stelrp Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα έβαλα ένα νέο δίσκο WD black 7200 σε ένα παλιό laptop, Ήθελα πριν τον ενσωματωσω στο laptop να τον έβαζα σε μία usb θήκη για να κάνω clone το λειτουργικό στο νέο, αλλά οι διαθεσιμες θήκες που είχα δεν έδιναν αρκετό ρεύμα για να ξεκινήσει ο δίσκος (έκανε τακ, τακ τακ...., ενώ τα λαμπάκια της θήκης ανάβανε, Το καλύτερο που μπόρεσα να πετύχω ήταν με μία θήκη ICY BOX και με ένα κοντό και χοντρουλό καλώδιο από ψηφιακή μηχανή. Με αυτό το συνδυασμό ο δίσκος ξεκίνησε , αναγνωρίστηκε από τα windows (XP SP3 Pro ENG) αλλά η λειτουργία ήταν κάπως buggy. Με το χοντρό καλώδιο έπαιζε και μία turboX αλλά με προβλήματα. Δυστυχώς και ένα USB hub της equip με εχτρα τροφοδοσία δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα (μέχρι τώρα νόμιζα ότι για αυτό ήταν η επιπλέον τροφοδοσία, αλλά για τί άλλο ?). Έτσι την έβγαλα και ότι είχα πάνω της παίζει όπως πριν (εκτός του δίσκο που δεν έπαιζε...). Τελικά έκανα image με το WD Acronis σε φλασάκι, έβαλα το δίσκο στα έγκατα του laptop και επανέφερα το Image file και όλα κομπλέ. Αλλά τί κάνουμε αν ποτέ θέλουμε να κάνουμε το συγκεκριμένο δίσκο εξωτερικό , πχ. για μεταφορά αρχείων? Εντάξει δεν είναι αυτός ο σκοπός του..μαύρου δίσκου αλλά π.χ. σε ένα system crash θα πρέπει να κάνω εσωτερικό - primary το δίσκο για να τραβήξω τα αρχεία μου. Με τον παλιό του laptop ένα SEAGATE 320gb παίζει μιά χαρά.... Το ερώτημα είναι υπάρχει θήκη που να συνεργάζεται καλύτερα με WD black (αν και δεν τραβάνε και πολύ ρεύμα από ότι βλέπω στα specifications σε σχέση με τον παλιό). Έχω δει κάποιες με διπλά USB καλώδια , Μήπως να πάρω USB 3.0 Θήκη ? Επεξ/σία 26 Μαΐου 2013 από stelrp
Giorgos09 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Μήπως να πάρω USB 3.0 Θήκη ? η usb 3 to sata η θηκη με usb 2 και τροφοδοτικο η εξωτερικο τροφοδοτικο και καλωδιο sata to usb η esata αν εχεις η sata αν εχει δευτερη το λαπ τοπ.
stelrp Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 το usb 3.0 δίνει παραπάνω ρεύμα ? Κάπου είχα δει κάτι διπλά καλώδια που μπαίνανε σε δύο usb στο λαπτοπ, το δεύτερο ήταν για επιπλέον ρεύμα. Αλλά που τα πουλάνε δεν ξέρω. Δεν ;exv esata πουθενά.
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Υπάρχει usb καλώδιο που παίρνει μεγαλύτερη ένταση ρεύματος συνδυάζοντας 2 usb θήρες για την περίπτωση σου,όπως κ είπες,στο skroytz θα βρεις κ που τα πουλάνε .
Giorgos09 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 το usb 3.0 δίνει παραπάνω ρεύμα ? Κάπου είχα δει κάτι διπλά καλώδια που μπαίνανε σε δύο usb στο λαπτοπ, το δεύτερο ήταν για επιπλέον ρεύμα. Αλλά που τα πουλάνε δεν ξέρω. Δεν ;exv esata πουθενά. To usb 3 δινει παραπανω ρευμα οταν συνδεετε σε αναλογη θυρα. το διπλο usb λεγεται y usb αν δε κανω λαθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα