marios32 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με μια αναφορά του υπουργείου της Νοτιάς Κορέας, επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που υπόσχεται τριπλάσια αποτελεσματικότητα και χωρητικότητα στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.Οι επιστήμονες του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο για να αυξήσουν την χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων-λιθίου τρεις φορές, χρησιμοποιώντας μια νανο-δομή που αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου και οξείδιο του μαγγανίου αντί για μολύβδου, το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής, ως κάθοδο (cathode) της μπαταρίας. Εκτός από τα παραπάνω όμως, η νέα τεχνολογία φαίνεται να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της μπαταρίας, καθώς το πρότυπο μπαταρίας που χρησιμοποιήθηκε λέγεται ότι έχασε λιγότερο από 0.5% της απόδοσης της ακόμη και μετά από πολυάριθμους κύκλους επαναφόρτισης. Πηγή: Techflow.gr Επεξ/σία 26 Μαΐου 2013 από marios32
Δημοφιλής ανάρτηση Vasilisxd Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Άντε ντε κυκλοφορήστε τις. Όλο ειδήσεις για το θέμα και μπαταρίες αφαντες Επεξ/σία 25 Μαΐου 2013 από Vasilisxd 42
marios32 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Φίλε Βασίλη και εγώ περιμένω να δώ πως και πως για να δω κάτι ανάλογο. Ήδη υπάρχει κορεσμός στα specs των smartphones.Είναι καιρός για αληθινές καινοτομίες νομίζω. 3
Nahock Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Καλά κάτσε να τελειώσει το πετρέλαιο πρώτα και μετά βλέπουμε. 11
poulinos Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 +1 εχω βαρεθει να λενε για νεες μπαταριες και οτι θα κρατανε μερες μηνες χρονια και δεν ξερω τι και οτι θα φτιαχνουν για καφε και δεν βλεπω τιποτα παρα να τελειωνουν σε μια ημερα. 4
didakos Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Παντελώς αδιάφορο το παρα πάνω άρθρο και όλα τα όμοιά του. Ενδιαφέρουσα είδηση θα ήτανε αν έλεγε οτι η παραπάνω τεχνολογία εείναι εμπορικά διαθεσημη ή κάτι παρόμοιο. 8
michael92 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Site: http://www.insomnia.gr/topic/483568-νέα-μπαταρία-υπόσχεται-μεγάλη-χωρητικότητα-κ-ι/"> Προτείνω να απαγορεύονται τα threads με νέες επαναστατικές μπαταρίες που δεν έχουν release date μέσα, 5 χρόνια τα ίδια και καμία εξέλιξη... Σελφκόουτ, ένας μήνας δεν πέρασε καλά καλά... 2
marios32 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Για την ίδια θεματολογία, είναι δύο διαφορετικές αναρτήσεις.Δεν έχει νόημα να απαγορεύονται τέτοια θέματα. Όποιος δεν θέλει, δεν συμμετάσχει. Κοινότητα είμαστε άλλωστε.Άσε που πέρασε μήνας και βάλε, αλλά από πότε είναι κριτήριο αυτό για μια ανάρτηση που έχει παρόμοια θεματολογία ;
kfyros Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Πάντως τη συγκεκριμένη βελτίωση νομιζω ότι θα τη δούμε γρήγορα στην πιάτσα,γιατί απ' ότι κατάλαβα δεν απαιτεί ιδιαίτερες αλλαγές στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής.. Και αν βγάλουν το μόλυβδο από τις μπαταρίες , θα είναι μεγάλο όφελος και για το περιβάλλον... Έλα samsung , για τρέξτους λίγο τους πατριώτες σου. Μέχρι το Σεπτέμβρη αν έχω μπαταριούλα για το note 2 μου που έχω ξεσκιστεί να το φορτίζω..
marios32 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Πάντως τη συγκεκριμένη βελτίωση νομιζω ότι θα τη δούμε γρήγορα στην πιάτσα, γιατί απ' ότι κατάλαβα δεν απαιτεί ιδιαίτερες αλλαγές στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής.. Και αν βγάλουν το μόλυβδο από τις μπαταρίες , θα είναι μεγάλο όφελος και για το περιβάλλον... Έλα samsung , για τρέξτους λίγο τους πατριώτες σου. Μέχρι το Σεπτέμβρη αν έχω μπαταριούλα για το note 2 μου που έχω ξεσκιστεί να το φορτίζω.. Έτσι ακριβώς. Επίσης να πω ότι δεν είναι όλα πάντα όσο απλά ακούγονται, όπως επίσης και οι παράγοντες για κυκλοφορήσει κάθε είδους τεχνολογία δεν είναι ίδιοι. Ανέκαθεν, οποιαδήποτε τεχνολογία μας την δίνουν/έδιναν με το σταγονόμετρο. Όλοι νομίζουν ότι οι μπαταρίες λιθίου έχουν μείνει στάσιμες ως τεχνολογία. Μήπως όμως μας φαίνεται έτσι γιατί τα κινητά θέλουν όλο και περισσότερη ενέργεια λόγω οθονών και επεξεργαστών; Μπορεί να μην έχει κάνει τρομερά άλματα και να είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αλλά στάσιμη δεν λες ότι έχει μείνει. Δεν είναι μόνο οι μπαταρίες το πρόβλημα. Ο τρόπος και το κόστος κατασκευής είναι επίσης σημαντικά ζητήματα. Αν κάτσεις και το σκεφτείς λίγο, δεν είναι τόσο απλά τα πράματα. Δείτε εδώ την ιστορία των μπαταριών λιθίου.
michael92 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Έχουμε απογοητευτεί από τις ειδήσεις για τις μπαταρίες γενικώς για αυτό είπα ότι είπα...
marios32 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Καταλαβαίνω πως το εννοείς και όπως εξήγησα, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράματα.Ο κόσμος απλά περιμένει το κάτι παραπάνω χωρίς να ξέρει τι γίνεται στο παρασκήνιο και επειδή ο χρόνος από την προοπτική τη δική μας περνάει αργά, δεν καταλαβαίνεις διαφορά + (αυτά που λέω και παραπάνω).Είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική χωρίς να το σκεφτείς και πολύ. Ε βάλε και λίγο ότι τα κινητά κυρίως, θα θέλουν σε λίγο πυρηνική διάσπαση για να θρέψουν τα υποσυστήματα τους (χαριτολογώντας το λέω ε..). Καταλαβαίνεις που πάει το πράμα.
21century Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Προς το παρόν έχουμε δει μόνο υποσχέσεις και όχι κάποια αξία πραγματικότητας.
Regulus Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δεν βάζουνε λέω 'γω αντί για πίσω καπάκι στα κινητά ένα φωτοβολταϊκό πανελάκι έτσι ώστε όταν πίνουμε το καφεδάκι μας - χώρα του φραπέ βλέπεις - και έχουμε το κινητό στο τραπέζι να φορτίζει; Καλά μην παίρνετε το παράδειγμα τις μετρητοίς αλλά η ιδέα με το πάνελ δεν είναι άσχημη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα