν την συγκρίνω σε καμία περίπτωση με κάρτες 200-300 ευρώ...Γι'αυτό άλλωστε θα την αλλάξω, για να είμαι πιο άνετος στο μέλλον. Μέχρι τώρα όμως, για ένα ΜΕΣΟ gaming σύστημα, και έχοντας δοκιμάσει αρκετά παιχνίδια (όχι ίσως του 2016 απαραίτητα) με καλύπτει. Και μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κάρτα που δεν χρειάζεται τροφοδοσία.Αυτά, δεν αντιπαρατίθεμαι γιατί δεν είμαι ειδικός, από πρακτικής άποψης έκρινα και μόνο. Αν δεις παραπανω μιλαμε για παιχνιδια κυριως του 2013 που ειναι σε Benchmarks,δεν θελω καν να ξερω σε ποιο καινουργια παιχνιδια πως θα τα παιζει ή αν θα τα παιζει. Επισης ο σκοπος του video ειναι οτι οταν αυτη η καρτα κοστιζει 80ευρω στην Ελλαδα(δεν ειναι καινουργια καρτα αλλωστε εχει καιρο που βγηκε)και η R7 260x κοστιζε 100, ε ναι ειναι χαζο καποιος να μην δωσει 20ευρω παραπανω για να εχει 3πλασιες επιδοσεις. Δεν χρειαζεται να εισαι γνωστης οπως λες να το καταλαβεις αυτο.Αυτο λεει αλλωστε και στο video και επισης προφανως τα παιχνιδια αυτα που δειχνει δεν αξιοποιουν τον I7 οπως λεει στο video,γιατι ειναι παιχνιδια που βασιζονται κυριως στην καρτα γραφικων.Αρα ειτε i3 ειχε ειτε τον πανακριβο αυτο i7 τα αποτελεσματα θα ειναι τα ιδια. Αν εισαι εσυ ευχαριστημενος με τα παιχνιδια που παιζεις(δεν ξερω ποια ειναι αυτα ή σε τι αναλυση ειναι)καλα κανεις,αλλα υπαρχουν καποια πραγματα που ειναι δεδομενα εγω αυτο ειπα οπως και ο τυπας στο video. Δεν ειναι θεμα να δωσεις 300ευρω σε καρτα γραφικων το λεει αλλωστε και στο video οτι δεν αξιζουν να δωσεις πολλα χρηματα για καρτες γραφικων..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δεν ειναι θεμα να δωσεις 300ευρω σε καρτα γραφικων το λεει αλλωστε και στο video Για αναλογίες οτι δεν αξιζουν να δωσεις πολλα χρηματα για καρτες γραφικων..... Κάπου το έχασες στη μετάφραση, πάρτο αλλιώς. Για αναλογίες μίλησε, όχι ότι οι ακριβές κάρτες δεν αξίζουν. Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Μέχρι τώρα όμως, για ένα ΜΕΣΟ gaming σύστημα, και έχοντας δοκιμάσει αρκετά παιχνίδια (όχι ίσως του 2016 απαραίτητα) με καλύπτει. Και εγω παλι λεω οτι αυτο που γραφεις δεν ισχυει για πολλους λογους σε 1080p παντα. Και βασικα η καρτα αυτη ,ας μου επιτραπει κιολας να το γραψω αυτο, δεν εχει και λογο υπαρξης οταν αποδιδει τοσο χαλια σε παλια παιχνιδια του 2013(γιατι οταν αγοραζεις νεα καρτα λογικο ειναι να θελεις εστω στα παλιοτερα παιχνιδια να τρεχει σε ultra ή εστω σε high)οταν κιολας κοστιζει και τοσο. Αν τωρα τα παιχνιδια που παιζει ειναι ελαφρυ τοτε δεν εχει να μου λεει κατι. Γιατι ουτε η R9 380 πλεον ειναι καμια super καρτα για να γραφεται το εξης Γι'αυτό άλλωστε θα την αλλάξω, για να είμαι πιο άνετος στο μέλλον. Κοινως δεν εχω θεμα με το τι παιχνιδια παιζει ο καθενας ή σε τι αναλυσεις ή σε τι γραφικα.Προφανως δικαιωμα του καθενος ειναι και ειναι σεβαστο. Εχω ομως θεμα να προσπαθει ο αλλος να βγαλει ψευτικα πραγματα που ειναι κοινως αποδεκτα,οπως πχ για το αν αξιζει αυτη η καρτα ή οχι. Αν εχει ορεξη ο κυριος(για να μην βγουμε αλλο εκτως θεματος)να ανεβασει κανενα benchmark με παιχνιδια εδω ή να μου στειλει pm που να στηριζει αυτα που λεει τοτε οκ μαζι του να ζητησω και συγνωμη κιολας που λεει και ο λογος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jeandoumpier Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δέχομαι όσα λες, σε καμία περίπτωση όμως δεν έθεσα ως δεδομένο το ότι αυτή κάρτα είναι Αντικειμενικά ότι καλύτερο κτλ...Ήταν προσωπική άποψη για τις δικές μου απαιτήσεις και για το πως την χρησιμοποιώ εγώ. Και ναι, και εγώ θα έδινα 20ε παραπάνω για την 260x, αλλά το σύστημα μου ήταν έτοιμο και την είχε πάνω, δεν το έφτιαξα εγώ κομμάτι κομμάτι. Αυτά, να είσαι καλά ! Άντε γιατί ξεφύγαμε και από το θέμα του topic (που έχει να κάνει με τροφοδοτικά)./ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Στο Rm650 που πήρα πρόσφατα, υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν ο ανεμιστήρας του λειτουργεί; Το έχω ένα μήνα πάνω στο Htpc (της υπογραφής μου με + 6 fans πάνω σε fan controller) και ενώ βλέπω ότι ζεστένεται αρκετά (ίσως να το ζεσταίνει η gpu) δεν έχει λειτουργήσει πότε το fan του. Δεν έχει κουμπάκι fan test? Μην ανησυχεις για να γυρισει ο ανεμιστηρας πρεπει να ζοριστει αρκετα το τροφοδοτικο και με το συστημα που εχεις δεν ζοριζει το τροφοδοτικο.Εχω το ιδιο το 750αρι.Και το δικο μου δεν γυρναει ο ανεμιστηρας και ζεστενεται.Αμα θες δοκιμασε με το occt να ζορισεις το τροφοδοτικο.Θα πας στην καρτελα power supply και βαλτο να τρεξει κανα 15λεπτο.Αν το συστημα σου καταναλωνει 400watt που λες, με το τεστ μπορει να γυρισει ο ανεμιστηρας. Επανέρχομαι για να κλείσω την ερώτηση μιας και έκανα δοκιμές. Με OCCT δεν κατάφερα να κάνω το fan του τροφοδοτικού να γυρίσει, όσο κι αν το ζόρισα. Πιθανότατα το HTPC να τραβάει λιγότερα απο όσο υπολόγιζα. Αυτό πάντως που λέει στο Manual του psu, οτι απο τα 260watts κατανάλωση και πάνω, ξεκινά το fan να λειτουργεί, κατα πάσα πιθανότητα δεν ισχύει αφού δεν μου βγαίνουν οι υπολογισμοί. Μου φαίνεται απίθανο να τραβάω κάτω απο 250watts σε occt/prime test ή/και gaming. Έκανα όμως τη δοκιμή "PaperClip test" (υπάρχουν πολλά guides online με μια απλή αναζήτηση google) συνδέοντας το πράσινο καλώδιο με τη γείωση και ο ανεμιστήρας του psu ξεκίνησε να γυρίζει, σε χαμηλές στροφές μεν αλλά λειτούργησε. Για όποιον τυχόν θέλει να το δοκιμάσει, επειδη το RM έχει μόνο μαύρα καλώδια και δεν μπορείς να βρείς έυκολα πιο θα ήταν κανονικά το πράσινο, μπορεί να τσεκάρει τα παρακάτω: Video : Source : http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=63991 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr_Terror Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Αυτο πιστευω το HTPC τραβει λιγοτερα.Εκτος απο αυτο που δοκιμασες, Χρησιμοποιησε το occt να ζορισεις cpu και με αλλο προγραμμα να ζορισεις την καρτα γραφικων.Την ιδια ωρα θα κανεις τα 2 τεστ.Ετσι θα ζορισεις το συστημα στο μαξιμουμ και αν τραβαει οσο υπολογιζεις το φαν θα γυρισει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Αυτο πιστευω το HTPC τραβει λιγοτερα.Εκτος απο αυτο που δοκιμασες, Χρησιμοποιησε το occt να ζορισεις cpu και με αλλο προγραμμα να ζορισεις την καρτα γραφικων.Την ιδια ωρα θα κανεις τα 2 τεστ.Ετσι θα ζορισεις το συστημα στο μαξιμουμ και αν τραβαει οσο υπολογιζεις το φαν θα γυρισει. Έχω κάνει occt, ταυτόχρονα με Prime95 και το stress CPU-Z. Με το Layers of Fear ανοιχτό σε 1080p...δεν κουνιέται τίποτα. off topic: Η άτιμη η Dark Rock TF δεν αφήνει τη cpu να χτυπήσει ούτε 40 βαθμούς. (edit max 36 έχω δεί με όλα αυτά ανοιχτά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr_Terror Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Τοτε τραβαει λιγοτερα οποτε μην ανχωνεσαι.Οι πρωτες παρτιδες Rm ειχαν παρουσιασει προβλημα δεν γυρνουσε ποτε το fan,Αλλα ηταν για τα 750 και 850.Το 650 δεν ειχε θεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Τοτε τραβαει λιγοτερα οποτε μην ανχωνεσαι.Οι πρωτες παρτιδες Rm ειχαν παρουσιασει προβλημα δεν γυρνουσε ποτε το fan,Αλλα ηταν για τα 750 και 850.Το 650 δεν ειχε θεμα. Εφόσον με το trick με το συνδετήρα τον είδα να γυρίζει, τότε πιθανότατα είμαι κάτω απο την ελάχιστη απαιτούμενη κατανάλωση. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros95 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Καλημέρα παιδιά! Για καινούργιο συστηματάκι με I5-6500/RX470(πιθανών), με καλύπτει το παρακάτω τροφοδοτικό; http://www.e-shop.gr/psu-seasonic-m12ii-520-bronze-520w-p-PER.640371; Διάβαζα ότι η Seasonic είναι απο τις ποιοτικές μάρκες! Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτό το εύρος τιμής; Θα προτιμούσα semi-full modular. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα