Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικά desktop,ποιό;ποιός;;

coolerman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλό είναι αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές όπως το corsair με 10ετή εγγύηση

http://www.skroutz.gr/s/7593616/Corsair-RMx-Series-750W.html

Πολύ καλά επίσης 

http://www.skroutz.gr/s/5130155/Super-Flower-Leadex-Gold-750W.html

http://www.skroutz.gr/s/4518341/Seasonic-G-Series-750W.html

Τo corsair το κοιτούσα και εγώ,αλλά πέρα από την εγγύηση που ασφαλώς είναι σημαντικό ,υστερεί σε σχέση με το sfx σε efficiency,Τα άλλα δεν τα έχω τσεκάρει.Θα το κάνω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τo corsair το κοιτούσα και εγώ,αλλά πέρα από την εγγύηση που ασφαλώς είναι σημαντικό ,υστερεί σε σχέση με το sfx σε efficiency,Τα άλλα δεν τα έχω τσεκάρει.Θα το κάνω..

Προσωπικά θα έπαιρνα το Corsair λόγω των 10 χρόνων εγγύησης. θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και εξάλλου δεν είναι τρομερή διαφορά στις ποιότητες.

Εξάλλου η Corsair φαίνεται να έχει περισσότερη πίστη στην μακροβιότητα του RMx απο ότι η SP πχ για το δικό της.

• Like 2

Προσωπικά θα έπαιρνα το Corsair λόγω των 10 χρόνων εγγύησης. θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και εξάλλου δεν είναι τρομερή διαφορά στις ποιότητες.

Εξάλλου η Corsair φαίνεται να έχει περισσότερη πίστη στην μακροβιότητα του RMx απο ότι η SP πχ για το δικό της.

Διαβάζοντας βλέπω πως η σειρα RM της Corsair είναι αντιστοιχη σε επιδόσεις και σίγουρα όπως λες έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη εγγύηση(7 χρόνια απο ότι βλέπω δίνουν στο ελλάδα) Ψήνομαι για αυτό τελικά http://www.skroutz.gr/s/7333289/Corsair-RMi-Series-750W.html που συνδέεται και στη μητρικη και με software της corsair έχεις full monitoring του τροφοδοτικού.

Aν δεν κάνω λάθος έχει 10 απο τον κατασκευαστή. Άλλαξε πριν 1-2 μήνες.

Καλό θα είναι αυτό,αν και τα 7 νομίζω είναι αρκετά,νομίζω έχω καταλήξει,δευτέρα θα το παραγγείλω :) Corsair RM750i

Aν δεν κάνω λάθος έχει 10 απο τον κατασκευαστή. Άλλαξε πριν 1-2 μήνες.

οπως τα λεει ακριβως ετσι ειναι.10ετης πλεον η εγγυηση της Corsair καθαρα για να χτυπησει την Evga με αναλογη εγγυηση.Εδω και πιο αναλυτικα ποιες σειρες πιανει αυτο

http://www.corsair.com/en-us/company/press-release/corsair-extends-select-psu-warranties-from-7-years-to-10-years

• Like 1

Στο Rm650 που πήρα πρόσφατα, υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν ο ανεμιστήρας του λειτουργεί; Το έχω ένα μήνα πάνω στο Htpc (της υπογραφής μου με + 6 fans πάνω σε fan controller) και ενώ βλέπω ότι ζεστένεται αρκετά (ίσως να το ζεσταίνει η gpu) δεν έχει λειτουργήσει πότε το fan του. Ξέρω ότι είναι σχετικά overkill για το συγκεκριμένο σύστημα άλλα νομίζω ότι 350-400 watts τραβάω σε gaming. Σύμφωνα με τα specs του κατασκευαστή θα έπρεπε να δουλέψει τo fan άλλα δεν το έχω δει να κάνει ούτε μισή στροφή.

Όχι. Το ακριβότερο (Rmi αν δεν κάνω λάθος) είναι που έχει κουμπάκι test. Και δεν ξέρω τι να κάνω μιας και όταν έχω τα fan του case σε πολύ χαμηλές στροφές, το τροφοδοτικό το έχω πιάσει να έχει ανεβάσει υπερβολικά θερμοκρασία (με το χέρι που το ακουμπάω δηλαδή).

Παίδες μια ερώτηση. Έχω τον desktop HP Pavilion 500-550nv link και σκέφτομαι να αλλάξω τροφοδοτικό με σκοπό να αλλάξω κάρτα γραφικών κάποια στιγμή, διότι έχει ένα μόλις 180 w. Το θέμα είναι, επειδή όπως θα δείτε και στην παραπάνω φωτογραφία, το ''μαμίσιο'' τροφοδοτικό έχει τον ανεμιστήρα στην πίσω πλευρά, δηλαδή φαίνεται από την πίσω πλευρά του κουτιού, αν αγοράσω νέο τροφοδοτικό που θα έχει (όπως τα περισσότερα αξιόπιστα τροφοδοτικά) τον (μεγάλο) ανεμιστήρα από την κάτω του πλευρά (δηλαδή προς το εσωτερικό του υπολογιστή), θα έχω πρόβλημα.? Άν κάποιος γνωρίζει, ή έχει επιχειρήσει παρόμοια αλλαγή σε παρόμοιο pc ας βοηθήσει. Ευχαριστώ.

Όχι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το μόνο "αρνητικό" που έχουν τα κουτιά που έχουν το τροφοδοτικό στο επάνω μέρος είναι ότι παίρνουν ζεστό αέρα απ' το εσωτερικό του κουτιού και τον βγάζουν έξω ενώ αυτά που το έχουν στο κάτω μέρος παίρνουν κρύο. 

• Like 1

Στο Rm650 που πήρα πρόσφατα, υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν ο ανεμιστήρας του λειτουργεί; Το έχω ένα μήνα πάνω στο Htpc (της υπογραφής μου με + 6 fans πάνω σε fan controller) και ενώ βλέπω ότι ζεστένεται αρκετά (ίσως να το ζεσταίνει η gpu) δεν έχει λειτουργήσει πότε το fan του. Ξέρω ότι είναι σχετικά overkill για το συγκεκριμένο σύστημα άλλα νομίζω ότι 350-400 watts τραβάω σε gaming. Σύμφωνα με τα specs του κατασκευαστή θα έπρεπε να δουλέψει τo fan άλλα δεν το έχω δει να κάνει ούτε μισή στροφή.

Μην ανησυχεις για να γυρισει ο ανεμιστηρας πρεπει να ζοριστει αρκετα το τροφοδοτικο και με το συστημα που εχεις δεν ζοριζει το τροφοδοτικο.Εχω το ιδιο το 750αρι.Και το δικο μου δεν γυρναει ο ανεμιστηρας και ζεστενεται.Αμα θες δοκιμασε με το occt να ζορισεις το τροφοδοτικο.Θα πας στην καρτελα power supply και βαλτο να τρεξει κανα 15λεπτο.Αν το συστημα σου καταναλωνει 400watt που λες, με το τεστ μπορει να γυρισει ο ανεμιστηρας.

Όχι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το μόνο "αρνητικό" που έχουν τα κουτιά που έχουν το τροφοδοτικό στο επάνω μέρος είναι ότι παίρνουν ζεστό αέρα απ' το εσωτερικό του κουτιού και τον βγάζουν έξω ενώ αυτά που το έχουν στο κάτω μέρος παίρνουν κρύο. 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Physiciant..Με έχεις βοηθήσει για τα καλά 2-3 φορές σε ερωτήματά μου!!Να 'σαι καλά.

Μην ανησυχεις για να γυρισει ο ανεμιστηρας πρεπει να ζοριστει αρκετα το τροφοδοτικο και με το συστημα που εχεις δεν ζοριζει το τροφοδοτικο.Εχω το ιδιο το 750αρι.Και το δικο μου δεν γυρναει ο ανεμιστηρας και ζεστενεται.Αμα θες δοκιμασε με το occt να ζορισεις το τροφοδοτικο.Θα πας στην καρτελα power supply και βαλτο να τρεξει κανα 15λεπτο.Αν το συστημα σου καταναλωνει 400watt που λες, με το τεστ μπορει να γυρισει ο ανεμιστηρας.

Είμαι κοντά αυτά 380-400watt κι αν θυμάμαι καλά στο κουτί του PSU έλεγε ότι ξεκινάει να λειτουργεί το fan μετά τα 230 watts. Θα το δοκιμάσω με occt (δεν ήξερα ότι έχει τέτοιο test). Σ' ευχαριστώ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Physiciant..Με έχεις βοηθήσει για τα καλά 2-3 φορές σε ερωτήματά μου!!Να 'σαι καλά.

Πόσα λεφτά θες να δώσεις και ποια κάρτα σκέφτεσαι να βάλεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...