Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικά desktop,ποιό;ποιός;;

coolerman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Που το διαβασες αυτο,με ενδιαφερει αν ειναι ετσι γιατι εγω τα προτεινω σε γνωστους μου.Παντως εδω λεει οτι ακομη τα εχει η CWT τα Smart SE. :)   http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page680.htm

smart/smart se 530/630/730 γινονται απο sirfa οπως και ολη η σειρα german (εχω ανοιξει και εχω δει τις διαφορες.Ειχαν ανακοινωθει ως hec και αλλαξαν σε cwt για 1 χρονο και μετα ξανααλλαξαν).Η σειρα european (london paris) γινονται απο CWT τωρα για αυτο εχουν και τετοιες τιμες.Καλα ειναι αλλα βγαζουν ενα 80% απο αυτο που λενε + δεν ξερεις ποσο θα σου κρατησει με 3 χρονια εγγυηση.

Θυμαμαι ενα σχολιο "η 3.3v εχει πιο πολλα ripples και απο αστεγους που πινουν κρασι κατω απο γεφυρα" (η σε jonhyguru η overclockers φορουμ)

Για το enermax τι λετε παντως? :D

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το enermax τι λετε παντως? :D

Ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις παντα,ισως ειναι καπως απλουστευτικο,αλλα ειναι παλιος ,αξιοπιστος κανονας. :)

H Enermax εκλεισε τα εργοστασια της προσφατα και τωρα κανει μονο σχεδιασμο τροφοδοτικων ενω εχει αναλάβει αλλος κατασκευστης. Ειναι εξακριβωμενο νεο.Αυτα παθαινουν οσοι πουλανε πολυ ακριβα προιοντα καλυπτοντας ενα μικρο μερος της αγορας μονο.

Παντως εγω συνεχιζω να πιστευω οτι μεχρι στιγμης,γιατι φυσικα ολα αλλαζουν και τιποτε δεν ειναι σιγουρο, τα Thermaltake ειναι το απολυτο vfm της αγορας κυριως βασει των μαρτυριων των ινσομνιακς. Τρια χρονια τωρα ουτε ενας απο τους πολλους που εχουν παρει δεν ειπε τιποτε. Και ενας κυριος που εβαλε θεμα ,και θα ηταν λογικο εστω και ενα να ειχε βγει σκαρτο μεσα σε τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα,τελικα αποδειχτηκε οτι δεν εφταιγε αυτο,γιατι τωρα του δουλευει αψογα.Εγω παντως πρωτη φορα βλεπω τετοιο ρεκορ. Να προσθεσω και την δικη μου εμπειρα οτι ουτε ripple ουτε υποψια προβληματος,λειτουργικα,αποδοτικα και αθορυβα.

Αλλα θα εχω τον νου μου γιατι παντα μελημα μας πρεπει να ειναι η ενημερωση των μελων. :)

• Like 1

Είμαι ανάμεσα σε 2 τροφοδοτικά.

SUPER FLOWER GOLDEN GREEN HX SERIES 750W

http://www.e-shop.gr/psu-super-flower-golden-green-hx-series-750w-sf-750p14xe-p-PER.811710

SUPER FLOWER LEADEX GOLD SERIES 650W

http://www.e-shop.gr/psu-super-flower-leadex-gold-series-650w-sf-650f14mg-p-PER.811702

Για HTPC προορίζεται και είναι overkill και τα 2 αλλά η έρευνα αγοράς, δείχνει ότι δεν θα γλυτώσω τα 80-90 ευρώ, οπότε λέω να βάλω 20-30 πάνω και να πάω σε κάτι πιο ποιοτικό.

Γνωρίζει κάποιος ποιά είναι η διαφορά των 2 σειρών; Αξίζει να πάω στο 750 χάνοντας τα modular καλώδια του 650;

Edit: Επίσης αναρωτιέμαι αν το 650άρι χωράει στο case μιας και είναι 200mm, δεν ξέρω αν είναι μέσα στα όρια αυτού που λέγεται ΑΤΧ. Το case είναι αυτό: Cooltek G3

https://www.skroutz.gr/s/4331393/Cooltek-G3.html?from=autocomplete&keyphrase=cooltek+g3

Όχι το leadex είναι αρκετά ποιοτικότερο.

Γιατί δεν πας σε κάτι σαν Seasonic 400/430. Τόσο πολύ τραβάει το htpc?

Καλημέρα,

Fx6100, Sapphire Radeon 6790, HDD 1Tb WD, 2 modules Ram, 4 fans (ίσως κάποια στιγμή αλλαχτεί η gpu). Θέλω να πάρω κάποιο τροφοδοτικό ποιοτικό και κυρίως αθόρυβο. 

Είχα κάνει πάλι post πρίν λίγες μέρες αλλά αυτά που μου προτείναν τα παιδιά δεν με "έψησαν". Το παραπάνω σύστημα θα μπεί στο Cooltek G3 (https://www.skroutz.gr/s/4331393/Cooltek-G3.html?from=autocomplete&keyphrase=cooltek+g3) το οποίο παρέλαβα σήμερα και θέλω κάτι απο 550watt και πάνω και Modular ή Semi-Modular, για να έχει λίγο αέρα μέσα το case. Αν και έχεις δίκιο ότι το παραπάνω σύστημα είναι σχετικά οκ με 450watt.

Δεν βρήκα κάτι ποιοτικό κάτω απο 85-90 ευρώ και σκέφτομαι ότι δεν αξίζει νομίζω για ένα 20ευρω να μην πάω σε SuperFlower. 

Edit: Έκανα edit και παραπάνω στην αρχική ερώτηση για το μέγεθος των 2, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν το 650άρι που είναι 200mm χωράει στο case. Η cooltek δίνει ότι χωράει ATX τροφοδοτικά αλλά δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει μέχρι και 200mm.

^ Τα 650W σε tier 1 psu όπως το superflower leadex gold ή ένα evga G2 650 κ.ο.κ, είναι πολλά για το σύστημά σου νομίζω. Υπάρχουν κι άλλες ποιοτικές λύσεις βέβαια, ελάχιστα κατώτερες, σε seasonic G 650, evga GS 650, XFX xtr 650, corsair RMX 650 (που συμφέρει πιο πολύ με βάση τιμή και είναι άριστο), αν και οι τιμές από την άλλη είναι παρεμφερείς οπότε καλύτερα στο leadex όντως με τη μία αν δεν υπάρχει θέμα χρημάτων. Όμως για htpc αν θέλεις κάμποσα Watt σε καλό psu, ίσως κάτι σε 550W να είναι το sweet spot. Και το θέμα έιναι ότι για καλά 550άρια οι τιμές δεν συμφέρουν, όμως  το XFX XTR 550 είναι σε καλή τιμή έστω και για λίγο σε σχέση με προτάσεις αντίστοιχης ποιότητας στον ανταγωνισμό: https://www.skroutz.gr/s/4772904/XFX-XTR-Series-550W.html?from=drop. Μπορείς να το δεις αν θέλεις, είναι tier 2, gold, full modular + hybrid fan για fanless mode.

• Like 1

Είναι κοντά 100 ευρώ με μεταφορικά to XFX και λιγότερα watt.. Με 5-10 ευρώ πάνω πας σε superflower και ετοιμοπαράδοτο. Όπως λές το leadex εκεί ψηλά είναι μονόδρομος σχεδόν, αν δεν υπάρχει θέμα χρημάτων (μπήκα στο χορό τώρα και δεν θα κάνω τσιγγουνιές).

Τα 200mm μήκος θα χωρέσουν όμως στο case; Standar ATX psu λέει ότι πέρνει στα specs του case αλλά δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει μέχρι 200mm.

Θα το μετρήσω αύριο που θα το έχω να σιγουρευτώ.Ήθελα να παραγγείλω σήμερα για να παραλάβω γρήγορα αλλα ...

Offtopic edit: Κι αντε ας πούμε ότι το SuperFlower χωράει. Το κτήνος η Dark Rock TF που θέλω να βάλω να δώ πως θα μπεί. Γενικά για HTPC, μόνο HTPC δεν θα είναι. :P

• Like 1

Μια ενημερωση.Αποτι βλεπω η corsair εβγαλε πυρηνικο οπλο στην μικρη κατηγορια

Corsair Vengeance 650M

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=475

http://www.mindfactory.de/product_info.php/650-Watt-Corsair-Vengeance-650M-Modular-80--Bronze_1031391.html

Ελλαδα δεν ξερω ποτε και αν θα ερθει αλλα φενεται τρομερο

Επισης θα σας ακουσω και θα παρω το smart se 530 για λογους διευκολυνσης (δεν θελω να πληρωσω 10 ευρω εξοδα μεταφορας /αντικαταβολη).

Ελλαδα δεν ξερω ποτε και αν θα ερθει αλλα φενεται τρομερο

υπάρχει ελλάδα,με 4 ευρώ παραπάνω πηγαίνεις σε RMx 650 full modular & 80+ gold

πανικός Psu απο την corsair  :P

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Guru εχει χασει την εμπιστοσυνη απο πολυ κοσμο. Για ποιον κανει reviews? Για εμας τον κοσμο η για να πουσαρει σαν κραχτης τα προιοντα των εταιριων?

Τοσα προβληματικα Corsair,ειδικα στο coil whine που καταντησε σκανδαλο βγηκαν. Εγραψε ενα συμπληρωματικο αθρο που να ενημερωνει τον κοσμο,οτι ''καλης ποιοτητας μεν τα Corsair, αλλα δυστυχως εχουν κατασκευαστει πολλα με αυτο το προβλημα''?Αν ηταν υπεθυνος και εντιμος reviewer θα το ειχε αναφερει. Υπαρχουν αλλα sites λιγοτερο γνωστα που οταν γινει κατι τετοιο,το αναφερουν μεταγενεστερα και το λινκαρουν με το αρχικο αρθρο /review ενος τροφοδοτικου η αλλου προιοντος για να ενημερωθουν οι χρηστες τους.

Εδω και 15 χρονια που ξεφυτρωσαν αυτα τα sites , γραφουν reviews για προιοντα επωνυμων εταιριων ,συνηθως πολυ ακριβα και overkill για τον μεσο χρηση και ως δια μαγειας το τελικο αποτελεσμα ειναι οτι ολα ειναι καλα.

Ποια ειναι επομενως η χρησιμοτητα τους? Να μας πουν οτι τα πανακριβα επωνυμα ειναι αξιοπιστα? Χαιρω πολυ,αυτο το ξερει και ο ποιο ασχετος.

Επεξ/σία από benign
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...